Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια παίδες... Update στο BIOS

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

???????

Σαν να λέμε ότι δεν μπορώ να τον απεγκαταστήσω από το live CD?

Αν δηλαδή βρεθεί κάποιος και μου πει ότι υπάρχει έστω μια πιθανότητα να φταίει αυτό, τα βγάζω όλα και βάζω μόνο τον 120άρη για να απεγκαταστήσω τον GRUB. Αλλά δε γίνεται με το live CD του Ubuntu?

Περίεργο μου φαίνεται!

Δημοσ.

Λοιπόν κοιτάξτε τι εννοώ όταν λέω κινέζικα στο BIOS.

Παρατήρησα το εξής:

* όταν βάζω slave τον 120άρη και master τον 250άρη, μόνο ο 250άρης εμφανίζεται στο BIOS.

* όταν βάζω και τους 2 cable select, τότε δείτε τι εμανίζει το BIOS στην παρακάτω εικόνα. Δώστε προσοχή στο "Primary IDE Slave".

Έτσι όπως το βλέπετε σας φαίνεται πολύ πιθανό να είναι χαλασμένο το καλώδιο?

post-24236-129062940813_thumb.jpg

Δημοσ.

Mia parathrhsh gia to CABLE SELECT

an 8ymamai kala:

to cable select shmainei oti:

An exeis to jumper sto cable select o diskos vlepei ti tash exeis se 1 sygkekrimeno kalodiaki sthn kalodiotainia

(0 volt {0} 5h12 volt {1}) kan etsi orizei an o diskos ua einai master h slave. vevaia 8a prepei na kopseis to kalodiaki kai na dineis me diakoptaki thn analogh tash se ka8e disko.

(H OPOIA DEN 8A PREPEI NA EINAI H IDIA TAFTOXRONA KAI STOUS 2. O ENAS PREPEI NA EXEI {0} KAI O ALLOS {1}.

Den prepei na vazeis loipon p.x. cable select an den exeis kanei ena kyklomataki me diakoptakia.

Einai logiko na sou vgazei kinezika sto bios. einai san na tous vazeis kai tous 2 master kai to mhxanhma vlepei opoion apanthsei sto interface pio grhgora.

Efoson to bios tous vlepei sosta kata thn ekkinhsh pi8anon na exeis provlhm me to logismiko

Elpizo na voi8hsa perissotero apo oti mperdepsa. Epishs elpizo na vgaleis akrh.

An exo kanei kapoio la8os parapano deikste katanohsh paides. Prepei na fygo tora. ta leme meta to neo etos ... v i v a v i c a t i o n s ...

Δημοσ.

Επίσης κάθισα και διάβασα προσεκτικά το site της intel και βρήκα ότι το MV85010A.86A που έγραφα σε post αντιστοιχεί σε αυτή τη motherboard.

Intel BIOS for Desktop Boards

Recent Intel Desktop Boards use BIOS patterns that looks like this:

MV85010A.86A.0011.P05

or

EV91510A.86A.0209

The characters BEFORE the first period indicate what desktop board you have. In the examples above, the "MV85010A" identifies the Intel® Desktop Board D850MV and the "EV91510A" identifies the Intel® Desktop Board D915GEV.

1) Λέτε πως αν κάνω BIOS update θα λυθεί το πρόβλημα?

2) Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό?

3) Ποιό ακριβώς αρχείο να κατεβάσω και πως γίνεται το BIOS update?

off topic: Καλές διακοπές iceman79

Δημοσ.

Ποιό αρχείο να κατεβάσω?

Αν σου είναι εύκολο μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω λινκ

http://supportmail.intel.com/scripts-emf/identifyprod.aspx

και να το συγκρίνεις με το

Copyright 1996-2001 Intel Corporation

MV85010A.86A.0005.P02.0108011332

Intel® Pentium® 4 processor, 1.60 GHz

256 MB System RAM

που μου εμφανίζει το pc μου μην κάνω καμια μαλακία?

Αν δηλαδή κάνω πατάτα όπως λες τι μπορεί να πάθω? Ή αν πχ κατεβάσω λάθος αρχείο αναβάθμισης BIOS?

Δημοσ.

φιλε μου το ψάχνω το βραδυ θα σου δώσω μια τελειωτική απάντηση μην κανεις τίποτα ακόμα σε περίπτωση που flashaρεις την μητρική με άλλο βίος απλά η μητρική σου μετά είναι για πέταμα οποτε περίμενε σε λίγες ώρες θα σου πω γιατί τώρα έχω τρελή δουλειά

Δημοσ.

MV85010A.86A Intel® Desktop Board D850MV

MV85010A.86A Intel® Desktop Board D850MD

MV85010A.86A Intel® Desktop Board D850EMV2

MV85010A.86A Intel® Desktop Board D850EMD2

4 modela... Twra pio akrivws einai to diko sou?!

Katevase to cpu-z apo edw : http://www.cpuid.com/download/cpu-z-138.zip

kai mporeis na deis akrivws pio mobo kai pio bios exeis klp wste na mhn kaneis kapio la8os me to modelo pou exeis.

Δημοσ.

Να σας πω κάτι ξενερωτικό...

Έβγαλα το καλώδιο των CD-ROM και DVD-ROM και το έβαλα στο primary IDE και συνέδεσα τους σκληρούς σε αυτό (τον 250άρη master και τον 120άρη slave). Οι σκληροί δούλεψαν. Σαν να φαίνεται ότι έφταιγε το καλώδιο και 2 μέρες τώρα σπάω τα νεύρα μου, και τα δικά σας τσάμπα. Βέβαια δεν έχω συνδέσει ακόμα στο παλιό καλώδιο των σκληρών τα CD/DVD αλλά θα το κάνω αύριο που θα πάω να αγοράσω ένα καινούριο καλώδιο IDE.

Αυτό που χρησιμοποιώ προς το παρόν δεν είναι για σκληρούς δίσκους (είναι το χοντρό με τις λίγες ραβδώσεις που είναι για CD) αλλά κάνει τη δουλειά του, έστω και λίγο αργότερα από ότι το κανονικό.

Αύριο ή αργότερα θα συνδέσω και τα CD-ROM για να δω πως θα αντιδράσει το σύστημα και το BIOS.

Αν έφταιγε όντως αυτό δε θα σας ξανα-απασχολήσω.

Αυτό το παιδί!!! ο Vatos_locos το είπε από το πρώτο του κι όλας post. Κρίμα που δεν τον άκουσα από τη πρώτη στιγμή. Μου το ξανάπε και ο iceman79 αλλά μάλλον ήθελα να πιστεύω πως είχα μεγαλύτερη ζημιά.

Pink_Panther το cpu-z δε θα μου έτρεχε ούτως ή άλλως γιατί όπως έχω αναφέρει δεν έχω windows, αλλά σε ευχαριστώ άπειρα για το ενδιαφέρον εσένα και όλους όσους ασχολήθηκαν. Αύριο θα δείξει!

Δημοσ.

xaxaxa ναι. Βασικά δε θυμάμαι κάπου να "συμπρωταγωνιστούν", αλλά είναι κι αυτός "ηθοποιός" του ίδιου παραγωγού του Blake Edwards. Και γενικά στο ίδιο στυλ.

Ο Aardvark είναι φίλος μου!!!

Δημοσ.

άντε συγχαρητήρια περιμένουμε τα αποτελέσματα με τα καινούρια καλώδια αλλα μέχρι τότε θα ψάξω να δω μήπως βρω το Βίος για το mobo σου

Mia parathrhsh gia to CABLE SELECT

an 8ymamai kala:

to cable select shmainei oti:

An exeis to jumper sto cable select o diskos vlepei ti tash exeis se 1 sygkekrimeno kalodiaki sthn kalodiotainia

(0 volt {0} 5h12 volt {1}) kan etsi orizei an o diskos ua einai master h slave. vevaia 8a prepei na kopseis to kalodiaki kai na dineis me diakoptaki thn analogh tash se ka8e disko.

(H OPOIA DEN 8A PREPEI NA EINAI H IDIA TAFTOXRONA KAI STOUS 2. O ENAS PREPEI NA EXEI {0} KAI O ALLOS {1}.

Den prepei na vazeis loipon p.x. cable select an den exeis kanei ena kyklomataki me diakoptakia.

Einai logiko na sou vgazei kinezika sto bios. einai san na tous vazeis kai tous 2 master kai to mhxanhma vlepei opoion apanthsei sto interface pio grhgora.

Efoson to bios tous vlepei sosta kata thn ekkinhsh pi8anon na exeis provlhm me to logismiko

Cable Select παίζουμε μονο όταν το καλώδιο έχει ένα pin κομμένο συγκεκριμένα δεν θυμάμαι πιο αλλα δεν είναι τάση σίγουρα, είναι μια γείωση που απλά στον έναν δίσκο είναι και στον άλλον δεν είναι κάτι σαν τις λογικές πύλες (για οποιον είναι πληροφορικάριος η ηλεκτρονικός) μην επιχειρήσεις τίποτα με διακόπτες απλά πάρε καινούρια καλώδια γιατί κατά 99.9% αυτά φταίνε 2 ευρώ κάνουν

για του λόγου το αληθές δεν είναι γείωση το καλώδιο που λέω αλλα κάποιο συγκεκριμένο σήμα που βγάζει ο κοντρόλερ του mobo μας

http://www.fujitsu.com/img/HDD/jumper/pb9_56c.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...