airborne Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Kalispera exo arketa mixarismena Audio cd ta opoia pezoun arista kai xoris kena metaxi tous. otan prospathisa na ta kano mp3 ston skliro disko , ite me to cdex ite me to Adobe audition, ida oti exoun kapia kena...xerete kapio programma pou to kani mp3 xoris kena?
Eusebius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Το CDex τα φτιάχνει όπως πρέπει εφόσον χρησιμοποιείς σχετικά πρόσφατη έκδ. LAME (3.90.3 και μετά, αν θυμάμαι καλά...) Για το Audition δεν ξέρω. Για αναπαραγωγή, δες το κομμάτι Gapless Solutions: http://en.wikipedia.org/wiki/Gapless_playback
fragment_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 κοιτα φιλε μου τα πραγματα ειναι απλα και λογικα. Το οτι το σιντι ηχου σου ειναι ποτ πουρι σημαινει οτι: τα τραγουδια ειναι χωρισμενα μεταξυ τους για να μπορεις να δουλεψεις το πισω μπρος στο στερεοφωνικο, απλα το νερο και το καθε νερο διαγραφει την παυση 2 δευτερολεπτων στην αλλαγη των κομματιων για να μην καταλαβαινεις την διαφορα. όμως οταν αυτα τα φτιαχνεις σε μπ3 τοτε αναγκαστηκα τα αρχεια χωριζονται μεταξυ τους για να μπορεις να το επιλεξεις. Για να τα ακουσεις οπως το στεροφωνικο πρεπει να βαλεις ενα plugin στο winamp ή στο media player ωστε να κανει fade αναμεσα για να μην καταλαβεις την διαφορά. η άνοιξε το cooledit/audition/wavelab κολλησε τα ολα μαζι και αστα σε ενα κομματι mp3 αλλα αυτο ειναι χαζο νομιζο (δυσχρηστο αρχειο)
airborne Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Το CDex τα φτιάχνει όπως πρέπει εφόσον χρησιμοποιείς σχετικά πρόσφατη έκδ. LAME (3.90.3 και μετά, αν θυμάμαι καλά...) Για το Audition δεν ξέρω. Για αναπαραγωγή, δες το κομμάτι Gapless Solutions: http://en.wikipedia.org/wiki/Gapless_playback file exo to cd 7 kai tin teleftea ekdosi tou lame to thema einai oti sto audio cd den exei katholou keno kai otan ta kano mp3 se tracks mou afini 50 klasmata tou deuteroleptou sto telos kai stin arxi tou epomenou ti na kano ? xeri kanis ?
airborne Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 anakefaleono, otan to mixarismeno Audio CD to kanis se mp3 afini kapia kena, otan to kanis se wav einai sosto opos to arxiko audio cd. mipos xeri kanis mipos an yparxi kapia epilogi sto lame kai afini auta ta klasmata defteroleptou kenou?
Eusebius Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Υποθέτω ότι λες το CDex 1.70 beta 2. Αυτό έχει μέσα τον LAME 3.97 Beta 2. Αν είναι έτσι και τα MP3 παίζουν με κενά, πρέπει να φταίει το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Με τί τα ακούς; Είναι απ' αυτά που λέει το λινκ πιο πάνω; Στα Win με το foobar2000 δεν έχω ακούσει ποτέ κενό σε MP3 φτιαγμένο με LAME... To Winamp δουλεύει κι αυτό. Παλιά ήθελε plugin, τώρα νομίζω δεν θέλει... Δες τη λίστα στο λινκ. Ο LAME δεν θέλει καμία ρύθμιση γι' αυτό. Το κάνει by default.
airborne Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Υποθέτω ότι λες το CDex 1.70 beta 2.Αυτό έχει μέσα τον LAME 3.97 Beta 2. Αν είναι έτσι και τα MP3 παίζουν με κενά, πρέπει να φταίει το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Με τί τα ακούς; Είναι απ' αυτά που λέει το λινκ πιο πάνω; Στα Win με το foobar2000 δεν έχω ακούσει ποτέ κενό σε MP3 φτιαγμένο με LAME... To Winamp δουλεύει κι αυτό. Παλιά ήθελε plugin, τώρα νομίζω δεν θέλει... Δες τη λίστα στο λινκ. Ο LAME δεν θέλει καμία ρύθμιση γι' αυτό. Το κάνει by default. den me epiases ti enoow file mou! sou exigo loipon, ego sto winamp den akouw kena kata tin anaparagogi...akouw omos sto mp3 player tou autokinitou. i telos panton agnoise to auto kai des kati aplo...otan ta kanis rip kai pas na to anixis sto adobe audition to vlepis to keno auto....afou loipon to exeis kani mp3 kai pas na to kanis audio cd pali iparxoun auta ta kena metaxitous...me liga logia den einai opos to original cd pou den ixe katholou kena .....elpizo na me katalaves
Eusebius Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 ~~~~~~ bitrate = 149 channels = 2 codec = MP3 codec_profile = VBR V2 enc_delay = 576 enc_padding = 2196 encoding = lossy mp3_accurate_length = yes mp3_stereo_mode = joint stereo samplerate = 44100 tagtype = id3v2|apev2|id3v1 tool = LAME3.97b ----------------------- 15020460 samples @ 44100Hz (mod 588 = 0) File size: 6,347,821 Bytes (6.05 MB) ~~~~~~ ^ Αρχείο MP3 φτιαγμένο με LAME, παίζει χωρίς κενά. Τα στοιχεία από το foobar. Το κενό που βλέπεις στο Audition υπάρχει (βλ. τα πρασινισμένα). Κάποια προγράμματα: 1. Ξέρουν τί να κάνουν με τη σχετική πληροφορία (τα πρασινισμένα). 2. Ξέρουν να κρατάνε ανοιχτό το stream κατά την αλλαγή. Οπότε, έχουμε αναπαραγωγή χωρίς κενά, όπως ακριβώς στο σιντί. Το foobar, το Winamp (τώρα από μόνο του, παλιότερα με έξτρα decoder), το Rockbox, το Amarok και άλλα το κάνουν αυτό. Το MP3 Player του αυτοκινήτου σου και πολλά άλλα δεν το κάνουν. (Δεν ξέρω αν υπάρχουν εμπιθρήφωνα αυτοκινήτου που καταλαβαίνουν την πληροφορία του LAME.) Ανάλογα ζητήματα προκύπτουν όταν θες να φτιάξεις Audio CD από αρχεία MP3. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά προγράμματα που καταλαβαίνουν την πληροφορία του LAME και κάνουν σωστά τη δουλειά. Ένα που ξέρω είναι το το burrrn.
airborne Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 den ginete to audio cd na to kani se mp3 xoris auta ta elaxista kena pou afini to lame opos les , mipos yparxi ston lame kapia epilogi? Giati otan to anigo to gnisio audio cd sto audition den exei oute klasma defteroleptou keno, etsi tha ithela na to ekane akrivos to idio se format mp3! mipos xeris kapia epilogi pou na to kani auto na min afini ta elaxista kena?
Eusebius Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δεν γίνεται να φύγουν τα κενά. Είναι τεχνικό χαρακτηριστικό του φορμάτ. Άρα στο αυτοκίνητο θα ακούς με κενά. ΕΚΤΟΣ... Αν θες να δοκιμάσεις την παράμετρο -nogap του LAME. Γενικά δεν θεωρείται ιδανική λύση και έχω διαβάσει ανάμεικτες εντυπώσεις. Μπορεί να σε βολέψει, μπορεί και όχι. Κάνε μια αναζήτηση nogap+lame να δεις τί κάνει. Στα δύο αυτά λινκ το εξηγεί κάπως απλά: http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/IriverFAQ http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/GaplessHowTo Δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω ποτέ και δεν ξέρω να σου πω παραπάνω...
airborne Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 xrisimopoio to lame meso tou cdex, den exei kapia epilogi -nogap na to apenergopoihso mporeis na me voithisis?
Eusebius Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Πρέπει να επιλέξεις External Encoder και να δώσεις παραμέτρους εσύ. ΑΛΛΑ το External Encoder του CDex είναι ιδιότροπο. Μπορεί να σε ταλαιπωρήσει και να μη βγάλεις και τίποτα στο τέλος... Καλύτερα δοκίμασε με το Exact Audio Copy. Οδηγίες για να το στήσεις με LAME: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_and_Lame Κάνε copy-paste το string που θες και χώσε κάπου μέσα το --nogap: >-V 2 --vbr-new [b][color="green"]--nogap[/color][/b] --add-id3v2 --pad-id3v2 --ta "%a" --tt "%t" --tg "%m" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d Πάντως να ξέρεις ότι οι ίδιοι οι προγραμματιστές του LAME δεν είναι τρελά ερωτευμένοι με το nogap. Π.χ., εδώ απαντάει ο Gabriel Bouvigne: http://sourceforge.net/mailarchive/message.php?msg_id=13841574 > I'm trying to add support for the --nogap option into CDex but I have> some questions. My personnal advice would be to not waste time with the --nogap option. It is a hack, and can only work with cooperation of the player. The problem is that when you look at the individual files it produces, they are a little "unusual", with potential quality decrease at the beginning and at the end. > 1) Suppose you have WAV files that are perfectly continuous across the > file boundary and encode them using "lame --preset cbr 128 --nogap > file1.wav file2.wav". You then decode both MP3 files and join the > resulting WAV files in a wave editor. Am I right in thinking that you > should not be able to see the track join either as silence or as a step > change? Only if the decoding software is decoding successive files as a single bitstream. Regards, Μια άλλη ιδέα είναι ένα φορητό που παίζει gapless, και το συνδέεις στο στερεοφωνικό. Είναι μερικά που το κάνουν (και ακόμα περισσότερα μέσω του Rockbox).
airborne Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 kala ithela na matho kanenas den exi to idio provlima me mena? posa mixarismena audio cd se mp3 exete kai otan pate na ta kanate se audio cd den sas kanoun kena? diladi mono ego ta akouw?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.