g1annis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ήθελε ένας φίλος να δει το XMMS και του έκανα ένα apt-get install Παρατήρησα ότι κατέβασε και τις εξαρτήσεις του και τις εγκατέστησε. Στο synaptic υπάρχει ιστορικό όπου μπορείς να δεις τι εγκαταστάθηκε μαζι με το πακέτο που ζήτησες και έτσι να τα απεγκαταστήσεις όλα. 1) Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο apt-get από κονσόλα? 2) Ή έστω κάποιος τρόπος να του πω remove xmms μαζί με όλα τα πακέτα που κατέβηκαν μόνο για τη λειτουργία του? 3) Υπάρχει τρόπος (πχ κάποια cache) να δω οτιδήποτε γράφτηκε χθες στο τερματικό μου? Όχι αυτά που έργαψα εγώ μόνο που εμφανίζονται πχ με το βελάκι πάνω, αλλά και όλα που μου έγραφε το σύστημα? 4) Το --purge ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να διαγράφει και τα configuration files σωστά? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Βασικά αυτό που ξέρω εγώ είναι το aptitude. Είναι ολόιδιο με το apt-get αλλά κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Το κακό ειναι ότι πρέπει να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα με το aptitude για να μπορείς να το απεγκαταστήσεις μαζί με όλα τα άλλα πακέτα που είχαν εγκατασταθεί μαζί του. Τώρα γιατί δεν είναι τόσο γνωστό όσο το apt-get δεν γνωρίζω αλλά εγώ με aptitude κάνω τη δουλειά μου και είμαι ήσυχος. Από όσο ξέρω το apt-get δεν κρατάει κάπου τα extra πακέτα που εγκαταστάθηκαν με το πρόγραμμα οπότε δεν μπορεί και να τα σβήσει αυτόματα. Αν υπάρχει άλλος τρόπος δε γνωρίζω... 4) Ακριβώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subdee Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 αυτό με το aptitude δεν το ήξερα. νομίζω όμως ότι το παιδί ρώταγε αν υπάρχει κάποια καταγραφή, ίσως στο φάκελο /var/log που να καταγράφει τι ενέργειες έκανε το apt-get install ωσόστε να μπορείς να κάνεις ένα apt-get remove {προγραματα}. αν ξέρει κανείς, το ψάχνω και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Λοιπόν το βρήκα: Η εντολή είναι είναι apt-get autoremove Μου είπαν βέβαια ότι αυτό ισχύει από Ubuntu μόνο στο Edgy Eft και όχι σε παλιότερα Ubuntu. Παραδόξως ούτε στο man apt-get έχει κάπου πληροφορίες για το autoremove. Εγώ το δοκίμασα με το XMMS και πράγματι απεγκατέστησε και τα 2 extra πακέτα που είχε εγκαταστήσει. Ας το δοκιμάσει κάποιος σε κανα άλλο linux μπας και... Επίσης βρήκα κι ένα πρόγραμμα, το gtkorphan που βρίσκει τα ορφανά πακέτα. Βέβαια εμφανίζει ως ορφανά και ορισμένους codecs ή βιβλιοθήκες, αλλά υπάρχει επιλογή hibernate ώστε να μην εμφανίζονται ως ορφανά τα πεκέτα που θα του ορίσεις στην hibernate list. Επίσης καλό ακούγεται αυτό με το aptitude, αλλά ας μας πει κάποιος μια σύγκριση με το synaptic, γιατί αν όντως είναι όπως τα λέει ο beastgr, τότε δε δικαιολογείται να προτιμάται το Synaptic... Παρεπιπτώντως πριν 20 δευτερόλεπτα έσκασε η pop up φυσαλίδα του update και έχει το ενημερωμένο Synaptic!!!! Λέτε να δούμε καμια έκπληξη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Ναι το έψαξα και εγώ. Όντως είναι καινούριο φρούτο αυτό Δεν υπήρχε σε παλαιότερες εκδόσεις... Πάντως να χρησιμοποιείς ή αυτό ή το aptitude αλλά όχι πότε το ένα και πότε το άλλο γιατί θα έχεις πρόβλημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.