Razor333 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ηι forum. Εχω εναν c2d E6300 πανω σε μια asus p5b deluxe wifi-ap με μνημες corsair xms2 800MHz,καρτα γραφικων ati x1900GT, ψυξη cpu zalman 9700 και τροφοδοτικο ocz modstream 460W. Μου παρουσιαζετε ενα περιεργο προβλημα οταν κανω o/c σε υψηλες συχνοτητες >2.6GHz. Συγκεκριμενα αν ανοιξω το pc με κανονικη συχνοτητα και κανω o/c στα 3GHz δεν θα εχω κανενα προβλημα, οι επιδοσεις αυξανοντε, οι θερμοκρασια ειναι κοντα στους 50c full load και δεν υπαρχει προβλημα σταθεροτητας ακομα και μετα απο ωρες με 100% χρηση της cpu. ΟΜΩΣ αν κλεισω το pc και το ανοιξω μετα απο αρκετες ωρες, ακουγετε τριπλο μπιπ και ειτε θα μου γραψει ο/c fail, ειτε θα συνεχισει και θα bootαρει κανονικα τα windows. Μονο που αυτην την φορα οι επιδοσεις στα παιχνιδια πεφτουν κατακορυφα. Π.χ. στο 3dmark 2001 απο σχεδον 40000points πεφτει στα 27000points, στο 3dmark 2005 απο 11800 στα ουτε 8000 και γενικα σε ολα τα παιχνιδια υπαρχει μεγαλη μειωση στις επιδοσεις. Αν επιτοπου κανω restart, γυρισω στην κανονικη συχνοτητα και μετα απευθειας, χωρις καν να μπω στα windows, κανω παλι o/c στα 3GHz οι επιδοσεις επανερχοντε(!) ...μεχρι φυσικα να ξανακλεισω για ωρες το pc. Αρχικα σκεφτηκα οτι φταιει ο διαυλος pci-e αλλα αφου ειναι κλειδωμενος στα 100ΜΗz δεν μπορει να διμιοιυργει προβληματα. Μετα ισως να εφταιγε καποια ρυθμιση στο bios, που να εκανα κατα λαθος? Εκανα bios restore defaults αλλα παλι τπτ. Μηπως η αθλια ψυκτρα της intel που με το καλημερα χτυπαει 55c και συντομα πολυ πανω απο 60c? Πηρα την zalman 9700, οι θερμοκρασιες επεσαν δραματικα αλλα παλι το προβλημα παραμενει. Μετα σκεφτηκα οτι παλιοτερα δεν το παρουσιαζε αυτο το προβλημα, αρα ισως να φταει κατι που αλλαξα στο pc. Η αλλαγες που εκανα ειναι οι εξης: 1)Αντικατεστησα την προσωρινη ati 9200 pci με την ati x1900gt pci-e. 2)Εκανα disable την ενσωματωμενη καρτα ηχου και εβαλα την audigy SE σε διαυλο pci. 3)Εκανα πολλα bios update, αν θυμαμε καλα οταν πηρα την μητρικη ειχε εκδοση 05xx και τωρα εχει εκδοση 0804. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι φταιει το η εκδοση του bios, νομιζω με την εκδοση bios που ενεργοποιουσε το crossfire και μετα ειχα αυτο το προβλημα, αλλα δεν μπορω να βρω παλιοτερες εκδοσεις, αλλα ουτε και ξερω αν γινετε να βαλεις παλιοτερη εκδοση bios πανω σε πιο προσφατη. Οποιος ξερει κατι παραπανω ας μου πει. Επισεις οποιος εχει εκδοση bios 06xx για asus p5b deluxe ας την ανεβασει καπου. Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.