g1annis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Όταν πάω να ανοίξω ένα αρχείο μου βγάζει το εξής μήνυμα: Fatal error error opening/initializing the selected video_out (-vo) device Σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού έψαξα και ακολούθησα τις οδηγίες τους, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Ο mplayer μου εγκαταστάθηκε μετά την εγκατάσταση όλων των codecs. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 δεν κανεις μια απεγκατασταση και εγκατασταση?βγαλε μετα και ολα τα ορφανα πακετα απο synaptic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 το έκανα. Και μάλιστα έσβυσα και το /home/user/.mplayer μπας και... αλλά δεν κάνει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Σε ένα xterm δώσε xvinfo και κάνε ένα paste εδώ ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 apoikos ευχαριστώ πολύ. Τελικά έκανα ένα καλύτερο ψάξιμο βάζοντας λίγους μόνο όρους από το μήνυμα του σφάλματος που μου εμφάνιζε και βρήκα λύση στα Ubuntu forums. Τη δημοσιεύω εδώ μπας και το αναζητήσει κανείς στο μέλλον: ανοίγουμε ως root το /.mplayer και τροποποιούμε τη δεύτερη γραμμή του αρχείου gui.conf βάζοντας vo_driver = "x11" με το x μικρό και όχι κεφαλαίο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Καλύτερα είναι όμως να χρησιμοποιήσεις τον xv driver, και όχι τον x11 ;-) Ο xv παρέχει hardware acceleration στο video, ενώ ο x11 όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δηλαδή λες όπου x11 να γράψω xv? Ακριβώς έτσι δηλαδή? vo_driver = "xv" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ω ναι. Υπάρχει βέβαια ένα μικρό ενδεχόμενο να μην υποστηρίζεται από τον driver της κάρτας γραφικών που χρησιμοποιείς (αν χρησιμοποιείς vesa για παράδειγμα), αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 γιατί να μην αλλάξεις το output του mplayer? έχει κανα 5αρι επιλογές, δοκιμασέ τες είχα και εγώ το ιδιο προβλημα, άλλαξα driver και όλα οκ φυσικά μόνο με το GL έχω resize/fullscreen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos-Sx Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Έτσι! Τέλειως ο Mplayer απο όλες τις απόψεις για μένα..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ το έκανα έτσι όπως πρότεινε ο apoikos με codec family FFmpeg και πλέον δουλεύουν όλα λουξ!!! και έχω και resize όπως γουστάρω Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.