Προς το περιεχόμενο

Γρίφος...

gus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν...

Βάζουμε στη ζηγαριά 3+3, αν ισοροπεί, είναι ανάμεσα στις άλλες δύο...

Αν όχι, παίρνουμε τις 3 από την μεριά που γέρνει.

Ζυγίζουμε τις δύο από αυτές, αν ισσοροπεί, είναι η 3η, αν όχι, τότε φαίνεται η πιο βαριά.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

piece of cake :P

την πρώτη φορά ζυγίζουμε 3-3

αν ειναι το ίδιο βάρος τότε ζυγιζούμε τις 2 που αφήσαμε απ'εξω...

αλλιώς απο τις 3 - 3 παιρνουμε τις ποιό βαριές και ζυγίζουμε 2 απο τις 3

και ή βλέπουμε ποια είναι ποιο βαριά ή η βαρύτερη ειναι αυτή που έχουμε αφήσει έξω αν οι άλλες 2 ειναι το ίδιο

;)

Η σειρά μου και εμένα για ένα γρίφο

Ήταν ένας τύπος που ήθελε να πιει χυμό από πορτοκάλια. Πήγε λοιπόν στο κοντινό περιβόλι για να κόψει. Το περιβόλι φυλασσόταν από 3 φύλακες.

Ο πρώτος φύλακας που συνάντησε του επέτρεψε να κόψει όσα πορτοκάλια ήθελε με την προϋπόθεση να του δώσει τα μισά από όσα θα κόψει και μισό

πορτοκάλι χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει μαχαίρι!

Ο δεύτερος φυλακας του επέτρεψε να κόψει όσα πορτοκάλια ήθελε με την ίδια πάντα προϋπόθεση. Το ίδιο συνέβη και με τον τρίτο φύλακα.

Τελικά πόσα πορτοκάλια έκοψε και πόσα του έμειναν αφού έδωσε στους φύλακες όσα ήθελαν;

Δημοσ.

χμμ... δεν κατάλαβα, είναι μοναδική η λύση? Αν θέλει πχ να καταλήξει με 5 πορτοκάλια (για ένα καλό χυμό:P), πρέπει να μαζέψει 47... Εκτός αν δε βλέπω κάτι (μάλλον).

Δημοσ.

Η σειρά μου και εμένα για ένα γρίφο

Ήταν ένας τύπος που ήθελε να πιει χυμό από πορτοκάλια. Πήγε λοιπόν στο κοντινό περιβόλι για να κόψει. Το περιβόλι φυλασσόταν από 3 φύλακες.

Ο πρώτος φύλακας που συνάντησε του επέτρεψε να κόψει όσα πορτοκάλια ήθελε με την προϋπόθεση να του δώσει τα μισά από όσα θα κόψει και μισό

πορτοκάλι χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει μαχαίρι!

Ο δεύτερος φυλακας του επέτρεψε να κόψει όσα πορτοκάλια ήθελε με την ίδια πάντα προϋπόθεση. Το ίδιο συνέβη και με τον τρίτο φύλακα.

Τελικά πόσα πορτοκάλια έκοψε και πόσα του έμειναν αφού έδωσε στους φύλακες όσα ήθελαν;

Μπορούμε μέσα απο τον γρίφο να βρούμε πόσα πορτοκάλια έκοψε? Π.χ 32 πορτοκάλια.

Δημοσ.
του μένει μόνο ένα πορτοκάλι γι` αυτόν

Τότε είναι πολύ απλό, εγώ έδωσα λύση για 5 πορτοκάλια πιο πάνω... Για 1 λύνεται με τον ίδιο τρόπο... Αν το πας ανάποδα είναι πάρα πολύ απλό. Για 1 πορτοκάλι θέλει 15...

Δημοσ.

Ένας γρίφος που διάβασα απο άλλο site. (Δεν είναι ενάντια των κανονισμών να δώσω link ε? Δεν είναι δικό μου και ούτε θέλω να του κάνω διαφήμηση. Ας μου πει κάποιος αρμόδιος)

Δεν τον έχουν βρει ούτε εκεί και ούτε εγώ τον ξέρω. Απλά έκανα κάποια πολύυυ μικρά βήματα. Anyway... Ο γρίφος όπως διατυπώθηκε:

''Ποιος είναι ο ο μοναδικός εξαψήφιος αριθμός που εάν πολλαπλασιαστεί με τους αριθμούς 1, 2, 3, 4, 5, 6 θα παρουσιάζει απλή αντιμετάθεση των αρχικών του ψηφίων .''

πχ 1 * Χ1Χ2Χ3Χ4Χ5Χ6 = πχ Χ3Χ2Χ1Χ4Χ6Χ5 κ.ο.κ

Δημοσ.

οταν λες αρχικα ποια? ποσα? πχ ο 123456 να γινει 321456???

οτι και να ειναι παντως πιστεβω πως με πινακες και μεθοδο μονων-ζυγων λυνεται πολυ ευκολα..

Δημοσ.
οταν λες αρχικα ποια? ποσα? πχ ο 123456 να γινει 321456???

οτι και να ειναι παντως πιστεβω πως με πινακες και μεθοδο μονων-ζυγων λυνεται πολυ ευκολα..

Ναι αυτό πρέπει να εννοεί. Ποιά είναι αυτή η μέθοδος όμως? Και απο πίνακες... ΔΕΝ ακόμα.

Δημοσ.

σε ενα πινακα περνεις 3αδες τριαδες(το τελευταιο καθε τριαδας ειναι τοπρωτο της επομενης) και προσπαθεις να απαλυψεις το μονο αγνωστο αυτο το κανεις μεχρι να σου μεινει ενας που θα ισουτε με το ποσο ειναι μετα ανεβενεις παρα πανω και βρισκεις ολα τα υπολοιπα. αυτο ομως δεν ισχει σε ολους τους πινακες πρεπει να εχουν συγκεκριμενο μεγεθος και να ειναι διαγωνιοι και συμετρικοι...πως ακιβως ειναι η εκφωνιση? αλλα εδω δεν εφαρμογεται...δε μπορεις να παρεις 3αδες τριαδες...μονο και μονο απο αυτο δλδ...ακυρο!

Δημοσ.

@ gus

Μόλις τώρα διάβασα το θέμα. Μία ερώτηση για τον πρώτο γρίφο που τέθηκε. Τα καπέλα θα είναι πέντε μαύρα πέντε άσπρα; Ή δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Make sure you read the rules here unless you can read japanese!

Apparently this is an IQ test given to job applicants in Japan: "Everybody has to cross the river."

Go to this website: http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf

To start, click on blue circle.

The IQ test rules are:

1. Only 2 persons on the raft at a time

2. The father can not stay with any of the daughters without their mother's presence

3. The mother can not stay with any of the sons without their father's presence

4. The thief (striped shirt) can not stay with any family member if the Policeman is not there

5. Only the Father, the Mother and the Policeman know how to operate the raft

6. To move the people click on them.

7. To move the raft click on the pole on the opposite side of the river.

Δημοσ.
Υποθετω οτι στην Ιαπωνια επιανα δουλεια οπου θελω, too damn easy

Εντάξει ρε συ δεν είναι και τόόόόόσο εύκολο!

• Super Moderators
Δημοσ.

Ωραίο! Είναι λίγο ζόρι μέχρι να πιάσεις τη λογική, αλλά πολύ αστείο και έξυπνο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...