Προς το περιεχόμενο

Γρίφος...

gus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Αν και πανάσχετος από μαθηματικά (να 'ναι καλά το κομπιουτεράκι), μήπως η λύση είναι η εξής:

3 δια 4 = 0,75

1 μείον 0,75 = 0,25

6 δια 0,25 = 24

???

Αν κάτι έχω κάνει λάθος (έχω να κάνω διαίρεση από το λύκειο) ελπίζω τουλάχιστον να δώσω έμπνευση στους υπόλοιπους :)

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπράβο ρε gsarig!

Είχα αρχίσει να πονοκεφαλιάζω.

Τα νούμερα δεν μου καθόντουσαν και ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να παίξω με δεκαδικά, αλλά δεν τα κατάφερα όπως εσύ στο τέλος.

Είμαι σαν τα σκυλιά του Παβλώφ πλέον. Βλέπω τη λέξη gus και με πιάνει πονοκέφαλος.

Δημοσ.
Αν και πανάσχετος από μαθηματικά (να 'ναι καλά το κομπιουτεράκι), μήπως η λύση είναι η εξής:

3 δια 4 = 0,75

1 μείον 0,75 = 0,25

6 δια 0,25 = 24

???

Αν κάτι έχω κάνει λάθος (έχω να κάνω διαίρεση από το λύκειο) ελπίζω τουλάχιστον να δώσω έμπνευση στους υπόλοιπους :)

Σωστός ο gsarig!!!

Είδατε τελικά που δεν ήταν τόσο δύσκολο. :twisted:

Χρησιμοποιώντας τους ίδιους κανόνες, μπορείτε τώρα να βγάλετε 24 χρησιμοποιώντας τις τετράδες (3,3,7,7) και (2,3,10,10);

εγώ πήγα με παρενθέσεις γιατί τις ανέφερε αλλά δεν μου έβγαινε...

Είπα παρενθέσεις γιατι είχα στο μυαλό μου το εξής:

6/(1-3/4)=24

Είμαι σαν τα σκυλιά του Παβλώφ πλέον. Βλέπω τη λέξη gus και με πιάνει πονοκέφαλος.

LOL!!! :mrgreen:

Και που να δεις τι σου ετοιμάζω ακόμα... :twisted:

• Members
Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας τους ίδιους κανόνες, μπορείτε τώρα να βγάλετε 24 χρησιμοποιώντας τις τετράδες (3,3,7,7) και (2,3,10,10);

Όχι άλλο, δεν θα το αντέξω! :-D

Νομίζω πως αρχίζω να εμφανίζω κι εγώ τα συμπτώματα του punky... :shock:

:mrgreen:

Δημοσ.

Θα σας παραθέσω το καλύτερο γρίφο που διάβασα ποτέ.

Είναι αρκετά γνωστός γι'αυτό όσοι τον ξέρετε μην πείτε τίποτα.

Δυστηχώς εγώ όταν τον διάβασα νόμιζα ότι ήταν κάποιο αστείο και διάβασα την λύση κατευθείαν που ήταν πολύ γαμάτη.

Παιδευτείτε λίγο. Είναι λιγάαακι δύσκολο αλλά ωραίο... Λοιπόν

''Η μαμά είναι 21 χρόνια μεγαλύτερη από το Παιδί. Σε έξι χρόνια από τώρα η μαμά θα είναι 5 φορές όσο είναι το παιδί. Που βρίσκεται ο πατέρας;''

Περιμένω απαντήσεις (απο όσους δεν το ξέρουν).

Δημοσ.

M=21+Π

Μ+5=5(5+Π)

Μ=21+Π

Μ= 25-5+5Π

21+Π= 25-5+5Π

1+Π= 5Π

4Π=1

Π=1/4

1/4 του ενός χρόνου είναι 3 μήνες.

Το παιδάκι θα γεννηθεί σε 9 όμως.

Άρα ο μπαμπάς είναι μέσα στη μαμά.

Ναι?

Δημοσ.

Συγγνώμη που χάθηκα αλλά δε φαντάστηκα ότι θα σας μπέρδευε ο γρίφος. Ο πιο απλός τρόπος να πω την λύση είναι δια της εις άτοπον:

Γίνεται να φοράει μαύρο καπέλο ο γ; Έστω πως ναι.

ο πρώτος βλέπει 2 και 3 και είπαμε έστω 3 φοράει μαύρο. Αν ο 2 φορούσε μαύρο, θα αποφάσιζε, άρα ο 2 φοράει σίγουρα άσπρο. Ανοίγει ο δεύτερος τα μάτια, βλέπει το μαύρο καπέλο του τρίτου και τότε θα έπρεπε να αποφασίσει ότι "εγώ ο δεύτερος φοράω σίγουρα άσπρο, αφού ο πρώτος δεν αποφάσισε". Ο δεύτερος όμως δεν αποφάσισε, άρα δεν μπορεί να είδε στον τρίτο το μαύρο καπέλο.

Άρα αποκλείεται να φοράει μαύρο καπέλο ο τρίτος.

Συγγνώμη που δεν κάθομαι να διαβάσω όλες τις απαντήσεις, αλλά είναι 2.40 ;)

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως ο Β δεν μπορεί να δει τι καπέλο φοράει ο Α παρα μόνο τι φοράει ο Γ και επίσης ο Β ακούει την απάντηση του Α. Εκτός αν ο manuel έδωσε μια βαριάντα του γνωστού γρίφου.

Πράγματι ο β ακούει την απάντηση του α, αλλά δε μου φαίνεται πως χρειάζεται να το διασαφηνίσω αυτό. Απόδειξη; Κανείς δεν μπερδεύτηκε ;)

Επίσης είναι αλήθεια πως ο β δεν χρειάζεται να δει το καπέλο του α, αλλά ο γρίφος είναι πιο δύσκολος μ' αυτό τον τρόπο γιατί αν καρφώσεις από την αρχή πως στον β είναι απαραίτητο να δει μόνο τον γ, είναι σαν να δίνεις τη λύση. Από την εμπειρία μου, όταν λέω πως ο α βλέπει β,γ και ο β βλέπει γ, αυτός που ακούει τον γρίφο καθοδηγείται από την εκφώνηση και το βρίσκει αμέσως. Όπως είπα εγώ τον γρίφο, οι πιο πολλοί μπερδεύονται περισσότερο (επειδή έχουν να εξετάσουν και ένα περισσευούμενο στοιχείο) ;)

Αυτά. Πολλοί τελικά είχαν δώσει σωστή απάντηση (έριξα μια ματιά).

ΥΓ. Βρε johnnyestia και ShAd0w_z0nE, τι κόλλημα είναι αυτό που τραβήξατε; Είχαν ήδη δώσει κάποιοι τη σωστή απάντηση και εσείς ακόμα λέγατε ότι δεν έχει σωστή διατύπωση ο γρίφος και δε λύνεται; LOL!

Δημοσ.

1/4 του ενός χρόνου είναι 3 μήνες.

Το παιδάκι θα γεννηθεί σε 9 όμως.

Δεν πιάνω τον συλλογισμό σου. Κανονικά οι αρχικές εξισώσεις είναι:

Μ=21+Π

Μ+6=5(6+Π)

Τότε σου βγαίνει Π=-3/4 που είναι 9 μήνες πριν γεννηθεί, οπότε όντως ο μπαμπάς είναι μέσα στη μαμά. :mrgreen:

Δημοσ.

(3,3,7,7)

7(3/7+3)=24

(2,3,10,10)

10+2(10-3)=24

Δημοσ.

gus

Και εγώ αυτό σκέφτηκα, ότι θέλει 6, αλλά εφόσον δεν έλεγε από που προέκυψαν οι εξισώσεις, φαντάστηκα ότι θα είχε κάτι άλλο στο μυαλό του...

Δημοσ.

Βασικά είχα ψυλλιαστεί απ'την αρχή πως ο μπαμπάς θα ήταν σε περιέργο μέρος, σε στυλ ψόφιος, αγέννητος, στο πήδημα κτλ, οπότε το πήγα αφαιρετικά. Ή έχω άδικο, πράγμα πολύ χλωμό γιατί είμαι καταπληκτικός και γαμάτος, ή η εκφώνηση είναι λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...