Str Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2006 ο 10ος τον πουλο (50-50) ο ενατος θα μαθαινει απο τον 10 και αν εχει ιδιο χρωμα με τον 8ο θα το φωναζει, αλλιως θα το λεει σιγα παιζει η αλλαγη στην ενταση? επισης περα απο την αλλαγη της εντασης μπορει να ειναι κατι σε φαση πυθια: "οχι μαυρο" (εννοωντας οτι φοραει ασπρο αλλα ο μπροστα φοραει μαυρο) "ασπρο" (εννοωντας οτι και ο επομενος φοραει ασπρο)
gus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 ο 10ος τον πουλο (50-50)ο ενατος θα μαθαινει απο τον 10 και αν εχει ιδιο χρωμα με τον 8ο θα το φωναζει, αλλιως θα το λεει σιγα παιζει η αλλαγη στην ενταση? επισης περα απο την αλλαγη της εντασης μπορει να ειναι κατι σε φαση πυθια: "οχι μαυρο" (εννοωντας οτι φοραει ασπρο αλλα ο μπροστα φοραει μαυρο) "ασπρο" (εννοωντας οτι και ο επομενος φοραει ασπρο) Αν θες διάβασε το υπόλοιπο θρεντ γιατι έχει ήδη συζητηθεί αυτό. Δεν είναι η σωστή απάντηση πάντως.
Str Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 jesus CHRIST!!!! απαντησα διαβαζοντας μονο την 1η σελιδα!!!! my bad my bad....
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 υπαρχει και αλλη λυση; Αν συμπεριλάβουνε το μηδεν στους ζυγούς αριθμούς (για την περίπτωση που είναι όλα μαύρα αυτά που βλέπει ο τελευταίος), τότε αυτό που λέει ο Pablo είναι σωστό. το 0 ειναι ζυγος ... -4, -2, 0, 2, 4, ...
gus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ναι υπάρχει. Σκέψου την περίπτωση που έχουμε ν μελλοθάνατους με 3 χρώματα. Αν βρείς τη λύση για αυτό έχεις βρει τη γενικότερη λύση.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ακούστε ένα αντίστοιχο (αν και απείρως πιο εύκολο) : Έχουμε 5 καπέλα, 3 άσπρα και 2 μαύρα. Δίνουμε τυχαία να τα φορέσουν 3 άνθρωποι με κλειστά τα μάτια που κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο (πχ α, β, γ). Ανοίγει ο α τα μάτια του και βλέπει τι καπέλα φοράνε οι β και γ. Λέει "Δεν μπορώ να αποφασίσω τι καπέλο φοράω εγώ". Ανοίγει ο β τα μάτια, βλέπει τι καπέλο φοράει ο α και ο γ. Λέει "Δεν μπορώ να αποφασίσω τι καπέλο φοράω εγώ". Ο γ λέει "χωρίς να ανοίξω τα μάτια, είμαι σίγουρος για το τι καπέλο φοράω εγώ". Πώς και τι χρώμα καπέλο φορούσε; Απλός γριφάκος είναι
Members gsarig Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μήπως και οι τρεις έχουν άσπρο καπέλο και γι' αυτό οι δύο πρώτοι δεν μπορούν να αποφασίσουν με σιγουριά; Αν ένας τουλάχιστον είχε μαύρο, τότε ένας εκ των α και β θα ήταν σίγουρος για το τί φοράει. Βέβαια είναι και σχετικά περασμένη η ώρα και μπορεί να κάνω λάθος
ShAd0w_z0nE Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 αν υποθέσουμε ότι α=μαύρο(β),άσπρο(γ) και β=μαύρο(α),άσπρο(γ) οπότε έχουμε μαύρο το α και μαύρο το β οπότε θα είναι ασπρο το γ τότε ο γ θα είναι(χωρίς να κοιτάξει)άσπρο αν υποθέσουμε ότι α=άσπρο(β),άσπρο(γ) και β=άσπρο(α),άσπρο(γ) ούτε αυτό στέκει γιατί έχουμε 3 καπέλα άσπρα όχι 4. Αν α και β αντίθετα που είπα πριν δηλαδή α=άσπρο(β),μαύρο(γ) και β=μαύρο(α),μαύρο(γ) δεν στέκει γιατί έχουμε μόνο 2 μαύρα καπέλα ή και την άλλη περίπτωση α=μαύρο(β),μαύρο(γ) και β=άσπρο(α),μαύρο(γ) ΥΓ ''='' θα πει ότι βλέπει. Πες μου αν κάνω λάθος...μαλλον μαλκια είπα ε?
Members gsarig Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 αν α=άσπρο και γ=μαύρο και ο α πει ότι δεν είναι σίγουρος, τότε ο β θα δει τα καπέλα και θα καταλάβει ότι για να μην είναι σίγουρος ο α για το χρώμα του σημαίνει πως ο ίδιος ο β δεν έχει μαύρο. Γιατί αν είχε μαύρο τότε ο α θα ήταν σίγουρος για το δικό του χρώμα. Γενικά, σε περίπτωση που ένας από τους τρεις είχε έστω ένα μαύρο, τότε ένας από τους α ή β θα ήταν σίγουρος. Η μόνη περίπτωση να μην είναι σίγουρος κανείς από τους α και β είναι να έχουν και οι τρεις άσπρο. ... φαντάζομαι...
gus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Απλός γριφάκος είναι Πάντως λέγεται πως ο Einstein είχε πει πως αυτόν τον γρίφο μπορεί να τον λύσει μόνο το 2% του πληθυσμού.
ShAd0w_z0nE Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 manuel για δες το προηγουμενο μύνημα το ανανέωσα. edit : τώρα ποιστεύω κάλυψα όλες τις περιπτώσεις...
parsifal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ακούστε ένα αντίστοιχο (αν και απείρως πιο εύκολο) : Έχουμε 5 καπέλα, 3 άσπρα και 2 μαύρα. Δίνουμε τυχαία να τα φορέσουν 3 άνθρωποι με κλειστά τα μάτια που κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο (πχ α, β, γ). Ανοίγει ο α τα μάτια του και βλέπει τι καπέλα φοράνε οι β και γ. Λέει "Δεν μπορώ να αποφασίσω τι καπέλο φοράω εγώ". Ανοίγει ο β τα μάτια, βλέπει τι καπέλο φοράει ο α και ο γ. Λέει "Δεν μπορώ να αποφασίσω τι καπέλο φοράω εγώ". Ο γ λέει "χωρίς να ανοίξω τα μάτια, είμαι σίγουρος για το τι καπέλο φοράω εγώ". Πώς και τι χρώμα καπέλο φορούσε; Απλός γριφάκος είναι Έχουμε τις παρακάτω δυνατές μεταθέσεις (α-β-γ): 1. ΜΜΑ 2. ΜΑΜ 3. ΜΑΑ 4. ΑΜΜ 5. AΜΑ 6. AΑM 7. ΑΑΑ Facts: (1) Ο α δε μπορεί να αποφασίσει, γιατί οι β, γ δε φοράνε συγχρόνως 2 μαύρα. Μένουν τα εξής: 1. ΜΜΑ 2. ΜΑΜ 3. ΜΑΑ 4. AΜΑ 5. AΑM 6. ΑΑΑ (2) Ο β δε μπορεί να αποφασίσει, γιατί οι α, γ δε φοράνε συγχρόνως 2 μαύρα. Μένουν τα εξής: 1. ΜΜΑ 2. ΜΑΑ 3. AΜΑ 4. AΑM 5. ΑΑΑ Συμπέρασμα: ο γ θα πει Α, με πιθανότητα 20% να τον πιεί!!! Κάτι μου διαφεύγει σίγουρα, μάλλον δε χρησιμοποίησα το γεγονός ότι ο β έχει ακούσει την απάντηση του α. Καλή ιδέα για λίγη εξάσκηση σε Prolog το πρωί...
gus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως ο Β δεν μπορεί να δει τι καπέλο φοράει ο Α παρα μόνο τι φοράει ο Γ και επίσης ο Β ακούει την απάντηση του Α. Εκτός αν ο manuel έδωσε μια βαριάντα του γνωστού γρίφου.
Members gsarig Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Members Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Εμένα πάντως, επαναλαμβάνω, μου φαίνεται σίγουρο πως ο γ έχει άσπρο. Γιατί αν είχε μαύρο, τότε ένας από τους α (στην περίπτωση που και ο β είχε μαύρο) ή β (στην περίπτωση που ο α δεν ήταν σίγουρος) θα γνώριζε τι φοράει. (σύμφωνα πάντα με την διατύπωση του Manuel)
Sellers Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 με βαση τον αρχικο συλλογισμο του Sellers, νομιζω οτι μπορω να γενικευσω την λυση. Εστω οτι οι κρατουμενοι συννενοουνται την προηγούμενη ημερα, ο τελευταιος θα μετρησει ποσα ασπρα καπελα βλεπει, αν ειναι μονος ο αριθμος θα πει Ασπρο, αν ειναι ζηγος θα πει Μαυρο, ετσι ο μπροστινος του θα μετρησει τα ασπρα καπελα απο οσους εχει μπροστα του, αν ισχυει αυτο που ειπε ο προηγουμενος τοτε εχει μαυρο αν οχι τοτε ασπρο, κ.ο.κ. Με αυτήν την γενίκευση πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα με ν κρατούμενους. Πρέπει ανγκαστικά να έχουμε περιττούς κρατούμενους. Anyway έχουμε άλλα προβλήματα τώρα (βλέπε Manuel)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.