Προς το περιεχόμενο

Γρίφος...

gus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλά έτσι ρε Sellers δεν είναι βέβαιο ότι θα σωθούν οι 9.

Απλά αυξάνουν τις πιθανότητές τους. Αν κατάλαβα δηλαδή τη λύση που προτείνεις.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι φίλε μου parsifal. Ο 10οσ θα δει 9 καπέλα. Το 9 είναι περιττός. Ένας περιττός αριθμός μπορεί να γραφτεί μόνο ώς αθροισμα Περιττού + άρτιου. Και όχι ως άθροισμα Αρτιου + 'Αρτιου ή Περιττού + περιττού.

Όχι ρε συτ punky. Έτσι θα σωθούν standar ολοι εκτός απο τον 10 που παίζεται κατά 50%... Anyway μπορεί να είμαι και λάθος. Θα μας πει ο gus

Δημοσ.

@Punky

Η σειρά που θα κάτσουνε θα είναι τυχαία. Θα ρωτήσει πρώτα τον 10ο μετα τον 9ο κοκ.

Σωστός ο Sellers!

Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε 11 μελλοθάνατους αντι για 10?

Δημοσ.

Παρακαλώ όχι βρισιές για το άτομο μου...:mrgreen:

Ρε sy gus ξέρεις αν υπάρχει και λύση για 11 ή τζάμπα σπάω το κεφάλι μου?

Δημοσ.

Ναι ρε συ υπάρχει, έτσι θα στο 'λεγα; :-) Είναι πιο γενική, καλύπτει και την περίπτωση των 10.

Δημοσ.

το γραφω με ασπρο

ο 10 θα πει το χρωμα που φοραει ο 9 πχ ασπρο

ο 9 ξερει οτι φοραει ασπρο οποτε λεει ασπρο

αν ο μπροστα του εχει επισης ασπρο το λεει φωναχτα αλλιως σιγα

οποτε ο μπροστα ξερει τι να πει αν ακουει δυνατα λεει το ιδιο αλλιως το αντιθετο

αν ειναι λαθος πες μου

Δημοσ.

αλλος ενας απο εμενα:

"Ο Νικολάϊ πρέπει να παραμείνει σε ένα ξενοδοχείο για μια εβδομάδα, για να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές. Το ξενοδοχείο όπου διαμένει είναι πολύ καλύτερο από αυτό της προηγούμενης πόλης, αλλά και πολύ ακριβότερο. Ο ξενοδόχος δεν δέχεται το ρούβλι σαν νόμισμα συναλλαγής. Ο Νικολάϊ έχει μια καλοφτιαγμένη ασημένια αλυσίδα με επτά μεγάλους κρίκους και συμφωνεί με τον ξενοδόχο να του δίνει έναν κρίκο για κάθε διανυκτέρευση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ο ξενοδόχος επιμένει να πληρώνεται κάθε μέρα χωριστά, αλλά, για να ελαχιστοποιηθεί η φθορά της αλυσίδας, επιτρέπει στον Νικολάϊ να κόψει μόνο έναν κρίκο απ' αυτήν στη διάρκεια της εβδομάδας. Με ποιον τρόπο θα γίνει η πληρωμή;"

Γραφω την απαντηση γιατι θα φυγω εεε μην σας το αφησω αλυτο λοιπον εδω ειναι

Δημοσ.

@ adi32

Είναι λάθος αυτό που προτείνεις.

Ακριβώς. Μόνο μαύρο ή άσπρο. Και δεν έχει κόλπα με τόνο της φωνής και άλλα τέτοια, έχει λογική λύση.

Δημοσ.

gus αφού λες

Θα φορέσω μετά στον καθένα σας από ένα καπέλο μαύρο ή άσπρο, εντελώς τυχαία.

αυτό με αυτά τα δύο έρχονται σε αντίθεση:

1)

Μα αν δε φοράει το ίδιο χρώμα καπέλου με τον μπροστινό του τότε θα είναι λάθος η απάντηση.

2)

Σκέψου πως αν φοράνε εναλλάξ χρώμα καπέλων τότε ο καθένας λέγοντας το χρώμα του μπροστινού του θα δίνει λάθος απάντηση για το δικό του.¨

Αφού δεν δίνεις πόσα μαύρα και πόσα άσπρα πως το λες αυτό? εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι.. (λες εντελώς τυχαία)

Δημοσ.

με βαση τον αρχικο συλλογισμο του Sellers, νομιζω οτι μπορω να γενικευσω την λυση.

Εστω οτι οι κρατουμενοι συννενοουνται την προηγούμενη ημερα, ο τελευταιος θα μετρησει ποσα ασπρα καπελα βλεπει, αν ειναι μονος ο αριθμος θα πει Ασπρο, αν ειναι ζηγος θα πει Μαυρο, ετσι ο μπροστινος του θα μετρησει τα ασπρα καπελα απο οσους εχει μπροστα του, αν ισχυει αυτο που ειπε ο προηγουμενος τοτε εχει μαυρο αν οχι τοτε ασπρο, κ.ο.κ.

Δημοσ.

Αν συμπεριλάβουνε το μηδεν στους ζυγούς αριθμούς (για την περίπτωση που είναι όλα μαύρα αυτά που βλέπει ο τελευταίος), τότε αυτό που λέει ο Pablo είναι σωστό.

@ ShAd0w_z0nE

Απλά του είπα μια περίπτωση για την οποία δεν ισχύει η λύση που πρότεινε.

Για να ισχύει η λύση πρέπει προφανώς να εφαρμόζεται για όλες τις περιπτώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...