Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Martyrs (2008) Τρόμος εκ Γαλλίας. Κάτι γίνεται τελευταία εκεί πέρα. Δημιουργείται κάτι σαν νέα σχολή. Η ταινία έχει συνεχής μεταλλαγές στο είδος της. Νομίζεις συνεχώς ότι βλέπεις το "τάδε" είδος ταινίας τρόμου (υπάρχουν κλισέ που ο σκηνοθέτης έβαλε επίτηδες) και μετά βλέπεις κάτι διαφορετικό. Όσον την έβλεπα, μου γύριζε το στομάχι και έλεγα πότε θα τελειώσει. Τελικά, τα σημεία που με ξάφνιασαν ήταν πολλά, παρόλο που η ταινία ήταν συνεχώς αινιγματική σχεδόν όλα όσα είδα έβγαλαν νόημα στο τέλος (κάτι που βρίσκω τρομερά σημαντικό για τέτοια ταινία και να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα κιόλας με τίποτα, γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συνέχεια ατμοσφαιρικές ταινίες που είναι απλά ενωμένα πλάνα, χωρίς στόχο ή κεντρική ιδέα) και γενικά μου έμεινε μια χμ... δε μου πάει να γράψω θετική... μια... ε... ενδιαφέρουσα εντύπωση. Όποιος αντέξει. Για τους φαν του είδους, την προτείνω ανεπιφύλακτα (κι εμένα φαν μου την πρότεινε, που έχει δει πολλέέές τέτοιες ταινίες).
DeadOrganPlayer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Arrietty (2010) Η μαγεία του studi Ghibli είναι ευδιάκριτη στη ταινία, παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν απογειώθηκε στα επίπεδα που μπορούσε. Ειδικά από τη μέση και μετά κάπου φαίνεται ότι στέρεψαν οι ιδέες. 7,3/10
Mika Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Χτες βραδυ το Animal Kingdom. παρα πολυ καλο 8.5/10 υ.γ. μολις ειδα και το trailer της ταινιας. νταξει, αμα το χα δει πριν την προβολη θα σιχτιριζα. μονο το τελος δεν δειχνει. μακρια απο trailer!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 A simple plan (1998) Βρε Hollywood... βρε Hollywood... τι είναι αυτά βρε; Θα μας τρελάνεις τελείως; Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις ο άνθρωπος. Ξέρω τι ταινία έβαλα να δω, ξέρω ότι θα υπάρξουν και κλισέ. ΟΚ. Το δέχομαι. Περιμένω, λοιπόν, να δω ένα μέτριο έργο από τα 90's με, ίσως λίγες προσδοκίες και για κάτι περισσότερο (καλή βαθμολογία στο iMDb, είχε παιχτεί αρκετά τότε στις αίθουσες και ήταν από τις ταινίες που απλώς έτυχε και δεν είδα στο σινεμά, τότε που πήγαινα στα πάντα) και πέφτω σε ένα παραμυθάκι που ούτε για παιδάκια δεν κάνει. Παράλογοι χαρακτήρες που φέρονται χειρότερα κι από καρτούν, ίσα ίσα για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της δράσης και του νοήματος που προσπαθεί να περάσει ο σκηνοθέτης. Ένα καθόλα γελοίο σενάριο που δε βγάζει κανένα νόημα, αν κάτσεις και το σκεφτείς φυσικά. Βέβαια, όλα αυτά τυλιγμένα με τα γνωστά "συστατικά". Καλή ατμόσφαιρα, σκηνοθεσία, καλούτσικες ερμηνείες (και πολύ καλή ο Billy Bob Thornton που είναι ο μόνος λόγος να δει κανείς την ταινία, αν και προσωπικά δεν το θεωρώ αρκετό) και πολύ καλή μουσική. Ιδιαίτερα στην αρχή, είχα πολύ υψηλές προσδοκίες από το soundtrack. Τελικά ήταν απλώς πολύ καλό. Α, ναι. Οι Αμερικάνοι το πρότειναν και για όσκαρ σεναρίου. Έλεος θεέ μου. Δεν παίζονται. Ο ορισμός της κακής ταινίας, που μπορεί να περάσει για καλή. Πραγματικά, όμως.
ikaruga24 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Πριν λιγο με παρεα, forgetting Sarah Marshall. Ενναλακτικη αισθηματικη comedy στον ιδιο τυπο με το knocked up. Ομορφα σκηνικα, "απαλο" χιουμορ (πλην τις nude σκηνες) χωρις καφριλες και κλανορεψοχεσοαστεια. Δεν προτεινεται για παρεες που θελουν να σπασουν πλακα μιας και ειναι "σοβαρη" κωμωδια. 7/10 απο εμενα.
marantonis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Martyrs (2008) Η ταινία έχει συνεχής μεταλλαγές στο είδος της. Νομίζεις συνεχώς ότι βλέπεις το "τάδε" είδος ταινίας τρόμου (υπάρχουν κλισέ που ο σκηνοθέτης έβαλε επίτηδες) και μετά βλέπεις κάτι διαφορετικό. Όσον την έβλεπα, μου γύριζε το στομάχι και έλεγα πότε θα τελειώσει. Τελικά, τα σημεία που με ξάφνιασαν ήταν πολλά, παρόλο που η ταινία ήταν συνεχώς αινιγματική σχεδόν όλα όσα είδα έβγαλαν νόημα στο τέλος (κάτι που βρίσκω τρομερά σημαντικό για τέτοια ταινία και να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα κιόλας με τίποτα, γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συνέχεια ατμοσφαιρικές ταινίες που είναι απλά ενωμένα πλάνα, χωρίς στόχο ή κεντρική ιδέα) και γενικά μου έμεινε μια χμ... δε μου πάει να γράψω θετική... μια... ε... ενδιαφέρουσα εντύπωση. Όποιος αντέξει. Για τους φαν του είδους, την προτείνω ανεπιφύλακτα (κι εμένα φαν μου την πρότεινε, που έχει δει πολλέέές τέτοιες ταινίες). Το Martyrs ειναι μια αιωνια λατρεια για 'μας που αγαπαμε τον ψυχικο βιασμο μετα κινηματογραφου http://www.insomnia.gr/topic/287406-martyrs-2008/page__st__90 Τρόμος εκ Γαλλίας. Κάτι γίνεται τελευταία εκεί πέρα. Δημιουργείται κάτι σαν νέα σχολή. Δεν ειναι κατι ιδιαιτερα προσφατο το New French Extremism που "παει" να δημιουργηθει. Απο τα τελη του 90 υφισταται. Δυστυχως δεν εχω δει κατι νεο τελευταια. Να μια σχετικη λιστα (δικη μου) http://www.imdb.com/list/jsBE-fW2vvw/
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Το Martyrs ειναι μια αιωνια λατρεια για 'μας που αγαπαμε τον ψυχικο βιασμο μετα κινηματογραφου Να μια σχετικη λιστα (δικη μου) http://www.imdb.com/list/jsBE-fW2vvw/ Το καταλαβαίνω. Η αδερφή μου που μου την πρότεινε, είναι πολύ φαν και με είχε φάει να την δω. Ευχαριστώ για τη λίστα. Θα της την δώσω.
spanovaggelis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Ειδα το Ιkiru, το φημισμενο εργο του Ακιρα Κουροσαβα. Δε θα ελεγα οτι ξετρελλαθηκα. Αφορουσε εναν ιαπωνα ανωτερο δημοσιο υπαλληλο που μολις εμαθε οτι πασχει απο ανιατη ασθενεια και θα πεθανει σε λιγους μηνες αποφασισε να προωθησει την ανεγερση ενος παρκου που κολλαγε στα γραναζια της γραφειοκρατιας... Αυτο που αποκομισα βασικα ειναι οτι οι δημοσιες υπηρεσιες στην Ιαπωνια ειναι χειροτερες και απ τις ελληνικες
DJ_XLR8 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Είδα προχτές σε θερινό κινηματογράφο "Το Δέντρο της Ζωής". Μεγάλη "φόλα". Μόνο έτσι θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω!!! Τι να μου πουν οι σκηνές ντοκιμαντέρ με το σύμπαν, δεινοσαύρους κτλ.... Υπάρχουν ταινίες που θέλουν να δώσουν το νόημα που πρέπει και το δίνουν με πολύ πιο έξυπνο και απλό τρόπο. Αυτές θαυμάζω. Κρίμα στους Brad Pitt & Shawn Penn που επέλεξαν να συμμετάσχουν. Επίσης απορώ και για τις πολύ καλές κριτικές που πήρε στα φεστιβάλ...
DKNI Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δεν την εχω δει, αλλα Μαλικ ειναι, τι περιμενες? Αυτος οσο παει γινεται και πιο psychedelic Σε καθε περιπτωση, συμφωνω με αυτο που λες. Καποιες ταινιες περνανε μηνυμα αμεσα. Καποιες περνανε κατι ΑΠΛΟ μεσα απο μια ΠΟΛΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ταινια. Οταν το "ποιητικο" και το "μεταφορικο" γινεται αυτοσκοπος και οχι μεσο, ειναι σαν να ακους Ελληνα πολιτικο. Πολυ βαρυ λεξιλογιο, μηδεν ουσια
john1987 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες! Χασιμο χρονου και χρηματων η εν λογω ταινια.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Επίσης απορώ και για τις πολύ καλές κριτικές που πήρε στα φεστιβάλ... Με τι απορείς; Προφανώς και η ταινία έχει πράγματα να πει και άγγιξε αρκετούς. Τέτοιες ταινίες προφανώς δεν μπορεί να είναι για όλους. Και για να προλάβω το προφανές: όχι, δεν εννοώ ότι απευθύνεται στους εκλεκτούς και οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι που δεν καταλαβαίνουν (ειλικρινά, μη δω ποστ που να θεωρεί δεδομένο ότι αυτό ήθελα να πω, θα τα πάρω στο κρανίο). Απλά σε κάποιους. Ούτε εγώ είμαι σίγουρος τι ήταν αυτό που με άγγιξε και δε με ενδιαφέρει να το αναλύσω (άλλωστε δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου, οπότε δε με αφορά). Υπάρχει, όμως, μια ποίηση που κάπου, κάτι βρίσκει μέσα σε κάποιους. Όσον αφορά την απλότητα, σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιος μεγάλος συνθέτης έλεγε ότι δε βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στην τέχνη όταν μου τη σερβίρουν στο πιάτο (κάτι τέτοιο). Θυμάμαι, όμως, ότι ο Schoenberg έλεγε "αν υπήρχε κάποιος απλός τρόπος για να εκφράσω αυτό που ήθελα, θα τον χρησιμοποιούσα". Κάπως έτσι λοιπόν. edit: Α! Να προσθέσω και κάτι ακόμη: Ειλικρινά, θεωρείται τον Malick άνθρωπο που γυρίζει ταινίες για την "πόζα"; Ή με αυτοσκοπό τους συμβολισμούς; Μόνο να εκφραστεί ψάχνει ο άνθρωπος. Είναι ολοφάνερο ότι είναι ειλικρινή τα όσα κάνει. Ούτε για δόξα πάει, ούτε για τίποτα.
fearwhatnow Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Είδα προχτές σε θερινό κινηματογράφο "Το Δέντρο της Ζωής". Μεγάλη "φόλα". Μόνο έτσι θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω!!! Τι να μου πουν οι σκηνές ντοκιμαντέρ με το σύμπαν, δεινοσαύρους κτλ.... Υπάρχουν ταινίες που θέλουν να δώσουν το νόημα που πρέπει και το δίνουν με πολύ πιο έξυπνο και απλό τρόπο. Αυτές θαυμάζω. Κρίμα στους Brad Pitt & Shawn Penn που επέλεξαν να συμμετάσχουν. Επίσης απορώ και για τις πολύ καλές κριτικές που πήρε στα φεστιβάλ... Για τον Πιτ και τον Πεν ειναι τιμη τους που επαιξαν σε ταινια του Μαλικ.Σιγα τις μεγαλες ηθοποιαρες που μια ζωη τους προωθει η μαφια του Χολυγουντ. Πιστευω στον ανθρωπο που εκανε τη Λεπτη Κοκκινη Γραμμη οφειλουμε να βλεπουμε μεσα απο την ψυχη του.Διοτι αυτη περναει στις ταινιες του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις