DKNI Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Τhe Rite Ηθελε τοσο πολυ να μην ειναι θριλερ Χολυγουντιανο και να μην το πουνε "κακεκτυπο του Εξορκιστη" που με τοσο αργο ρυθμο, τοσο subtle εξορκισμους (και καλα δεν ειναι οπως σας τα δειχνει το Χολιγουντ) και τοσο φιλοσοφικη διαθεση, απλα βαρεθηκα, δεν φοβηθηκα καθολου, δεν αλλαξα φιλοσοφια ζωης καθολου και φυσικα το λεω κακεκτυπο του Εξορκιστη 5/10 για την ιδεα και μονο (γιατι σαν εκτέλεση της ιδεας εμπαζε)
marantonis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Συμφωνω κι εγω. Προσπαθουσε να το παιξει "εξυπνη" η ταινια αλλα τελικα μουφα το καρπουζι, θρησκευτικες προπαγανδες χωρις κανενα ενδιαφερον και πρωτοτυπια και τα λοιπα. Δεν ειχα σκοπο να το δω αλλα εκατσε λογω παρεας, και παλι δεν εκανα τον κοπο να κρατηθω ως το τελος.
DKNI Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Βασικα πασχει απο την ασθενεια της "ψευτο-διαφορετικοτητας" Ειναι καποιες ταινιες που οι δημιουργοι προσπαθουν τοσο πολυ να φανουν διαφορετικοι και οχι κλισε που δεν καταλαβαινουν κατι σπουδαιο...οτι τα θριλερ, τα αστυνομικα, οι ρομαντικες κωμωδιες, οι επικες περιπετειες, τα εργα τρομου, ολα αυτα τα ειδη ταινιων, έγιναν κλισε και αντιγραφηκαν πολυ γιατι ακριβως καποια στοιχεια τους εχουν πολυ μεγαλο appeal στον θεατη Δηλαδη, αν πας να γυρισεις ενα θριλερ με εξορκισμους και επειδη πλεον εχουμε δει ολα τα φρικιαστικα και τα σοκαριστικα σε τετοιες ταινιες, εσυ πας και τα αφαιρεις αυτα (ή τα κανεις πολυ light) για να το παιξεις διαφορετικος, μαγκια σου μεν αλλα μολις εχασες αυτο το shock effect που γουσταραν οι θεατες καταβάθος
marantonis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Το κακο δεν ειναι να προσπαθεις να κανεις κατι διαφορετικο σε καποιο ειδος με σταθερα-τετριμμενα πραγματα-στοιχεια, το κακο ειναι να μην εχεις τη δυνατοτητα να το πετυχεις και το αποτελεσμα να καταληξει να ναι κατι ακομα χειροτερο απο το αυτο που θα χες ακολουθωντας τον κλισε δρομο, κατι που θα φαινεται απεγνωσμενα-βεβιασμενα ξεχωριστο. Για μενα, στο θεμα με τα χορορ των εξορκισμων, θα ηταν ακρως ενδιαφερουσα μια ταινια με ρεαλιστικο υφος που θα επειθε και θα σοκαρε τον θεατη, μονο και μονο για να του αποκαλυψει στο τελος, με καποιο ευφυες σεναριακο κολπακι-γυρισμα, οτι οσα ειδε δεν οφειλονταν σε κατι υπερφυσικο γιατι οι εξορκισμοι και ο δαιμονισμος ειναι μαλακιες. Κατι τετοιο θα γουσταρα ως διαφορετικο.
demessakis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Είδα χθες την Τελετή, και θα συμφωνήσω με τον DKNI. Πήγε να το παίξει το αντίπαλο δέος του Εξορκιστή, αλλά αντί να το κοντράρει στα ίσα, προσπάθησε να το υποβαθμίσει. Όπως και να έχει, ήταν ένα ρίσκο, το οποίο, δεν τους βγήκε. Άραγε, ποιος περίμενε, το αντίθετο; Θα της βάλω κι εγώ 5, γιατί ήταν μέτρια σε όλα. ΥΓ. Αν μπορεί, ας απαντήσει κάποιος. Οι ταινίες, που λένε πως βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες, βασίζονται όντως;
Sellers Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 ΥΓ. Αν μπορεί, ας απαντήσει κάποιος. Οι ταινίες, που λένε πως βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες, βασίζονται όντως; Έλεγε η τελετή ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα?
demessakis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Γενικά ρωτάω. Η απάντηση στο ερώτημά σου, είναι καταφατική.
marantonis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Έλεγε η τελετή ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα? Yeap.
DKNI Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Συνηθως ναι εκτος αν ειναι διαφημιστικο κολπο (που συντομα λογω Ιντερνετ μαθαινεται βεβαια) Στην περιπτωση της Τελετης, ναι, ειναι βασισμενο σε αληθνια γεγονοτα αν και τα ονοματα ειναι αλλαγμενα. Παντως μια συνεντευξη του "εξορκιστη" που διαβασα, ο τυπος ανεφερε πως στη συντριπτικη πλειοψηφια οσων του εχουν παει, ειναι ατομα με προβληματα, και γενικα η πρωτη του σκεψη ειναι να ζητησει γιατρο και ψυχολογο Εντουτοις επιμενει οτι σε 4 περιστατικα που εκανε εξορκισμο, δεν μπορουσε να βρει αλλη εξηγηση
viper2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 isidious νταξει δεν ηταν κακο αλλα σε καποια σημεια ηταν υπερβολικο το σκηνικο με το ρολοι εγραψε...
yiannis_1 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 isidious νταξει δεν ηταν κακο αλλα σε καποια σημεια ηταν υπερβολικο το σκηνικο με το ρολοι εγραψε... Εμένα μου στην έσπασε. Ενω ξεκινούσα καλά μετά σκάγαν οι ghostbusters και γινόταν για γέλια. Ιδέες είχε,creepy ήχο είχε, αν έκριβε λίγο και το κακό και κράταγε πιο ψυχολογικό απόκοσμο profil θα του βαζα βαθμό. Έτσι ομως οπως είναι και το 6 που μπήκα και ψήφισα πολύ του ήταν...
Παναγιωτης1990 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ειδα εχτες με κατι φιλους το source code σε εκεινους φανηκε μετριο προς καλο . Εμενα αρχικα μου φανηκε μετριο αλλα μετα μεγαλη μλκ.Ανεφικτο σεναριο(που το εχω ξαναδει) δεν εξηγει πως λειτουργει το ολο συστημα αποτυχια για μενα.Επειδη εχω δει πολυ χειροτερα δεν θα το βαθμολογισω πολυ χαμηλα 4/10.
Konsul Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Tο Σάββατο είδα το Thor! Απλά φοβερό! και ΄γω τη Κυριακή. Αρκετά καλό, μου θύμισε iron man, αν και λίγο χειρότερο. Είχε δηλαδή και χιούμορ ανάμεσα στις σκηνές δράσης, αλλά κατα τ'άλλα πολύ straight forward σενάριο με καλύτερες ερμηνίες των νέων (Thor,Loki) παρά των παλιών (Hopkins). Επίσης να αναφέρω ότι τα εφφέ ήταν πολύ καλοφτιαγμένα, τα φίλτρα και η πόλη (Bifrost?) είχαν κάποια επική αίσθηση αλλα το 3D λίγα πράγματα ως συνήθως... 7.2/10
Προτεινόμενες αναρτήσεις