Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε;

mademoiselle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To CARRIERS μου άρεσε πολύ μπορώ να πώ γιατι εγώ αυτήν την περίοδο της ζωής μου νιώθω ακριβώς όπως αυτοί οι τέσσερις που προσπαθούν να γλιτώσουν απο έναν μολυσμένο κόσμο. Η τανία δεν είναι παραβολική αλλα εμένα μου πέρασε μία "όμορφη" μελαγχολία η οποία θύμισε την μοναξιά που γεννά αυτός ο σάπιος κόσμος.

Το τραγούδι των τίτλων τα σπάει!!!

Σαν Έλληνας νιώθω περήφανος για το ΤΣΙΠΟΥΡΟ!!! Το μόνο παυσίπονο που με πιάνει... Άντε Καληνύχτα

---------- Προσθήκη στις 00:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:40 ----------

Είδα το Synecdoche, New York αλλά μου φάνηκε μπερδεμένο και αργό

Παίδες απο αυτό το έργο παίζεί μόλις το τελείωσαν να είχα βγάλει καμια 10αριά και πάνω παραλληλισμούς. Αλλα το κακό με αυτές τις μπερδεμένες ταινίες είναι οτι μετά απο ένα μήνα δεν θυμάσαι τι σκατά είδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Nina Nastasia - Ugly face σε περίπτωση που το έψαχνες και δεν το έβρισκες.

Είσαι θεός!!! Γιατι όχι μόνο διάβασες το μυαλό μου αλλα έδωσες και απάντηση... Πρίν μπώ σήμερα Insomnia, είχα μπεί youtube για να το ψάξω...

---------- Προσθήκη στις 13:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:23 ----------

Μην δείτε το Whiteout http://www.imdb.com/title/tt0365929/...

To 5.3/10 είναι πάρα πολύ, εγώ θα του έβαζα ένα 3/10.

Οι τύποι δώσανε έμφαση στην ατμόσφαιρα του Χειμώνα και στα τοπία της ανταρτικής και ξεχάσανε το σενάριο. Οι ηθοποιοί βαριόντουσαν να παίξουν.

Σε μια φάση έχουνε αποκλειστοί και λένε ότι μάλλον θα πεθάνουν απο το κρύο, σαν να λένε, γαμώτο ξεμείναμε απο μπύρες... Άντε γεια

Επίσης μπορώ να πώ οτι μόλις τελείωσε νόμιζα πως απλά ήταν μία διακοπή για να συνεχίσει (έλεγα απο μέσα μου πως δεν γίνεται να τελείωσε). Αλλα τελικά πέσανε οι τίτλοι. Χάσιμο χρόνου, θα προτιμούσα να κάθομαι και να κοιτάω το ταβάνι για 2 ώρες.

Ταινία: The Hurt Locker

Έτος: 2009

Σκηνοθέτης: Kathryn Bigelow

Είδος: Περιπέτεια

Χώρα: ΗΠΑ

Σχόλιο:Την ταινια την ειδα λογω του μεγαλου ντορου που ειχε ξεσηκωσει, καθως και για τις υποψηφιοτητες στα Golden Globes..

Τελικα, αρχιζω να υποψιαζομαι, οτι οι αγαπητοι φιλοι μας αμερικανοι, ξαναθυμηθηκαν πως να γινουν αγαπητοι στο παγκοσμιο κοινο, για εναν ακομα αδικο πολεμο : Hollywood.

η ταινια, κατα την γνωμη μου, δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια καλη προπαγανδα, για τους "δυστυχισμενους" αμερικανους που εχουν παει να βοηθησουν τον λαο του ιρακ κατα των "καταραμενων" βομβιστων που το μονο που θελουν ειναι να σκοτωνουν αμαχο πληθυσμο..

Με λιγα λογια, παρτε μια απο τις εκατονταδες ταινιες για το βιετναμ, αντικαταστησετε τα δαση με ερημο και ειμαστε οκ..

Τα γνωστα, ψυχολογικα προβληματα, αδρεναλινη, μαχες με τον εχθρο κλπκλπ..

Κατι μου λεει οτι θα δουμε πολλες τετοιες ακομα.. Ισως αν ολοι μας βγουμε δημοσιος (συγκεντρωσεις, facebook, tweeter klp) και ευχαριστησουμε τους αμερικανους, παραδεχτουμε την τεραστια προσπαθεια τους κατα της τρομοκρατιας, και στειλουμε και μπολικη ενισχυση (οικονομικη και στρατιωτικη) μας αφησουν ησυχους και βρουνε αλλη θεματολογια..

Υ.Γ. απο καθαρα θεμα ταινιας, καλη σκηνοθεσια, καλουτσικες ερμηνιες (με πολλα κλισε ομως), τπτ το συγκλονιστικο..

Βαθμολογία: 3/10

Ταινία: The Hurt Locker

Σηκώνεις το bullshit fence και βλέπεις. Μου άρεσε λίγο παραπάνω βέβαια λόγω θεματολογίας(bombs!) και την σκηνή με το sniping.Αλλά ναι αν το φέρεις στις πραγματικές του διαστάσεις άστα να πάνε...Γενικά μας έχουν τσακίσει οι Αμερικάνοι με την ματιά τους στα πράγματα.Καταστρέφουν λέξεις και έννοιες οι μαλάκες αβασάνιστα.Αμφιβάλλω αν το καταλαβαίνουν κιόλας γιατί είναι μέρος της καθημερινότητας τους πλέον.

Αν σου αρέσει το mainstream σινεμά πρέπει να μάθεις να τα αντέχεις αυτά, και απλά να επικεντρώνεσαι σε λεπτομέριες ώστε να παίρνεις το cinema fix σου.

Το hurt locker πάντως δεν πρέπει να είναι και η χειρότερη αμερικανιά ever, λόγω κεντρικού χαρακτήρα και σκοπιάς.Στην ουσία είναι μια ταινία που θα σου πει για τον πόνο του στρατιώτη, για το πως χάνει τον εαυτό του σιγά σιγά κτλ.Κλισέ οκ, τα χουμε ξαναδεί, κοιτάμε και λίγο ειρωνικά επείδη πρόκειται για αμερικάνικο στρατό(βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας δηλαδή) αλλά η major προπαγάνδα γίνεται συνήθως με ιδανικούς πρωταγωνιστές που απλά βρίσκονται μέσα στα σκατά.Κάτι που δεν είναι ο συγκεκριμένος.Γι αυτό έχουμε τον μαύρο φίλο του πρωταγωνιστή για να ταυτιστούμε!Άλλο θέμα αυτό όμως... :mrgreen:

Ολο το ζουμί στην ταινία είναι στην σχέση αυτών των δύο κατά την γνώμη μου, ο ένας βρίσκεται στο τέλος της μετάλλαξης του ενώ ο άλλος είναι στην αρχή.

Σηκώνεις το bullshit fence και βλέπεις. Μου άρεσε λίγο παραπάνω βέβαια λόγω θεματολογίας(bombs!) και την σκηνή με το sniping.Αλλά ναι αν το φέρεις στις πραγματικές του διαστάσεις άστα να πάνε...Γενικά μας έχουν τσακίσει οι Αμερικάνοι με την ματιά τους στα πράγματα.Καταστρέφουν λέξεις και έννοιες οι μαλάκες αβασάνιστα.Αμφιβάλλω αν το καταλαβαίνουν κιόλας γιατί είναι μέρος της καθημερινότητας τους πλέον.

Αν σου αρέσει το mainstream σινεμά πρέπει να μάθεις να τα αντέχεις αυτά, και απλά να επικεντρώνεσαι σε λεπτομέριες ώστε να παίρνεις το cinema fix σου.

Το hurt locker πάντως δεν πρέπει να είναι και η χειρότερη αμερικανιά ever, λόγω κεντρικού χαρακτήρα και σκοπιάς.Στην ουσία είναι μια ταινία που θα σου πει για τον πόνο του στρατιώτη, για το πως χάνει τον εαυτό του σιγά σιγά κτλ.Κλισέ οκ, τα χουμε ξαναδεί, κοιτάμε και λίγο ειρωνικά επείδη πρόκειται για αμερικάνικο στρατό(βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας δηλαδή) αλλά η major προπαγάνδα γίνεται συνήθως με ιδανικούς πρωταγωνιστές που απλά βρίσκονται μέσα στα σκατά.Κάτι που δεν είναι ο συγκεκριμένος.Γι αυτό έχουμε τον μαύρο φίλο του πρωταγωνιστή για να ταυτιστούμε!Άλλο θέμα αυτό όμως... :mrgreen:

Ολο το ζουμί στην ταινία είναι στην σχέση αυτών των δύο κατά την γνώμη μου, ο ένας βρίσκεται στο τέλος της μετάλλαξης του ενώ ο άλλος είναι στην αρχή.

δικιο εχεις, φαντασου οτι ειμαι cod freak και παλι σιχτιριαστικα στην ταινια.. κυριως γιατι μου μυριζει οτι θα εχουμε επαναληψη του βιετναμ, και πλυσης εγκεφαλου μεχρι να μας πεισουν για το μηνυμα που θελουν να περασουν... και στο τελος θα το καταφερουν :(

Είμαστε λίγο μαζόχες τι να κάνουμε.Αν θες κάτι παρόμοιο αλλά με καλύτερη ερμηνεία και χωρίς έρημο τσέκαρε το harsh times με τον Bale.Ίδιο νόημα αλλά στο στυλ του training day, η πόλη είναι μια ζούγκλα κι εγώ είμαι καταραμένος αλλά ninja με deathwish!

Stalker (1979)

Near a gray and unnamed city is the Zone, an alien place guarded by barbed wire and soldiers.Over his wife's numerous objections, a man rises in the dead of night: he's a stalker...

one of a handful who have the mental gifts (and who risk imprisonment) to lead people into the Zone to the Room, a place where one's secret hopes come true.

Βασισμένο στο βιβλίο που βασίστηκε και το game.Πολύ όμορφη ταινία με τροφή για σκέψη.

Αργή,καλή ατμόσφαιρα-φωτογραφία και soundtrack.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=nBBR8Pn7eUQ]http://www.youtube.com/watch?v=nBBR8Pn7eUQ[/ame]

• Members
Stalker (1979)

Near a gray and unnamed city is the Zone, an alien place guarded by barbed wire and soldiers.Over his wife's numerous objections, a man rises in the dead of night: he's a stalker...

one of a handful who have the mental gifts (and who risk imprisonment) to lead people into the Zone to the Room, a place where one's secret hopes come true.

Βασισμένο στο βιβλίο που βασίστηκε και το game.Πολύ όμορφη ταινία με τροφή για σκέψη.

Αργή,καλή ατμόσφαιρα-φωτογραφία και soundtrack.

http://www.youtube.com/watch?v=nBBR8Pn7eUQ

To Stalker μου άρεσε πολύ και είναι από τις ταινίες που σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναδώ... Κι έχει και μία από τις αγαπημένες μου σκηνές σε ταινία (αν όχι την αγαπημένη μου):

(με το που τελείωσε η συγκεκριμένη σκηνή γύρισα κατευθείαν πίσω το βίντεο για να την ξαναδώ στο καπάκι)

Το Stalker έχει κατέβει εδώ και καιρό απλά πρέπει να μπω στην κατάλληλη διάθεση για να δω ταινία Tarkovsky.

Ταινία: Free Rainer

Έτος: 2007

Σκηνοθέτης: Hans Weingartner

Είδος: Δραματική

Χώρα: Γερμανία

Βαθμολογία: 7/10

Σχόλιο: Ο σκηνοθέτης έχει βγάλει το "Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες" (The Edukators) και αυτό κάτι πρέπει να λέει ως προς τη θεματολογία. Πάλι μια "ομάδα" ανθρώπων προσπαθεί με μη συμβατικούς τρόπους να ταρακουνήσει ένα κατεστημένο, αυτή τη φορά των τηλεσκουπιδιών. Από την πρώτη σκηνή της ταινίας νομίζεις ότι το πάει για κωμωδία αλλά τελικά δράμα καταλήγει με κάποια ανάλαφρα σημεία. Ίσως αν είχε επιλέξει να το δει πιο κωμικά το όλο θέμα ο σκηνοθέτης να είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Παραμένει πάντως μια καλή ταινία με την κατάλληλη δόση προβληματισμού. Η ερώτηση αν επηρεάζουμε τα τηλεοπτικά προγράμματα ή αυτά εμάς, ανάγεται σταδιακά στο αυγό και τη κότα.

Ταινία: The Limits of Control

Έτος: 2007

Σκηνοθέτης: Jim Jarmusch

Είδος: Crime | Drama | Thriller

Βαθμολογία: 1/10

Σχόλιο: Βλεποντας κατι τετοιες ταινιες, μου ερχεται ενα θεμα συζητησης που θα ηθελα να το κανω καποια στιγμη με καποιον "¨ειδικο" κινηματογραφου. Δλδ, ποια η διαφορα αυτης της ταινιας, απο τις χειροτερες που εχω δει στην ζωη μου, με το π.χ. G.I. Joe, αλλο ενα τερατουργημα του κινηματογραφου.. Κατα την γνωμη μου καμια.. Δεν μπορω να καταλαβω πως αυτη η ταινια θεωρητε τεχνη.. Δλδ, ειναι τεχνη οι..10 φρασεις του πρωταγωνιστη σε ολη την ταινια?? η μηπως οι 3 σελιδες διαλογοι σε 2 ωρες προβολης?? Η φωτογραφια, που παιρνει πανεμορφες πολεις σαν την μαδριτη και την σεβιλλη, και μας τις κανει σαν.. το ηρακλειο κρητης??

Εχω ξαναδει αργη ταινια, αλλα τουλαχιστον κατι ειχε να μου δωσει.. ακομα και ο αγγελοπουλος, που τοσα εχουν ακουστει, εχει μια φωτογραφια που σου κοβεται η ανασα..

Υποθεση?? Ερμηνειες?? Μουσικη?? ουτε για αστειο.. Δεν καταλαβαινεις τπτ, δεν γινεται τπτ, 2 ωρες που ποτε δεν θα ξαναγυρισουν.. Μακρυα μακρυα μακρυα

Ταινία τoυ Jarmusch με 1/10;!

Ιεροσυλία απλά.

Το ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι, δεν το κάνει κακό.

δικια μου ειναι η κριτικη, αυτο που νομιζω βαζω.. Εχω δει και αλλες ταινιες του και μου αρεσαν, δλδ ο συγκεκριμενος ειναι ο θεος, οτι βγαζει πρεπει να ειναι τελειο??

Και στο κατω κατω, δες την, και μετα ελα να μου εξηγησεις..

Χμ, πραγματικά όμως το 1/10 τι σημαίνει για σένα σαν βαθμολογία?

Για μένα μέχρι σήμερα 1/10 δεν έχει πάρει ταινία. Γιατί απλά δεν έχω βάλει ποτέ να την δω :P

Προσωπικά οι περισσότερες ταινίες κυμαίνωνται στο 6/10. Average δλδ που είναι για να περάσει η ώρα και τπτ άλλο. Χωρίς ιδιαίτερη σκηνοθεσία, memorable soundtrack ή ερμηνίες.

4/10 έχω δώσει σε ταινία με άθλιες ερμηνίες και σενάριο για τα μπάζα που ο λόγος που δεν την έκλεισα στα μισά είναι άγνωστος ακόμη και σε μένα πολλές φορές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...