Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Madeo (mother)

"A mother desperately searches for the killer that framed her son for their horrific murder.". Αρτια σκηνοθετημενο Κορεατικο Crime-drama/thriller απο τον Joon-ho Bong (The Host). Με αυθεντικο χαρακτηρα και... περιεργη ατμοσφαιρα για ταινια του ειδους, αλλα σιγουρα ποιοτικη. Καλογραμμενη ιστορια με βαθος και ανατρεπτικοτητα, στυλ, χιουμορ, ισως instant classic opening scene(οταν τελειωσε η ταινια γυρισα πισω στην αρχη να την ξαναδω), και απλα καταπληκτικο music theme.

7+/10

ΥΓ. Και η Odeon φερνει ο,τι μαλακια λαχει (περα απο τα πολυ γνωστα) μονο και μονο επειδη ειναι Αμερικανικη.

Δημοσ.

Βίος και Πολιτεία (1987)

http://cine-theasi.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Για πολλοστή φορά. Όποιος δεν την έχει δει (από τους νέους γιατί θεωρώ οτι οι παλιοί θα τηνέχουν δει όλοι) να σπεύσει. Σχεδόν 25 χρόνια μετά είναι το ίδιο επίκαιρη. Για μένα ίσως η καλύτερη Ελληνική ταινία της δεκαετίας του 80.

BIOS και πολιτεία δεν είναι ή κάνω λάθος?

Δημοσ.

Όπως το πάρει κανείς. Ο σκηνοθέτης αφήνει πολλά παράθυρα για διαφορετικά interpretations.

Εγώ τόσα χρόνια Βίος το ήξερα πάντως...

Και 'γω νόμιζα ότι το λένε "Βίος και πολιτεία" αλλά κοίτα να δεις που σερφάροντας στο site της ταινιοθήκης της Ελλάδος είδα ότι το γράφουν έτσι όπως το λέει ο oneofthem. http://www.tainiothiki.gr/Collection/film/2412 :blink:

Τελοσπάντων όπως και αν είναι ο ορίτζιναλ τίτλος είναι μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες του 80, και του Περάκη πιστεύω, μαζί με το Λούφα και Παραλλαγή.

Δημοσ.

The Resident

Καιρο ειχα να κλεισω ταινια πριν τη δω ολοκληρη. Οπως εχω ξαναπει, ειναι κατι το οποιο κανω πραγματικα πολυ σπανια. Να μια φορα λοιπον που δεν αντεξα. Ας κραξω τουλαχιστον λιγο ωστε να εκτονωθω για τον χρονο που εχασα. Λοιπον, μια πετσοκόπτρια χειρουργος -που δε μπορει να ξεπερασει τον χωρισμο με τον πρωην της- νοικιαζει ενα διαμερισμα. Ειναι βεβαια πολυ μεγαλο και με θεα, δε μπορει να το αφόρντ... ή μαλλον ετσι νομιζει, γιατι στην ουσια ειναι παμφθηνο! Χμ... κατι περιεργο πρεπει να συμβαινει. Και τελικα, οντως, κατι περιεργο συμβαινει (η πρωτοτυπια ειναι για τους φλωρους). Αυτος που εχει το σπιτι ειναι ανωμαλος και ψυχοπαθης. Δηλαδη οχι ακριβως ψυχοπαθης, ουτε ακριβως ανωμαλος. Απλα εχει καυλες και ψιλοδιαταραχες επειδη ο πατερας του σκοτωσε τη μανα του και δεν τον ειχε και σε υποληψη το γιο του. Βαραει κανα μπατσο που και που στη μαπα του, βλεπει την Χιλαρι Σουανκ (ναι, αυτη πρωταγωνιστει) κρυφα οταν κοιμαται, κι εμεις ακουμε μουσικες ανατριχιλας και τετοια. Ψυχοπαθης τ' αρχιδια μου. Εγω μπροστα του ειμαι ο Charles Manson. Στην ουσια δε κανει ποτε τιποτα (και του πρωην της που παει να του κανει κακο, απλα τον σπρωχνει και φευγει ο φλωρος, ουτε ενα μπατσακι στον κωλο ξερω γω). Μονο λιγο ματι παιρνει και τον παρουσιαζουνε ως τον μεγιστο φοβο και τρομο. Τον παιζει και στην μπανιερα της πρωταγωνιστριας, οταν φυσικα αυτη λειπει. Και πλενει τα δοντια του με την οδοντοβουρτσα της. Μιλαμε για τετοια αποκρουστικη αρρωστια. Τεσπα, η βαρεμαρα της βαρεμαρας, χαζοκλισε βλακειες με καλουτσικη κινηματογραφιση και οκ ερμηνειες (η σουανκ παιζει τον εαυτο της). Σεναριο γιατομπουτσο. Αυτο.

4/10

Τωρα εξηγουνται ολα: Ο σκηνοθετης της ταινιας ("Antti Jokinen"), τι αλλο ειχε σκηνοθετησει; Το 2007; Χμ...

Δημοσ.

Το παιζε εδώ και το χασα ο μαλαξ.

Είδα χθες back to back, Just go with it (don't ask) και King's Speech.

Colin Firth και Geoffrey Rush on camera απλά δεν έπερνα ανάσα. Τι να πεις και για ποιον. Απίστευτη ερμηνεία από τον Firth που πιστεύω αξίζει το Οσκαρ. ο Rush μοναδικός αν και έχει σκληρούς αντιπάλους.

Πρωτότυπη σκηνοθεσία, ειδικά κατά την διάρκεια των sessions με τα 3/4 από το πλάνο να δείχνει τον τον τοίχο(!) και 1/4 το πρόσωπο. Πολλές φορές ούτε καν en face. Και όμως!

Μουσική μου φάνηκε καλή. Μου φάνηκε γιατί ήταν underused.

8/10. Ίσως να αξίζει και το 9 upon second viewing.

Δημοσ.

Μόλις είδα επιτέλους το The Pianist (http://www.imdb.com/title/tt0253474/).

Γνωρίζω τους διθυραμβους για αυτή τη ταινία και χωρίς τη παραμικρη διάθεση να προκαλέσω δε της βάζω πάνω από 7,5/10.

Δηλαδή αν θεωρήσω ότι στο Schindler's List βάζω 9,5 ο Πιανίστας είναι τουλάχιστον δύο βαθμούς κάτω. Προσωπική γνώμη πάντα. Και πολύ υπερεκτιμημένη η ερμηνεία του Brody, δε μου έδειξε τίποτα σπουδαίο.

Δημοσ.

Μόλις είδα επιτέλους το The Pianist (http://www.imdb.com/title/tt0253474/).

Γνωρίζω τους διθυραμβους για αυτή τη ταινία και χωρίς τη παραμικρη διάθεση να προκαλέσω δε της βάζω πάνω από 7,5/10.

Δηλαδή αν θεωρήσω ότι στο Schindler's List βάζω 9,5 ο Πιανίστας είναι τουλάχιστον δύο βαθμούς κάτω. Προσωπική γνώμη πάντα. Και πολύ υπερεκτιμημένη η ερμηνεία του Brody, δε μου έδειξε τίποτα σπουδαίο.

Συμφωνω,η Λιστα ειναι ανωτερη ταινια φυσικα,και η καλυτερη του Spielberg.

2 Βαθμους κατω απο το αριστουργηματικο εργο οπως η Λιστα δεν ειναι και ασχημα ετσι?

Δημοσ.

Ειδα το Shrink (http://www.imdb.com/title/tt1247692/). Μπορω να πω οτι ηταν συμπαθητικη ταινιουλα. ειχε καποιες καλες ερμηνειες, ειχε καλο σχετικα cast. το θεμα το βρηκα μετριο αλλα σου κραταγε το ενδιαφερον. Ενα 6.5/10 το παιρνει απο εμενα, κυριως λογω Spacey..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...