Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

the-boy-in-the-striped-pyjamas.jpg?w=500&h=375

Ο τίτλος μού έκανε κλικ εξ αρχής και δε με απογοήτευσε σε καμία των περιπτώσεων. Η ταινία, αν και χρονικά τοποθετημένη κατά τη διάρκεια του WWII, δεν επικεντρώνεται καθόλου σε ιστορικά γεγονότα ούτε περιέχει σκηνές πολέμου. Πρόκειται για μια αθώα προσέγγιση των σχέσεων Γερμανών-Εβραίων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού (θυμίζει το La vita è bella το συγκεκριμένο αλλά η εξέλιξη είναι διαφορετική).

Συγκινητική ιστορία και είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό το ισπανικό μήνυμα στην έναρξη της ταινίας: "La niñez se mide por los sonidos, los olores y la vista, antes de que llegue la oscura hora de la razón" (=η παιδική ηλικία μετριέται από τους ήχους, τις μυρωδιές και την όραση/τα "θεάματα" πριν φτάσει η σκοτεινή ώρα της λογικής). Αξίζει να τη δει κανείς...

8/10

edit: και στο imdb μια χαρά το πάει http://www.imdb.com/title/tt0914798/

Πραγματι πολυ αξιολογη ταινια. Ειχα φτιαξει κι ενα θεματακι γι' αυτη, αλλα δεν ειχε περαση.

http://www.insomnia.gr/topic/279563-the-boy-in-the-striped-pyjamas-2008/

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

The Hunter

Αμα μου ξαναπειτε για Ιρανικο κινηματογραφο, θα πεσουν φαπες

Παντως, η αληθεια ειναι πως αν το ειχαν κανει Αμερικανοι, παιζει και να βλεποταν

Δημοσ.

Συνεχίζοντας το σερί με τις δραματικές ταινίες, είδα το My Sister’s Keeper. Προσπαθεί να προβληματίσει σχετικά με τα όρια της επιστήμης, στην προκειμένη αν πρέπει να «δημιουργούνται» παιδιά με αυτοσκοπό να μεταμοσχευθούν τα όργανά τους σε άτομα που τα χρειάζονται για να επιβιώσουν. Η αλήθεια είναι πως κατάφερε να με προβληματίσει αλλά μόνο και μόνο επειδή σκεφτόμουν συνειρμικά και όχι λόγω αυτών που είδα (ίσως να πιάνεται κι αυτό).

Σαν ιδέα μ’ άρεσε, γιατί πιστεύω ότι θίγει ένα σύγχρονο ζήτημα. Οι ερμηνείες όμως μου φάνηκαν πολύ κακές, ιδιαίτερα της Diaz και

της κοπελίτσας που έπρεπε να δώσει το νεφρό της στην αδελφή της.

ΥΓ: πρώτη φορά είδα την Diaz σε ρόλο οικογενειάρχη και όχι σούπερ-θεά-που-όλοι-οι-άντρες-την-κυνηγάνε. Δεν μπορώ να πω ότι της πάει.

6/10

Δημοσ.

Tετοιες ταινιες πρεπει να βλεπονται στο σινεμα..

Την συνιστω ανεπιφυλακτα :-)

Τέτοιες ταινίες δε πρέπει να βλέπονται καθόλου. Αν όμως για κάποιο λόγο πρέπει να τη δεις και η οθόνη του gameboy αρκεί :D

Δημοσ.

Τέτοιες ταινίες δε πρέπει να βλέπονται καθόλου. Αν όμως για κάποιο λόγο πρέπει να τη δεις και η οθόνη του gameboy αρκεί :D

Σκέφτηκα να προειδοποιήσω τον pabou13 για ένα τέτοιο μήνυμα αλλά είναι πλέον αργά :P

Δημοσ.

Tourist.

Μια ταινια που πρεπει ολοι να δουν. Πηγα χθες στο σινεμα, σχετικα αρνητικα προκατειλημενος λογω των σχολιων διαφορων χρηστων (ελπιζω να πιασατε το υποννοουμενο στη λεξη "χρηστης") οπως ο deadorganplayer. Μολις ξεκινησε η ταινια, απο το πρωτο δευτερολεπτο ως το τελευταιο ημουν καρφωμενος στη καρεκλα μου, εκστασιασμενος, με δακρυα λυπης και ταυτοχρονα χαρας στα ματια. Κοιμηθηκα κι ακομα να συνελθω. Θελω να ευχαριστησω θερμα την παραγωγη, τον σκηνοθετη (που επι τελους βρηκε το δρομο του, υστερα απο την ανιαρη προηγουμενη ταινια του), τους ηθοποιους, που μου χαρισαν εκθαμβωτικα ομορφες στιγμες. Αυτη η ταινια πραγματικα μου αλλαξε τη ζωη.

9.7/10

Δημοσ.

Tourist.

Μια ταινια που πρεπει ολοι να δουν. Πηγα χθες στο σινεμα, σχετικα αρνητικα προκατειλημενος λογω των σχολιων διαφορων χρηστων (ελπιζω να πιασατε το υποννοουμενο στη λεξη "χρηστης") οπως ο deadorganplayer. Μολις ξεκινησε η ταινια, απο το πρωτο δευτερολεπτο ως το τελευταιο ημουν καρφωμενος στη καρεκλα μου, εκστασιασμενος, με δακρυα λυπης και ταυτοχρονα χαρας στα ματια. Κοιμηθηκα κι ακομα να συνελθω. Θελω να ευχαριστησω θερμα την παραγωγη, τον σκηνοθετη (που επι τελους βρηκε το δρομο του, υστερα απο την ανιαρη προηγουμενη ταινια του), τους ηθοποιους, που μου χαρισαν εκθαμβωτικα ομορφες στιγμες. Αυτη η ταινια πραγματικα μου αλλαξε τη ζωη.

9.7/10

Με όλο το σεβασμό... κάνεις πλάκα???

Δημοσ.

Εγω παντως σαν χιουμορ το ελαβα...

Ναι συμφωνώ... Νομίζω η φράση κλειδί στο σχόλιο για τον Τουρίστα του marantonis είναι το "Κοιμήθηκα και ακόμα να συνέλθω" ... ;) :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...