twiner Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Ξαφνιαζομαι (σχετικα) που δεν σας εντυπωσιασε σεναριακα το Man from earth.. 1. σενάριο σ'ένα δωμάτιο έχουμε ξαναδεί (imo κατά πολύ καλύτερο): 12 angry men 2. το βασικό "κόλπο" της ταινίας βασίζεται νομίζω στην κοινωνική συμμόρφωση. Δηλ. ο θεατής βλέποντας τους καθηγητές -(αρχικά δύσπιστους και ειρωνικούς) σιγά σιγά να παραδίνονται όλοι στην ιστορία του Oldman, την αποδέχεται κι αυτός ως αληθινή. 3. το αδύνατο σημείο της ταινίας για μένα είναι το τέλος. θα μ'άρεζε αν το σενάριο κατέληγε με κάποιον απ'τους παρακάτω τρόπους: 1. έκλεινε στο σημείο που ανάβουν τα φώτα αφήνοντας ανοιχτές όλες τις εκδοχές. 2. έδειχνε ότι τελικά σκοπός του Oldman ήταν να σκοτώσει τον παππού ή/και να **** (όπως και τελικά κάνει) 4. σε κάποια σημεία μου φάνηκε τραγικό: "το κογιότ", "το φιλί του Ιούδα", ότι τελικά σκοπός του σκηνοθέτη ήταν να επιτεθεί εμμέσως πλην σαφώς στο Χριστιανισμό.
marantonis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 4. σε κάποια σημεία μου φάνηκε τραγικό: "το κογιότ", "το φιλί του Ιούδα", Αυτο το "τραγικο" που σου φανηκε, θα μπορουσε ανετα να ερμηνευτει ως σατιρικη ταση, φυσικα προς τον Χριστιανισμο αλλα και γενικοτερα την πιστη σε ο,τι σχετικο κατ' επεκταση. ότι τελικά σκοπός του σκηνοθέτη ήταν να επιτεθεί εμμέσως πλην σαφώς στο Χριστιανισμό. Μπορεις να μου πεις γιατι πιστευεις οτι αυτο ειναι αρνητικο για την ταινια; Και γιατι χρησιμοποιεις τη λεξη επιθεση; Πιστευεις πως η τεχνη δεν πρεπει να εχει κριτικο λογο αναφορικα με τα πολιτικα-θρησκευτικα θεματα; Και αν ναι, γιατι; Επειδη ειπες και τη λεξη "στρατευμενο" πριν. ΥΓ. Παντως, για την ιστορια, εγω την ταινια την ειχα κατεβασει απο ενα blog εν ονοματι "atheistmovies".
hurin Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Χθες είδα το Tourist με Depp-Jollie. Μην κάνετε το λάθος και πάτε να τη δείτε. Είναι βαρετή, οι ερμηνείες αίσχος, χωρίς καμία χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, η δράση ανύπαρκτη και η διάρκεια υπερβολική. Δεν καταλαβαίνω πως δέχθηκε ο Depp να κάνει τέτοια ταινία, αφού ήταν φανερό ότι δεν τη γούσταρε, εντελώς ξενερωμένος. Η Jollie καλά θα κάνει να βάλει κανένα κιλό γιατί την βλέπω να πρωταγωνιστεί ως Skeletor στο Masters of the Universe!
fearwhatnow Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 ^^ Γιατι εχει κανει καλυτερες ταινιες ο Depp τελευταια?Ηθοποιοι του "συστηματος", τους βαζουν μπροστα για να τσεπωνουν ολοι και να τρεχει ο κοσμος σαν προβατα να τους βλεπει.Αν εξαιρεσεις το Public Enemies οπου η ερμηνεια του ηταν αξιοπρεπης, η τελευταια του καλη ερμηνεια ηταν το 1999(!!!!!) στην Ενατη Πυλη.Ας συνεχισει να κανει τον καραγκιοζη στο Pirates και να παιζει με τελειωμενες σαν την Jolie.Εχει καταντησει Τουριστας της Εβδομης Τεχνης.Α!Και ας συνεχισει να παιζει τους ιδιους βαρετους ρολους σε ταινιες του Burton και να τραγουδαει ταυτοχρονα.Εγω θα φροντισω να κλεινω και ματια και αυτια.
polonos1313 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Ας συνεχισει να κανει τον καραγκιοζη στο Pirates Προσωπικά στο Pirates για μένα ο Depp δίνει ρέστα !
marantonis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 ^^ Γιατι εχει κανει καλυτερες ταινιες ο Depp τελευταια?Ηθοποιοι του "συστηματος", τους βαζουν μπροστα για να τσεπωνουν ολοι και να τρεχει ο κοσμος σαν προβατα να τους βλεπει.Αν εξαιρεσεις το Public Enemies οπου η ερμηνεια του ηταν αξιοπρεπης, η τελευταια του καλη ερμηνεια ηταν το 1999(!!!!!) στην Ενατη Πυλη.Ας συνεχισει να κανει τον καραγκιοζη στο Pirates και να παιζει με τελειωμενες σαν την Jolie.Εχει καταντησει Τουριστας της Εβδομης Τεχνης.Α!Και ας συνεχισει να παιζει τους ιδιους βαρετους ρολους σε ταινιες του Burton και να τραγουδαει ταυτοχρονα.Εγω θα φροντισω να κλεινω και ματια και αυτια. Θα συμφωνησω, αν και οχι 100%. Θεωρω, για παραδειγμα, τα "Sweeney Todd" (2007), "The Libertine" (2004), "Secret window" (2004) αξιοπρεπεις ταινιες, και σιγουρα οχι εξευτελιστικα mainstream. Και το Pirates[..] ηταν αρχικα αρκετα διασκεδαστικο και περιπετειωδες χωρις να γινεται ανοητο και βαρετο (προσωπικα στη συνεχεια το βαρεθηκα). Παντως ναι, ειναι πλεον ενας 100% ηθοποιος του συστηματος, απο αυτους που δειχνουν να μην σεβονται την τεχνη (αρα και τον εαυτο τους) με τις πραξεις τους. Κι αλλοι βεβαια ειναι, αλλα πιστευω πως κρατανε καπως καλυτερα το επιπεδο, αναφορικα με τις επιλογες τους. Πχ Brad Pitt, που εννοειται οτι εχει παιξει σε κανα δυο σκουπιδια, οπως το mr and mrs smith αλλα τον βλεπουμε ακομα σε πιο... καλλιτεχνικα (mainstream παντα αλλα με ποιοτικες τασεις) δημιουργηματα, οπως στο Benjamin Button, την τελευταια ταινια του ταραντινο, και θα τον δουμε και στο "Tree of life", που φαινεται αν μη τι αλλο υποσχομενο.
marantonis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Ναι οντως παπαρια ηταν. Μας την επαιξε ο Clint Eastwood. Ντροπη, γέρος ανθρωπος.
twiner Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 @marantonis σχετικά με το man from earth Μπορεις να μου πεις γιατι πιστευεις οτι αυτο ειναι αρνητικο για την ταινια; γιατί δε μ'αρέσει η στρατευμένη τέχνη. Τη θεωρώ "πουλημένη". Και γιατι χρησιμοποιείς τη λεξη επιθεση; Πιστευεις πως η τεχνη δεν πρεπει να εχει κριτικο λογο αναφορικα με τα πολιτικα-θρησκευτικα θεματα; Και αν ναι, γιατι; Επειδη ειπες και τη λεξη "στρατευμενο" πριν. Υπάρχει διαφορά μεταξύ κριτικής και προπαγάνδας. Στη συγκεκριμένη υπάρχουν σημεία που σαφώς ξεπερνούν τη γραμμή. Δε λέω αν η τέχνη πρέπει ή δεν πρέπει να εξυπηρετεί ιδέες, συμφέροντα, γνώμες κτλ. Υποστηρίζω όμως ότι χάνει αρκετή απ'την αξία της όταν λειτουργεί έτσι. Φυσικά μπορεί να γίνει πολύ συζήτηση πάνω σ'αυτό. Τη γνώμη μου λέω. ΥΓ. Παντως, για την ιστορια, εγω την ταινια την ειχα κατεβασει απο ενα blog εν ονοματι "atheistmovies". επιβεβαίωση.
john1987 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 ^^ Γιατι εχει κανει καλυτερες ταινιες ο Depp τελευταια?Ηθοποιοι του "συστηματος", τους βαζουν μπροστα για να τσεπωνουν ολοι και να τρεχει ο κοσμος σαν προβατα να τους βλεπει.Αν εξαιρεσεις το Public Enemies οπου η ερμηνεια του ηταν αξιοπρεπης, η τελευταια του καλη ερμηνεια ηταν το 1999(!!!!!) στην Ενατη Πυλη.Ας συνεχισει να κανει τον καραγκιοζη στο Pirates και να παιζει με τελειωμενες σαν την Jolie.Εχει καταντησει Τουριστας της Εβδομης Τεχνης.Α!Και ας συνεχισει να παιζει τους ιδιους βαρετους ρολους σε ταινιες του Burton και να τραγουδαει ταυτοχρονα.Εγω θα φροντισω να κλεινω και ματια και αυτια. +1000000 Ελεος με τον καθε Depp!Και ελεος με τις πατατες που σερβιρουν οπως οι Πειρατες!
Eftych Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Χθες είδα το Tourist με Depp-Jollie. Μην κάνετε το λάθος και πάτε να τη δείτε. Είναι βαρετή, οι ερμηνείες αίσχος, χωρίς καμία χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, η δράση ανύπαρκτη και η διάρκεια υπερβολική. Δεν καταλαβαίνω πως δέχθηκε ο Depp να κάνει τέτοια ταινία, αφού ήταν φανερό ότι δεν τη γούσταρε, εντελώς ξενερωμένος. Η Jollie καλά θα κάνει να βάλει κανένα κιλό γιατί την βλέπω να πρωταγωνιστεί ως Skeletor στο Masters of the Universe! Συμφωνώ απολύτως!! Τα είπες όλα. Έκανα το λάθος και το είδα σήμερα. Και είχα καιρό να δω τόσο νερόβραστη ταινία, ούτε τα πλάνα της ωραίας Βενετίας δεν το σώζουν, μιλάμε για μεγάλη πατάτα... Αποφύγετε να τη δείτε αν δε θέλετε να χάσετε την ώρα σας.
Ceridwen Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 είδα χθες το biutiful οι ταινίες αυτού του τύπου που έχω δει, βαβέλ, 21 γραμ και αυτή, είναι σαν να βγαίνεις για καφέ με μια παρέα dementors - ρουφάν όποιο χαρούμενο συναίσθημα μπορεί να έχεις και σε αφήνουν τελείως στεγνό και αποκαμωμένο. Αν δεν υπήρχε ο Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος είναι υπέροχος και πανέμορφος και θα έπρεπε να φτιαχτούν ειδικά βραβεία για να του τα δώσουν, η ταινία θα ήταν ανυπόφορη.
Παναγιωτης1990 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Ηθελα να προτεινω για πλακα σε καποιον μια ταινια που μολις ειδα. Σε οποιονδηποτε .Θα του ελεγα οτι ειναι τρομερη και θα τον επειθα να παει ναι τη δει αλλα επειδη δεν παιζε να εχω δει ποτε μου χειροτερη ταινια σε φαση να παρακαλαω τους αλλους να φυγουμε πραγματικα μην δειτε το let me in.....δεχομαι ευχαριστω που δεν εγραψα : ουαου τρομερη 9/10 δειτε την!! :devil:
Zugzwang Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ο τίτλος μού έκανε κλικ εξ αρχής και δε με απογοήτευσε σε καμία των περιπτώσεων. Η ταινία, αν και χρονικά τοποθετημένη κατά τη διάρκεια του WWII, δεν επικεντρώνεται καθόλου σε ιστορικά γεγονότα ούτε περιέχει σκηνές πολέμου. Πρόκειται για μια αθώα προσέγγιση των σχέσεων Γερμανών-Εβραίων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού (θυμίζει το La vita è bella το συγκεκριμένο αλλά η εξέλιξη είναι διαφορετική). Συγκινητική ιστορία και είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό το ισπανικό μήνυμα στην έναρξη της ταινίας: "La niñez se mide por los sonidos, los olores y la vista, antes de que llegue la oscura hora de la razón" (=η παιδική ηλικία μετριέται από τους ήχους, τις μυρωδιές και την όραση/τα "θεάματα" πριν φτάσει η σκοτεινή ώρα της λογικής). Αξίζει να τη δει κανείς... 8/10 edit: και στο imdb μια χαρά το πάει http://www.imdb.com/title/tt0914798/ edit no2: το μήνυμα στην έναρξη δεν είναι ισπανικό τελικά, απλά η συγκεκριμένη έκδοση που μου έφερε ο θείος είχε επεξεργαστεί (μόνο) στην αρχή και εμφανιζόταν σ' αυτή τη γλώσσα αντί για την αγγλική. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2011 από Zugzwang
Eftych Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνώ απολύτως!! Τα είπες όλα. Έκανα το λάθος και το είδα σήμερα. Και είχα καιρό να δω τόσο νερόβραστη ταινία, ούτε τα πλάνα της ωραίας Βενετίας δεν το σώζουν, μιλάμε για μεγάλη πατάτα... Αποφύγετε να τη δείτε αν δε θέλετε να χάσετε την ώρα σας. Επανέρχομαι στον "Τουρίστα" για να εκφράσω την απορία μου... Είναι δυνατόν ο δημιουργός της ταινίας "Οι Ζωές των Άλλων", μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ να φτιάξει αυτό το έργο?? Η επιτυχία καμιά φορά βαράει στο κεφάλι φαίνεται, δεν ξέρω τι να πω. Όπως και για τους δύο αυτούς ηθοποιούς, που εκτός από τη γκλαμουριά δεν έχουν να δώσουν τίποτε στο έργο, σωστοί "τουρίστες" και οι δύο. Μια τέτοια ταινία, με στοιχεία κομεντί θέλει ένα κινηματογραφικό ζευγάρι με πολύ καλή χημεία, νεύρο, δυστυχώς οι δυό τους δεν το είχαν καθόλου, σαν να διεκπεραίωναν την ταινία απλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις