Προς το περιεχόμενο

Rocky Balboa!

LA002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γι' αυτό είχε την όποια απήχηση είχε ο Stallone...

Γιατί είναι τόσο κακός ερμηνευτής. Στο Rocky βέβαια να του δώσουμε και εύσημα για το μεστό σενάριο που ήταν δικό του.

Δημοσ.

Τι μου λέτε μωρέ...εδώ ο άλλος αγνοεί το Σουπιάδη και το Τζεβελέκο, με τους οποίους μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Ώρα είναι τώρα να πούμε πως ο Sly είναι μεγαλύτερο υποκριτικό ταλέντο κι από αυτόν ακόμα τον Τσάκωνα. Ε, μα το Δία θα απαιτήσω ρησπέκτ!

Δημοσ.

blueviper συμφωνώ στο ότι ο Stallone δεν είναι σπουδαίος ερμηνευτής αλλά να παραδεχτούμε ότι στο Rocky 1 δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος για τον ρόλο του αγράμματου μετανάστη βιοπαλεστή που προσπαθεί να επιβιώσει.

Για τις συνέχειες δε θα μιλήσω ήταν άκρως μέτριες.

Να παραδεχτούμε επίσεις τις θετικές προθέσεις του Sylvester Stallone στο cinema, ενός ανθρώπου που στερείτε υποκριτικού ταλέντου που ωστόσο πάλεψε να καθιερωθεί στο χώρο έστω και με το πρότυπο του macho man και ως ένα βαθμό τα κατάφερε.

Σίγουρα ο Stallone δεν είναι σπουδαίος ηθοποιός αλλά εγώ και η δική μου γεννιά μεγάλωσε καλώς ή κακώς με τις ταινίες του και αυτό από μόνο του λέει κάτι.

Δημοσ.

Αυτό για μένα -και να με συμπαθάς- δε λέει τίποτα. Κι εγώ με το Σταλόνε Κόμπρα μεγάλωσα, αλλά δεν επέλεξα να προσδώσω κάποια αξία σε αυτό το συγκυριακό γεγονός. Όποιος επιθυμεί να συγκινείται ενθυμούμενος με νοσταλγία τα παιδικά/εφηβικά του χρόνια, όταν ο Rocky έριχνε τις ατσάλινες γροθιές του με την ίδια επιδεξιότητα που ένας αόμματος παίζει τον sniper, με γεια του και χαρά του. Εγώ όμως γιατί θα πρέπει ντε και καλά να σεβαστώ κάτι που δε μου λέει τίποτα; Για να μη θιχτεί ο άλφα και ο βήτα; Ας φροντίσει να θεωρήσει εαυτόν κάτι περισσότερο πολυσύνθετο από αποτέλεσμα απλά και μόνο μερικών προτιμήσεων, για να μην το παίρνει και τόσο προσωπικά.

Καλές οι προθέσεις από την άλλη, αλλά δεν αρκούν για να ακυρώσουν την ανυπαρξία υποκριτικού ταλέντου. Να του πω μπράβο για την προσπάθεια; Κανένα πρόβλημα. Κι εγώ μπορεί να πηδάω έναν αιώνα με το 1.70 μου πχ αλλά το αποτέλεσμα να είναι μηδέν στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Πόσο θα με χειροκροτήσει ο κόσμος για τον κόπο, το ζήλο και τις προθέσεις μου;

Όπως και να έχει, από τα παιδικά μου χρόνια, φρόντισα να κρατήσω αυτά που θεώρησα πως αξίζουν τον κόπο. Αν στη δική σου συνείδηση ο Sly είναι ένα από αυτά, δε σκοπεύω να σου αλλάξω και γνώμη. Μην απαιτείς όμως να μην του αποδίδω κι όσα ο ίδιος κρίνω πως του αρμόζουν. Αυτό είναι δικό μου ζήτημα από εκεί κι έπειτα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλουλα μωρε ηταν, και για την ακριβεια ηταν αυτο που εδειχνε και η ταινια. Ενα "αντιο" στον Ροκυ καλυτερο σαφως του απαραδεκτου Νο5. Εφυγε αξιοπρεπως οπως στην ταινια εχασε αξιοπρεπως

Δεν ηταν ουτε σαν το 1,το 2 ή το 4(με οση καφριλα περιειχαν) αλλα ηταν αξιπρεπες.Και ας ηταν ο "κακος" ενας απο τους χειροτερους και ο ρολος του τρελα κακογραμμενος. Μονη ενσταση οτι ηταν αποκλειστικα για τους Ροκυ-φανς, οι υπολοιποι μαλλον θα λενε "Γιατι να δω το 1? Μαλακια ηταν αυτο"

Δημοσ.

Συμφωνω με Kaizer,ωστοσο σε καποια σημεια ο Sly δεν επειθε.

Επισης,ο "κακος" ηταν για γελια,και σωματικα και σα χαρακτηρας.

Αλλα ηταν συγκινητικη ταινια...

Δημοσ.

Από ότι άκουσα, ο "κακός" που λέτε είναι (ήταν) πραγματικός μποξερ και όχι ηθοποιός, οπότε μη περιμένετε φοβερή ερμηνεία.

Δημοσ.
Από ότι άκουσα, ο "κακός" που λέτε είναι (ήταν) πραγματικός μποξερ και όχι ηθοποιός, οπότε μη περιμένετε φοβερή ερμηνεία.

Εδώ ακριβώς έγκειται κι ο σουρεαλισμός του πράγματος. Πως διάτανο κατόρθωσε ο Sly κι υποκρίθηκε πειστικότερα το boxer από το The Real Thing?! :mrgreen:

Από τη Wikipedia:

Antonio Deon Tarver ( born November 21, 1968 ), nicknamed the "Magic Man", is a professional boxer from Orlando, Florida, who is the former undisputed light heavyweight champion of the world. He was the first man ever to knock out Roy Jones Jr. He built an impressive amateur career, which included winning a bronze medal while representing the United States at the 1996 Atlanta Olympic Games. He captured the world title at the 1995 World Amateur Boxing Championships in Berlin, just two months after having triumphed at the Pan American Games in Mar del Plata. In 2006, Tarver starred as Mason "The Line" Dixon, the heavyweight division champion in the film Rocky Balboa.

Δημοσ.

Αλλα ηταν συγκινητικη ταινια...

Χαχαχαχαχαχά, με έκανες και γέλασα τώρα:-D :-D :-D

Τι είναι αυτά που λες? Εγώ πέθανα στα γέλια, που το είδες το συγκινιτικό?

Δημοσ.
Τι μου λέτε μωρέ...εδώ ο άλλος αγνοεί το Σουπιάδη και το Τζεβελέκο, με τους οποίους μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Ώρα είναι τώρα να πούμε πως ο Sly είναι μεγαλύτερο υποκριτικό ταλέντο κι από αυτόν ακόμα τον Τσάκωνα. Ε, μα το Δία θα απαιτήσω ρησπέκτ!

Τεράστιος...Χαχαχαχα...Αναφέρεσαι όχι σε άτομα, αλλά σε θεσμούς και αξίες του τόπου... Ένα τεράστιο respect!

Δημοσ.
Χαχαχαχαχαχά, με έκανες και γέλασα τώρα:-D :-D :-D

Τι είναι αυτά που λες? Εγώ πέθανα στα γέλια, που το είδες το συγκινιτικό?

Ενταξει κι εγω γελαγα σε καποιες φασεις,αλλα γενικα οταν ανεφερε τη γυναικα του κτλ,ηταν συγκινητικο,δεν μπορω να πω.

Δημοσ.

Έχω δει την πρώτη ώρα του έργου, μέχρι εκεί που έδωσαν την συνέντευξη τύπου, οπότε θα σχολιάσω μόνο ό,τι έχω δει ως τώρα. Το υπόλοιπο το βράδυ.

Ο Σταλόνε ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει μεγάλος ηθοποιός, αλλά σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος κάτι κάνει. Είναι φανερά μία ώριμη ταινία ενός όχι προικισμένου ανθρώπου, αλλά κάποιου που το παλεύει με φιλότιμο (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) και προσπαθεί να πει κάποια πράγματα, άσχετα αν δεν μπορεί να εκφραστεί και πολύ καλά.

Θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο συγκινητική, αν ήταν πιο εκφραστικός ηθοποιός. Αλλά η απεικόνιση της γειτονιάς του, των ηλικιωμένων φίλων του (οι οποίοι έχουν καλές ερμηνείες), του μικρού και αξιοπρεπούς μαγαζιού του, όλα αυτά δίνουν μία συγκίνηση. Τώρα αν παρακάτω αρχίσει η καφρίλα στο ρινγκ, αυτό δεν το ξέρω ακόμη, οπότε επιφυλλάσσομαι.

Πάντως ρε παιδιά, σαν κινηματογραφιστής ο Σταλόνε δεν μου φαίνεται και πολύ χειρότερος από τον Ήστγουντ ας πούμε. Αλλά κάλλιο να σου βγει το μάτι.

edit: Τελείωσε το έργο. Τελικά οι σκηνές τις προπόνησης και του ρινγκ ήταν μικρής έκτασης σε σχέση με το υπόλοιπο φιλμ. Ευτυχώς.

Ο Σταλόνε μου έδωσε την εντύπωση ότι γύρισε την ταινία για τον ίδιο λόγο που πάλεψε και ο Ρόκυ: Έκανε αυτό που ήθελε χωρίς να νοιαστεί για το τί θα πούνε οι άλλοι. Χαιρέτησε με αξιοπρέπεια και συγκίνηση τον ήρωα που τον έκανε διάσημο. Το ίδιο προσπέθησε να κάνει και στο 5, αλλά φαίνεται κατάλαβα ότι δεν του βγήκε καλό και είπε να κάνει άλλη μία προσπάθεια. Αυτήν τη φορά τα πήγε πολύ καλύτερα.

Και τελικά, πιστεύω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις αγνές του προθέσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...