Προς το περιεχόμενο

Σπουδές στο εξωτερικό

charmed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρετε την διαδικασία για να στείλει κάποιος έλληνας αίτηση για σπουδές σε δημόσιο πανεπιστίμιο εκτός ελλάδας? γενικά αν έχει κανείς info....

Δημοσ.

Κάνε μια βόλτα από το Βρετανικό Συμβούλιο...

Για την ιστορία 4 τρόπους γνωρίζω (τυχαία σειρά):

1. Απευθείας αίτηση σε πανεπιστήμιο της επιλογής σου.

2. UCAS

3. Foundation (year)

4. International Baccalaureate (IB)

Δημοσ.

Gια ποια χώρα ενδιαφέρεσαι; Δε μας είπες...

Αν είναι για Αγγλία μια καλή σελίδα να ξεκινήσεις είναι το http://www.prospects.ac.uk

Κάνεις μια αναζήτηση για αυτό που σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις και βλέπεις τα πανεπίστήμια που προσφέρουν αντίστοιχα προγράμματα

Για Σουηδία πάλι ένα site είναι και το παρακάτω:

http://www.sweden.se/templates/cs/SISFrontPage____4908.aspx

Αναφορικά με τα λεφτά στην Αγγλία πληρώνεις για να σπουδάσεις εκτός αν το κυνηγήσεις για καμιά υποτροφία. Στη Σουηδία πάλι είναι τζάμπα για όλους...

Ότι θες να ρωτήσεις πες...

Δημοσ.
ξέρεις κάποια σελίδα για τις αιτήσεις?

Nόμιζα ότι έκανες λόγο για Αγγλία. Αν τελικά ενδιαφέρεσαι για Αγγλία, καλό θα ήταν να πας αυτοπροσώπως στο British Council. Θα σου λύσουν όλες σου τις απορίες.

Δημοσ.

βασικά άκουσα ότι είναι ίδια τα λεφτά αν πας σε δημόσιο πανεπιστήμιο εξωτερικού ή αν πας να σπουδάσεις εκτός αττικής (εφόσον ζεις αττική). ισχυέι κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Βασικά όχι... Το κόστος ζωής οπουδήποτε στο εξωτερικό, αν εξαιρέσεις την Αγγλία που είναι καριόληδες, αλήτες, εκμεταλλευτές, αιμορουφήχτρες και διάφορα άλλα που με μια λέξη συνοψίζονται ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ :D, είναι φτηνότερο από την Θεσσαλονίκη, Πάτρα και γενικά τις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας...

Αλλά πρέπει να κοιτάξεις αν εκεί που θα πας θα πληρώνεις και δίδακτρα για το πανεπιστήμιο.. Φαντάσου λοιπόν να πας Αγγλία να πληρώνεις 10.000 λίρες ας πούμε δίδακτρα συν τα έξοδα σου για ζεις... (τυχαίο ποσό είπα για δίδακτρα...δεν έχω ιδέα πόσο είναι.. Ας πει κάποιος που είναι εκεί.. Και πρέπει να υπάρχουν και αρκετά μεγάλες διαφορές από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο)

Αν μιλάμε για Γερμανια τα δίδακτρα είναι 500 euro το εξάμηνο και από εκεί και πέρα ανάλογα την πόλη που είσαι... Επειδή το Μόναχο είναι κάτι αντίστοιχο σαν τα κοσμητικά επίθετα που είπα για τους Άγγλους αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια θέλεις γύρω στα 800-900 το μήνα...

Άμα θες περισσότερες πληροφορίες επι του θέματος μπορείς να μου πεις να σε ενημερώσω ευχαρίστως...

Δημοσ.

έίπες "...είναι φτηνότερο από την Θεσσαλονίκη, Πάτρα και γενικά τις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας." αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο τότε θα ήθελα να το ξάψω. έλεγα για αγγλία μιας και ξέρω αγγλικά. δεν ξέρω άλλες γλώσσες. μετά αγγλικά μιλάνε στην αμερική αλλά φυσικά ανεβαίνει η τιμή.

Δημοσ.

Σουηδια σιγουρα....εχω 2 φιλους που κανουν εκει μεταπτυχιακο και δεν ξερουν λεξη σουηδικα.

Οπως ειπαν και παραπανω....δεν υπαρχουν διδακτρα εκει....μονο λεφτα για σπιτι,φαι δινεις:)

Δημοσ.

Ε και εσύ δε μας λες τι θέλεις να σπουδάσεις, πού, και αν είναι πρώτο πτυχιο και και και .....

Αγγλόφωνα μαστερ ξέρω ότι σίγουρα υπάρχουν και εκτός αγγλίας που σε ενδιαφέρει.

Τώρα για αγγλία οι τιμές παίζουν αναλόγως τι θέλεις να σπουδάσεις, αντικείμενο, μαστερ ή κύριο πτυχίο κτλ κτλ κτλ

Αν δεν γίνεις συγκεκριμένος δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Πάντως στην αγγλία τα δίδακτρα είναι πολύ περισσότερα από αυτά τις γερμανίας (σύμφωνα με τα λεγόμενα του steven) αλλά πάλι παίζει ανάλογα με αυτό που θέλεις να σπουδάσεις.

Εγώ πχ έκανα μαστερ με υποτροφία που κάλυψε όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και όλα τα λειτουργικά μου έξοδα. Κοινώς την έβγαλα πιο φθηνά από όταν σπούδασα Ελλάδα...

Πρέπει να μας πεις συγκεκριμένα για να σου πούμε και εμείς κάτι....

Καλά έψαξες το prospects και δε σε βοήθησε αρκετά;;;;; Θα μας τρελάνεις εσύ... Αυτό είναι ότι πιο περιεκτικό βρήκα για σπουδές στην Αγγλία και όχι μόνο.... Πρέπει να ξέρεις ότι το ψάξιμο είναι επίπονο και φυσικά θα σου πάρει ΠΟΛΥ χρόνο αν θέλεις να κάνεις τη σωστή επιλογή...

Δημοσ.

διάβασε ξανά τι λεω charmed.. Σε όλη την Ευρώπη είναι πιο φτηνά από την Ελλά ΕΚΤΟΣ από την Αγγλία... Τα πάντα είναι πανάκριβα εκεί. Τουλάχιστον 1.5 φορά παραπάνω από Ελλάδα, 2 φορές παραπάνω από άλλες χώρες.. Και το χειρότερο είναι ότι συνήθως η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή, ειδικά στο φαι που γνωρίζω από πρώτο χέρι και από φίλους...

Νομίζω πως και αυτοί που έχουν παει Αγγλια για σπουδες θα συμφωνήσουν..

Στην Γερμανία τα δίδακτρα θα μπουν από το επόμενο εξάμηνο. Ως τώρα ήταν τελείως δωρεάν..

Αλλά αφού δεν ξέρεις άλλη γλώσσα, νομίζω πως η σύγκριση με άλλες χώρες δεν έχει νόημα... Εγώ τουλάχιστον δεν θα πήγαινα ποτέ να σπουδάσω σε μια χώρα της οποίας την γλώσσα δεν ήξερα ικανοποιητικά από πριν... Ουτε καφέ δεν θα μπορείς να πάρεις... Η Σουηδία είναι άλλο φρούτο γιατι εκεί μιλάνε έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ αγγλικά ακόμα και στην καθημερινότητα...

Δημοσ.

@charmed:

Σπουδάζω στη Σουηδία και μπορώ να πω οτι με 600-700 ευρώ το μήνα ζείς μια χαρά εδώ, για διαμονή, βιβλία, κανένα ποτάκι, κλπ. Δίδακτρα μηδέν. Για πρωτεύουσα (Στοκχόλμη) είναι λίγο πιο πάνω. Όλα είναι σχετικά βέβαια, γιατί ξέρω ένα Βιετναμέζο που τη βγάζει με 300 ευρω :s αλλά θα τρώει κάθε μέρα ρύζι. Τα αγγλικά είναι απαραίτητα βέβαια και βασικά σουηδικά μαθαίνεις σε 3 μήνες άμα τα πίανεις και γρήγορα. Η διαδικασία είναι απλή, πηγαίνεις στα site των πανεπιστημείων, βλέπεις τι θέλουν και αναλόγως στέλνεις αιτήσεις.

@the_maniac, για πες λεπτομέριες μήπως βρουμε κανένα γνωστό εδω πάνω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...