Προς το περιεχόμενο

Ikea

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουω οτι θα αρχισει να ανοιγει κι αλλα καταστηματα, εκτος απο αυτο που ηδη υπαρχει στο αεροδρομιο.

Τι γνωμη εχετε για τα επιπλα του?

Δημοσ.

Οι οποίες τιμές είναι μεν ικανοποιητικές, αλλά ακριβότερες στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες που πουλάει τα ίδια...

Δημοσ.

Ποικιλία προϊόντων και πρωτότυπο σχεδιασμό πουλάνε, όχι ποιότητα και καλές τιμές.

Για κανά στολίδι καλό είναι αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.

Έχω ψωνίσει αρκετά πράγματα από το ΙΚΕΑ και έχω βγάλει το πόρισμα:

Ή πολύ πατάτα βγαίνουν τα έπιπλα ή αθάνατα. Σε γενικές γραμμές κοίτα το βάρος και την στιβαρότητα του υλικού κατασκευής, είναι δεδομένο ότι τα πολύ ελαφριά διαλύονται σύντομα. Η συναρμολόγηση είναι στα μείον.

Δημοσ.

Πήρα εκείνη την καινούργια βιβλιοθήκη των 100 ευρώ όταν πρωτοβγήκε (με 100 ευρώ τι παίρνεις; )

Πράγματι είναι ανθεκτική, μοντέρνα και εμφανίσιμη. Μόνο που ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το σακουλάκι με τις οδηγίες περιείχε αέρα. Αν και δύσκολα μπορείς να φανταστείς πως τα απλά πράγματα γίνονται περίπλοκα δύσκολα, η συναρμολόγηση μου πήρε 90 λεπτά ακριβώς και το ξέρω γιατί την ώρα που ξεκινούσα στην τηλεόραση είχε ένα ματς.

Περιτεύει να σου πω ότι έψαχνα καινούργια ονόματα αγίων για να βρίσω αφού εξαντλήθηκαν όλα. Θα προτιμούσα να έδινα 100 γαμωευρώ προκειμένου να την έκανε την δουλειά άλλος. Αλλά και τις οδηγίες να έχεις αποκλείεται να μην βρίσεις, ξεκινώντας από το κουβάλημα μέχρι το αυτοκίνητο. Ο κλασικός επιπλοποιός δεν θα πεθάνει ποτέ, άσε που δεν φτιάχνει έπιπλα από πεπιεσμένο χαρτί. Μια βόλτα από το 1+1 δείχνει ότι η διαφορά στις τιμές δεν είναι τραγική συνολικά, και η ποιότητα είναι σκάλες ανώτερη.

Δημοσ.

Ε καλά μωρέ και 'συ, δεν τη θες για το σαλόνι σου, για το δωμάτιο τη θες.

Και παρεμπιπτόντως, έχω προσωπικό βίτσιο, δεν διαβάζω ποτέ οδηγίες συναρμολόγησης. Ενώ είμαι γενικά τεμπέλης, γουστάρω όσο τπτ να ταλαιπωρούμαι πάνω από "παζλ" επίπλου.

Δημοσ.

Συνήθως εκείνοι που η δουλειά τους δεν έχει σχέση με τα εργαλεία, γουστάρουν στο σπίτι τέτοιες δουλειές. Γιατί γενικός κανόνας είναι πως στο σπίτι του ηλεκτρολόγου τα ηλεκτρικά συστήματα καταρρέουν και τα εργαλεία τα έχει θάψει στον κήπο. Οι άνθρωποι με μεγάλες συλλογές εργαλείων στο σπίτι, δουλεύουν ταμίες σε τράπεζα. Δεν ξέρω αν οι χειρούργοι για παράδειγμα αγοράζουν νυστέρια, αλλά για μένα τουλάχιστον αυτές οι δουλειές της συναρμολόγησης είναι ο απόλυτος εφιάλτης. Προτιμώ να φτιάξω ιστιοφόρο με οδοντογλυφίδες.

Πάντως στο ΙΚΕΑ υπάρχει κάτι που αξίζει 100% να αγοράσεις σε μεγάλες ποσότητες: κεριά

Δημοσ.
Aigeas τι ειναι το 1+1?

Θες την απάντηση αποκλειστικά από τον Aigea; :D

Μεγάλο κατάστημα επίπλων (νομίζω συνεταιρισμός αλλά δεν είμαι σίγουρος) στην Πετρου Ράλλη και κάτι γωνία πίσω από την στρατολογία...

Δημοσ.

Ένα κι Ένα, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη ένα

(κάνει και ρίμα)

Έκθεση επίπλων από πολλούς κατασκευαστές. Παλιά, αφού έγινε πριν πολλά χρόνια. Είχα πάρει ένα σαλόνι από εκεί.

Υ.Γ

Είχα πάρει και έναν γωνιακό 6θέσιο καναπέ από το ΙΚΕΑ. Με τα 700 ευρώ που έδωσα σκέφτηκα πόσο μεγάλη βλακεία έκανα αφού με τα ίδια λεφτά αγόραζα το ίδιο πράγμα από πολλές εκθέσεις επίπλων. Τουλάχιστον θα έβλεπα πολλά σχέδια.

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το ΙΚΕΑ - Δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με ο,τιδήποτε.

Όσο για το κουβάλημα, υπάρχει και μεταφορική εταιρεία συνεργαζόμενη που στα στέλνει στο σπίτι. Τι ίδιο ισχύει και για τη συναρμολόγηση (για τα πιο δύσκολα κομμάτια, μπορεί να φωνάξεις τεχνικό. Είναι τόσο χαμηλό το κόστος των επίπλων που δεν είναι ασύμφορο τελικώς).

Από την άλλη μεριά, όσον αφορά την ποιότητα: ακόμα και μέσα στο ίδιο το ΙΚΕΑ, δεν είναι όλα τα πράγματα του ίδιου επιπέδου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι οι βιβλιοθήκες π.χ. κάπου αλλού είναι αναγκαστικά καλύτερες. Μιλάω πάντα για τα καταστήματα επίπλων με σχετικά προσιτές τιμές, όχι για το Roche Bobois, π.χ.

Δημοσ.

εδω στη γερμανια ειχαμε απο ανεκαθεν ικεα. οπως ειπαν και μερικοι πιο πανω: ωραια και σε γενικες γραμμες καλα τα επιπλα, αλλα οχι μονο οτι ποσες φορες μου εχουν σπασει τα νευρα να τα φτιαξω τα επιπλα, πιστευω οτι αν θες πραγματικη ποιοητα που να αντεξει το ικεα δεν κανει... οσο ωραια να ειναι τα επιπλα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...