Obrede Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα Διαβάζω εδώ και μερικές μέρες τα topics του forum σχετικά με ασύρματες συνδέσεις και μοίρασμα της Adsl γραμμής μιας και ενδιαφέρομαι να μοιράσω τη γραμμή στον υπολογιστή του αδερφού μου. Κάνωντας λοιπόν τις απαραίτητες κινήσεις για αγορά εξοπλισμού, δεν πρόσεξα ότι το access point (Ζyxel 660 HW 802.116 ADSL 2+ over ISDN 4-Ports Gateway) ήταν ακριβώς αυτό που γράφει, δηλαδή ADSL over ISDN ενώ η γραμμή του σπιτιού είναι ADSL over PSTN. Υπάρχει κάποιος τρόπος (καλώδια, μετατροπείς) να διορθώσω αυτό το λάθος; Δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε, έχω ανοίξει ήδη το κουτί. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
kk66 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Η μόνη σίγουρη λύση είναι η μετατροπή της γραμμής σου σε ISDN, στοιχίζει περίπου 18 ευρω εφάπαξ και 2 ευρώ το μήνα επιπλέον στο πάγιο.
kifinas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Με το παραπάνω θα ταλαιπωρηθείς αφάνταστα. Θα πρέπει να κόψεις την σύνδεση του adsl, να κάνεις αίτηση για μετατροπή της γραμμής σε isdn, και να ξανακάνεις αίτηση για adsl, όπου πιθανόν να μην υπάρχουν θύρες isdn στο dslam που πέφτεις και να περιμένεις για το internet. Γιατί δεν λες το πρόβλημα σου στο κατάστημα που αγόρασες το zyxel; Κατά πάσα πιθανότητα θα στο αλλάξουν με ένα 660-61 που είναι για pstn.
Obrede Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Τελικά επικοινώνησα με το κατάστημα και μιας που η συσκευή είναι αχρησιμοποίητη, δέχτηκαν να την αλλάξουν με μια adsl/pstn Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
poulinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2006 genikos akoma kai na exei anixtei kati sto allazoun.stin xiroteri ama den ebriskes akri isos kai i digital sima na sou ekane tin allagi.auta etsi enimerotika.
Obrede Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Θα ήθελα στο ίδιο topic να κάνω άλλη μια καταγραφή ενός προβλήματος που προέκυψε δίχως έχοντας πολλές γνώσεις επί του αντικειμένου. Ενώ λοιπόν το ZyXel P-660HW D1 είναι κανονικά συνδεδεμένο με τα απαραίτητα καλώδια και δίνει κανονικά σήμα στο δεύτερο pc με ASUS WL-138G κάρτα ασύρματου δικτύου, παρατηρώ πολλά και συχνά disconnect από το Internet. Eνώ η led ένδειξη Ιnternet του Access point είναι πράσινη, δεν μου ανοίγουν ιστιοσελίδες ή διάφορες άλλες εφαρμογές. Π.χ. ενώ τρέχω τον client του World Of Warcraft, μου κάνει ακαριαία disconnect και μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπορώ να ξανασυνδεθώ. Το ίδιο και στο msn messenger, στις ιστιοσελίδες κλπ. Είναι κάτι το οποίο ουδέποτε είχα παρατηρήσει με το προηγούμενο dsl modem που είχα και έδινα Internet μόνο στον υπολογιστή μου. Επίσης, ποιες είναι εκείνες οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω ώστε να λειτουργήσει το Wireless Lan μεταξύ των δύο υπολογιστών, π.χ. να κάνω κλήση μέσω msn messenger ώστε να μπορούμε να μιλάμε με μικρόφωνο. Όσων αφορά τις ρυθμίσεις του Access Point, έχω φτιάξει ένα SSID κανάλι δίνωντάς του την σχετική WPA ασφάλεια. Δεν έχω πειράξει κάτι στα IP, DHCP, DNS, MAC Filtering. Η όποια βοήθεια καλοδεχούμενη!
S2Katana Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Σε σχεση με το 2ο pc, μηπως παρεμβαλλονται χοντροι τοιχοι και ειναι αδυναμο το σημα? Σε σχεση με το Wlan, και εγω εχω την απορια που εκφραζεις.
Obrede Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Το δεύτερο pc λαμβάνει άψογο σήμα. Τουλάχιστον στα status της wireless κάρτας η μπάρα σήματος είναι full και η ένδειξη σήματος "εξαιρετική". Καταλαβαίνω πως είναι κουραστικό σε κάποιον να προβεί σε τέτοια επεξήγηση σε ένα newbie σαν κι εμένα, οπότε αντι αυτού θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποιο link σε site που θα πέρνει απ'το χεράκι τον χρήστη και 8α τον καθοδηγεί βήμα-βήμα δείχνωντας του πως γίνεται ένας πετυχημένος διαμοιρασμός μιας dsl σύνδεσης και κατόπιν το στήσιμο ενός wlan. edit: Σε σχέση με το παραπάνω πρόβλημα με τα disconnect, παρατήρησα επίσης το φαινόμενο ότι δεν μπορούν να συνδεθούν και οι δύο υπολογιστές ταυτόχρονα στο internet. Είτε ο ένας θα μπαίνει, είτε ο άλλος.
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Το δεύτερο pc λαμβάνει άψογο σήμα. Τουλάχιστον στα status της wireless κάρτας η μπάρα σήματος είναι full και η ένδειξη σήματος "εξαιρετική". Καταλαβαίνω πως είναι κουραστικό σε κάποιον να προβεί σε τέτοια επεξήγηση σε ένα newbie σαν κι εμένα, οπότε αντι αυτού θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποιο link σε site που θα πέρνει απ'το χεράκι τον χρήστη και 8α τον καθοδηγεί βήμα-βήμα δείχνωντας του πως γίνεται ένας πετυχημένος διαμοιρασμός μιας dsl σύνδεσης και κατόπιν το στήσιμο ενός wlan. edit: Σε σχέση με το παραπάνω πρόβλημα με τα disconnect, παρατήρησα επίσης το φαινόμενο ότι δεν μπορούν να συνδεθούν και οι δύο υπολογιστές ταυτόχρονα στο internet. Είτε ο ένας θα μπαίνει, είτε ο άλλος. paraxeno na mpenei mono o enas i mono o allos.as po merika pragmatakia.a.pigene ftp.zyxel.com kai katevasei firmware update.b.bgale to wpa klidi gia ligi ora kai kane tin exis dokimi.apo cmd parathiro grapse ping -t 192.168.1.1 kai se ena deutero ping 194.219.227.2 .to proto kanei ping to router eno to deutero ton dns tis forthnet.otan kopei i sindesi tha deis an pragmati klinei to internet i ama xanei apla tin sindesi tou wireless.an xanei to wireless ekei dokimazeis se allo kanali dokimazeis episis se b modem anti gia g.auta ta liga gia arxi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.