Προς το περιεχόμενο

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

_IS3_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω φορτώσει εδώ και ένα χρόνο περίπου πολύ σημαντικά αρχεία στον υπολογιστή μου και δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα κάνω εάν κρασάρει κάποια στιγμή!!

φυσικά αυτό δεν είναι αντιμετώπιση και γι αυτο θέλω να σας ρωτήσω τι είναι πιο σωστό να κάνω.

για να καταλάβετε με ενδιαφέρει ακόμα και ο τρόπος που έχω οργανώσει τα αγαπημένα στο ιντερνετ.θέλω να βρω τρόπο που θα κρατήσω αυτήν την εικόνα.

τι να κάνω να κάτσω να τα γράψω σε χαρτί?:-D

Δημοσ.

ego pou eixa tis idies skepseis paliotera kai afou exasa 120gb katevasmena me 56k k isdn64, kateliksa sti lysi tou raid1. mporei na kostizei mia akomi fora o extra diskos xoris na prosthetei xoritikotita, alla toulaxiston exeis to kefali sou isyxo... ;)

otan exasa enan 160gb seagate apo ti systoixia prin apo 2 evdomades den angxothika katholou. ton ksilosa, piga plaisio, mou ton allaksan k ekana rebuild to array. ;) :)

episis gia favourites k tetoia exei diafora tools ta opoia fortonontai k se stickaki k sou ta dinoune se opion ypologisti pas. exoun ta stick tis transcend an den apatomai tetoia pragmata. ;)

Δημοσ.

παραβάτη ωραία τα λες αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς...!το raid 1 τι είναι?ένας επιπλέον σκληρός?

θα με βοηθούσες πάρα πολύ εάν αυτά που γράφεις τα έκανες λίγο...manual!

thanx!

Δημοσ.

Ναι υπαρχουν δυο δισκοι. Οτι γραφετε στον ενα δισκο αυτοματα γραφετε και στον αλλο, ετσι σε περιπτωση που παθει κατι ο ενας σκληρος τα δεδομενα υπαρχουν στον αλλον.

Δημοσ.

Οσο για τα favourites, αν χρησιμοποιείς Firefox, βάλε το Foxmarks, ένα plugin που ανεβάζει τα bookmarks σε server κάθε φορά που τα αλλάζεις και μπορείς να τα έχεις όχι μόνο στο ίδιο PC ύστερα από οποιοδήποτε φορμάτ, καταστροφή κλπ. αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο PC έχεις εγκατεστημένο το plugin.

Δημοσ.
έχω φορτώσει εδώ και ένα χρόνο περίπου πολύ σημαντικά αρχεία στον υπολογιστή μου και δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα κάνω εάν κρασάρει κάποια στιγμή!!

φυσικά αυτό δεν είναι αντιμετώπιση και γι αυτο θέλω να σας ρωτήσω τι είναι πιο σωστό να κάνω.

για να καταλάβετε με ενδιαφέρει ακόμα και ο τρόπος που έχω οργανώσει τα αγαπημένα στο ιντερνετ.θέλω να βρω τρόπο που θα κρατήσω αυτήν την εικόνα.

τι να κάνω να κάτσω να τα γράψω σε χαρτί?:-D

Να κρατάς backups ίσως;:o

Πάρε ακόμα ένα δίσκο 250-320GB και μια θηκούλα με USB να τον έχεις μέσα και κράτα backups ανά τακτά διαστήματα. 100-120? θα σου στοιχίσει και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πιστεύω είναι καλύτερη λύση από το raid καθώς πχ σε μια περίπτωση που καίγεται το τροφοδοτικό και παίρνει και τους δίσκους μαζί με το raid δε γλυτώνεις

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
Από το τίτλο νόμισα το 3ο Παγκόσμιο πόλεμο προσπαθούσες να αποτρέψεις:lol:
Δημοσ.

Μπορείς να κρατήσεις ένα image απο το δίσκο με το Norton Ghost.Δεν ξέρω πόσο είναι τα δεδομένα σου αλλά αν μιλάμε μόνο για λειτουργικό και προγράματα ίσως να σου χωρέσει να κάνεις backup το image και σε ένα dvd δισκάκι και όποτε θες να το κάνεις πάλι restore και θα είναι σαν να έχεις χάσει τίποτα!!

Δημοσ.

Η λύση RAID Level 1 εκτιμώ σαν σωστότερη και σε αυτό συνηγορούν και η ΙΒΜ,HP,DEL kτλ που τις χρησιμοποιούν στους Server τους.Οσο για το "κακό τροφοδοτικό" μην φοβάσε γιατι έπαψε πιά να τρώει δίσκους,απ' 'οταν εγινε ΑΤΧ.

Δημοσ.

Μάλλον η απόλυτη λύση είναι ένας συνδυασμός αυτών που προτάθηκαν. Το RAID-1 θα σε σώσει αν πάθει κάτι σε επίπεδο hardware ο ένας σκληρός και το τακτικό backup (σε άλλον σκληρό δίσκο, DVD, CD, flash disk) αν κάτι άλλο πάει στραβά (ιός, απροθυμία των Windows να εκκινήσουν, ακούσια διαγραφή data κλπ).

Δημοσ.

Παίδες έχω Raid 0 τώρα και επειδή έχω πολλά πράγματα που δεν έχω προλάβει να βάλω σε σειρά και να κρατήσω Backup, πρόσφατα πήρα και 2 Seagate 320GB εξωτερικούς.. Σύνολο έχω 5 δίσκους τώρα...

Χτες μου κόλλησε να πάρω και άλλον ένα 320 ίδιο, όσο υπάρχει ακόμα διαθεσιμος, και να τους κάνω RAID 5 (νομίζω έτσι λέγεται) το οποίο γίνεται με 3 ή περισσότερους δίσκους και προσφέρει ταυτόχρονα ασφάλεια και ταχύτητα.. Ουσιαστικά συνδιασμός Raid 0 και Raid 1..

Θα έχω και 2 απο τους παλιούς για εξωτερικούς, οπότε κυριλέ θα είμαι...

Δημοσ.

Εκτός πάντως από εσωτερικούς δίσκους θα πρότεινα και ένα εξωτερικό δίσκο.

Στη κακή περίπτωση με ρεύματα , τροφοδοτικά κλπ. που μπορεί να πάθουν ζημιά οι εσωτερικοί δίσκοι , θα σου μείνει ο εξωτερικός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...