Προς το περιεχόμενο

Ειναι Αληθεια αυτο????

harrys23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα παρακατω τα διαβασα σε καποιο forum με το θεμα

πως θα περασουμε λειτουργικο σε καποιο pc και πως θα ξεκινησουμε

format..Βεβαια εγω ηξερα αλλα πραματα τωρα τι ειναι αυτα που γραφουν βρε παιδια ειναι αληθεια???

Format σημαίνει διαγραφή όλων των αρχείων από το δίσκο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Με το format δεν σβήνονται στην πραγματικότητα τα αρχεία, αλλά η ονομασία τους και η θέση τους στο allocation table. Από τη στιγμή όμως που θα σβηστούν από εκεί, ο δίσκος παραμένει γεμάτος με αρχεία, αλλά τα windows είναι αδύνατον να τα διαβάσουν, αφού για να βρουν ένα αρχείο πρέπει να διαβάσουν από το allocation table πού βρίσκεται πρώτα! Υπάρχουν όμως προγράμματα που μπορούν να ξαναβρούν τα περισσότερα αρχεία από έναν δίσκο που έχει γίνει format!

Γι' αυτό, αν θέλετε να πουλήσετε ή να δώσετε τον υπολογιστή σας και έχετε "ευπαθή" αρχεία, καλό είναι να τα καθαρίσετε με ένα ειδικό πρόγραμμα πριν...

Δημοσ.

Αλήθεια είναι αλλά όχι η διάφορα μεταξύ αργού και γρήγορου format. Για να σβηστούν πραγματικά τα αρχεία από τον σκληρό δίσκο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που να περνάει μηδενικά πάνω στα αρχεία.

Δημοσ.

Όπως λέει ο EXSARXEIA_CITY. Το full κάνει και έλεγχο, αλλά δεν εξαφανίζει τα αρχεία. (Κάπου είχα διαβάσει ότι κάνει και κάτι ακόμα, αλλά δεν θυμάμαι...)

http://support.microsoft.com/kb/302686/el

http://support.microsoft.com/kb/302686/en

Για να εξαφανιστούν τα αρχεία, DBAN:

http://dban.sourceforge.net/

Δημοσ.

kai mia pliroforia,

to upourgeio aminis ton amerikanon dilonei oti mporoun na anaktithoun dedomena apo kapoio simeio tou diskou, akoma kai an exoun graftei kai svistei alla dedomena sto idio simeio mexri kai 12 fores!

Δημοσ.
kai mia pliroforia,

to upourgeio aminis ton amerikanon dilonei oti mporoun na anaktithoun dedomena apo kapoio simeio tou diskou, akoma kai an exoun graftei kai svistei alla dedomena sto idio simeio mexri kai 12 fores!

Ναι σε κάποιο video με σχετικό θέμα είχα δει ότι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση της μη αναγνωσιμότητας των αρχείων ενός σκληρού δίσκου είναι η καταστροφή του σκληρού. Το video είναι από το HowStuffWorks και δίνει γενικές πληροφορίες για τη δομή ενός PC. Μεταξύ των άλλων αναφέρει και αυτό που προανέφερα για τους σκληρούς. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δημοσ.

Εστω οτι εχουμε ενα 80αρι δίσκο στον οποιο εχουμε διάφορα αρχεια 50 GB

και μετα κανουμε φορματ αυτον τον δισκο

Εφόσον μετα το φορματ τα αρχεία μας παραμένουν στον δίσκο τότε γιατι μετα ο ελευθερος χωρος φενεται οτι ειναι 80 GB και οχι 30 GB??

Δημοσ.

δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει... αλλά όταν κάνουμε αντιγραφή κάποια αρχεία θέλει ποιο πολύ περισσότερο χρόνο απ'οτι όταν τα διαγράφουμε (σχεδόν αμέσως)... σωστά?? σωστά... Αυτό γίνετε γιατί όταν κάνουμε αντιγραφή ο δίσκος γράφει μια περιοχή σημείο-σημείο.. ενώ όταν κάνουμε διαγραφή... λέει στον σκληρό δίσκο ότι από εδώ μέχρι εκεί να θεωρήσεις ότι δεν έχει τίποτα και όταν θα χρειαστείς χώρο μπορείς να γράψεις... στην ουσία δεν γράφει αλλα ξαναγράφει. Άρα αν βρούμε κάποιο πρόγραμμα που εντοπίζει αυτές τις περιοχές... μπορούμε να έχουμε και πάλι την πληροφορία μας... εφόσον όμως εκείνος ο χώρος δεν χρησιμοποιήθηκε από κάποιο άλλο αρχείο. Άρα γίνεται. Όσον αφορά αυτό με τις 12 φορές δεν ξέρω τι έχουν κάνει και το καταφέρνουν... μάλλον θα είναι η ισχύς μαγνητικού πεδίου. Αν έγραφαν 30GB φίλε mix@alis τότε ο δίσκος μας θα φαινόταν πάντα γεμάτος και δεν θα ξέραμε πόσο χώρο έχουμε διαθέσιμο

Δημοσ.

Σωστα,αλλα εφοσον τα αρχεια μας υπαρχουν και μετα το φορματ σημαινει οτι συνεχιζουν να δεσμευουν καποιο χωρο στον δισκο....Για παραδειγμα μπορει εγω να κανω 10 φορες φορματ τον ιδιο δισκο ο οποιος καθε φορα ειχε 50 GB δεδομενα,αρα με την λογικη αυτη ο δισκος μου θα ειχε δεδομενα 10*50=500 GB.....ενω στην ουσια ειναι 80αρης...Αρα τι γινετα??Αυτο δεν μπορω να καταλαβω!

Δημοσ.

Δεν έχεις καταλάβει σωστά..Για Παρ.αν εγώ σβήσω τα δεδομένα που έχω με format και ύστερα δεν γράψω στο μέρος που ειχά τα δεδομένα μου πριν κάνω format τότε τα δεδομένα παραμένουν και ύστερα απο το format.

Aν τώρα κάνω format και ύστερα γράψω επάνω στο σημείο που είχα τα δεδομένα μετά το format τότε θα περάσει απο την αρχή τα δεδομένα που βάζω ενώ τα παλια θα διαγραφούν.

Δημοσ.

0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 (33psifia)

as poume oti auto einai mia anaparastasi tou sklirou diskou. otan tha kanoume format tipota den tha ginei 0 tha paramini etsi opos einai...

apla les sto ipologisti oti theoritika einai kenos....

ara an thelo ego na balo tin pliroforia afti "0 0 1 1 1"

tha pao kapou kai tha tin balo xoris na me endiaferei an exei kati grammeno prin afou tou exoume pei oti einai kenos...

afto to 10*50=500 den mporo na katalabo pos to briskeis... o diskos tha xoraei pali 33 psifia...

0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 (pali 33 psifia) oti einai bold einai grammeno oti einai aplo exei sbisti theoritika kai mporoume na grapsoume kati allo ekei

o ipologistis kanei antigrafi prosthesi kai metafora dedomenon mono... diagrafi den kani....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...