Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

SOTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Εχω δίκτυο με 2003 σε domain και χ clients......

Παρολο που έχω antivirus+spyware σε όλους θα ήθελα όλες τις απειλές να τις κόβει ο server έτσι ώστε το antivirus στους clients να είναι περιττο(εννοείται ότι δεν θα τα βγάλω)

Πώς γίνεται αυτό?

Δημοσ.

!!!!

Θα πρέπει να χρησημοποιείσης κάποιο antivirus με server client να σου κάνει το scan, θα πρέπει να έχεις antivirus gateways για mail και internet και πάλι δεν θα είσαι 100% σίγουρος για το τι γίνετε.

Δημοσ.

Πες μου κάτι παραπάνω για τον proxy?

Αρκει server λειτουργικό και isa?

Πώς γίνεται να κόβει τις απειλές?

Δημοσ.

O proxy ειναι που φαινεται (εχει public ip) και ετσι ολες οι "επιθεσεις", χακερς ή ιοι βλεπουν εκεινον, διοτι το εσωτερικο σου δικτυο παραμενει απομονωμενο!

Καλη κ απλη λυση, αν και ειμαι τησ γνωμης οπως ειπε και ο poulinos να βαλεις και καποιο firewall (τι ειδος εξαρταται το δικτυο που θες να προστατεψεις).

Π.χ. εγω δουλευω σε τραπεζα και χρησιμοποιουμε (για προστασια του δικτυου μας και των προσωπικων δεδομενων κτλ)

1. 2 firewalls (combination of hardware & software, ex. Stonegate)

2. Proxy (αυτος φαινεται κ βγαινει internet εμεις εχουμε private ip's)

3. εχουμε εναν dedicated server για Antivirus (ex. McAffee Enterprise) και anti-spyware μαζι.

εσυ τι θες να κανεις????? για εξηγησε λιγουλακι!!!!

Δημοσ.
Πες μου κάτι παραπάνω για τον proxy?

Αρκει server λειτουργικό και isa?

Πώς γίνεται να κόβει τις απειλές?

ine auto pou ipe i kattist.mpenei to internet se ena pc kai auto to mirazei sta alla.ite me isa ite me winproxy programma ite direct dinontas san gateway tin ip tou proxy.analogos ti thes na kaneis.kai ekei mporeis na koveis pola pragmata ite mporeis me hardware firewall pou ine ligo pio expensive.

Δημοσ.

Φίλε gkastros,

για όλα υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις,μπορείς με κατάλληλο software και hardware να φιλτράρεις όλα τα internetika mail και σαν χρήστης να λαμβάνεις notification (user guarantee release) δηλαδή ενα mail που θα σου λέει ότι είναι σε καραντίνα τα παρακάτω e-mail και από κει και πέρα ως χρήστης αποφασίζεις αν θα το κάνεις release ή delete.

Πάντως να ξέρεις (από εμειρία στο λέω και μετά από 7 χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική) ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι χρήστες και η παιδεία που έχουν σχετικά με internet,mail κλπ κλπ.

Δημοσ.
Ti lete re sis ... kai ama ego san xristis paro sinimeno se kapio mail enan io i kapio worm

o proxy tha to anakalipsei?

kai to email arxeio einai.ola arxeia einai

Φίλε gkastros,

για όλα υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις,μπορείς με κατάλληλο software και hardware να φιλτράρεις όλα τα internetika mail και σαν χρήστης να λαμβάνεις notification (user guarantee release) δηλαδή ενα mail που θα σου λέει ότι είναι σε καραντίνα τα παρακάτω e-mail και από κει και πέρα ως χρήστης αποφασίζεις αν θα το κάνεις release ή delete.

Πάντως να ξέρεις (από εμειρία στο λέω και μετά από 7 χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική) ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι χρήστες και η παιδεία που έχουν σχετικά με internet,mail κλπ κλπ.

pragmati o megaliteros xristis ine o stupid user pou blepei net kai paei na tou petaxei ta matia exo

Δημοσ.
Ti lete re sis ... kai ama ego san xristis paro sinimeno se kapio mail enan io i kapio worm

o proxy tha to anakalipsei?

για αυτο ανεφερα παραπανω οτι εξαρταται τι επιπεδο security θες.

εμεις που θελουμε maximum security εχουμε ενα dedicated Antivirus & Antispyware server, οποιος περναει απο ελεγχο τα παντα, τα e-mail + attachments, τα αρχεια που κατεβαζουμε απο το Internet (με περιορσμενη προσβαση σε sites)...κτλ.

Δημοσ.

DeepFreeze και καθάρισες απ' όλα (Σου κλειδώνει τον υπολογιστή, και βάλτου όσους ιούς θέλεις ή ότι άλλο θέλεις, δέν μασάει πουθενά)

Δημοσ.

Για να ανακεφαλαιώσουμε.......

Ο proxy έχει 2 καρτες δικτύου , η μία έχει pyblic static ip(από isp) και η δεύτερη private.Η δεύτερη συνδέεται με το switch του εσωτερικόυ δικτύου.

O proxy έχει antivirus+spyware

Οι clients έχουν πύλη την private ip του proxy και δεν χρειάζονται antivirus

Σωστά?

Εγώ θέλω έναν server που θα κόβει όλες τισ απειλές.....έτσι ώστε να μην κινδυνέουν οι clients.Το δίκτυο που συζητάμε έιναι δημαρχείο και οι clients έχουν σημαντικά δεδομένα

Το παραπάνω σενάριο με καλύπτει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...