xalia Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Φρίκη number 1 παίρνω έναν αριθμό με read και θέλω αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 10 να μου βγάζει blabla αν είναι μικρότερος από 10 να βγάζει bloublou, και όμως το if με αγνοεί και δε συγκρίνει αριθμό! Τόσο δύσκολο είναι να γίνει μία σύγκριση με αριθμούς?? φρίκη number 2 έχω ένα scriptaki που παίρνει ένα file name και μου δείχνει τα περιεχόμενα με cat, τι πιο απλό! Αν όμως δε πάρει όνομα θέλω να με ξαναρωτάει! Τι while $file = “” δοκίμασα τι while $file= null τίποτα!! όχι τίποτα άλλο την έχει πληρώσει το keyboard...
djapal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 μη μου πεις ότι ασχολείσαι με κέλυφος Bourne και τέτοια!
xalia Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 κλασικά bash δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας ακόμα!
apoikos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Για τη φρίκη νο. 1, πώς ακριβώς κάνεις τη σύγκριση; (Δείξε μας τον κώδικά σου κοινώς). Για τη φρίκη νο 2, δες τα conditionals του bash. Συγκεκριμένα μπορείς να κάνεις ένα if [ -z $file ] για να δεις αν το $file είναι κενό string ;-) Γενικά `info bash' αν δεν το έχεις κάνει ήδη ;-)
xalia Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 apoikos τρέχω να δοκιμάσω το κενό string! για το 1 echo "enter your age" read age if [ "$age" > 65 ] echo "too old" else if ["$age" < 22 ] echo "too young" else echo "ok" με απλά λόγια αν είναι πάνω από 65 να λέει too old αν είναι κάτω απο 22 too young και αν είναι ανάμεσα 22-65 οκ!
apoikos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Χεχε, μάστορα δε γράφεις C, shell scripting κάνεις. Τα > και < κάνουν redirect στο bash. Για να συγκρίνεις μέγεθος πρέπει να κάνεις: > if [ $age -gt 65 ]; then echo "too old" else if [ $age -lt 22 ]; then echo "too young" else echo "ok" fi Επειδή μάλλον δεν το έχεις ψάξει πολύ το θέμα, ξεκίνα από 'δω: http://www.faqs.org/docs/Linux-HOWTO/Bash-Prog-Intro-HOWTO.html ;-)
xalia Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 apoikos respect! δίνεις ρέστα! το βιβλίο στη σχολή "Guide to Unix Using Linux" είναι για τα μπάζα! πάω για ενημέρωση στο faq χίλια ευχαριστώ! ps: έπεσες μέσα, αυτό το semester έχω πάρει και C
apoikos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Ωραία Αν ενδιαφέρεσαι για λίγο πιο προχωρημένα πράγματα, αφού μάθεις τα βασικά δες και αυτό: http://tldp.org/LDP/abs/html/ Είναι απλά άπαιχτο ;-) Καλή συνέχεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.