Προς το περιεχόμενο

Απορία με κάρτα ήχου

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Όπως λέω στον τίτλο, αγώρασα πρόσφατα την απλή sound blaster της creative και η απορία μπυ είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να έχω ήχοκαι από την κάρτα αλλά και από την μητρική μου....

Δημοσ.

Απλό...αφήνεις Enabled την onboard κάρτα ήχου στο BIOS, και βάζεις πάνω και την SoundBlaster.

Περνάς τους drivers και των δύο καρτών στα Windows.

Αν δουλέψουν καλώς.

Αν πέσει IRQ Conflict ή IO Address Conflict, ίσως σου δίνουν την ευκαιρία οι drivers της onboard να χρησιμοποιήσεις άλλο IRQ/IO Address.

Αλλιώς αναγκαστικά μόνο η μια.

Δημοσ.

Την έχω enable και εννοείτε πως δεν έχω απεγκαταστήσει τους driverw της αλλά δυστυχώς δεν παίζει. Μήνυμα σφάλματος δεν έχω τίποτα, απλά δεν λειτουργεί. Κάποιος τρόπος υπάρχει??????

Δημοσ.

Στο Device Manager οι κάρτες ήχου εμφανίζονται και οι δύο κανονικά ? [ ως working correctly ] ή έχει/έχουν θαυμαστικό [ δηλαδή υπάρχει κάποιο problem ] ?

Επίσης τι εννοείς να παίζουν και οι δύο ?

Γιατί για να παίζουν και οι δύο κάρτες ήχου π.χ. το ίδιο τραγούδι που ακούς θα πρέπει το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση και έξοδο σε 2 κάρτες ήχου.

Δημοσ.

Τώρα που το λες, την onboard δεν την δειχνει καθόλου. Γιατί λες να γίνετε αυτό? Όχι, δεν θέλω να παίζω ένα τραγολυδι και με τις δλυο. Έχω ηχεία 5. και μου "τρώνε" 3 εισόδους. και όταν θέλω να βάλω μικρόφωνο, ακουστικά ή την κάρτα τηλεόρασης είναι μπέρδεμα.

Δημοσ.

Δεν είμαι σπίτι αυτήτη στιγμή. Θα το κοιτάξω μόλις πάω και θα σου πω. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Το αυτονοητο το εκανες μεσα απο control panel στις ιδιοτητες του ηχου να επιλέξεις ποια καρτα θα κανει αναπαραγωγη και ποια rec? Εκει στις βλεπει και τις δύο?

Δημοσ.

Ακούστε να δείτε τι έγινε. αφού πρώτα τσεκάρησα ότι μου είπατε, είπα να επαναεγκαταστήσω τους drivers, έτσι για καλό και για κακό. Μου βγάζει λοιπόν ένα μήνυμα που λέει ότι το audio chip δεν υπάρχει.

Μικρό το κακό γιατί ήχο έχω και σαφώς καλήτερο από πριν, αλλά θα ήταν ακόμη καλήτερα αν μπορούσα να είχα και την onboard.

Τέλος πάντω, έτσι έχει και το δέχομαι, εκτός και αν υπάρχει και τίποτα άλλο ακόμη που ξέρει κάποιος :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...