Προς το περιεχόμενο

CPU και Mobo για κατεβαστήρι!

unre@l

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Yo Again! :P

Θέλω να φτιάξω ένα κατεβαστήρι το οποίο θα τρέχει Apache, MySQL, FTP Server και φυσικά θα κατεβάζει! :P Και δεν θα κλείνει ΠΟΤΕ!

Αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω! :P Δύο είναι οι υποψήφιες CPU.. AMD X2 3800+ και Core2Duo 6300! Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις όσο το να καταναλώνουν λίγα Watt και να έχουν χαμηλή θερμοκρασία! Και να πω την αλήθεια θα προτιμούσα τον AMD για… «εκπαιδευτικούς» λόγους επειδή το «καλό» PC έχει intel.

Τι προτείνετε εσείς? Και επίσης ποια micro ATX προτείνετε? Τι chipset? Θέλω να έχει όσο περισσότερα features γίνεται! Ακόμα και e-SATA που λέει ο λόγος! :P

Ακούω προτάσεις!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

ksana edit: :P

To pc ektos apo ta parapano, 8a trexei kai enan game server o opoios einai peiramatikos opote xreazomai na do pos siberiferetai me polla connections kai xristes se diafora OS kai me polla thread (gi auto kai 8elo dual core).

Odos den 8a einai mono katevastiri. Gi auto 8elo kati psixro, na min katanaloni energeia, na exei oposdipote 2 cores kai fisika oso pio f8ino ginetai :P

Peace, sas agapo! :P

Δημοσ.

χλίδα...

Εγώ έβαλα στη σοφίτα μου ένα p3@1000 με 768 μνήμη (την έβαλα επειδή δεν είχα άλλον υπολογιστή που να την παίρνει) 2 δίσκους 30gb και κάρτα δίκτύου 3com και κατεβάζει άντερα...

Από κατανάλωση υπολογίζω περίπου 50-60w max αν και σε site με PSU calc μου έβγαλε min κατανάλωση 36w... λιγότερο από μια λάμπα δηλαδή! Τον ελέγχω με vnc.

Απλά επειδή αναγκάστηκα να τραβήξω καλώδιο δικτύου μακρύ, σκέφτομαι να βάλω ασύρματο router για να γλυτώσω την γκρίνια της γυναίκας μου ;-)

Την μνήμη σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω για SETI@HOME αλλά τελικά διαβάζωντας σε διάφορα forum είδα πως το BOINC δεν είναι και το καλύτερο με αυξημένη κατανάλωση πόρων... επομένος, άντε γειά!!!

Δημοσ.

Λοιπον για να κατεβαζει ο Η/Υ δε χρειαζεται κατι εξηζητημενο αρκουν ενας Ρ4, Celeron ή ενας AMD ΧΡ παλαιας γενιας οπως ειπαν κι οι προλαλησαντες και με το παραπανω.

Τωρα αν θες και για game server δεν ειμαι ο καταλληλος να σου απαντησω μια και δεν ασχολιεμαι με παιχνιδια και τα συναφη. :mrgreen:

Δημοσ.

Intel την δεδομενη στιγμη αν και ο 6300 ειναι ο μικρος ειναι αρκετα καλος με 2ΜΒ βεβαια οχι 4ΜΒ οσο οι επομενοι core 2 duo, μητρικη ASUS ή INTEL 965 chipset, θα σου προτεινα 975 αλλα ειναι πανάκριβο...

Δημοσ.

Καλά φίλε έχεις ξεφύγει...

Ψάξε ένα ένα τα μυνήματα μου και αν βρεις έστω και ένα που να σπαμάρω πες το μου..Σε προκαλώ...

Και είναι άλλο να θες κατεβαστήρι και άλλο πειραματικό server...

Για εμένα βάλε QX6700. Για κατεβαστήρι... Και αν σου αρέσει... Χωρίς να προκαλώ..

Δημοσ.

Καλύτερα να περιμένεις λιγο, οι βιαστικές αγορές δεν οδηγούν πουθενά.

Για τις ανάγκες επεξεργαστικής ισχύος και πολυνηματικων διεργασιών που έχεις, οι δύο κολοσσοί στη βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρονικών εγκεφάλων δεν εχουν παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Η IBM εχει κατι στα πλάνα, θα το δούμε στην επόμενη αναμέτρηση Κασπάροβ - SkyNet ή στο Sony PS8.

Στο μεταξύ βολευόμαστε με μια cpu 600 Mhz, με μνήμη 256, δισκο 2.5'', χωρις φανάκια, που κάνει τα πάντα, χωρις έξοδα, και αθόρυβα, πλην... "πειραματικού γκαίημ σέρβερ"

(που... τι να τον κανω τον ΠΓΣ, με τις γραμμές που δίνουν οι εγχώριοι άρχοντες των τηλεπικοινωνιών, οσους πηρύνες και να έχει, θα είναι πραγματικά α-παιχτος...)

Δημοσ.
Αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω! :P Δύο είναι οι υποψήφιες CPU.. AMD X2 3800+ και Core2Duo 6300! Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις όσο το να καταναλώνουν λίγα Watt και να έχουν χαμηλή θερμοκρασία! Και να πω την αλήθεια θα προτιμούσα τον AMD για… «εκπαιδευτικούς» λόγους επειδή το «καλό» PC έχει intel.

καλά ρε φιλε συγγνώμη κιόλας δηλαδή μιλάς για κατεβαστήρι και προτείνεις τέτοιο Stuff εγώ δηλαδή με τον Celeron Socket 370 @ 400Mhz και με 256 Mb Μνήμης είμαι αρχαιολογία ? ένα μηχάνημα σας αυτό που έχω εγώ είναι υπεραρκετό του φορτώνεις ΧΡ του απενεργοποιείς όλα τα Visual εφέ και πετάει

Δημοσ.

Λοιπόν αφού έφαγε πετσόκομα το θέμα έχω να πω κάτι μέσα στο θέμα...

Αρχικά για ένα κατεβαστήρι καλύτερα να έχεις κάποιο ελεφρύ pc 600-1000Mhz Για να κάνει μόνο αυτό..

Αν τώρα θέλεις να στήσεις server μπορείς και με ποιο ελεφρια cpu νομίζω από αυτές που προτείνεις. Για τι φόρτο εργασίας και για πόσες συνδέσεις μιλάμε?Επίσης τι σύνδεση έχεις με το internet γιατί με μια απλή dsl είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες σου..

Δημοσ.

Vatos_locos: file o ka8enas epilegei to mixanima me to opoio 8a kanei tin douleia tou. ego auto xreiazomai gia tin dikia mou.

(που... τι να τον κανω τον ΠΓΣ, με τις γραμμές που δίνουν οι εγχώριοι άρχοντες των τηλεπικοινωνιών, οσους πηρύνες και να έχει, θα είναι πραγματικά α-παιχτος...)

Edo fenetai poso ampalos eisai me tous H/Y.

Spirosta: boreis na kaneis pollapla connection apo to idio pc oste na dimiourgiseis polla threads gia na eksomioseis kapoies sini8ikes fortou. Min kaneis san ton random kai esu!

kai gia to 8eo re paidia min xalate to thread! esto kante edit ta post sas kai sviste ta! ama 8elete na to peksete eksipnoi phgainte allou giati edo apotixate... (omg nomizan mono kanonika connection apo to internet)

Tis eksupnades ekei pou den eiste ampaloi kai asxetoi :)

Kofte to tora kai pekste kamia pasietza. Ade na vro tora pali mod na svisei tin savoura...

Δημοσ.

ρε φιλε αφού εσύ είσαι τόσο σχετικός και ξέρεις τι pc θες για τις ανάγκες σου (δεν έχω κάτι μαζί σου δεν σε ξέρω άλλωστε αλλα το θράσος σου ξεπερνάει κάθε όριο δεν φτάνει που πάνε να σε βοηθήσουν τους κράζεις και από πάνω) τότε γιατί κανεις post και ρωτάς

πήγαινε στήσε το pc που θες απλά και ήσυχα χωρίς να έχεις επιθέσεις

δεν κατάλαβα που είναι άμπαλος ο Random ? διευκρίνισες για τι connections μιλάς ? οχι, ε που θες να ξέρουν οι άλλοι τα νύχια τους να μυρίσουν ?

Δημοσ.

Φυσικά και δεν περιορίζεται στο wireless... Αλλά μιλάμε για φόρτο 50Mbps με σχετικά λίγες συνδέσεις... Είναι και ο λόγος που πολλοί στο AWMN άρχισαν και μπλόκαραν το voip..

Όσο τώρα φίλε unreal μεγαλύτερο θράσος δεν έχω δει. Εφόσον όπως λες είσαι σχετικός με τα pc και ξέρεις πολλά περισσότερα από εμας άει φτιάξε το σύστημα σου όπως το θες και παράτα μας στην ησυχία μας χωρίς να επιτίθεσε σε ότι πουμε... Αν δεν σου αρέσει βρες αλλού να λύσεις το πρόβλημα σου..

Α!Και δεν έχω καταλάβει τι σύνδεση έχεις για να φτιάξεις gameserver. Διότι με τις εξομοιώσεις καλά τα πας... Εκτός και αν θες τέτοιο σύστημα απλά να εξομοιώσεις τέτοιες συνθήκες...

Και εγώ Πάντως είπα... P2 για κατεβαστήρι.... Και μίλα πιο ήρεμα... Έξυπνε..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...