Προς το περιεχόμενο

γραμματοσειρες και dreamweaver

mariaKr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας!

εχω συναντησει ακομη ενα προβληματακι στο σαιτ μου και ελπιζω σε βοηθεια.

συγκεκριμενα, στη σελιδα μου χρησιμοποιω ελληνικους χαρακτηρες και οταν τους πληκτρολογω ολα καλα, 1ο προβλημα:οταν κοιταω στην επιλογη code βλεπω αντι για ελληνικα γραμματα κατι παραξενα και ακαταλαβιστικα στη θεση τους 2ο προβλημα:οταν το κειμενο φτανει περι τις 10-15 σειρες πανω-κατω σαν να βαραινει το προγραμμα, το σκρολ γινεται πολυ αργο και η εργασια γινεται δυσκολη και αργη. κι αυτο παντα μονο με τις ελληνικες γραμματοσειρες.

τι να φταιει?? υπαρχει τροπος για να το διορθωσω???

ευχαριστω!

Δημοσ.

Μαρια χρησιμοποιώ το dreamwaver πάρα πολύ και δεν το έχω συναντήσει αυτό που λες για το ότι βαραίνει το πρόγραμμα. Τι κωδικοποίηση χρησιμοποιείς? Μήπως utf-8???Αν ναι, τότε δοκίμασε και με Ελληνική-ΙSO(iso-8859-7).

Δημοσ.

την utf-b ναι, ισως να φταει που εκανα κοπυ-παστε απο αλλη σελιδα, ή μηπως η utf-8? γιατι τωρα που την εβαλα σε iso ελληνικη δε φαινονται και τα περιεργα κινεζικα γραμματα στο code, ίσως γι αυτο βαραινε. σ ευχαριστω πολυ τακη! επειδη εχω σκοπο να φτιαξω τη σελιδα μου σε δυο γλωσσες φανταζομαι πως θα πρεπει να τη γυρισω στη δυτικης ευρωπης για τα αγγλικα ετσι? ναι. αναρωτιεμαι ομως μηπως υπαρχει καποιος τροπος να γινεται η μεταφραση χωρις να αναγκαστω να κανω δυο html για καθα σελιδα, αν και εχω ξεκινησει ετσι.. ευχαριστω και παλι!

Δημοσ.

Ειχα ρωτησει καποιον που ηξερε σχετικα με το θεμα των χαρακτηρων και μου ειπε να χρησιμοποιησω το utf-8 γιατι το προβλημα δεν ειναι με τους υπολογιστες στην Ελλαδα αλλα με αυτους που θα κανουν συνδεση εκτος Ελλαδας.

Επειδη εχω επισκεπτες και εκτος Ελλαδας νομιζω οτι με το utf-8 δεν θα εχεις προβλημα.

http://www.betgr.gr

Δημοσ.

με την utf-8 προσεξα πως μου παρουσιαζει προβλημα στο code βγαζοντας αντι για το κανονικο κειμενο, ακαταλαβιστκους χαρακτηρες. με την iso-ελληνικη δεν το παρουσιασε αυτο.

Δημοσ.

δεν εχει σχεση με τον browser. κατα την επεξαργασια στο dreamweaver μου εμφανιζεται το προβλημα. δηλαδη οταν επιλεγω να δω τον κωδικα εμφανιζονται τα ακαταλαβιστικα

Δημοσ.

κανονικα δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα

μηπως μιλαμε για διαφορετικες ρυθμισεις; κοιταξε τι κανω και δεν υπαρχει προβλημα:

στον κωδικα της σελιδας μου (html) παταω ctr+J

στο PagePropetries ζηταω:

Title/Encoding

Unicode(UTF- 8)

και ολα οκ

θα πρεπει στην σελιδα σου να εχεις την επομενη γραμμη:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

μηπως υπαρχει προβλημα με καποια γραμματοσειρα;

με Verdana και Arial δουλευω τα δικα μου

Δημοσ.
δεν εχει σχεση με τον browser. κατα την επεξαργασια στο dreamweaver μου εμφανιζεται το προβλημα. δηλαδη οταν επιλεγω να δω τον κωδικα εμφανιζονται τα ακαταλαβιστικα

Ναι και εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα και δεν μπορώ να επεξεργαστώ κάτι αρχεία που θέλω, αλλά δεν με απασχολεί και τόσο το θέμα για αυτό δεν το έχω ψάξει. Πάντως κάτι παίζει με το Character Encoding του Dreamweaver, το μόνο σίγουρο. :P

Δημοσ.

Στο Edit>>Preferences>>Fonts κοίταξε να έχεις επιλεγμένα τα Ελληνικά και στις 3 γραμματοσειρές από κάτω να υποστηρίζει Ελληνική γραμματοσειρά (π.χ. Arial Greek)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...