chiderboy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 Είπα και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου στο overclocking και αγόρασα έναν opteron 165. Τον παίρνω, τον πάω σπίτι, τον βάζω στο μηχάνημα και μου δίνει 2,8GHz με 1,39V. Το πρόβλημα είναι πως ζεσταίνεται και χτυπάει 60αρια με την stock ψύξη όταν του δίνω δουλειά (το περίεργο θα ταν να μην ζεσταινόταν...). Θέλω να ρωτήσω λοιπόν αν υπάρχει καμιά φτηνή σχετικά ψύκτρα που μπορεί να μου βελτιώσει αρκετά τη κατάσταση ως προς το θόρυβο και τις θερμοκρασίες σε σχέση με την stock. Ρωτάω κυρίως επειδή η stock ψύξη φαίνεται αρκετά καλύτερης ποιότητας από αυτή που έχουν οι απλοί Α64 και έτσι αμφιβάλλω λίγο για τα αποτελέσματα που θα μου δώσει μια άλλη φτηνή ψύκτρα σε σχέση με την απλή Λέω για την Arctic Cooling Freezer 64 Pro που βρήκα στο e-shop με 17€. Πόση βελτίωση θα έχω σε σχέση με τη stock; Εναλλακτικές προτάσεις; Ευχαριστώ
harrys23 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δες λιγο τα ποστ μου παρακατω!! χαμηλη θερμοκρασια με το EVO120
chiderboy Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Ναι αλλά έχει και 50€. Αν είναι να δώσω τόσα λεφτά βάζω κάτι ακόμα και πάω σε μια φτηνή υδρόψυξη και καθαρίζω μια για πάντα και από θόρυβο και από θερμοκρασίες
Xviper13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Edoses tosa fraga gia na pareis ton 165 kai tsigkounevese alla 100 gia mia idropsiksi??? tsouk tsouk... ego tha se simvouleva na ta doseis giati ena tetio thiriaki thelei tin idropsiksi tou...
chiderboy Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Σιγά, δεν κάνει και ένα κάρο λεφτά.... 170€ έδωσα για μια φτηνή αναβάθμιση για socket 939.. Αν ήταν να δώσω μια εκατοστάρα ακόμα για ψύξη πήγαινα με τη μια σε c2d Παράγγειλα την ψύκτρα που λέω στο πρώτο post. Για να δούμε αν θα τα βγάλει πέρα με το opteroni. Αυτό που θέλω βασικά είναι να μου κρατάει τον επεξεργαστή σε λογικές θερμοκρασίες (<55o C)και να μην κάνει πάρα πολύ θόρυβο στα 2.8GHz που έχω σκοπό να τον αφήσω μόνιμο
FLO Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Kοιτα μηπως βρεις πουθενα και μεταχειρισμενη ΧP 120 με κανενα 30αρι ευρω και εισαι jet.
chiderboy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Πήρα τελικά το Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Μετά απο δοκιμές S&M μιας ώρας με αυτό και με τη stock ψύξη βλέπω πως μου έχει ρίξει 5-6ο C τη μέγιστη θερμοκρασία και δεν κάνει πολύ θόρυβο ακόμα και σε full load. Το ανεμηστήρι του δεν ξεπερνάει τις 2300rpm ποτέ. Σε πιο μαλακές καταστάσεις με τον ανεμιστήρα του να δουλεύει στις <700rpm δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Είναι μόλις 2 ώρες που το έχω πάνω. Σε 3-4 μέρες που θα αρχίσει να δίνει τα μέγιστα της η θερμοαγώγιμη πιστεύω θα βελτιωθεί πολύ το συνολικό αποτέλεσμα. Είναι και πανεύκολο στην εγκατάσταση. Με το που το βγάζεις από το κουτί του το κοτσάρεις στο σύστημα και τελείωσες. Ακόμα και η θερμοαγώγιμη έρχεται απλωμένη από πρίν Για τα 17€ που έδωσα και για κάποιον που θέλει μια αθόρυβη ψύξη πιστεύω είναι πολύ καλό. Συστήνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.