Προς το περιεχόμενο

Οι βρωμοέλληνες (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα)

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γενικεύσεις δεν μπορούν να γίνουν.

Ούτε ότι είμαστε κλέφτες, τεμπέληδες, ακαμάτηδες ή αδιάφοροι.

Το μόνο που δυστυχώς βλέπω να μας χαρακτηρίζει λίγο πιο γενικά, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να δείχνουμε εμείς το δρόμο της προόδου πλέον στους υπόλοιπους. Σε κανένα τομέα. Μονίμως ακολουθούμε κάτι που άλλοι για χρόνια ήδη κάνουν.

+1.

Πάρτε για παράδειγμα την πληροφορική.

Χώρες που ειναι πολύ φτωχοτερες απο εμάς, έχουν κάνει θαύματα.

Εμείς στο μόνο που διαπρέπουμε είναι στον Α.Σ.Ε.Π.

• Απαντ. 359
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι εδώ τα πράγματα ειναι καλύτερα. Νομίζω παντως οτι δεδομένων των συνθηκών, ίσως η νοοτροπία -καρφί δεν μου καίγεται - να περάσει και απο εδώ. Μέχρι το 1990 η γιαγιά μου είχε το κλειδί έξω απο την πόρτα. Τώρα χρειάζεται και συναγερμό.

Εγώ δουλευω 15 ώρες την ημερα + ΣΚ. Αυτο δεν σημαίνει οτι δουλεύουν όλοι το ίδιο. Αμφιβάλλω για το πορισμα της έκθεσης σε μια χώρα που εχει τους δεκαπλάσιους δημόσιους υπαλλήλους απ'οτι χρειάζεται.

Γνωστή μου είχε πάει συμβασιούχος στο Υπουργείο Εσωτερικών και την επισκέφτηκα στις 20 μέρες που ήταν εκεί. Μετά τις 12 έβαζαν το τηλέφωνο μέσα στο γραφείο, ενώ η μόνη τους δουλειά ήταν να βάζουν κάτι σφραγίδες σε 10 άτομα το πολύ που έρχονταν κάθε μέρα. Τέσσερα άτομα για όλη αυτή τη δουλειά. Η πρόσληψή της είχε γίνει με κομμάτικά κριτήρια. Και δεν ήταν ένα από τα μεγάλα το κόμμα.

Οι μελέτες που αναφέρονται υπολογίζουν τα επίσημα στοιχεία. Υπολογίζουν για παράδειγμα τις κάρτες που χτυπούν συνάδελφοι σε άλλους που δεν πατάνε, υπολογίζουν υπερωρίες που δεν γίνονται ποτέ, και τέλοσπάντων δεν υπολογίζουν την αποδοτηκότητα της εργασίας. Όλα αυτά για το Δημόσιο (ή έστω για το 90% αυτού).

Δημοσ.

Στην παλιά δουλειά του πατέρα μου όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το τέλεξ είχαν έρθει 4 άτομα να το εγκαταστήσουν.Οι Ελληνες ούτε τεμπέληδες είναι ούτε δε βοηθάνε το συνάνθρωπο.Αυτά είναι ιστην ιδιοσυγκρασία του καθενός.Απλά είναι φοβερά μίζεροι και μέσα στην παρανομία.Ενδεικτικά παραδείγματα τύπου Ψωμιάδη Αθανασόπουλου ,Μπουρμπούλια κτλ.Τα βλέπει ο Ελληνας αυτά αλλά δεν αντιδρά γιατί είναι κι αυτός βρώμικος μεσ στη μιζέρια και εποφθαλμιά τον άλλο.Και που μπορεί να μην έχει να φάει άλλα στα μπουζούκια θα το χώσει το μεροκάματο.Και ότι λέω για τους άντρες προσθέστε άλλα τόσα για τις γυναίκες.

τι εστι ραγιας?

Ραγιάς εστί ο Ελληνας της σκλαβιάς απο τους Τούρκους που αντί να είναι στα βουνά να πολεμάει έβγαζε δημοτικά τραγούδια και ο απόγονος του τη νύχτα των Ιμίων που έψαχνε όπου φύγει φύγει να βγει αεροπλάνο.

Δημοσ.
Καλά, δεν περίμενα και τίποτα καλύτερα από τα φοβισμένα ανθρωπάκια.

Κλείδωσε καλά το βράδυ και λαγοκοιμήσου, γιατί κινδυνεύουμε από τους αλλόθρησκους.

παίζε μπάλα

Δημοσ.
Εγώ δουλευω 15 ώρες την ημερα + ΣΚ. Αυτο δεν σημαίνει οτι δουλεύουν όλοι το ίδιο. Αμφιβάλλω για το πορισμα της έκθεσης σε μια χώρα που εχει τους δεκαπλάσιους δημόσιους υπαλλήλους απ'οτι χρειάζεται.

2.5 εκατομμύρια Βρεττανοί με το incapacity benefit νομίζω ότι απατελούν κάτι παραπάνω απο το αντίπαλλο δέος. Παιδιά εδώ έχω φρίξει. Ναι ΟΚ ξέρω είμαι εθνικιστής, εθνικόφρων, φασίστας κτλ κτλ κτλ αλλά κάντε μου τη χάρη να μας κατατάξετε πιο κάτω απο τους άλλους, όταν και μόνο όταν δείτε τι καπνό φουμάρουν και οι έξω...

Δημοσ.

Βιπερ,

τελικα εισαι κρυπτοΛιακοπουλεικος.

Ξερεις τα παντα.

Ραγιας:

Υποτακτικος, "αφεριμ αφεντη", για ολα φταινε ολοι οι υπολοιποι (που αλλου υπαρχουν 12.000.000 φταιχτες? ) κτλ κτλ.

Χαρακτηριστικα του (νεο)ραγια:

1) Αν ειναι καθαρο το σπιτι μου, ειναι καθαρος ο κοσμος ολος.

Απο κει και μετα εγω δεν ξερω τιποτα. Καθαρισα το σπιτακι μου και καθομαι και βλεπω τα βρωμοσπιτα των αλλων και λεω οτι αυτοι φταινε για το καταντημα της κοινωνιας. Ου να χαθουν. Γι'αυτο και θελω να μου λενε πως και τι να σκεφτομαι. Δεν γουσταρω να πουν οτι εχω βρωμικο σπιτι.

2) Το προβλημα μου ειναι οτι θελω ωραια λογακια. Κατι σα νανουρισμα ρε παιδι μου. Ακομα κι αν με φτυνουν, αν μου το πουνε με ωραια λογακια, θα πω οτι εχουν δικιο. Γι'αυτο, στις επομενες εκλογες, εγω θα ψηφισω αυτον που θα μου πασαρει τα πιο ωραια λογακια. Αυτο θελω γιατι ο μπαμπας κι η μαμα μου δε μου διναν και πολυ σημασια.

3) Νοιωθω ανικανος. Ναι ρε γαμωτο. Πολυ ανικανος. Γι'αυτο παντα λεω οτι για τα σκατα που περναω παντα φταιει αυτος που δεν μπορω να τα βαλω μαζι του.

Πχ, για καποια παιδια που εχουν καρκινο φταιει ο π**ης ο θεος. Γιατι αν καταλαβω οτι φταινε οι βιομηχανοι που βαζουν συντηρητικα και χρωματα στα γαριδακια και στα παγωτα, τοτε θα πρεπει να να τα βαλω μαζι τους και εχει πολυ τρεξιμο κι αγωνα ρε γαμωτο. Οποτε, τα ριχνουμε στο θεο (ειναι και βολικος και δε πολυμιλαει) και ξενοιαζουμε απο το "πρεπει να κανω κατι".

4) Με τρωει πολυ το μο*νι. Μα παρα πολυ. Γι'αυτο κι εχω αυτη τη μονιμη κλαψοπιπιτιδα. Δεν μου καθεται και μου φταιει το παρκινγκ, ο καιρος, το κοφτο μακαρονακι. Κι οταν μου καθεται, αντι να το φχαριστηθω κοιταω να αποδειξω ποσες μαντρες πηδαω. Γενικα, εχω πολυ περιεργη σχεση με το μνι.

5) Εχω απωθημενα. Φοβαμαι οτι ολοι θελουν να με κοροιδεψουν. Και δε φταιω εγω γι'αυτο αλλα ολοι οι αλλοι γιατι ολοι ειναι κλεφτες, τεμπελχαναδες και κοιταν μονο τη παρτη τους. (ενω εγω...)

Βαρεθηκα. Φιλ φρι του κοντινιου δε λιστ.

Δημοσ.
2.5 εκατομμύρια Βρεττανοί με το incapacity benefit νομίζω ότι απατελούν κάτι παραπάνω απο το αντίπαλλο δέος. Παιδιά εδώ έχω φρίξει. Ναι ΟΚ ξέρω είμαι εθνικιστής, εθνικόφρων, φασίστας κτλ κτλ κτλ αλλά κάντε μου τη χάρη να μας κατατάξετε πιο κάτω απο τους άλλους, όταν και μόνο όταν δείτε τι καπνό φουμάρουν και οι έξω...

Δεν μίλησα για κατάταξη.

Είπα απλώς οτι οι μελέτες αυτές ειναι κουκουρούκου.

Αλλα είναι άδικο να τα συγκρίνεις όλα με την Αγγλία, δεν νομίζεις;

Και τελοσπάντων, όπως είπα πιο πάνω ο Έλληνας έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (όπως εχει και ο Γερμανός, ο Σουηδός κτλ), αλλα δεν είναι και η όαση του ανθρώπινου γένους.

Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την γαμω αντίληψη του "Ρε είμαστε γαμίκουλες σου λέω, οι Γάλλοι δεν πλένονται, οι Άγγλοι ειναι αλκοολικοί και αδερφές, οι Γερμανοί φασίστες και ξενέρωτοι, οι Ισπανοί βασανίζουν ταύρους και οι Ισλανδοί γαμιούνται χωρίς να βγάλουν τα ρούχα". Τι σκατά, νιώθετε καμια ανάγκη να πείτε το πρωί στον σκύλο σας οτι είστε καλύτερος απο όλους τους άλλους;

Δημοσ.

εγώ πάντως δεν είπα κουβέντα για τους Γερμανούς. :P

Και τέλως πάντων συγκρίνω με την Αγγλία επειδή πολύ απλά τους ζω στη δουλειά τους και άρα λαμβάνω τα μυνήματα απο πρώτο χέρι. Επιπλέον ειπώθηκε ότι έχουμε πέσει σε ανυποληψία επειδή είμαστε τεμπέληδες κτλ κτλ. Και απλώς λέω ότι τελικά αυτό ΜΑΛΛΟΝ δεν έχει και τόσο σχέση αν σκεφτείς ότι χώρα μέλους του G7 είναι η επιτομή της τεμπελίας και της μιζέριας

Δημοσ.

Είναι όταν μαζεύονται 7 χαραμοφάηδες ανεπτυγμένων χωρών και συζητάνε πόσο ωραία περάσαν στις διακοπές τους, τρώγοντας δωρεάν κρουασανάκια, που τα έχουν πληρώσει αυτοί που διαδηλώνουν απέξω. Συνήθως σε απόσταση 3 χιλιομέτρων λόγω στρατιωτικής περιφρούρησης.

Δημοσ.

α, μαληστα.....πολιτικη σου λεει μετα και οτι οι νεοι απεχουν...ε, με τετεια σαπηλα τι να κανω??!?!!! να ψηφισω τι? τον λιγοτερα διεφθαρμενο? τωρα βεβαια η αποχη ισως να ειναι και χειρωτερη αλλα ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι ειναι..τι δημοκρατια και κουραφεξαλα....αμα ο αλλος ειναι βουλεφτης επι 30 χρονια νοιωθει σα μικρος βασιλιας, εχει καθιερωθει στη συνειδηση των πολιτων τον θεωρουν δεδομενο και "ντρεπονται" να ψηφισουν κατι αλλο....να κατεβω εγω δε μπορω μιας και το "δημοκρατικο" μας συστημα μου το απαγορεβει καθως για να γινει καποιος βουλευτης πρεπει να κανει προεκλογικη εκστρατεια η οποια στοιχιζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τοσα πολλα που αν μαζεβαν ολα αυτα τα λεφτα απο ολες τις εξτρατιες τουλαχιστων πο παππουδες θα επερναν συνταξεις της προκοπης ΣΧΕΔΟΝ εδω ουτε οι μισθοι δεν ειναι....τεσπα...εχω ξεφυγει πολυ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...