KaizerSoze Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 (επειδή δεν πιστεύω στα κόμματα αλλά στα τανκ ή τανκς όπως τα λέει ο Μήτσος) Aυτο το boy, κατι ξερει....
ClouD Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 LL_Neo Οκ, για λίγο δεν καταλάβαινα, αλλά μετά είδα ότι έχασε ο βάζελος.
busted Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 επειδη το περιμενα οτι θα αναφεροσουν στην εγκληματικοτητα σε ρωτησα για προσωπικες εμπειριες. Απο κει και περα ευθηνη της χωρας υποδοχης ειναι να υιοθετησει μεταναστευτικους νομους για να προστατευσει τους πολιτες της απο τετοια φαινομενα, μεταναστες υπαρχουν και στην Σουηδια και στην Γερμανια αλλα εκει δεν εχουν τετοια προβληματα. Παντως εδω τα χειροτερα εγκληματα τα κανουν οι ελληνες, ειναι ισως οτι ειμαστε πολυ θρησκοι. δεν έχουν εγκληματικότητα στη Γερμανία? Μην τρελαθούμε εντελώς!
Eusebius Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Ναι μόνο που και στις δυο περιπτώσεις δεν έχουν καμιά δουλειά με τη σημαία. Και τουλάχιστον εγώ έχω πει ότι αν ένα Αλβανό πρέπει να τον πυροβολήσουν τη στιγμή που ανάβει τον αναπτήρα, τον Έλληνα πρέπει να τον αφήσουν παράλυτο απο το λαιμό και κάτω (το οποίο το θεωρώ 1000 φορές χειρότερο). Κατά τα άλλα το τόπικ αυτό ακολουθεί τη δομή όλων των παρεμφερή. Έχουμε διεθνιστές, προοδευτικούς κτλ κτλ κτλ οι οποιοι (δε θα κάτσω να φτιάξω έξυπνους ορισμούς για να πω ύστερα "πωωωωωωωωωωω τι έγραψα ο πούστης) έχουν ως βασική δομή σκέψης το "κάθε τι ελληνικό τον παίρνει". Τελεία και πάυλα. Δίκιο έχει ο κάθε Αλβανός/Βουλγάρα και οποιοσδήποτε άλλος πλην του Έλληνα που πάντα είναι ο μαλάκας. Τουλάχιστον ρε μάγκες πείτε το. Είμαστε Συνασπιστές, ΚΚΕτζήδες, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ του ΔΕΓΑΜΙΕΤΑΙΠΟΥΝΑΠΑΜΕΚΑΙΔΩΚΑΛΑΕΙΝΑΙ έχουμε αυτή την άποψη, αυτή τη γενικότερη θεώρηση για την Ελληνική κοινωνία και δεν την αλλάζουμε. Πόσοι το έχετε κάνει; Μόνο εγώ έχω πει ότι είμαι ακροδεξιός ακομμάτιστος (επειδή δεν πιστεύω στα κόμματα αλλά στα τανκ ή τανκς όπως τα λέει ο Μήτσος) και ο g1annis ότι ανήκει σε κάποια αόριστη αριστερή οργάνωση. Μπορεί να τον θεωρώ, ότι τον θεωρώ αλλά τουλάχιστον αυτό το credit του το δίνω. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι είστε οι φωτεινοί σκατογνώστες με το υφάκι του εξωτερικού και ακριβοδίκαιου παρατηρητή. Κάθεστε και τη λέτε στον omniflash για το ένα και μοναδικό απόλυτα σωστό πράγμα που έγραψε επειδή και καλά είναι άκομψο. Εσείς δλδ πόσο κομψοί είσαστε απέναντι του, όταν εμμέσως πλήν σαφώς τον λέτε μαλάκα; Δλδ φαντάζεστε ότι αν επικρατούσαν οι ληστοσυμμορίτες δε θα γινόντουσαν οι αντίστοιχες προγραφές. Ήμαρτον ρε σεις. Μετά την Πηγάδα δεν βρισκόταν στη Μεσσηνία κοφτερό κονσερβοκούτι για μήνες και βρίσκετε να πείτε τον omniflash κομπλεξικό για αυτό; Βασικά μαλακίες και που έγραψα ότι έγραψα. Λόγω του παραπάνω φαινόμενου εδώ και καιρό απέχω τα θεωρητικά απαγορευμένα πολιτικά τόπικ. Ας είναι καλά ο καριόλης ο Τζίγγερ και που έχω νεύρα σήμερα Talk is cheap. Πάρε τα τανκ και ξεκίνα, να δούμε σε τί πιστεύεις. ;-)
busted Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 να σας πω ρε παιδιά, τους "Αμερικάνους" που τους βρίζετε όλοι δεν είστε ρατσιστές? και μάλιστα πιστε'υω 'οτι ελάχιστοι από σας καταλαβαίνετε αληθινά πόσο διαφορετικά άτομα/ομάδες/φυλές/θρησκείες κτλ περιλαμβάνει ο χαρακτηρισμός "Αμερικάνος". να κάνουμε και λίγο μια αυτοκριτική...
busted Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 ρε παιδιά, ο πατέρας μου είναι καρδιοχειρουργός. ο βοηθός του στο χειρουργείο (που για να τον πάρει βοηθό μάλλον είναι καλός χειρουργός) είναι Αλβανός. και στα οικογενειακά τραπεζώματα τον έχουμε με την οικογένειά του και είναι φιλότιμος, ικανός και μια χαρά άνθρωπος και στην παρέα. ΑΛΛΑ: τα κωλόπαιδα (και 30 χρονών να είναι παλί κωλόπαιδα θα τα λέω) που έχουν κάνει την Κυψέλη γκέτο, που περπατάω στη Φωκίωνος με την κοπέλα μου και την κοιτάνε σα λιμασμένοι και λένε διάφορα ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ και όχι στα ελληνικά το λιγότερο με ενοχλούν. πες το στα ελληνικά να σου ζητήσω το λόγο ρε φίλε. τα μουνόπ@ν@ που με αναγκάζουν να πάω να παίρνω την αδερφή μου από όπου βγαίνει το βράδυ επειδή κάθε φορά που πάει να μπει σπίτι κάθονται απέξω και της λένε μαλακίες ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ και την τρομάζουν θα με ενοχλούν. τα μουνοπ@ν@ (συγγνώμη μοντζ..., είμαι εν βρασμώ ψυχής) που μια φορά ήμουν στη Φωκίωνος με 3 φίλους μου και τις κοπέλες τους αργά το βράδυ και τις παρενοχλούσαν μπροστά μας και έγινε ένας καβγάς που ήρθαν οι μπάτσοι από τη Θήρας και όπου αν δεν ήμασταν 4 αλλά εγώ με την κοπέλα μου μόνο δε θέλω να ξέρω τι θα γινόταν τα μισώ (το ξέρω ότι είναι βαριά λέξη). όπως και τα κωλοπαίδια που επί 3 βδομάδες αναστάτωσαν την περιοχή όταν τέθηκε θέμα "εδαφικής κυριαρχίας στη Βελβενδούς" και έγιναν άσχημες φασαρίες με πιτσιρικάδες Έλληνες εκ των οποίων ο ένας βρέθηκε νοσοκομείο με σπασμένα ζυγωματικά από σιδερογροθιά (14 χρονών παιδί!). και ναι, δε γουστάρω τους τύπους που με έκλεψαν στις 7 το πρωί (πήγαινα να πάρω το σχολικό) 2 φορές σε μια χρονιά (2003) με κατσαβίδια. καθώς και θεωρώ ελεεινό το ότι έκλεψαν από τον ξάδερφο της κοπέλας μου όλα τα λεφτά από τα κάλαντα, το κινητό και τα παπούτσια του πέρυσι Αλβανοί. Δε λέω ότι φταίει ότι ήταν Αλβανοί, υπάρχουν και Έλληνες και απ'όλα τέτοιοι. μπορεί να ήταν οτιδήποτε άλλο. αλλά παρακαλώ πολύ, όποιος δεν έχει νιώσει λίγο κόντρα-ρατσισμό στο πετσί του (όπως είθισται να λέγεται εσχάτως) και ζει σε περιοχές χωρίς τέτοιο πρόβλημα, γιατί εδώ υπάρχει πρόβλημα. παντού υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και αν αυτοί έρχονται εδώ η Ελλάδα μόνο κερδίζει. Απλά η λέρα δεν έχει θέση εδώ όπως μάλλον δεν τους θέλουν και στη χώρα τους. Επιπλέον, από τη στιγμή που δε θεωρούν εαυτούς Έλληνες αλλά μετανάστες (και πολύ καλά κάνουν), εγώ περιμένω να είναι ΔΙΠΛΑ προσεκτικοί όσον αφορά τη συμπεριφορά τους. Με τίποτα δε δικαιολογώ παρόμοιες συμπεριφορές Ελλήνων. Αλλά από το μετανάστη περιμένω να σεβαστεί το γεγονός ότι ήρθε σε μια χώρα οικειοθελώς, χωρίς να θέλει να γίνει πολίτης αυτής της χώρας αλλά να πάρει και να δώσει και οφείλει να φέρεται πιο καλά απ'ό,τι θα φερόταν και στο ίδιο του το σπίτι. ΑΣΧΕΤΟ: punky ποια περίοδο του punk rock γουστάρεις? (punk rockας κι εγώ, από περιέργεια ρωτάω!) p.s. δεν είναι παράξενο που πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ δε δείχνουν Αλβανοί, δε θέλουν να φαίνονται Αλβανοί και προσβάλλονται αν τους αποκαλέσεις Αλβανούς? δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό και το έχω σκεφτεί πολύ, είναι πάντως ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη!
gus Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 ρε παιδιά, ο πατέρας μου είναι καρδιοχειρουργός. ο βοηθός του στο χειρουργείο (που για να τον πάρει βοηθό μάλλον είναι καλός χειρουργός) είναι Αλβανός. και στα οικογενειακά τραπεζώματα τον έχουμε με την οικογένειά του και είναι φιλότιμος, ικανός και μια χαρά άνθρωπος και στην παρέα. ΑΛΛΑ: τα κωλόπαιδα (και 30 χρονών να είναι παλί κωλόπαιδα θα τα λέω) που έχουν κάνει την Κυψέλη γκέτο, που περπατάω στη Φωκίωνος με την κοπέλα μου και την κοιτάνε σα λιμασμένοι και λένε διάφορα ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ και όχι στα ελληνικά το λιγότερο με ενοχλούν. πες το στα ελληνικά να σου ζητήσω το λόγο ρε φίλε. τα μουνόπ@ν@ που με αναγκάζουν να πάω να παίρνω την αδερφή μου από όπου βγαίνει το βράδυ επειδή κάθε φορά που πάει να μπει σπίτι κάθονται απέξω και της λένε μαλακίες ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ και την τρομάζουν θα με ενοχλούν. τα μουνοπ@ν@ (συγγνώμη μοντζ..., είμαι εν βρασμώ ψυχής) που μια φορά ήμουν στη Φωκίωνος με 3 φίλους μου και τις κοπέλες τους αργά το βράδυ και τις παρενοχλούσαν μπροστά μας και έγινε ένας καβγάς που ήρθαν οι μπάτσοι από τη Θήρας και όπου αν δεν ήμασταν 4 αλλά εγώ με την κοπέλα μου μόνο δε θέλω να ξέρω τι θα γινόταν τα μισώ (το ξέρω ότι είναι βαριά λέξη). όπως και τα κωλοπαίδια που επί 3 βδομάδες αναστάτωσαν την περιοχή όταν τέθηκε θέμα "εδαφικής κυριαρχίας στη Βελβενδούς" και έγιναν άσχημες φασαρίες με πιτσιρικάδες Έλληνες εκ των οποίων ο ένας βρέθηκε νοσοκομείο με σπασμένα ζυγωματικά από σιδερογροθιά (14 χρονών παιδί!). και ναι, δε γουστάρω τους τύπους που με έκλεψαν στις 7 το πρωί (πήγαινα να πάρω το σχολικό) 2 φορές σε μια χρονιά (2003) με κατσαβίδια. καθώς και θεωρώ ελεεινό το ότι έκλεψαν από τον ξάδερφο της κοπέλας μου όλα τα λεφτά από τα κάλαντα, το κινητό και τα παπούτσια του πέρυσι Αλβανοί. Δε λέω ότι φταίει ότι ήταν Αλβανοί, υπάρχουν και Έλληνες και απ'όλα τέτοιοι. μπορεί να ήταν οτιδήποτε άλλο. αλλά παρακαλώ πολύ, όποιος δεν έχει νιώσει λίγο κόντρα-ρατσισμό στο πετσί του (όπως είθισται να λέγεται εσχάτως) και ζει σε περιοχές χωρίς τέτοιο πρόβλημα, γιατί εδώ υπάρχει πρόβλημα. παντού υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και αν αυτοί έρχονται εδώ η Ελλάδα μόνο κερδίζει. Απλά η λέρα δεν έχει θέση εδώ όπως μάλλον δεν τους θέλουν και στη χώρα τους. Επιπλέον, από τη στιγμή που δε θεωρούν εαυτούς Έλληνες αλλά μετανάστες (και πολύ καλά κάνουν), εγώ περιμένω να είναι ΔΙΠΛΑ προσεκτικοί όσον αφορά τη συμπεριφορά τους. Με τίποτα δε δικαιολογώ παρόμοιες συμπεριφορές Ελλήνων. Αλλά από το μετανάστη περιμένω να σεβαστεί το γεγονός ότι ήρθε σε μια χώρα οικειοθελώς, χωρίς να θέλει να γίνει πολίτης αυτής της χώρας αλλά να πάρει και να δώσει και οφείλει να φέρεται πιο καλά απ'ό,τι θα φερόταν και στο ίδιο του το σπίτι. ΑΣΧΕΤΟ: punky ποια περίοδο του punk rock γουστάρεις? (punk rockας κι εγώ, από περιέργεια ρωτάω!) p.s. δεν είναι παράξενο που πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ δε δείχνουν Αλβανοί, δε θέλουν να φαίνονται Αλβανοί και προσβάλλονται αν τους αποκαλέσεις Αλβανούς? δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό και το έχω σκεφτεί πολύ, είναι πάντως ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη! Ελπίζω να είσαι καλός στην καρδιοχειρουργική ή οπουδήποτε αλλού γιατι για συγγραφέα δε σε βλέπω να έχεις μέλλον! :wink: Οντοπικ τώρα. Δε διαφωνώ με το οτι αυτοί που έκαναν αυτά τα πράγματα που περιγράφεις είναι αλήτες, καθάρματα και ότι άλλο θες. (Αν και το να κοιτάνε την κοπέλα σου και να μιλάνε μεταξύ τους σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις δεν είναι δα και κανένα κακούργημα.) Επίσης δεν σε κατακρίνω αν έχεις μια Α αντιμετώπιση απέναντι στους συγκεκριμένους. Δεν διαφωνώ επίσης πως πιθανόν η πλειοψηφία των μεταναστών εν Ελλάδι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά. Το λάθος όμως έγκειται στο να κρίνεις βάσει της πιθανής "πλειοψηφίας" και να συσσωρεύεις μίσος μέσα σου για τους μετανάστες γενικότερα, γιατί αυτό το μίσος δημιουργεί προκατάληψη χωρίς να το καταλάβεις και η προκατάληψη σε εμποδίζει στο να έχεις σωστή κρίση. Όπως είπε και κάποιο παιδί σε προηγούμενο ποστ, τίποτα δεν αποκλείει να υπάρχουν μερικά λουλούδια σε ένα χωράφι με ξερά χόρτα. p.s. δεν είναι παράξενο που πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ δε δείχνουν Αλβανοί, δε θέλουν να φαίνονται Αλβανοί και προσβάλλονται αν τους αποκαλέσεις Αλβανούς? δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό και το έχω σκεφτεί πολύ, είναι πάντως ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη! Σκέφτηκες πως πιθανόν να συμβαίνει γιατί φοβούνται φαινόμενα ρατσισμού; Αυτή είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Φιλικά
busted Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 μα gus, νομίζω ότι φαίνεται από το post μου ότι δεν κρίνω για όλους αλλά για συγκεκριμένα περιστατικά και απλά καταδικάζω την γκετοποίηση που ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές (και φυσικά γι'αυτό ευθύνονται και οι δύο πλευρές). επιπλέον έχω σκεφτεί αυτό που απάντησες στο υστερόγραφό μου και δεν πιστεύω ότι είναι μόνο αυτό αλλά κάτι πιο βαθύ, ύστερα και από συζητήσεις με κάποια παιδιά. απλά με ενοχλεί ο κόντρα-ρατσισμός όσο και ο "απλός" ρατσισμός και θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις. τα posts τα διάβασα όλα και γι'αυτό ανέφερα στην αρχή το λουλούδι του ξεροχώραφου που εγώ γνωρίζω (σίγουρα είναι και άλλοι). και έχω υπάρξει μετανάστης οπότε δε μιλάω εκ του ασφαλούς. Υ.Γ. ούτε για συγγραφέας πάω ούτε για γιατρός... κάπου στράβωσα και βγήκα του ΕΜΠ εγώ...
KWSN_Men Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Στη Φωκίωνος πάντως τα πράγματα πάντα ήταν περίεργα, από την εποχή που πήγαινα εγώ αλλά και όταν πήγαινε εκεί ο πατέρας μου, αρχές 10ετίας '60.
agpr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Busted, προφανώς δεν είσαι ρατσιστής. Γνώρισες και Αλβανούς με τους οποίους συναναστράφηκες και τους οποίους εκτίμησες. Αντιλαμβάνεσαι πως όλοι οι Αλβανοί δεν είναι γενετικώς προγραμματισμένοι εγκληματίες. Τα περιστατικά εγκληματικότητας, παραβατικότητας και αγένειας, που αναφέρεις και αναμφισβήτητα είναι κοντά στην εμπειρία πολλών, νομίζω πως περισσότερο είναι ζητήματα κοινωνικοποίησης και αστυνόμευσης. Η αστυνόμευση των πόλεων και η κοινωνικοποίηση των μεταναστών είναι ευθύνη της πολιτείας μας και δε νομίζω πως τα έχει πάει και πολύ καλά. Σχετικά με το ρατσισμό και κόντρα ρατσισμό (και με τον κάθε είδους εθνικισμό) ελπίζω να μη σου έδωσα λάθος εντύπωση. Φυσικά και δεν υπερασπίζομαι τον χ ρατσισμό/εθνικισμό έναντι του ψ. Ανόητοι και επικίνδυνοι είναι όλοι τους. Όσο για τη χρήση του προσδιορισμού "Αλβανός" πρέπει να σου πω πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στην πολυεθνική οθωμανική αυτοκρατορία. Επικρατέστερη ερμηνεία είναι πως ο εθνικός προσδιορισμός γίνεται προοίμιο κοινωνικής ανόδου.
LL_NEO Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Στο "καθε ελληνικο τον παιρνει" απο που το βγαλες? Δηλαδη δεν μπορουμε να δουμε τα πραγματα ετσι οπως ειναι? Νομίζω ότι έγινα σαφής. Απο τη μονοδιάστατη θεώρηση με την οποία κρίνετε όλα τα παραπλήσια θέματα. Πχ απο όλους εδώ που τα χώνουν στον "ελληνάρα" δε θυμάμαι κανέναν στο τόπικ πχ της Βουλγάρας να είπε το κλισέ αλλά ακρογωνιαίο λίθο του δικαστικού μας συστήματος "Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον". Γίνατε δικαστές ένορκοι εκτελεστές με άλλα λόγια Judge Dredd και u served justice swiftly όπως θα έλεγε και ο μέγιστος Ron Trott
agpr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 LL_NEO, ξαναδιάβασε το θέμα. Το έχω πει περισσότερες από μία φορές. Νομίζω πως δεν ήμουν ο μόνος.
fireflies Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Αχ, εκείνα τα όμορφα και αθώα χρόνια, πόσες και πόσες φορές είχα ακούσει για το πόσο έξυπνοι ήταν οι έλληνες και πόσο μαλάκες οι σκανδιναυοί με το κράτος πρόνοιας τους, που επέτρεπε στα δικά μας ξενιτεμένα παληκάρια να ζουν σχεδόν αρχοντικά με τα επιδόματα ανεργείας. Μύθος ή αλήθεια, ότι οι έλληνες των σκανδιναυικών χωρών τεμπέλιαζαν και ξεζούμιζαν το εκεί δημόσιο, δεν ξέρω αν είναι.Το γεγονός όμως ότι χαρακτηριζόταν ως μαγκιά και εξυπνάδα της φυλής, και όχι ως παρασιτική συμπεριφορά και κλοπή προς ένα πιο ανεπτυγμένο κράτος, λέει πολλά για το έντιμο έθνος μας και τις παραδοσιακές του αξίες. (Ολίγον τι καθυστερημένα απαντώ ότι) συμφωνώ με το σχόλιο αυτό. Ίσως το "ξεζούμιζαν" το εκεί δημόσιο να είναι ελαφρώς υπερβολή, αλλά σε γενικές γραμμές, οι εκεί έλληνες την έχουν καταβρεί. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο ελληνας (ανεξαρτήτως "μεταναστευτικής" ιδιότητας ή μη) , όταν λουφάρει, είναι μάγκας και ποτέ λαμόγιο. Όταν δουλεύει είναι μαλάκας.
-nick- Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Αρχικό μήνυμα απο punky Εμφάνιση μηνυμάτωνΑχ, εκείνα τα όμορφα και αθώα χρόνια, πόσες και πόσες φορές είχα ακούσει για το πόσο έξυπνοι ήταν οι έλληνες και πόσο μαλάκες οι σκανδιναυοί με το κράτος πρόνοιας τους, που επέτρεπε στα δικά μας ξενιτεμένα παληκάρια να ζουν σχεδόν αρχοντικά με τα επιδόματα ανεργείας. Μύθος ή αλήθεια, ότι οι έλληνες των σκανδιναυικών χωρών τεμπέλιαζαν και ξεζούμιζαν το εκεί δημόσιο, δεν ξέρω αν είναι. Το γεγονός όμως ότι χαρακτηριζόταν ως μαγκιά και εξυπνάδα της φυλής, και όχι ως παρασιτική συμπεριφορά και κλοπή προς ένα πιο ανεπτυγμένο κράτος, λέει πολλά για το έντιμο έθνος μας και τις παραδοσιακές του αξίες. Καλα αυτο το 'εκμεταλευονται' και πολλοι ντοπιοι σκανδιναυοι, οσο μπορουν δηλαδη..
agpr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 ]nick[, φυσικά, έτσι είναι. Αυτό που δείχνει το παράδειγμα του Punky είναι πόσο πολύ μοιάζουν οι άνθρωποι. Όπως υπάρχουν "λαμόγια" Αλαβανοί, υπάρχουν "λαμόγια" Έλληνες. Οι κοινωνικές συμπεριφορές δεν είναι γενετικά (ή εθνικά) προσδιορισμένες, είναι κοινωνικά και υποκειμενικά εξαρτημένες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.