ClouD Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 PavelX Παραφέρεσαι με αυτό : Εάν ήξεραν πως θα καταντήσουμε θα μιλούσαν Αλβανικά από τότε. Δεν θα μιλούσαν ούτε Αλβανικά, ούτε Νεοελληνικά. Είχαν λόγους να έχουν τη γλώσσα που είχαν, δεν το κάνανε για να τιμήσουν ή να υποτιμήσουν κάτι. Είχαν περισσότερο μυαλό από τους συγχρόνους μας. Φιλικά ε.
PavelX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Εντάξει δεν το παίρνω στραβά και όντως υπέρβαλα, αλλά μερικές φορές πρέπει να φτάσεις στην υπερβολή για να γίνεις κατανοητός
nmtray2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Χαίρομαι που είμαστε τόσο ηλίθιοι. Πραγματικά θα ήθελα να μας δω εμάς μετανάστες κάπου "αφιλόξενα". Πραγματικα δεν εχεις ιδεα τι γινεται σε καποιες χωρες.
PavelX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Γεννήθηκα στην Ρωσία και ξέρω πως είναι να σου φέρονται σαν "outsider" επειδή είμαι Έλληνας. Μάλλον δεν θα έφτασες μέχρι εδώ
punky Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ειναι η ωρα για τον εξωγηινο? Παντα μου αρεσε να μιλαω για μενα το 3ο προσωπο. Προφανώς. Αφού τα δύο δικά σου δεν βλεπονται ρε μυτόγκα. Πάντως, παρόλο που είναι σαφείς οι απόψεις μου στο θέμα και του ότι πιστεύω ότι όλα αυτά τα φυλετικά είναι ηλιθιότητες, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί Αλβανοί που είναι άξεστοι και ενισχύουν τις όποιες βλακώδεις πεποιθήσεις. Θα πάρει λίγο χρόνο η αφομοίωση.
Eusebius Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 [...] Πάντως, παρόλο που είναι σαφείς οι απόψεις μου στο θέμα και του ότι πιστεύω ότι όλα αυτά τα φυλετικά είναι ηλιθιότητες, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί Αλβανοί που είναι άξεστοι και ενισχύουν τις όποιες βλακώδεις πεποιθήσεις. Θα πάρει λίγο χρόνο η αφομοίωση. E τί να κάνουμε τώρα; Την άλλη φορά να φέρουμε από το Μόντε Κάρλο.
punky Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 E τί να κάνουμε τώρα; Την άλλη φορά να φέρουμε από το Μόντε Κάρλο. Χα χα. Την ίδια κουβέντα είχα και χθες με την αδερφή ενός φίλου που σερβίρει σε decadence καφε-club-σκυλάδικο στην περιοχή ρέντη-καμινίων. Η ίδια μου έλεγε ότι ναι μεν το μαγαζί μαζεύει local και international πλέμπα, αλλά ότι το αλβανικό στοιχείο είναι το πιο άξεστο. Αγενείς, επιθετικοί. Συχνά ξεκινάνε να παίζουν μπουνίδια με τον κολλητό τους. Δεν λέω ρε συ ότι είναι έτσι όλοι. Τι στο καλό; Αυτό φάνηκε τόσες μέρες εδώ; Λέω μόνο ότι έχω τις πεποιθήσεις μου όσον αφορά τις φυλετικές παπαριές. Αλλά ταυτόχρονα έχω και τα αυτιά μου ανοιχτά προς τους ανθρώπους που μπορούν να μου μεταφέρουν μια εικόνα καθημερινής συναναστροφής με κάποιο κόσμο, που εγώ δεν την έχω. Η δικιά μου εικόνα πάντως από τους αλβανούς που έχω γνωρίσει, δεν διαφέρει από αυτή που έχω για οποιονδήποτε άλλο. Έχω γνωρίσει ηλίθιους, αξιοπρεπεις, εργατικούς, ευγενικούς, χοντροκομμένους. Και λέω ότι και αυτό το άξεστο κομμάτι (που φαντάζει μεγαλύτερο σε σχέση με άλλους μετανάστες, δεν έχω στατιστικά), θέλει απλά το χρόνο του να αφομοιωθεί και αυτό. Και καλώς εχόντων των πραγμάτων, να εξαλειφθούν οι κοινωνικές τριβές. Χρόνο πχ που χρειάστηκαν και οι αυτόχθονες απόγονοι του Σωκράτη και του Μεγαλέξανδρου, για να μάθουν ότι δεν πετάμε τη σακκούλα έξω από το οικογενειακό αυτοκίνητο. Και ακόμη δεν το έχουμε μάθει όλοι.
agpr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Punky, καλοκουρεμένος και καλή χώνεψη! Η ενσωμάτωση και όχι αφομοίωση θέλει το χρόνο της. Φυσικά για κάθε περίπτωση ο χρόνος αυτός είναι διαφορετικός. Αν ο αλλοεθνής προέρχεται από απομονωμένη ορεινή-αγροτική περιοχή και είναι αμόρφωτος, πολύ δύσκολα και πολύ αργότερα θα ενσωματωθεί σε μια αστική κοινωνία και θα αποκτήσει καλούς τρόπους. Αντίθετα, κάποιος που προέρχεται από αστικό περιβάλλον και έχει μια σχετική παιδεία, θα ενσωματωθεί πολύ ταχύτερα και πολύ αποτελεσματικότερα. Θα ενσωματωθεί ίσως μέχρι σημείου αφομοίωσης. Και βέβαια οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, αν δεν γκετοποιηθούν, δεν ξεχωρίζουν από τη συμπεριφορά τους. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ρατσιστική πλάνη. Συνδέει εξωτερικά, επίκτητα πολιτιστικά στοιχεία με βιολογικά χαρακτηριστικά (ή την καταγωγή, στην πιο καλλιεργημένη εθνικιστική εκδοχή) και τοποθετεί τους ανθρώπους σε κατηγορίες, από τις οποίες αποκλείεται η μετακίνηση. Έτσι εξηγείται πως κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν πως υπάρχουν και Αλβανοί λογοτέχνες. Γι'αυτό νομίζω πως η συσχέτιση του χρόνου ενσωμάτωσης με την καταγωγή, αν και λογικοφανής, είναι άστοχη. Η ενσωμάτωση είναι κοινωνικό φαινόμενο και εξαρτάται από κοινωνικούς με την ευρύτερη έννοια παράγοντες, δηλαδή οικονομικούς, πολιτιστικούς, μορφωτικούς και άλλους.
Forensick Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 1)Και λέω ότι και αυτό το άξεστο κομμάτι (που φαντάζει μεγαλύτερο σε σχέση με άλλους μετανάστες, δεν έχω στατιστικά), θέλει απλά το χρόνο του να αφομοιωθεί και αυτό. Και καλώς εχόντων των πραγμάτων, να εξαλειφθούν οι κοινωνικές τριβές. 2)Χρόνο πχ που χρειάστηκαν και οι αυτόχθονες απόγονοι του Σωκράτη και του Μεγαλέξανδρου, για να μάθουν ότι δεν πετάμε τη σακκούλα έξω από το οικογενειακό αυτοκίνητο. Και ακόμη δεν το έχουμε μάθει όλοι. 2)Θες να πεις οτι το εχουν μαθει ελαχιστοι. Οτι πιο εκνευριστικο(θελει "η" το "-στι-"?). Οπως επισης και η οδηγηση των ταξιτζηδων. 1)Αυτο που μου την σπαει (ανεξαρτητως εθνικοτητας), ειναι να καθομαι ωραια και καλα στο λεωφορειο/τραμ/μετρο/ηλεκτρικο και να βλεπω οτι καποιος με καρφωνει η με κοιταει "εσενα θα σε γαμησω". Αυτο να ελειπε και θα μασταν πολυ πιο ευτυχισμενοι ολοι.
Petza Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Μην αγχώνεστε ρε παλικάρια αν στην τελική δεν καταφέρουν να ενσωματωθούν οι αλβανοί, υπάρχει και η άλλη λύση να γίνουμε εμείς αλβανοί πως σας φαίνεται ?? δεν είναι αρκετά προοδευτικό ???? (κάνω προσπάθειες να γίνω και εγώ ένα σύγχρονο γιουσουφάκι)
omnislash Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Με βοήθησε ο omnislash στην εγκατάσταση. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι. Χε χε μπράβο ωραία ανατροφή σου δώσαν.Να τη χαίρεσαι. Δυο σελίδες είναι σαν να ακούω 16χρονα να μιλάνε για μόδα και να λένε τι ωραία που ψωνίσαμε:evil: Γιατί δεν νομίζω να πήρες τόσο εάν ξεχνούσες λέξεις. Μην αγχώνεσαι όταν γράφεις. Θα κάνεις ρυτίδες. Ευχαριστώ θα τό χω υπόψιν μου. Δεν νομίζω πως όταν κάποιος πάει μετανάστης κάπου, έχει άγριες διαθέσεις. Εξυπνοπούλι μου είπα εγώ το αντίθετο;Αλλά μιας κ το ανέφερες, ο ίδιος ο μήτσι(σιγά μη του γράψω και το επώνυμο με κεφαλαίο) έχει πει πως οι πρώτοι που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν κρατούμενοι των φυλακών. Εάν ήξεραν πως θα καταντήσουμε θα μιλούσαν Αλβανικά από τότε Αν έβλεπαν εσένα και ορισμένους άλλους θα προτιμούσαν να άλλαζαν εθνικότητα όχι μόνο γλώσσα.:twisted: Δουλεύουν σαν τα σκυλιά και τους τη λέμε και από πάνω. Μπράβο. Και τι ζήτησαν? Αυτά που δούλεψαν. Αγόρι μου δε δουλεύουν σε αυτή τη χώρα μόνο οι μετανάστες.Δουλεύουν όλοι ,είτε κανεις δουλειά γραφείου είτε οικοδομή δουλειά είναι. Αλλά όταν έχεις τον Χ-Υ που δεν ξέρει να μετράει μέχρι το 10 να το παίζει και μάγκας "φύγε ρε βρωμοαλβανέ πριν φωνάξω την αστυνομία που ζητάς και να σε πληρώσω" τότε πραγματικά ντρέπομαι. Εγώ ξέρω πρώτον πως οι Αλβανοί πληρώνονται κανονικότατα εκτός αποτις αποθήκες και τις μεταφορές όπου σ αυτούς τους κλάδους δεν πληρώνονται ούτε οι Ελληνες.Σχετικό άρθρο είχε γράψει η εφημερίδα πολίτης.Πάμε στο άλλο.Οταν πρωτοέγινε το περιστατικό αυτό ο Αλβανός κάλεσε και κανά δυο φιλαράκια του και μην τον είδατε τον Χ-Υ. Όταν γίνεται κάποια ληστεία ή "κάτι κακό" και το κάνει Έλληνας, λένε "Σήμερα το πρωί λήστεψαν μια τράπεζα", ενώ εάν το κάνει Αλβανός λένε "Σήμερα το πρωί συμμορία Αλβανών λήστεψαν μια τράπεζα και απείλησαν με όπλο την ταμεία". Να πας μια μέρα βόλτα από τις φυλακές και να πας στα τμήματα των μικροεγκληματων κλοπές μικροληστείες κτλ.Οι αλλοδαπόι ξεπερνάνε τους Ελληνες.Και ρωτάω εσύ αυτούς που ληστεύουν που κάνουν λεωφορειοπειρατίες τους χρειάζεσαι;Σε τι πες μου να καταλάβω;Στα χωριά όταν είχε ζέστη τα καλοκαίρια κοιμόντουσαν στρωματσάδα έξω.Πήγαινε σε κανά χωριό τον Αύγουστο να δεις αν κοιμάται κανείς έξω. Στην περιοχή μου μέχρι το 91 όλοι θέλαν να γίνουν μπάτσοι ώστε καποια στιγμή να πάρουν μετάθεση στο τμήμα της περιοχής.Εσύ γιατί πιστεύεις;Mήπως γιατί υπήρχε αυξημένη εγκληματικότητα και δεν το άντεχε η συνείδηση τους;Δυστυχώς όμως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα και αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριοτητα που ώθησε πολλούς μετανάστες προς αυτή την περιοχή αυξήθηκαν και οι μικροκλοπές και οι δολοφονίες πράγμα που μια εικοσαετία πριν ούτε το φανταζόσουνα.Σε ξαναρωτάω.Τους θες εσύ αυτούς στον τόπο σου; Ρώτα τους κτελατζήδες που κάνουν τα πρωινά δρομολόγια να δεις αν πάνε με ευχαρίστηση στη δουλειά τους.Γιατί σκέφτονται μην τους τύχει σήμερα καμιά λεωφορειοπειρατεία.Μη μου πεις πως πριν την αθρόα εισαγωγή των εκ της Αλβανίας γειτόνων την ήξερες εσύ αυτή τη λέξη. Λεωφορειοπειρατεία είπα;Θυμάσαι πριν 10 χρόνια το λεωφορέιο που έκανε τη διαδρομή Θεσσ-Καβάλα.Αντ αυτού προτίμησε ένας Αλβανός να το παέι στα Τίρανα.Την κατάληξη τη γνωρίζεις.Νεκρός ο Ελληνας, που είχε ψυχή κ θάρρρος να προστατεύσει τους συνεπιβάτες του από σφαίρες Αλβανών πρακτορίσκων.Ο Αλβανός εγκληματίας έγινε θρύλος στη χώρα του μέχρι και τραγούδια του βγάλανε(είναι φιλειρηνιστικά κσαι διακατέχονται από διεθνιστικό πνεύμα).Στην ελλάδα βγήκε ταινία ενός ανεκδιήγητου(ωχ ήδη ακούω θάψιμο προς εμέ από μερικούς του στυλ" ρε συ είπες αυτό το σκηνοθέτη έτσι", "που αυτός έχει κάνει τόσα κ εσύ" κτλ.) που υμνούσε τον εγληματία και το χειρότερο από όλα όταν εκδικάστηκε η υπόθεση κανείς από τους συνεπιβάτες του δεν ήρθε να υπερασπιστεί το παληκάρι που αν δεν ήταν αυτός μπορούσαν σήμερα να μη ζούσαν.Για τέτοια κωλοφάρα μιλαμε.Τέτοιοι έιστε όλοι δειλοί και αθεράπευτα εγωιστές .:twisted: :twisted: Δεν ξαναποστάρω πείτε τα μόνοι σας καλά τα λέτε( και καλα θα κάνουν όσοι δεν δικαιολογούν το κάψιμο σημαιας να μην ξαναποστάρουν), συμφωνείτε μεταξύ σας (αλλά ιντυ) αλλά παράκληση αν δημιουργείτε τέτοια θέματα να λέτε παρακαλούνται να ποστάρουν μόνο όσοι συμφωνούν ώστε να κάνετε διάλογο μεταξύ σας και να μη σας το χαλάμε.Πείτε επιτρέπονται απόψεις υπέρ των μεταναστών ,υπέρ τωνΤούρκων και κατά των φονιάδων Ελλήνων, που σα δε ντρέπονται επικουρούμενοι από τη επιβαρυμένη με τα όσια αμαρτήματα Εκκλησία επαναστάτησαν εναντίον των γλυκομίλητων αφεντάδων τους.Επίσης όποιος δεν καίει τη σημαία κατηγορείται ως φασ΄σιτας και όποιος θεωρεί το Κεμάλ σφαγέα είναι ανιστόρητος Α και Ρώσσε να σου πω αν πριν 60 χρόνια είχε επικρατήσει ο παππούς σου θα φεύγαμε εμείς οπότε άστο.Λυπηρό έχεις δίκιο αλλά ας τηρούσατετη Βάρκιζα να μην αλληλοσκοτωνόμασταν Οποιος έχει πάει Βουλγαρία (τώρα που μπήκε και στη ΕΕ ευκαριά είναι) θα χει δει κάτι μπλούζες που περιλαμβάνουν τη Χαλκιδική στη ΜεγάληΒουλγαρία.ξυπνήσανε και οι Αλβανοί και τώρα βγάλανε κ αυτοί μπλούζες με το Αγρίνιο μέσα. Viper σού αρεσε το μήκος του πστ μου ή θες μεγαλύτερο.Είδες προόδους που κάνω μαθαίνω, μαθαίνω:evil: πως σας φαίνεται ?? δεν είναι αρκετά προοδευτικό ???? Καθόλου.Κόβεσαι στο Αλαβάνεια θεωρία 2.Απορώ πως πέρασες το Μπίστεια λογική 1.Εγώ για να τα περάσω έγραψα στην πρωτη παράγραφο αναθεματισμούς για το Χριστόδουλο στη δεύτερη είπα απλά κατάργηση των εθνικότητων και pagkosmiopoihsi rulez(απεχθάνεται τα ελληνικά).ΤΟ Ελληνες Αλβανοί αδέρφια είναι προαιρετικό αλλά χρειάζεται για μεταπτυχιακό στο ΠΑΣΟΚ.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Τρίμης με κόβει συνέχεια.Και τον Πλεύρη βρίζω σαν καλό παιδί και φωτογραφιες του χω στείλει με εβραικές σημαίες αγκαλία απ΄εξω από συναγωγή και τον Κολοκοτρώνη τον έχω χαρακτηρίσει ως ' ο σφαγέας της Τριπολιτσάς¨τι άλλο πια να κάνω;θέλω τα φώτα σας
punky Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Punky,καλοκουρεμένος και καλή χώνεψη! Merci ! Και βέβαια οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, αν δεν γκετοποιηθούν, δεν ξεχωρίζουν από τη συμπεριφορά τους. Αυτό ακριβώς πιστεύω. Πως αν δεν περιθωριοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι, σε βάθος χρόνου θα απωλέσουν την όποια άξεστη συμπεριφορά. Δεν είμαι και ο πιο διαβασμένος ιστορικά, αλλά έχω την εντύπωση ότι η Αλβανία είναι ένα μεγάλο χωριό 3.500.000 που υπήρξε για 50 χρόνια ξεκομένο ακόμη και από τα υπόλοιπα ανατολικά καθεστώτα. Δεν έχει να κάνει με φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά με τον τρόπο ζωής που έμαθαν, η όποια συμπεριφορά έχει μια μερίδα Αλβανών. Συμπεριφορά βέβαια που είναι καρμπόν με τη συμπεριφορά κάποιων ντόπιων από ελληνικά χωριά του 21ου αιωνα, και που είχα τη χαρά να τους γνωρίσω στο στρατό. Να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα; Πριν 15-20 χρόνια, οι κουμπάροι των γονιών μου που μένουν στην Καλλιθέα γκρινιάζαν ότι είχε γεμίσει η περιοχή από ρωσσοπόντιους. Αυτό που τους ενοχλούσε δεν ήταν φυλετικό βέβαια. Ήταν το γεγονός (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους), ότι οι άνθρωποι αυτοί κάναν απίστευτη φασαρία. Όταν μιλάγαν, όταν διασκεδάζαν, όταν μαλώναν. Ήταν τόσο θορυβώδεις που φάνταζε βασανιστήριο να συνυπάρχεις μαζί τους. Εδώ και κάποια χρόνια δεν ακούω τους κουμπάρους μας να αναφέρονται σε αυτό. Και επειδή η ακοή τους δεν δείχνει να χάλασε, υποψιάζομαι ότι οι γείτονες έμαθαν πια τους άγραφους κανόνες γειτνίασης σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. 2)Θες να πεις οτι το εχουν μαθει ελαχιστοι. Οτι πιο εκνευριστικο(θελει "η" το "-στι-"?). Οπως επισης και η οδηγηση των ταξιτζηδων. 1)Αυτο που μου την σπαει (ανεξαρτητως εθνικοτητας), ειναι να καθομαι ωραια και καλα στο λεωφορειο/τραμ/μετρο/ηλεκτρικο και να βλεπω οτι καποιος με καρφωνει η με κοιταει "εσενα θα σε γαμησω". Αυτο να ελειπε και θα μασταν πολυ πιο ευτυχισμενοι ολοι. Ναι αυτό εννοώ. Ότι πολλά στοιχεία άξεστης/επιθετικής συμπεριφοράς τα έχουμε κι εμείς. Και δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Ο κόσμος ας πούμε που κυκλοφορεί έξω για να διασκεδάσει είναι πιο cool ρε παιδί μου πια. Θυμάμαι όταν ήμουν 15 χρονών, ότι υπήρχε ένα κλίμα μέσα σε πολλά μαγαζιά του στυλ "με κοιτάει στραβά ο απέναντι", "με έσπρωξε και θα τον πηδήξω". Δεν το συζητάω τι ήταν πιο πιθανό να γίνει όταν μεθούσαν παρέες. Σήμερα δεν είναι έτσι.
PavelX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Ειρωνία δίχως κάποιο σοβαρό επιχείρημα Μην στεναχωριέσαι, και εγώ τα ίδια θα έλεγα εάν δεν είχα κάτι να πω. Θα ήθελα να δω εσένα να δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα και να μην σε πληρώνουν. Ατσάααα ρε μάγκα! Και όπως είπε ο Eric Hoffer "Το παθιασμένο μίσος μπορεί να δώσει νόημα και σκοπό σε μια άδεια ζωή" Ένα χειροκρότημα στον omnislash. Καλά τα πήγες
Lomar Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 PavelX Ωραίο το ποστ τις προηγούμενης σελίδας, στην ουσία κανεις summary 17 σελίδων -απαντήσεων στον omnislash- σε ένα ποστ! ClouD Όταν βρώ ελεύθερο χρόνο θα ρίξω μια ματιά στο βιβλίο αυτο, thnks! omnislash Δεν είναι και πολύ καλό πράγμα να απαντάς σε μεμονωμένες προτάσεις, και έτσι να απλουστεύεις, αλλάζοντας εντελώς το νόημα των ποστ αυτών που βρίσκονται σε αντιπαράθεση μαζί σου. Αν όντως - που πολύ αμφιβάλλω - πήρες πάνω απο 10 στην έκθεση στις παννελήνιες κιόλας, το επίπεδο, η συνοχή και το λεξιλόγιο των απαντήσεων σου δεν θα ήταν τόσο χαμηλό. Συγνώμη φίλε μου, αλλά αν ο τρόπος έκφρασής σου ήταν διαφορετικός, οι απαντήσεις σου πιο νηφάλιες και δεν ήσουν τόσο στενόμυαλος, ίσως και να συμφωνούσα μαζί σου σε γενικές γραμμές (πολύ σωστά ανέφερες την βελτίωση της μεταναστευτικής πολιτικής). Επειδή η χώρα μας έχει ενα σωρό προβλήματα, αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να κατηγορούμε τους άλλους (μετανάστες) για τα δικά μας λάθη. Συμμορίες ανηλίκων -και αργότερα ενηλίκων μικροκακοπιών- αποτελούνται απο Έλληνες και Αλβανούς. Στη Ρόδο τουλάχιστον τα πράγματα έτσι έχουν. Για την Αθήνα το ήξερα και απο πιο παλιά, για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν ξέρω και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. offtopic λίγο Επίσης, η μόνιμη "έχθρα" με τους Τούρκους. Επειδή σαν Ροδίτης τυγχάνει να έχω γνωρίσει πολλούς Τούρκους (οι Τούρκοι, και οι Σουηδοί αποτελούν μικρές μειονότητες στη Ρόδο), σε πληροφορώ οτι είναι μια χαρά όλοι τους. Αν οι παππούδες τους ήταν -κλασσικά- παραπληροφορημένοι, και αγανακτησμένοι απο την φτώχεια και την άθλια "κοινωνική" πολιτική της στρατιωτικής-φεουδαρχικής εξουσίας, δεν ευθύνονται οι σημερινοί απόγονοί τους για τα λάθη του παρελθόντος. BTW, επειδή το κόβω να γίνεται αναφορά και στον πατριωτισμό, συνδυασμένο με τον στρατό, θέλω να απαντήσω προκαταβολικά... 1ον. Αστράτευτος στρατόκαυλος, δυο φορές στρατόκαυλος. 2ον. Χωρίς να έχεις γνωρίσει τον "εχθρό" σου, τον μισείς περισσότερο. Έτσι, γιατί αμα ζείς την Ιστορία μέσα απο τα βιβλία και απο τις εμπειρίες άλλων,και όχι μέσα απο την ζωή και τις δικές σου εμπειρίες, πολύ απλά δεν ξέρεις Ιστορία, όσα 20ρια και να έχεις πάρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.