Cromb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δε συγκινήθηκα καθόλου... είδα στα μάτια σου τα μάτια του γάτου (puss in boots) στη ταινία shrek 2, που παίρνει και καλά το θλιμένο ύφος.
punky Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 LOL, αυτά προβάρω κι εγώ στο νου μου όταν στήνομαι στην ουρά δημόσιας υπηρεσίας μπας και εξυπηρετηθώ. Να προσθέσω μόνο, στα πλαίσια του politically correct, πως όταν λέω Ιαβέρης, δεν εννοώ αυτόν που έχει BMW και κάνει παντιλίκια. Αλλά τον άλλο που κυνηγούσε τον Γιάννη Αγιάννη.
Critter Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Τελικά υπάρχει θεός ή οχι? Ειναι στ' αληθεια ο Παυλός? Και αν ναι, γιατι δεν παιρνει την ΠΑΕ?
blueviper Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Παράταιρο thread, αλλά μια και μιλάμε για pussycats, ορίστε:
antreaslam Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 τελος θα κανω μια προβλεψη και θα δεις οτι (δυστηχως) θα πεσω μεσα. σε περιπτωση που συνεχισεις αυτη τη κουβεντα λιγο ακομα ετοιμασου για ban.εδω μεσα οπιος μιλαει για Ορθοδοξια, πατριδα, αξιες, ιδανικα, εναντιων των Αλβανων-εβραιων-τουρκων κλπ τρωει με αστειες αφορμες ban. αλλα μη μασας! δεν μασαμε ποτε Socratis_g. να 8υμασε οτι ειναι το 1% του Ελληνικου λαου αρα ειναι ακινδυνοι. Socratis_g μη ξεχασεις να τους ευχηθεις καλα Χριστουγεννα...θα οτι ειναι οτι χειροτερο κακο θα μπορουσες να τους κανεις..πιστεψε με επιχειρηση συγκρισης αλβανου με Ελληνα Θεωρώ καταρχήν,ότι όλοι εσείς οι χριστιανοπατριώτες,που τόσο πολύ αγαπάτε την Ελλάδα, θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μπορείτε να μιλάτε καλύτερα τα ελληνικά και με καλύτερη ορθογραφία! επίσης,καλά κάνετε κ δε μασάτε βρε! γιατί μόνο αμάσητες καταπίνονται αυτές οι θεωρίες κ τα ιδανικά! αφού οι ...υπόλοιποι είναι 1%, γιατί ο πλεύρης,ο χέρι χέρι,η χρυσή αυγή κ τα λοιπά, συγκεντρώνουν ούτε 5%??? το σύνολο της ελλάδας δηλαδή είναι 6%?δε βγαίνει μαθηματικά! συγγνώμη που πέσαμε στο ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ να ρωτήσουμε γιατί ο έλληνας είναι καλύτερος από τον αλβανό... συγγνώμη για τα όργια της εκκλησίας (της ορθόδοξης έτσι?)... συγγνώμη για το ότι ο μ.αλέξανδρος έσφαζε... συγγνώμη για το ότι στη μ.ασία,λίγο πριν την σφαγή,τους είχαμε κατακερουργήσει, φτάνοντας σχεδόν στην κίνα (που λέει ο λόγος)! Συγγνώμη που το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια που σε κάποιους προκαλεί πολλαπλούς οργασμούς, είναι το βασικό σύνθημα (*με μικρές παραλλαγές) των χουντικών καθεστώτων ανά τον κόσμο... Και φυσικά, συγγνώμη,που κάθε ημέρα ακούμε για παπάδες που ψωνίζουν ή βιάζοουν παιδάκια,για παπαδαριό που ψωνίζει αλβανούς στην κουμουνδούρου, κ για αρχιεπίσκοπους που αντί να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή κάποτε,αυτοί... ΔΙΑΒΑΖΑΝ! ααα..το "επιχειρηση συγκρισης αλβανου με Ελληνα" φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι στέκει, όσο στέκει το επιχείρημα ενός πχ γερμανού ¨"Ε όχι κ να συγκριθώ με βρωμιάρη αμόρφωτο έλληνα μετανάστη"!!!! ΥΓ: το θέμα ήθελα να το διαβάσω όλο πριν να γράψω την άποψή μου,αλλά διαβάζοντας ΤΟΣΟ επικίνδυνες απόψεις, δεν κρατήθηκα! Θα επανέλθω (αυτό είναι απειλή!!!!!!!), όταν διαβάσω όλες τις σελίδες,μπας κ επιτέλους γεμίσουμε ταξί!
punky Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Εντάξει ρε, άλλοι έχουν μια κλίση στη ζωγραφική, στο χορό, στο τραγούδι, στο μπάρμπεκιου. Εγώ έχω στο off topic. Πω...
agpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Αγαπητέ, παράτα τα μετριόφρονα σχόλια. Δεν είναι ταλέντο, είναι ικανότητα, που έχει αποκτηθεί με πολύ κόπο και εξάσκηση. Γι'αυτό και αξίζει ιδιαίτερης εκτίμησης
antreaslam Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Έφτασα στα τελευταία μηνύματα του thread αυτού (παρακαλώ,το standing ovaation αργότερα)... λοιπόν...θέλω να βγάλω ένα αυθαίρετο συμπέρασμα,μιας δικής μου παράλογης λογικής... αναρωτήθηκε πριν ο goa, γιατί έχουν μαζευτεί όλοι οι άθεοι εδώ? ίσως, να οφείλεται στο ότι απλά ψάχνονται παραπάνω,είναι πιο δεκτικοί , είτε σε νέες τεχνολογίες, είτε γενικά σε νέες καταστάσεις. Κάπου είχα διαβάσει (σε φυλλάδα ήταν), ότι το μέσο μορφωτικό επίπεδο των άθεων είναι ανώτατο,κάτι που ίσως ενισχύει ελάχιστα την παράλογη λογική μου. και επίσης,goa,ξέρεις τι μου θυμίζεις? την λουκά! "ου ου ου ου ου, punky, bandito,blueviper,skia,nick,ου ου ου ου ου,ου ου ου ου ου,ου ου ου ου ου,ου ου ου ου ου 666, 666, τσακνίδες κ μαχαιρίτσες, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ,ρουβάς κ ψινάκης,πανούσης,666,ου ου ου ου ου..."!
Forensick Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Πανκυ: -μεσα σε 20 μερες 15 σελιδες:http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=164894&page=15 -Eδω, μεσα σε 4 μερες 15 σελιδες. Τελικα πρεπει να ειχα δικιο:-P
ClouD Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 punky Να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην παρεξηγηθούμε. Συνήθως δεν απαντώ μακροσκελώς και όταν το κάνω αυτό δεν είναι επειδή κάνω την προσπάθεια να αλλάξω άποψη σε κάποιον. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου κάτι τέτοιο, ο καθένας έχει τη ζωή του και στο βαθμό που δεν μου επιβάλει κάτι στο οποίο δεν συμφωνώ, είναι θεμιτό να πιστεύει ότι θέλει και να κάνει ότι θέλει. Το λέω αυτό, γιατί θέλω να γίνει ξεκάθαρη η φορά όσων γράφω. Το θέμα με τους Βλάχους, όσο και το θέμα με το κατα πόσο απόψεις που βασίζονται στο φόβο μπορούν να συνδέονται (πρόσεξε τρίπλα τώρα) με έναν ποιοτικό/δουλεμένο/αξιόλογο (είδες πως άλλαξα το "καλό", γιατί όταν το αντιπαράθεσα όχι με το "κακό" αλλά με το "άσχημο" σε italics, μάλλον το αγνόησες) είναι σε μία κατηγορία θεμάτων που με εντυπωσιάζει με το πόσο οι άνθρωποι τείνουν με μια ανάλαφρη αδιαφορία να αγνοούν κάποια πράγματα. Δεν μου αρέσει η αδιαφορία. Δεν μου αρέσει η ροπή προς την ευκολία. Δεν μου αρέσει ο συνδιασμός τους : η δική μου ροπή στην ευκολία και η δική μου αδιαφορία γίνεται δικό σου βάρος. Γι αυτό "γκρινιάζω", δίνοντας όχι μία politicaly correct οπτική, απλά μια διαφορετική οπτική που να αιτιολογεί τη "γκρίνια" μου. Επανέρχομαι στη φορά, γράφω έτσι, για να υπάρχει και η οπτική του γκρινιάρη, και όχι μόνο αυτή των χαλαρών και cool τυπάδων που δεν περιορίζουν την ελευθερία τους σε politicaly correct εκφράσεις ! Γιατί όπως, είπες : Τι να σου πώ. Σκέφτομαι πως άμα δεν κάνω λάθη, δεν κάνω σαματά και δεν γαμάω την κουβέντα, δεν θα είμαι εγώ πια. Και εγώ, είναι το μόνο που έχω. Δεν έχω τίποτε άλλο. Ούτε μια γκαρσονιέρα στο όνομά μου, που λέει ο λόγος. Λέω : Τι να σου πω. Σκέφτομαι πως άμα δεν γκρινιάξω όταν κάτι δεν μου κάθεται καλά, αν δεν υποστηρίξω την ιδιοτροπία μου να χαλάω τη διάθεση στους άνετους τυπάδες που τα σπάνε με τις απαντήσεις μίας γραμμής, δεν θα είμαι εγώ πια. Και εγώ, είμαι το μόνο που έχω (και σέβομαι περισσότερο από όλα). Ούτε μια γκόμενα της προκοπής τις τελευταίες μέρες. (Σιγά μην έγραφα τόσο μεγάλα κείμενα διαφορετικά, αλλά δεν πειράζει, θα διατηρήσω την παρθενία μου για έναν καλό χριστιανικό γάμμο...). Αυτό που θέλω να πω λέγοντας ότι έχει καθιερωθεί καθολικά, είναι ότι ο χαρακτηρισμός "βλάχος" μου έγινε γνωστός με την ερμηνεία που τον γράφω, πολύ πριν μάθω ότι ήταν Βαλκανική μειονότητα. Το κατάλαβα αυτό και γι αυτό είπα ότι απλά δεν μου φαίνεται σοβαρό. Εγώ μεγάλωσα μαθαίνοντας ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός, ο ερωτισμός αμαρτία αν δεν συνεπάγεται αναπαραγωγή του (χριστιανικού) είδους και άλλα εξ' ίσου όμορφα. Τρέμω όταν σκέφτομαι πόσα λίγα θα είχα ζήσει και πόσους ανθρώπους θα είχα προσπεράσει αν είχα παραμείνει στο τι μου έγινε γνωστό, πολύ πριν μάθω ότι έμαθα για τις θρησκείες (ιδιαίτερα τις μονοθεϊστικές) ανα τον κόσμο. Δεν είχε τίποτα περισσότερο το προηγούμενο κατεβατό, από αυτήν την τρομάρα σχετικά με την ευκολία του παραδεδομένου (μην πω παράδοση, ε; ). Η αφορμή, ασήμαντη, το αναγνωρίζω, αλλά έτσι είναι οι ιδιότροποι άνθρωποι σαν εμένα, πιάνονται από ασήμαντα πράγματα και πρήζουν τον κόσμο. Νομίζω ότι λίγο μου τα μπερδεύεις εδώ. Καταρχάς' date=' προφανώς συμφωνούμε ότι ρατσιστής=ξενοφοβικός και πως η φοβία αυτή είναι αβάσιμη/υπερβολική. Αλλά μετά είναι σαν να μου λες ότι το με να είσαι κλειστοφοβικός αποκλείει το να είσαι καλός χαρακτήρας.[/quote'] Συμφωνούμε ότι η λέξη ρατσιστής συνδέεται εκφραστικά και χάρην της κουβέντας (καλώς ή κακώς) με αυτήν του ξενοφοβικού. Δεν συμφωνούμε πως είναι αβάσιμη / υπερβολική. Μπορεί να είναι βάσιμη και αυτό που θα πω τώρα ενοούσα όταν έλεγα: Θα πω απλά, πως για εμένα, όσο καλόκαρδος και να είναι ένας άνθρωπος, όταν διατηρεί απόψεις οι οποίες στηρίζονται στο φόβο που κινείται έξω από τα πλαίσια της λογικής δεν μπορώ να θεωρήσω τον χαρακτήρα του καλό. Λογικός φόβος, δίνει λογική επιχειρηματολογία. Λογική επιχειρηματολογία συνήθως συνδέεται με την "γενικότερη" (λέγε με όχι στενά προσωπική) πραγματικότητα. Τολμώ να πω πως μάλλον η λογική επιχειρηματολογία είναι εκείνο το πράγμα που όταν λείπει σε κάνει να λες "πως στον πούτσο γίνεται" αφού είναι ωραίος τυπάς ο τάδε να έχει ξενοφοβικές τάσεις και απόψεις. Τώρα, πως μπορεί να είναι βάσιμη η ξενοφοβία; Όταν υπάρχει ουσιαστική απειλή για τα μέλη μίας κοινωνίας από τα μέλη μίας άλλης. Απειλή του τύπου: έχουμε αρκετό φαγητό να φάνε 5 άτομα, η κοινωνία μου έχει 5 άτομα και οι γείτονες απειλούν να κάνουν έφοδο και να μου πάρουν το φαγητό γι αυτούς. Δεν είναι παράλογο να φοβηθώ έτσι. Δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσεις. Το, άκουσα ότι οι γείτονες έχουν μεγαλύτερες μαλαπέρδες και φοβάμαι μήπως μου φάνε τη γκόμενα, οπότε -χωρίς να γνωρίζω τι παίζει- αρχίζω να μιλάω για "σκυλίσιες" ράτσες (χωρίς να ξέρω ότι γονιδιακά ο μπουμπούνας είμαι τα ίδια σχεδόν σκατά με αυτούς, ΡΑΤΣΙΚΑ) γιατί φοβάμαι είναι άλλη υπόθεση. Είναι παράλογο να φοβηθώ έτσι. Αλλά, δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσεις. Για τους κλειστοφοβικούς, ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει για να μπορώ να αντιληφθώ αν είναι έγκυρο το παράδειγμα. Αλλά, αν ο κλειστοφοβικός είναι ο άνθρωπος που έζησε, είδε κάτι το οποίο τον τρόμαξε αρκετά ώστε να το "απωθήσει" ή απλά βαριόταν να το αντικρύσει λογικά και με βάση αυτό το απωθυμένο διαμορφώνει απόψεις ή ακόμα - ακόμα κάνει επιλογές στη ζωή του, τότε ναι, δεν μου φαίνεται και τόσο "καλός" χαρακτήρας. (Βλέπε το καλός με την έννοια της τρίπλας στην αρχή του ποστ.) Και πέρα από τις βλακείες με το ρύζι' date=' ένας άνθρωπος κατά τα άλλα καλοκάγαθος μπορεί να αναπτύξει ξενοφοβία άμα πχ είναι μεροκαματιάρης και κάθε φορά που συναντιέται σε κάνα οικογενειακό τραπέζι με το γαμπρό του που δουλεύει οικοδομή, του λέει ο δεύτερος ότι του πήραν τις δουλειές οι Αλβανοί. Μετά θα αράξει και στην τηλεόραση και θα ακούσει για καμιά ληστεία ή βιασμό στις ειδήσεις, όπου ο δράστης διέφυγε αλλά μάλλον έμοιαζε με Αλβανό. Μετά θα κάτσει να δει μπάλα, όπου κάποιοι κόπανοι Αλβανοί καίνε την ελληνική σημαία, επειδή κάποιοι κόπανοι Έλληνες τους βρίζουν εν χορώ, και αυτό που θα του μείνει είναι το κάψιμο της σημαίας και ποια είναι αυτά τα αρχίδια που θα κάψουν το σύμβολο για το οποίο εγώ έκανα 3 χρόνια φαντάρος σε άγριες εποχές. Ξεχνώντας βέβαια την ηδονή που νιώθουμε όλοι μας, όταν καίγεται αμερικάνικη σημαία στην Β. Σοφίας γιατί οι χαμούρες οι αμερικάνοι έχουν καβαλήσει τον πλανήτη. Αγνοώντας την πραγματικότητα του Αλβανού, ότι στα μάτια του εμείς είμαστε οι Αμερικάνοι των Βαλκανίων. Και για αυτό καίει τη δικιά μας στο γήπεδο. Ο φόβος είναι πολύ εύκολο να φυτευτεί και να αναπαραχθεί. Αυτό δεν αποκλείει το να είσαι άλλος άνθρωπος απέναντι σε όλους, και άλλος άνθρωπος απέναντι σε αυτόν που συμβολίζει τις φοβίες σου.[/quote'] Συμπαθητικό αυτό με την Αμερική των Βαλκανίων, αν και... Συμφωνώ σε αυτό που λες. Όμως δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορώ να κατανοήσω το "πως" διαμορφώνει κάποιος απόψεις στηριγμένος στο φόβο, είπα ότι δεν μπορώ να θεωρήσω "καλό" το χαρακτήρα ενός ανθρώπου που "ανέχεται" για τον εαυτό του να έχει απόψεις βασισμένες στο φόβο. Βέβαια, σαφώς, δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό που λέω, τίποτα δεν είναι απόλυτο. Εκφράζομαι έτσι για χάρη της γκρίνιας μου και της αφόρητης τάσης που έχω να ανακαλύπτω όμορφα σχήματα. Ξες, άμα πω πως αυτό είναι καλός, τότε το παλικάρι που πάροτι ένας Χ ξένος του σκότωσε τον αδερφό, έχει την ικανότητα να πιστεύει πως δεν είναι όλοι οι Χ ξένοι "σκυλίσια" ράτσα, τι είναι; Θέλω να πω, ότι αυτός που θα έχει πρακτικά μία πολύ έντονη αφορμή να τον κυριεύσει ο φόβος και ο παραλογισμός, αλλά αντιστέκεται σε αυτό λόγω ... χαρακτήρα, είναι κάπως άδικο να τσουβαλιαστεί με τον άλλο, τον φοβιτσιάρη. Σημείωση : Παρότι ίσως να φαίνομαι αρνητικός στον τρόπο που γράφω, πραγματικά απολαμβάνω την συζήτηση. Αν και παραλίγο να μην απαντήσω όταν είδα αυτό : Ελπίζω να σε συγκίνησα και να είσαι πιο τρυφερός με τα λάθη μου. Αυτά, για τώρα, να 'σαι καλά. Lucifer Τι παίζει δηλαδή με τους Μαύρους;
punky Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Πανκυ:-μεσα σε 20 μερες 15 σελιδες:http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=164894&page=15 -Eδω, μεσα σε 4 μερες 15 σελιδες. Τελικα πρεπει να ειχα δικιο:-P Και τι; Νομίζεις ότι κωλώνω να αρχίσω να ποστάρω και στο άλλο, μέχρι να αβγατίσει και να σε βγάλω λάθος έτσι για σπάσιμο; Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία το subject, όταν γράφω. Τα ποστ μου είναι σαν την Κόα Κόλα. Πάνε με όλα. agpr με το φτωχό μου το μυαλό μου φάνηκε κάτι σαν κομπλιμέντο αυτό που είπες. :oops: αλλά δεν είμαι και σίγουρος. edit:ClouD Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο; Ότι πρέπει να βγω από το τριπάκι που έχω να ανακατεύω το σοβαρό με το αστείο, για να σου απαντήσω χωρίς να με παρεξηγείς. Όχι πως φταις εσύ για αυτό. Κατανοώ πως είναι το τίμημα μιας τέτοιας γραφής. Όπως το κατανοώ γιατί έτσι μιλάω κιόλας, όξω από δω, όπου εκεί το κόστος είναι σίγουρα μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να μιλήσω πραγματικά πιο προσωπικά, και όχι αν φοράω πυτζάμα ή κοιμάμαι τσίτσιδος. Και δεν είναι πάντα ευχάριστο να εκτίθεσαι. Πράγμα που δεν θα το κάνω. Διάβασα με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον όσα έγραψες. Και όχι δεν αγνόησα τίποτα. Απλά η αντίθεση που αρχικά έγραψες καλό-άσχημο, δεν μου κόλλαγε ως αντίθεση. Δεν έχει σημασία όμως αυτό. Συχνά μπερδευόμαστε με τους ορισμούς. Ακόμη κι αν στο βάθος συμφωνούμε. Ξέρεις ποιο είναι το «λάθος» που κάνεις; Το ίδιο που κάνω και εγώ. Γιατί θα σε εκπλήξει να μάθεις ότι σε πολλά από όσα περιγράφεις για τον εαυτό σου, μοιάζουμε. Το λάθος είναι να περιμένεις από τους άλλους να σκέφτονται και να φέρονται, όπως εσύ. Γιατί αυτό που εγώ κάνω (και υποψιάζομαι ότι και εσύ κάνεις) είναι να επαναξιολογείς συνεχώς αξίες και ιδέες. Να βασανίζεσαι με διλήμματα, ερωτήματα, να ψάχνεις τη λεπτομέρεια των πραγμάτων για να τη φέρεις τούμπα, νομίζοντας πως έτσι θα φτάσεις στην αλήθεια των πραγμάτων. Και μια μέρα που θα τα έχουμε καταλάβει όλα, θα είναι η ζωή εξηγημένη. Και δεν θα κυριαρχεί το φτηνό, το εύκολο και το παράλογο. Και είσαι ικανός να «χαλάσεις» μια μάζωξη με φίλους, επειδή δεν θα κωλώσεις να υπερασπιστείς μια ιδέα που ξεκαθάρισε στο μυαλό σου λίγες μέρες πριν. Ιδέα που ξεφεύγει από τη νόρμα της παρέας. Ιδέα που άλλαξε μέσα σου. Ε, δεν το κάνουν όλοι ρε συ αυτό. Άλλοι γιατί δεν το αντέχουν, άλλοι γιατί δεν το μπορούν. Και δεν πιστεύουν όλοι ότι η ζωή είναι στις λεπτομέρειες. Για μένα, οι άνθρωποι που έχουν φοβίες, δεν έχουν το κουράγιο να ψαχτούν. Δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν «ρε γαμώτο μπας και σκέφτομαι μαλακίες; Κάτσε να τα βάλω πάλι σε μια σειρά και να με στήσω στον τοίχο για αυτά που πιστεύω. Θα αντέξουν; Αν ναι, τότε καλώς τα πιστεύω.» Είναι σαν να περιμένεις από ένα μικρό παιδί που για χ,ψ λόγους πίστεψε ότι υπάρχουν φαντάσματα, να εκλογικεύσει το φόβο του από μόνο του και να μη κατουρηθεί πάνω του μέσα σε ένα σκοτεινό σπίτι. Πρόσεξε τι λες: Δεν μπορείς να κατανοήσεις πως «ανέχεται» κάποιος για τον εαυτό του να έχει απόψεις βασισμένες στο φόβο. Ε, χέσε με ρε ClouD, είναι σαν να μιλάω εγώ όταν το λες αυτό. Το γιατί το «ανέχετα黨έχει πολλές ερμηνείες/πιθανότητες. Μπορεί να βαριέται να σκεφτεί. Μπορεί να μην έχει την ικανότητα να σκεφτεί. Μπορεί να έχει παραλύσει από το φόβο του και να μην τολμάει το μυαλό να αγγίξει την επικίνδυνη ζώνη. Μπορεί να είναι μπουρδέλο η ζωή του και αν ο «εχθρός» αποκτήσει πρόσωπο, να έχει κάτι να βλαστημάει και να προσδοκεί τη λύτρωση συνάμα. Δεν θέλω να κουράσω και τους υπόλοιπους. Θα μπορούσα να γράφω πάρα πολλά σε όσα λες. Και μάλιστα τα περισσότερα δεν θα διαφωνούσαν με όσα γράφεις.
Lucifer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Lucifer Τι παίζει δηλαδή με τους Μαύρους; Α δν ξέρω. Πέρα από το ότι έχω την πεποίθηση πως είναι γεννημένοι ακαμάτηδες (ακόμα και πριν το δουλεμπόριο δν είχαν τπτ να επιδείξουν) και δν είδα μαύρο στα στέητσ με μαγαζί, ε τπτ, τους πάω τίγκα.
agpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Punky, καλή κουβέντα είπα, αλλά να μείνει μεταξύ μας! Πρέπει να διαφυλάξω την εικόνα μου. Cloud, πραγματικά λυπάμαι που δεν έχω τώρα περισσότερο χρόνο για να κουβεντιάσουμε (2ος καλός λόγος, θα φταίνε τα Χριστούγεννα). Πρώτα απ'όλα αν προσβάλεσαι με το χαρακτηρισμό "βλάχος", έχεις απόλυτο δίκιο και θα πρέπει να γίνει σεβαστό. Έχεις δίκιο και στις παρατηρήσεις σου για τη βλάχικη "μειονότητα". Τη λέξη τη βάζω σε εισαγωγικά, γιατί μολονότι έχουν στοιχεία διαφοροποίησης, με κυριότερη τη γλώσσα, δεν αναγνωρίζονται διπλωματικά ως μειονότητα, αλλά και, με μία μόνο εξαίρεση, δεν εκδήλωσαν πρόθεση να αναγνωριστούν. Έχουν ελληνική συνείδηση και ως Έλληνες αναγνωρίζονται. Τα ίδια μπορούν να υποστηριχθούν και για τους Αρβανίτες. Οι Βλάχοι, όπως και οι Αρβανίτες, ήταν κατά κανόνα ποιμενικοί πληθυσμοί ή αγροτικοί. Στις επαφές τους με τα κεφαλοχώρια και τους εμπόρους των πόλεων οι τρόποι και οι γλώσσα τους (εξαιτίας της σχετικής απομώσης και των επαγγελμάτων τους) γίνονταν εύκολος στόχος σκωμμάτων. Έτσι ο εθνοτικός (προσοχή: όχι εθνικός) προσδιορισμός βλάχος/αρβανίτης, ανάλογα με την περιοχή, κατέληξε να σημαίνει τον αγροίκο με την πρώτη έννοια της λέξης, αυτόν που ζει στους αγρούς.Συνεκδοχικά λοιπόν αγροίκος ->άξεστος, Βλάχος/Αρβανίτης->άξεστος. Με άλλα λόγια είναι χαρακτηρισμοί που υποτημιτικά προσήπταν οι αστικοί πληθυσμοί στους ορεινούς/αγροτικούς. Επειδή η γλώσσα αλλάζει με πολύ βραδύτερους ρυθμούς οι υποτιμητικοί αυτοί χαρακτηρισμοί συνεχίζουν να επιζούν, μολονότι η κοινωνική εξέλιξη τους έχει καταστήσει ιδιαίτερα άστοχους. Όποιος Χριστιανός Ορθόδοξος συναναστρέφεται αλλόθρησκους έχει έρθει πολλές φορές σε δύσκολη θέση λόγω των αδρανειών της γλώσσας. Καθημερινές φράσεις, όπως "της Παναγιάς τα Μάτια" ή "αν έχεις Θεο" έρχονται στο στόμα μας ασυναίσθητα με γελοία επακόλουθα.
punky Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Punky,καλή κουβέντα είπα, αλλά να μείνει μεταξύ μας! Πρέπει να διαφυλάξω την εικόνα μου. Δεν πειράζει, θα το κουμαντάρω. Έχω προπονηθεί στο να είμαστε τρελοί ο ένας για τον άλλο, αλλά να κάνουμε πως δεν γνωριζόμαστε καν μπροστά στον κόσμο, για χρόνια. Τώρα επειδή το υπόλοιπο ποστ σου, είχε πολλές δύσκολες λέξεις, να υποθέσω ότι "δικαιώνει" ιστορικά το χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησα; Πες ναι ρε, γιατί θα σου ξεφουσκώσω τα λάστιχα. Πέρα από το ότι έχω την πεποίθηση πως είναι γεννημένοι ακαμάτηδες Εύχομαι ρε να πάθει πατατράκ το ποσοστό μελανίνης στο σώμα σου. Να σε τσιμπήσει σφίγγα στα χείλη. Και να ξυπνήσεις το πρωί σαν τον Έντυ Μέρφυ. Το κακό χιούμορ του το έχεις ήδη. Και σε παίρνει μεσημέρι πριν ξυπνήσεις, δουλευταρά μου.
BigBadWolf_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2006 και για την ιστορια να σημειωθει πως η πλειψηφια των Ελληνων ευεργετων ηταν βλαχοι... (ξυπνησε το βλαχικο αιμα μου... )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.