Προς το περιεχόμενο

Οι βρωμοέλληνες (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα)

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν ο Λιακόπουλος κάνει μύνηση στον ιδιοκτήτη του σερβερ ή σε κάποιον άλλο αρμόδιο, τότε θα πρέπει να του κάνουν μύνηση ένα σωρο άλλα πρόσωπα τα οποία έχει προσβάλει για παγκόσμιες συνωμοσίες κτλ. (βλ. Εβραίους, για την ακρίβεια Ιουδαίους...).

Απλά κάποια στιγμή, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν και να "ανεχθούν" το γεγονός, οτι κάποιοι συμπολίτες τους δεν συμφωνούν με το ιδεολόγημα τους, και βλέπουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά απο αυτούς, και χωρίς μάλιστα να τους προσβάλλουν.

Δηλαδή επειδή δεν συμφωνώ με τον Λιακόπουλο είμαι χαζός;

Σε μια εκπομπή του μάλιστα έδινε και συμβουλές στον πρωθυπουργό της χώρας για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αντί για τα Eurofighter να αγοράσουμε λέει τα ρωσικά Σουχόι. Οκ μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά εκ του ασφαλούς μπορώ και εγώ να προτείνω οτι θέλω για την καλύτερη διακυβέρνηση του κράτους. Αν όντως είναι τόσο μεγάλος φυσικός όσο ισχυρίζεται και με τέτοια προϋπυρεσία σε ΝΑΤΟ κτλ και με το ανάλογο "κυρος" γιατί δεν του στέλνει μια επιστολή με τις προτάσεις του;

Θα μου πείτε γιατί ο Καραμανλής είναι μέλος μασονικής στοάς και άλλα τέτοια για αυτό δε θα δώσει βάση, αλλά και να ισχύουν, ο Λιακόπουλος εκτός του να πουλάει βιβλία και να "διαλαλεί την αλήθεια", δεν κάνει τίποτε άλλο για αυτό. Εφόσον λοιπόν την έχει δει και δημοσιογράφος γιατί δεν κάνει μια έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά αντ'αυτού "στέλνει" ανοικτές "επιστολές" στον πρωθυπουργό της χώρας, λέγοντας δημόσια και εκ του ασφαλούς οτι τα λεφτά του λαού πάνε στο διάολο, προτείνοντας του μάλιστα (χωρις να αναφέρει συγκεκριμένα και σχετικά στοιχεία) και αντιπροτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του χρήματος και την διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας.

Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω ούτε λογικά ούτε ηθικά, τώρα ότι και να μου λέτε οι οπαδοί του, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει!!! :evil:

Είμαι πράκτορα της ΣΙΑ.... :twisted:

• Απαντ. 359
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επίσης αν τύχει και δείς την "Δύναμη της θέλησης" μια ταινία-σταθμός η οποία γυρίστηκε απο την προστατευόμενη του Χίτλερ (όνομα δεν θυμάμαι, νομίζω πως ήταν και ερωμένη του)

Leni Riefenstahl. Δεν ήταν ερωμένη του, απλά αλληλοθαυμάζονταν.

πίστηκαν οι Γερμανοί πως το μόνο που χρειάζεται ωστε να λυθούν όλα τους τα προβλήματα είναι να ακολουθήσουν τον απόλυτο ηγέτη τους που σαν άλλος Πασπαρτού είχε τις λύσεις για όλα!

Τις είχε όμως. Από πληθωρισμό επιπέδου Κραχ, μέσα σε 6 χρόνια σε οικονομία πολέμου.

Δημοσ.
Leni Riefenstahl. Δεν ήταν ερωμένη του.

Αυτό είναι σίγουρο. Αφού δεν μπορούσε να πηδήξει το καχεκτικό.

Τις είχε όμως. Από πληθωρισμό επιπέδου Κραχ, μέσα σε 6 χρόνια σε οικονομία πολέμου.

Ναι βέβαια. Το σκατό μας παξιμάδι και διπλοβάρδιες στη φάμπρικα.

Μη μου ξαναπείς μετά εμένα για το πόσο λάθος είμαι να κοιτάω τα πράγματα από την "κοινωνικά χρήσιμη" σκοπιά και τη συλλογικότητα.

Δημοσ.

Τελικά αυτό το 1% του πληθυσμού το οποίο καταδικάζει κι αποστρέφεται ο Goacore, έχει μαζευτεί σύσσωμο στο Insomnia. Δεν εξηγείται πως διάολο τον φτύνει η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά νομίζει πως είναι νάμα.

Δημοσ.

ΡΕ δεν είμαστε καλά//..εγώ απορώ πως κάποια άτομα έχουν πισι και δεν είναι όλοι μέρα έξω να δέρνουν μετανάστες και ότι άλλο τους τη σπάει και ευθύνεται για το κακό της χώρας.....(κατα τη γνώμη τους)

@γκοακορ

ειλικρινά πρεπει να πας σε ίδρυμα,ή τουλάχιστον να κάνεις σεξ...αλλιώς πες στο λιακόπουλο να γράψει βιβλίο πως οι ΕΛΛΗΝΕΣριχνουν τις καλυτερες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ

υ.γ σβήσε το πισι και κανε καμια βόλτα με το ποδήλατο μπορει να πετύχεις τον ιησου να γενναται και την παρθένο μαρία να ψάχνει ξενοδοχείο...

ψάξε κατά σύνταγμα μεριά που έχει και φάτνες...

Δημοσ.
γιατί ρε cloud?

αφού έχει καθιερωθεί καθολικά ο όρος. και στην τελική' date=' έγραψα βλάχοι και όχι Βλάχοι (μιας και υπάρχει και μια ευαισθησία εδώ μέσα με τα κεφαλαία).

Και αντιαισθητικό θα ήταν άμα είχα μαρούλι στα δόντια και χαμογέλαγα ρε, ή ερχόμουν αχτένιστος.

Όταν λες "ξενοφοβία και καλός χαρακτήρας=περίεργο ζήτημα" εννοείς ότι είναι οξύμωρο; Κι όμως δεν είναι. Και το λέω, κρίνοντας από κάποιους ανθρώπους, συγγενείς και φίλους που με περιβάλουν.[/quote']

punky

Το "έχει καθιερωθεί καθολικά", κάτι μου λέει πως είναι αντίστοιχο του "το 95% των πολιτών της Ελλάδας είναι ορθόδοξοι Χριστιανοί" σε βαρύτητα ως επιχείρημα ή έστω απλά αιτιολόγηση. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να το στηρίξεις. Ιστορικά, οι Βλάχοι είναι βαλκανική μειονότητα (βιβλιογραφία γι αυτό αν σε ενδιαφέρει pm), ιδιαίτερα αν μιλήσεις με κάποιον Βλάχο που είναι τώρα 45 + χρονών το πιθανότερο είναι να ξέρει και τη γλώσσα (λατινογεννής, πλησιάζει πολύ τα Ρουμάνικα). Οπότε, τι πάει να πει έχει καθιερωθεί; Και να πεις ότι δεν έχει σημασία, σκέψου ότι είναι προσβλητικό για έναν άνθρωπο που ανήκει στη μειονότητα αυτή και είναι μια χαρά τύπος να ακούει να συνδέεται η καταγωγή του εντελώς αδικαιολόγητα, κυρίως λόγω άγνοιας, με το χαρακτηρισμό του άξεστου και του 'χωριάτη'.

Αντιαισθητικό είναι το μαρούλι και, επειδή έχω την αίσθηση (παίζει να κάνω και λάθος) ότι έχεις μια κάποια λεπτότητα σε ότι αφορά την συμπεριφορά και την εμφάνισή σου, πιστεύω πως μόλις συνειδητοποιήσεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει θα το καθαρίσεις και δεν θα προσπαθήσεις να το διατηρήσεις λέγοντας πως "συμβαίνει όταν τρώμε", συνεχίζοντας να χαμογελάς επιδεικνύοντάς το.

Όσο για το αν μπορούν να συνυπάρξουν η ξενοφοβία με έναν καλό χαρακτήρα, είναι τεράστιο ζήτημα που άπτεται πάλι σε θέματα γούστου γι αυτό δεν πρόκειται (εκτός αν το επιθυμείς) να προσπαθήσω το αναλύσω τώρα. Το καλό και το άσχημο είναι ζήτημα (δυστυχώς ίσως) όχι αντικειμενικό. Οπότε η συζήτηση γίνεται τουλάχιστον μακροσκελής. Θα πω απλά, πως για εμένα, όσο καλόκαρδος και να είναι ένας άνθρωπος, όταν διατηρεί απόψεις οι οποίες στηρίζονται στο φόβο που κινείται έξω από τα πλαίσια της λογικής δεν μπορώ να θεωρήσω τον χαρακτήρα του καλό. Λογικός φόβος, δίνει λογική επιχειρηματολογία. Λογική επιχειρηματολογία συνήθως συνδέεται με την "γενικότερη" (λέγε με όχι στενά προσωπική) πραγματικότητα. Τολμώ να πω πως μάλλον η λογική επιχειρηματολογία είναι εκείνο το πράγμα που όταν λείπει σε κάνει να λες "πως στον πούτσο γίνεται" αφού είναι ωραίος τυπάς ο τάδε να έχει ξενοφοβικές τάσεις και απόψεις.

Eusebius

Το θέμα είναι ανεξάντλητο, αλλά έχω την αίσθηση πως έχασες το χρόνο σου να παραθέσεις έστω και αυτά, γιατί αν κάποιος είχε όντως τη διάθεση να δει το πράγμα λίγο πιο έξω από τον εαυτό του, λίγο πολύ θα τα είχε αντιληφθεί αυτά. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι είμαστε το απόλυτο μπάχαλο. Πράγμα που ίσα ισα είναι καλό, ιδιαίτερα γονιδιακά άμα σκεφτεί κανείς θεωρίες όπως αυτή της φυσικής επιλογής (δηλαδή το αποτέλεσμα που έχει στη μίξη διαφορετικών γονιδιακών πακέτων, - τα κριτήρια εκεί είναι τελείως διαφορετικά). Και κάτι παραπάνω από καλό, είναι εντυπωσιακό άμα παρακολουθήσει κανείς -έστω και στοιχειωδώς- πως η Ευρώπη έφτασε από το 600 π.Χ. στο πως είναι τώρα. Ωραία πράγματα...

Lucifer

Σε έπιασα διάολε.

Είναι δυνατόν να λες κάποιον αντιδαρβινιστή προσπαθώντας να τον προσβάλεις τη στιγμή που νοσταλγείς καταστάσεις που προπαγανδίζαν υπερ "καθαρής φυλής" ; Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι γνωρίζεις πως μία εφαρμογή θεωριών διατήρησης καθαρότητας μίας φυλής, μόνο σε στασιμότητα (αν όχι σε οπισθοδρόμηση και κυριαρχία των αδυναμιών) σε βιολογικό επίπεδο μπορεί να σημαίνει.

Υποκρισία , άστοχο πείραγμα ή κάτι δεν πιάνω ;

Δημοσ.

ευστοχο θα ελεγα, με την εικειοτητα που εχουν αναπτυξει οι δυο τους...

(να φυγουμε απο το thread να τους αφησουμε "μοναχουλια" τους)

Δημοσ.
Lucifer

Σε έπιασα διάολε.

Είναι δυνατόν να λες κάποιον αντιδαρβινιστή προσπαθώντας να τον προσβάλεις τη στιγμή που νοσταλγείς καταστάσεις που προπαγανδίζαν υπερ "καθαρής φυλής" ; Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι γνωρίζεις πως μία εφαρμογή θεωριών διατήρησης καθαρότητας μίας φυλής, μόνο σε στασιμότητα (αν όχι σε οπισθοδρόμηση και κυριαρχία των αδυναμιών) σε βιολογικό επίπεδο μπορεί να σημαίνει.

Υποκρισία , άστοχο πείραγμα ή κάτι δεν πιάνω ;

Το τελευταίο βασικά, μου αρέσει να του δίνω λαβές για να μου τα χώνει απλώς. Πέρα απ' αυτό, η στασιμότητα δεν είναι αυτοδύναμος όρος. Might mean good, might mean crap, kno' wot I'm sayin', niggä?

Δημοσ.

Με γνώμονα την πολιτική ορθότητα που επικρατεί, έχω αρχίσει κι αναρωτιέμαι αν πράγματι κάνω καλά που ονοματίζω τον πόντιο φίλο μου "πόντιο", όταν κάνει καμιά πατάτα. Η αλήθεια είναι πως δε φαίνεαι να ενοχλείται, αλλά να το διασκεδάζει...ίσως γιατί έχει επίγνωση της πραγματικότητας και του τι κουβαλάει το πείραγμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Επίσης αν τύχει και δείς την "Δύναμη της θέλησης" μια ταινία-σταθμός η οποία γυρίστηκε απο την προστατευόμενη του Χίτλερ (όνομα δεν θυμάμαι, νομίζω πως ήταν και ερωμένη του) [...]

Δεν είναι ακριβώς έτσι, ούτε η Leni ήταν ερωμένη του Χίτλερ ή οτιδήποτε τέτοιο. Ήταν μία εξαιρετική σκηνοθέτις που έφτιαξε δύο κινηματογραφικά αριστουργήματα: Τον Θρίαμβο της Θέλησης και το Olympia (μέρος 1ο: Φεστιβάλ των Λαών και μέρος 2ο: Φεστιβάλ της Ομορφιάς) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936.

Δες τουλάχιστον την 1η και θα καταλάβεις γιατί θεωρείται, ακόμα και σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα. Υπάρχουν αμφότερες σε DVD.

[...] προκειμένου να προωθήσει στοιχεία φιλοπατρίας και ανωτερότητας στους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι σε μια Γερμανία η οποία μαστίζεται απο μια άσχημη οικονομία, τον πληγωμένο εγωισμό των Γερμανών μετά τον Α παγκόσμιο πόλεμο και είχαν απελπιστεί καθώς η άλλοτε υψηλών προσδοκιών χώρα τους διέγραφε μια πολιτισμική πτώση και είχε αποδυναμωθεί σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτή η ταινία λειτούργησε σαν απο μηχανής θεός για τους εποικινωνιολόγους του Partie του Χίτλερ αφού πίστηκαν οι Γερμανοί πως το μόνο που χρειάζεται ωστε να λυθούν όλα τους τα προβλήματα είναι να ακολουθήσουν τον απόλυτο ηγέτη τους που σαν άλλος Πασπαρτού είχε τις λύσεις για όλα!

Και φυσικά μετά απο αυτή την ταινία οσες βιαιοπραγίες και να έκαναν οι Γερμανοί, κανένας απο τους φυσιολογικούς, καλοκάγαθους, αλλά και αγανακτισμένους, φτωχούς και παραπλανημένους πολίτες δεν έφερε αντίρρηση στα SS.

Συγγνώμη αλλά εδώ υπεραπλουστεύεις. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα... :neutral:

Και χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία ταινία (έστω με την εκπληκτική δύναμη του Θριάμβου της Θέλησης) για να μετατρέψει τους 'αθώους' και 'φυσιολογικούς' και 'καλοκάγαθους' Γερμανούς πολίτες σε άβουλα όντα που δεν έφερναν αντίρρηση στα κελεύσματα του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος...

Αν θες, ευχαρίστως να την ανοίξουμε τη σχετική συζήτηση αλλά σε άλλο topic.

Δημοσ.

ClouD, μου χάλασες την ιεροτελεστία του πρωινού καφέ ρε συ.

Καλύτερα να μου πεις ότι βρωμάν τα πόδια μου παρά ότι η σκέψη και η επιχειρηματολογία μου είναι τέτοια: "αντίστοιχο του "το 95% των πολιτών της Ελλάδας είναι ορθόδοξοι Χριστιανοί"

Αυτό που θέλω να πω λέγοντας ότι έχει καθιερωθεί καθολικά, είναι ότι ο χαρακτηρισμός "βλάχος" μου έγινε γνωστός με την ερμηνεία που τον γράφω, πολύ πριν μάθω ότι ήταν Βαλκανική μειονότητα.

Κατανοώ αυτό που λες, δέχομαι ότι είναι σωστό, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω πέρα από το απλό γεγονός ότι όταν ακούω αυτή τη λέξη, το μυαλό μου δεν πάει ποτέ στο ότι αναφέρεται σε μια Βαλκανική μειονότητα, αλλά ότι απλά είναι συνώνυμο του άξεστου. Άρα δεν σκέφτομαι ότι αναφέρομαι μειωτικά στην καταγωγή κάποιων ανθρώπων.

Το καλύπτεις βέβαια και αυτό, με το παράδειγμα του μαρουλιού.

Λέγοντας ότι "ναι, αλλά τώρα που έμαθες;" Και αυτό με βάζει σε δίλλημα πλέον. Γιατί από τη μία, ο τρόπος που γράφεις είναι ο τρόπος που μου φτάνει για να βγω από το βολικό κλουβί των ιδεών μου και να δω το πράγμα διαφορετικά. Κυριολεκτώ.

Από την άλλη, δεν ξέρω αν πρέπει να καταπλακωθούμε και από την πολιτική ορθότητα, όπως εύστοχα αναφέρει και ο blueviper.

Τι να σου πώ. Σκέφτομαι πως άμα δεν κάνω λάθη, δεν κάνω σαματά και δεν γαμάω την κουβέντα, δεν θα είμαι εγώ πια. Και εγώ, είναι το μόνο που έχω. Δεν έχω τίποτε άλλο. Ούτε μια γκαρσονιέρα στο όνομά μου, που λέει ο λόγος.

Ελπίζω να σε συγκίνησα και να είσαι πιο τρυφερός με τα λάθη μου.

Για τη συνύπαρξη ξενοφοβίας και "καλού χαρακτήρα" απειλώ ότι θα επανέλθω.

Ετεροχρονισμένη τσόντα:

Ok. Λούστηκα, έπλυνα τα πόδια μου (για παν ενδεχόμενο), τα δόντια μου, πάρκαρα και επανήλθα.

Για το "καλός χαρακτήρας" και ρατσιστής.

Νομίζω ότι λίγο μου τα μπερδεύεις εδώ. Καταρχάς, προφανώς συμφωνούμε ότι ρατσιστής=ξενοφοβικός και πως η φοβία αυτή είναι αβάσιμη/υπερβολική.

Αλλά μετά είναι σαν να μου λες ότι το με να είσαι κλειστοφοβικός αποκλείει το να είσαι καλός χαρακτήρας.

Οι φοβίες μπορεί να έχουν ριζώσει είτε από μία τραυματική εμπειρία είτε γιατί μας έχουν ψήσει το μυαλό και δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά.

Κι εμένα άμα μου βάλεις μπροστά μου ένα πιάτο ρύζι με κοτόπουλο θα σου πω ότι είμαι φαγωμένος, γιατί μικρός μου καρφώθηκε ένα κόκκαλο την ώρα που έτρωγα. Στις πολύ θαρραλέες μου στιγμές, θα το σκαλίζω σαν τον Σλήμαν μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν κρύβεται κάνα αρχαίο κοφτερό οστό μέσα στο ρύζι.

Και πέρα από τις βλακείες με το ρύζι, ένας άνθρωπος κατά τα άλλα καλοκάγαθος μπορεί να αναπτύξει ξενοφοβία άμα πχ είναι μεροκαματιάρης και κάθε φορά που συναντιέται σε κάνα οικογενειακό τραπέζι με το γαμπρό του που δουλεύει οικοδομή, του λέει ο δεύτερος ότι του πήραν τις δουλειές οι Αλβανοί.

Μετά θα αράξει και στην τηλεόραση και θα ακούσει για καμιά ληστεία ή βιασμό στις ειδήσεις, όπου ο δράστης διέφυγε αλλά μάλλον έμοιαζε με Αλβανό.

Μετά θα κάτσει να δει μπάλα, όπου κάποιοι κόπανοι Αλβανοί καίνε την ελληνική σημαία, επειδή κάποιοι κόπανοι Έλληνες τους βρίζουν εν χορώ, και αυτό που θα του μείνει είναι το κάψιμο της σημαίας και ποια είναι αυτά τα αρχίδια που θα κάψουν το σύμβολο για το οποίο εγώ έκανα 3 χρόνια φαντάρος σε άγριες εποχές. Ξεχνώντας βέβαια την ηδονή που νιώθουμε όλοι μας, όταν καίγεται αμερικάνικη σημαία στην Β. Σοφίας γιατί οι χαμούρες οι αμερικάνοι έχουν καβαλήσει τον πλανήτη. Αγνοώντας την πραγματικότητα του Αλβανού, ότι στα μάτια του εμείς είμαστε οι Αμερικάνοι των Βαλκανίων. Και για αυτό καίει τη δικιά μας στο γήπεδο.

Ο φόβος είναι πολύ εύκολο να φυτευτεί και να αναπαραχθεί.

Αυτό δεν αποκλείει το να είσαι άλλος άνθρωπος απέναντι σε όλους, και άλλος άνθρωπος απέναντι σε αυτόν που συμβολίζει τις φοβίες σου.

Δημοσ.

Blueviper, είναι άλλο να πειράζεις το φίλο σου λέγοντάς τον πόντιο και άλλο έναν που δε τον ξέρεις καλά ή να το γράφεις σε ένα φόρουμ. Το ξέρω οτι καταλαβαίνεις τη διαφορά. Δεν είναι τόσο βαριά η πολιτική ορθότητα.:-)

Και στο κάτω κάτω από ανθρώπους σαν εσένα, τον cloud κλπ.. περιμένω να πρωτοστατήσουν στην διάδοση της πραγματικής έννοιας "βλάχος" ή "πόντιος".

ΥΓ: Punky, δεν υπάρχουν δικαιολογίες γα σένα. Να βγεις από το κλουβί. :-)

Δημοσ.
Punky, δεν υπάρχουν δικαιολογίες γα σένα. Να βγεις από το κλουβί. :-)

Χοντρόπετσε, Ιαβέρη, που θα βαρούσες μέχρι και τον Όλιβερ Τουιστ άμα σου ζητούσε δεύτερο πιάτο σούπα με αυτά τα άδολα υγρά παιδικά μάτια, δεν συγκινήθηκες καθόλου από το μελό κείμενό μου;

Χριστούγεννα μπαίνουν πανάθεμά σε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...