Socratis_g Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Αραγε μέσα από τους γραπτούς διαλόγους που γίνονται στο insomnia, έχει αλλάξει κάποιος χρήστης άποψη? Η μήπως ο καθένας υποστηρίζει ακράδαντα τη θέση του???!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 παρεδώσε δε μου λες.Οταν έγραφες διαγώνισμα στα θρησκευτικά το Χριστό με μικρό το έγραφες;Ας έκανες το μάγκα εκεί όχι όπου μας παίρνει. Η προσωπική επίθεση πού ακριβώς κατατείνει; Παρεπιπτόντως: δεν έγραφα διαγώνισμα στα θρησκευτικά καθώς δεν πήγαινα σε μάθημα θρησκευτικών. πρόσεχε τα λόγια σου.Α πέρνα και από την Αμάρυνθο.Α ναι ξέχασα τους ειρηνιστές δε σας χονεύουν εκεί πάνω.Δε σε χαρακτήρισα εσύ αρχίζεις.Πολύ δημοκράτες ήσαστε εσείς οι αριστεροί Εάν αναφέρεσαι σε εμένα, παρακαλώ θερμά να λείπουν οι χαρακτηρισμοί. Ούτε αριστερός είμαι, ούτε δεξιός ούτε ειρηνιστής ούτε τίποτα. Όσο για το σχόλιό μου για το πανκιό, που έσπευσες να σχολιάσεις, μάλλον λάθος κατάλαβες. Όπως λέει κι ο Lucifer, αναφέρομαι στο μέλος punky. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η Αμάρυνθος ή η Κύμη ή οποιαδήποτε άλλη πόλη. Χαλάρωσε. Αραγε μέσα από τους γραπτούς διαλόγους που γίνονται στο insomnia, έχει αλλάξει κάποιος χρήστης άποψη? Η μήπως ο καθένας υποστηρίζει ακράδαντα τη θέση του???!! Στο Μπλα-Μπλα και ιδίως σε τέτοια topic έχουμε την τάση να διατυπώνουμε τη θέση μας κι όχι να ακούμε τη θέση των λοιπών.
The_Edge Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 [...] Στο Μπλα-Μπλα και ιδίως σε τέτοια topic έχουμε την τάση να διατυπώνουμε τη θέση μας κι όχι να ακούμε τη θέση των λοιπών. Επίσης, έχουμε την τάση να διατυπώνουμε τη θέση μας και σε topic με ανέκδοτα!
agpr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να βλέπω λουκέτο κάθε φορά που έμπαιναν ο paredwse και ο The_Edge. Σε αυτό έχει γράψει τρεις-τέσσερις φορές ο paredwse και μία ο The_Edge χωρίς να το κλειδώσουν! Τι άλλο θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα; Τον Lucifer ντυμένο Άη-Βασίλη; (Μη με παρεξηγήσετε, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη σας να είναι σε "τάξη" το φόρουμ)
The_Edge Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να βλέπω λουκέτο κάθε φορά που έμπαιναν ο paredwse και ο The_Edge. Σε αυτό έχει γράψει τρεις-τέσσερις φορές ο paredwse και μία ο The_Edge χωρίς να το κλειδώσουν!Τι άλλο θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα; Τον Lucifer ντυμένο Άη-Βασίλη; (Μη με παρεξηγήσετε, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη σας να είναι σε "τάξη" το φόρουμ) Τώρα τελευταία είμαστε σε κόντρα με τη διοίκηση λόγω οικονομικών διαφορών!
unre@l Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Παρεπιπτόντως: δεν έγραφα διαγώνισμα στα θρησκευτικά καθώς δεν πήγαινα σε μάθημα θρησκευτικών. xAxAXAXAXaxAXAxax σωστός Ας γράψω και έγω τα δικά μου.. Είναι αστείο να βλέπεις κάποιους να το παίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους Αλβανούς/Πακιστανούς/κλπ έτσι για να το παίξουν υπεράνω!!! Ρε σεις! Μερικοί από εδώ μέσα (ΟΧΙ όλοι ) μιλάτε σαν πολιτικοί και λέτε τις κλασικές ατάκες που έχετε ακούσει! Ξαφνικά όλοι δεν έχετε πρόβλημα με τους αλλοδαπούς!!! Αλλά μόλις σας κορνάρει ένας Αλβανός στο δρόμο ή τον δείτε να περνάει με τέρμα στην μουσική στο αμάξι λέτε: «Κοίτα τους Αλβανούς που μάγκεψαν κιόλας!» Και τότε αρχίζει το θάψιμο!! «Ο ρε μαλάκα! Ο Γιάννης τα έχει με μια Αλβανίδα!!! Αν είναι δυνατόν!!». Ενώ άμα ο Γιάννης τα είχε με μια Βουλγάρα/Αγγλίδα/Αυστραλέζα δεν θα έτρεχε τίποτα!!! Και τώρα ξαφνικά έρχεστε εδώ και την λέτε σε όποιον μιλήσει άσχημα για τους Αλβανούς! Δεν διαφωνώ πως ειπώθηκαν και κάποια «παρατραβηγμένα» σχόλια τα οποία δεν θα έπρεπε να ειπωθούν! Δεν γράφω για να υποστηρίξω ΚΑΝΕΝΑΝ, απλά γράφω γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω κάποιους να το παίζουν σωστοί ενώ δεν είναι και να ζητάνε και τα ρέστα! Τέσπα.. εγώ προσωπικά ΕΙΜΑΙ ρατσιστής (όχι με όλους), και ΝΑΙ έχω πρόβλημα με τους Αλβανούς! Μακάρι να μην ήμουν! Δεν το θεωρό σωστό, αλλά τι να κάνουμε? ΕΙΜΑΙ! Τώρα για ποιους λόγους φαντάζεστε! Δεν λέω βέβαια ότι οι Έλληνες πάνε πίσω! Όχι στην εγκληματικότητα βέβαια – εκεί τα «σκήπτρα» τα κατέχουν οι Αλβανοί κατά την γνώμη μου! Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα «εντός» της χώρας! ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερος ΤΕΜΠΕΛΗΣ από τον Έλληνα, ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερος εγωιστής από τον Έλληνα. Κάτι που δεν ισχύει τόσο στους Αλβανούς! Τέσπα.. όπως και να χει ο ρατσισμός σε καλό δεν φέρνει αλλά μην το παίζουμε όλοι παναγίτσες ( ο κλασσικός Έλληνας )!!! Αυτά από μένα! Τώρα κράχτε με! Αλλά πριν το κάνετε διαβάστε προσεχτικά το post μου!
BigBadWolf_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 εχω παραδειγματα Αλβανων που μεσα σε 10 χρονια δουλειας στην Ελλαδα (αλλα δουλειας ,οχι μ@λ@κιες) καταφεραν να αγορασουν σπιτι (ποσοι Ελληνες το καταφερνουν χωρις 99 χρονια δανειο!), να σπουδασουν τα παιδια τους , να ζουν αξιοπρεπως και με σεβασμο απο ολους. εχω αλλα τοσα παραδειγματα Αλβανων που ειναι παρασιτα, κλεφτες και δε συμαζευεται. ειναι ασχημο να μπαινουν ολοι στο ιδιο τσουβαλι καλοι ή κακοι. ειναι αληθεια οτι η ανακαμψη της Ελληνικης οικονομιας τα τελευταια 15 χρονια βασιστηκε σε μεγαλο βαθμο στα φτηνα εργατικα χερια των Αλβανων , οπως επισης ειναι αληθεια οτι αυξηθηκε και η εγκληματικοτητα. ουδεν κακο αμιγες καλου, λοιπον, ή το αντιστροφο αν θελετε. τωρα αν καποιος θελει να τα βαλει σε ζυγαρια για να αποφασισει αν τελικα χασαμε ή κερδισαμε απο την ιστορια αυτη μαλλον δε θα βγαλει ακρη...
agpr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 xAxAXAXAXaxAXAxax σωστός Ας γράψω και έγω τα δικά μου.. Είναι αστείο να βλέπεις κάποιους να το παίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους Αλβανούς/Πακιστανούς/κλπ έτσι για να το παίξουν υπεράνω!!! Ρε σεις! Μερικοί από εδώ μέσα (ΟΧΙ όλοι ) μιλάτε σαν πολιτικοί και λέτε τις κλασικές ατάκες που έχετε ακούσει! Ξαφνικά όλοι δεν έχετε πρόβλημα με τους αλλοδαπούς!!! Αλλά μόλις σας κορνάρει ένας Αλβανός στο δρόμο ή τον δείτε να περνάει με τέρμα στην μουσική στο αμάξι λέτε: «Κοίτα τους Αλβανούς που μάγκεψαν κιόλας!» Και τότε αρχίζει το θάψιμο!! «Ο ρε μαλάκα! Ο Γιάννης τα έχει με μια Αλβανίδα!!! Αν είναι δυνατόν!!». Ενώ άμα ο Γιάννης τα είχε με μια Βουλγάρα/Αγγλίδα/Αυστραλέζα δεν θα έτρεχε τίποτα!!! Και τώρα ξαφνικά έρχεστε εδώ και την λέτε σε όποιον μιλήσει άσχημα για τους Αλβανούς! Δεν διαφωνώ πως ειπώθηκαν και κάποια «παρατραβηγμένα» σχόλια τα οποία δεν θα έπρεπε να ειπωθούν! Δεν γράφω για να υποστηρίξω ΚΑΝΕΝΑΝ, απλά γράφω γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω κάποιους να το παίζουν σωστοί ενώ δεν είναι και να ζητάνε και τα ρέστα! Εδώ στηρίζεσαι σε αστήρικτες υποθέσεις. Το έχεις δει να συμβαίνει και αποδίδεις αυτή τη συμπεριφορά σε άλλους για τους οποίους γνωρίζεις ελάχιστα. Τέσπα.. εγώ προσωπικά ΕΙΜΑΙ ρατσιστής (όχι με όλους), και ΝΑΙ έχω πρόβλημα με τους Αλβανούς! Μακάρι να μην ήμουν! Δεν το θεωρό σωστό, αλλά τι να κάνουμε? Εδώ με μπερδεύεις. Εννοείς πως δεν είσαι ρατσιστής με όλους τους λαούς ή πως δεν είσαι με όλους τους Αλβανούς; Πάντως ένας συνεπής ρατσιστής έχει κατηγοριοποιήσει όλους τους λαούς σε κλίμακα. Αν θες δώσε μας τη δική σου κλίμακα. Όπως και να 'χει, δηλώνεις ο ίδιος ευθαρσώς την αμφιβολία σου. Αυτό είνα δείγμα υγείας. Αυτά από μένα! Τώρα κράχτε με! Αλλά πριν το κάνετε διαβάστε προσεχτικά το post μου! Διάβασα προσεχτικά και δεν πρόκειται να σε κράξω. Θα ήθελα να σκεφτείς το εξής: για κάποιους ανθρώπους δεν αρκεί το χρώμα δέρματος, η θρησκεία ή η εθνικότητα, για να κατηγοριοποιήσουν έναν άλλο άνθρωπο. Είμαστε πολύ περισσότερα από αυτά και η προσωπικότητά μας δεν καθορίζεται αποκλειστικά από αυτά. Έχω πρόβλημα με τον εγκληματία οποιασδήποτε εθνικότητας και δε θα με παρηγορούσε καθόλου αν αυτός που έκλεψε το σπίτι μου (παράδειγμα υποθετικό) ήταν Έλληνας.
punky Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Είναι γεγονός ότι αυτές τις απόψεις για τους Αλβανούς ή για άλλους μετανάστες, τις ακούω και από ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντός μου. Πχ από ένα θείο μου, ο οποίος είναι από αυτούς που θα χαρακτήριζες ατόφια καλόψυχους ανθρώπους. Να τρέξει να σε βοηθήσει. Ευαίσθητος στα προβλήματα των άλλων. Πρόσχαρος σε όλα. Τρομερά πλακατζής. Κι όμως στο συγκεκριμένο θέμα (χωρίς να έχει προσωπικό λόγο), έχει ανατριχιαστικές απόψεις. Ξέρεις, να τους βάλουν όλους σε ένα καράβι και να τους φουντάρουν, και τέτοια. Και στην τελική (όχι πως σημαίνει και πολλά), είναι φόλα Πασοκτζής ρε παιδί μου. Δεν είναι να πεις ψηφοφόρος του Βορίδη πχ. Οπότε όταν διαβάζω παρεμφερείς απόψεις εδώ μέσα από κάποια παιδιά, ειλικρινά στο πίσω μέρος του μυαλού μου φαντάζομαι ότι μπορεί στην αληθινή έξω ζωή, να είναι στο χαρακτήρα σαν αυτό τον θείο μου. Και προσπαθώ να καταλάβω τους λόγους της ξενοφοβίας τους. Γιατί δεν με πείθουν ότι είναι βάσιμοι. Δεν είναι να πεις ότι βγήκαν με στοιχεία και είπαν ότι έχουμε 500.000 Αλβανούς στη χώρα και οι 300.000 είναι υπόδικοι για κακουργήματα. Απλά παρουσιάζουν μια ζοφερή, αλλά μη τεκμηριωμένη εικόνα. Καλά, για τύπους όπως ο Goa, το παραδέχομαι, δεν μπορώ να τους πάρω σοβαρά. Και το διασκεδάζω να τους ειρωνεύομαι. Εκεί μιλάμε για λασκαρισμένη βίδα. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Δηλαδή ο άνθρωπος πιστεύει ότι άμα μας πετάξουν αγιασμό θα αρχίσουμε να βγάζουμε αφρούς και θα καούμε σαν τον μικρό Ντάμιεν. Πόσο σοβαρά να τον αντιμετωπίσω; Κι εγώ από τη μεριά μου δεν το παίζω κάτι που δεν είμαι. Λέω απλά αυτό που πιστεύω. Όπως και σε κάθε μου ποστ άλλωστε. Τι θα πει υπεράνω; Κανείς από τους ομοϊδεάτες στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είπε ότι είναι υπεράνω από τους άλλους. Ή καλύτερος άνθρωπος. Ο χαρακτηρισμός αυτός προσδίδεται σε εμάς από την άλλη πλευρά. Και με υποψιάζει ότι αυτοί αισθάνονται υπό, από μόνοι τους. Ενδόμυχα νομίζω ότι ξέρουν το λόγο. Γιατί αυτοί νιώθουν απειλούμενοι από μια κατάσταση, ενώ εμείς όχι. Και αυτό τους κάνει να νομίζουν ότι το παίζουμε υπεράνω. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι αυτοί κουβαλάνε μια φοβία που εμείς δεν την έχουμε. Δεν φοβάμαι στο δρόμο. Δεν νιώθω να απειλούμαι από τους μετανάστες, Αλβανούς ή μη. Κάτι που προφανώς το νιώθετε οι υπόλοιποι. Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο βλακώδες από το να τσουβαλιάζω μια ομάδα ανθρώπων και να αναπαράγω το μίσος, γιατί αυτό θα επιστρέψει μπούμερανγκ σε μένα. Και στους ανθρώπους μου. Και θα γούσταρα να γίνει η Αθήνα μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη, και όχι ένα γκετοποιημένο πράγμα. Και μητρόπολη ρε κορόιδα δεν θα γίνουμε άμα ανοίξει άλλο ένα κινέζικο ή λιβανέζικο εστιατόριο στου Ψυρρή και στη Γλυφάδα, από κάποια νεόπλουτη αδερφή. Αλλά άμα ενταχθούν ομαλά όλοι αυτοί. Ξεχνάμε πολύ εύκολα νομίζω, το ποιοι είμασταν εμείς οι ίδιοι σαν λαός. Όπως έχω πει και σε άλλο thread, κάνω μεγάλες πεζοπορίες τα βράδια. Και το ίδιο βράδυ θα περάσω από Κηφισιά και Ερυθραία, μέχρι Φιλαδέλφεια και Πατήσια. Στα ακριβά προάστεια, δεν υπάρχει ψυχή τα βράδια στους δρόμους και στις μικρές πλατείες. Μόνο αμάξια που οι οδηγοί τους πάνε στο Κεφαλάρι για ποτό. Ή πέριξ των Everest της Κηφισιάς. Και τα κωλόσκυλα των πλουσίωνε που μου γαβγίζουν απειλητικά μέσα από τις μαιζονέτες. Στη μεγάλη πλατεία επί της Πατησίων, που δεν ξέρω καν πως τη λένε, τις μέρες που δεν έχει πολύ κρύο, θα δείτε ένα σωρό κόσμο αραγμένο στο γρασίδι. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μετανάστες. Πιτσιρίκια να παίζουν. Ζευγάρια που έχουν πάρει μπύρες απο το περίπτερο γιατί προφανώς δεν τους παίρνει για κάτι άλλο. Εγώ ρε βλέπω την ίδια εικόνα που έβλεπα όταν ήμουν πιτσιρίκι. Απλά τώρα λάδωσε το άντερό μας και καθόμαστε σε lounge καναπέδες, να πιούμε μια μπύρα. Και τέλος πάντων, μην παραμυθιάζεστε οι άλλοι, ότι ισχυρίζομαι ότι είναι γαμώ τα παιδιά οι Αλβανοί. Μια άξεστη βλαχιά την κουβαλάνε πολλοί. Αλλά εγώ βλέπω πως αλλάζει αυτό όσο περνάνε τα χρόνια. Φίλοι μου που μένουν Κυψέλη ας πούμε, γκρινιάζουν για τους Αλβανούς. Και δεν τους αδικώ. Αλλά την ίδια καγκουριά την έβλεπα και στο Πασαλιμάνι που μεγάλωσα, από Έλληνες. Ειδικά από αυτούς που ερχόντουσαν από τις γύρω "φτωχές" περιοχές. Και λέγαμε εμείς οι Πασαλιμανιώτες ότι έχουμε πήξει στους κάγκουρες από τις γύρω αποικίες.
SGP Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Η εγκληματικότητα ιδίως τώρα, που έχουν περάσει κάποια χρόνια, τρέφεται και από το ρατσισμό όμως? n' est pas? Δηλαδή, ο Αλβανός που νιώθει τον αποκλεισμό και τον χλευασμό συμμαθητών του (που μεγαλώνουν σε σπίτι ρατσιστών και έχουν φίλους ρατσιστές και είναι σε φάση monkey say monkey do ακριβώς για να μην νιώσουν αυτόν τον αποκλεισμό) έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάει προς το έγκλημα. Η Ελλάδα μέχρι πριν μία δεκαετία ήταν πολύ κλειστή κοινωνία και θεωρώ δυστυχώς φυσιολογικό να μην είναι εύκολο άνθρωποι να δεχτούν νέες πραγματικότητες, ιδίως μεγαλύτεροι. Το θέμα είναι μπας και καταφέρουμε να αντιστραφεί αυτό σιγά σιγά, το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να αποκλειστούν περισσότερο (βλέπε γκέτο). Αυτό πέραν από τους ανθρωπιστικούς λόγους, είναι και προς το συμφέρον της χώρας. Ο Σωκράτης ρωτάει αν έχει αλλάξει ποτέ η γνώμη οποιουδήποτε από τέτοια τοπικ: μάλλον όχι, αλλά εγώ προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρον να ακούσω ίσως κάποια επιχειρήματα της άλλης πλευράς, ή να ενισχύσω τη θέση μου με σωστά επιχειρήματα ανθρώπων κοντά σε αυτά που πιστεύω εγώ. edit: Ξέχασα να προσθέσω πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ειρωνία είναι οι άθεοι εδωμέσα (+1 για μένα) ναι είναι τόσο πιο ΔΕΚΤΙΚΟΙ από τους ανθρώπους που ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ζούνε με τα πρώτυπα της ΑΓΑΠΗΣ και της ΑΝΟΧΗΣ. Αν εσύ φίλε μου είσαι χριστιανός ορθόδοξος, εγώ είμαι ο Πάπας!
unre@l Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Εδώ στηρίζεσαι σε αστήρικτες υποθέσεις. Το έχεις δει να συμβαίνει και αποδίδεις αυτή τη συμπεριφορά σε άλλους για τους οποίους γνωρίζεις ελάχιστα. Εδώ με μπερδεύεις. Εννοείς πως δεν είσαι ρατσιστής με όλους τους λαούς ή πως δεν είσαι με όλους τους Αλβανούς; Πάντως ένας συνεπής ρατσιστής έχει κατηγοριοποιήσει όλους τους λαούς σε κλίμακα. Αν θες δώσε μας τη δική σου κλίμακα. Διάβασα προσεχτικά και δεν πρόκειται να σε κράξω. Θα ήθελα να σκεφτείς το εξής: για κάποιους ανθρώπους δεν αρκεί το χρώμα δέρματος, η θρησκεία ή η εθνικότητα, για να κατηγοριοποιήσουν έναν άλλο άνθρωπο. Είμαστε πολύ περισσότερα από αυτά και η προσωπικότητά μας δεν καθορίζεται αποκλειστικά από αυτά. Έχω πρόβλημα με τον εγκληματία οποιασδήποτε εθνικότητας και δε θα με παρηγορούσε καθόλου αν αυτός που έκλεψε το σπίτι μου (παράδειγμα υποθετικό) ήταν Έλληνας. Μακάρι να έιναι μόνο υπόθεση και να μην ισχύει. Έχω πρόβλημα με τους αλβανούς γενικά χωρίς να πιστεύω πως είναι όλοι ίδιοι. Και έχω σοβαρό πρόβλημα με τον κλασσικό Έλληνα. ( δεν είναι ολοι οι έλληνες "κλασσικοί ελληνες" λολ! Τι αλλο θα πω σημερα? :-P ) BTW: ειμαι έλληνας έχεις δίκιο για τα τελευταία αλλά να στο πώ με ένα απλό παράδειγμα. Αμα είχα ενα σπίτι πίο εύκολα θα το νικοιαζα σε έλληνα παρα σε αλβανό! Και σίγουρα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικός ασχετα με την θρησκεία του και το χρώμα του. Δεν νομίζω οτι πιστεύει κάποιος το αντίθετο!
agpr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 edit: Ξέχασα να προσθέσω πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ειρωνία είναι οι άθεοι εδωμέσα (+1 για μένα) ναι είναι τόσο πιο ΔΕΚΤΙΚΟΙ από τους ανθρώπους που ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ζούνε με τα πρώτυπα της ΑΓΑΠΗΣ και της ΑΝΟΧΗΣ. Αν εσύ φίλε μου είσαι χριστιανός ορθόδοξος, εγώ είμαι ο Πάπας! Άθεος δεν είμαι, αλλά δεν είμαι και οπαδός του Χριστόδουλου. Έχεις πέσει διάνα SGP (νομίζω πως με συναγωνίζεσαι στην άθλια επιλογή ονόματος) στην αντίφαση μεταξύ χριστιανισμού και ρατσισμού. Από τη μια κάποιοι πιστεύουν πως ο θεός ενεφύσησε την πνοή ζωής στον άνθρωπο, άρα όλοι μας έχουμε την ίδια θεόπνευστη ψυχή και από την άλλη θεωρούν πως κάποιοι λαοί και άνθρωποι είναι κατώτεροι. Τόση εκτίμηση στην θεόπνευστη ψυχή μας...
agpr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Μακάρι να έιναι μόνο υπόθεση και να μην ισχύει.Έχω πρόβλημα με τους αλβανούς γενικά χωρίς να πιστεύω πως είναι όλοι ίδιοι. Εξακολουθώ να μπερδεύομαι. Αν δεν είναι όλοι ίδιοι, γιατί έχεις πρόβλημα με όλους; Δεν προσπαθώ να το παίξω εξυπνάκιας, νομίζω πως πρέπει λίγο να ξαναδείς προσεκτικά τις απόψεις σου. Με την ησυχία σου και την ηρεμία σου. Μην θεωρήσεις τη συζήτηση κάτι σαν πνευματικό μπρα ντε φερ. Και έχω σοβαρό πρόβλημα με τον κλασσικό Έλληνα. ( δεν είναι ολοι οι έλληνες "κλασσικοί ελληνες" λολ! Τι αλλο θα πω σημερα? :-P )BTW: ειμαι έλληνας , μια από τα ίδια. έχεις δίκιο για τα τελευταία αλλά να στο πώ με ένα απλό παράδειγμα.Αμα είχα ενα σπίτι πίο εύκολα θα το νικοιαζα σε έλληνα παρα σε αλβανό! Και σίγουρα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικός ασχετα με την θρησκεία του και το χρώμα του. Δεν νομίζω οτι πιστεύει κάποιος το αντίθετο! Μη βάλεις το χέρι σου στη φωτιά, θα καείς.
unre@l Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Εξακολουθώ να μπερδεύομαι. Αν δεν είναι όλοι ίδιοι, γιατί έχεις πρόβλημα με όλους; Δεν προσπαθώ να το παίξω εξυπνάκιας, νομίζω πως πρέπει λίγο να ξαναδείς προσεκτικά τις απόψεις σου. Με την ησυχία σου και την ηρεμία σου. Μην θεωρήσεις τη συζήτηση κάτι σαν πνευματικό μπρα ντε φερ. , μια από τα ίδια. Μη βάλεις το χέρι σου στη φωτιά, θα καείς. Ξεμπερδέψου! Think Deeper Δεν το βάζω, γιατι απλά δεν εχω σπίτι να νοικιάσω
kaiowas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2006 Εκατσα και διαβασα ολο το τοπικ απο την αρχη και εχω να πω οτι ειναι η Λαμψη σε ριμεικ. Στην αρχη διαβαζα και δεν εβγαζα ακρη γιατι λεγανε ολοι οτι να ναι. Καπου στην σελιδα 3-6 ΠΕΘΑΝΑ στο γελιο, απιστευτες ατακες!(εβαζε και ο Τουφας τις διαφιμησεις με τα γατακια σαν να βλεπω ΤιΒι ηταν ΛΟΛΚ) Ε ηρθε και η εξομολογηση του punky στο τελος να με συγκινησει με το σκεπτικο χαπι εντ. Θελω να συγχαρω τους περισσοτερους εδω μεσα (καλα ειναι και καποιοι που πετανε πυροτουβλα στο ονομα του 'Κυριου') ασχετα αν διαφερουν οι αποψεις και σε μερικα θεματα το κυριως μενου ειναι οτι ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ! Ενιγουει θανκς φορ δε φαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.