Προς το περιεχόμενο

P5B-V vs P5B-VM

epitropos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, καλημέρα

Μετά απο πολύ ψάξιμο σε fora και e-shops, καταστάλαξα σ' αυτές τις δύο μητρικές :

1. Asus P5B-VM (s775, DDR2, 965G, VGA) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog...2&tab=specs

2. Asus P5B-V http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522493

Σύμφωνα με την Asus, η κυριότερη (για μένα) διαφορά ειναι οτι στην δεύτερη εχω την

δυνατότητα να ρυθμίσω χειροκίνητα την συχνότητα και την τάση των μνημών , την

συχνότητα του FSB και την τάση της cpu. http://event.asus.com/2006/mb/P5B/models.html

Εδω πρέπει να τονίσω, οτι αυτόν τον καιρό, όλοι συνιστούν P5WDH, πιστεύω όμως οτι

δεν μου χρειάζονται οι Digital Home δυνατότητές της.Επι πλέον, οι δύο παραπάνω

κάρτες έχουν ενσωματωμένη VGA με ανάλυση πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που χρησημοποιώ, πράγμα που κάνει και την συναρμολόγηση ευκολότερη.Επεξεργαστής θα αγοραστή ο Ε6600 και θα συνεργαστή με 2 Gb μνήμης.

Η τροφοδοσία θα γίνη απο ενα Enermax Liberty 620, και το σύστημα θα στεγαστή σ'ενα Coolermaster Stacker.

Περιμένω τις υποδείξεις και την κριτική σας για την παραπάνω σύνθεση.

Ευχαριστώ πολύ

Θρασύβουλος

Δημοσ.

Από ό,τι καταλαβαίνω προφανώς δεν ενδιαφέρεσαι -άμεσα τουλάχιστον- για παιχνίδια. Επίσης από τη στιγμή που δε θα υπάρχει κάρτα γραφικών τα 620W του τροφοδοτικού είναι υπερβολή. Εκτός κι αν σκέφτεσαι την μελλοντική αγορά ενός πολύ ενεργοβόρου μοντέλου.

Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας:

...Επι πλέον, οι δύο παραπάνω κάρτες έχουν ενσωματωμένη VGA με ανάλυση πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που χρησημοποιώ, πράγμα που κάνει και την συναρμολόγηση ευκολότερη...

Σχετικά με CPU και RAM είμαι σύμφωνος με τις επιλογές σου, με μόνη παρατήρηση πως αν καταλήξεις στην Asus P5B-V λόγω των δυνατοτήτων υπερχρονισμού αυτής, να πάρεις κάποιες μνήμες καλής ποιότητας και ταχύτητας.

Δημοσ.

Οχι, antonl, δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για παιχνίδια.Τα 620W του τροφοδοτικού είναι (και) μελλοντική επένδυση :να ξαναχρειαστώ τροφοδοτικό μόνο μετά απο χρόνια.H onboard VGA των παραπάνω μητρικών, εχει ανάλυση 2048 Χ 1536 ενώ εγώ αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ 1024 Χ 768, αρα δεν χρειάζεται να πάρω VGA,αρα ευκολότερη συναρμολόγηση (που θα είναι και η πρώτη της καριέρας μου).Μνήμες προσανατολίζομαι σε OCZ ή Supertalent, 800άρες πάντως.

Ερώτηση :Δηλαδή, η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης που αναφέρω παραπάνω αφορά μόνο το overclocking ??

Δημοσ.

Καλα μην το παιρνεις ως ενδειξη δυνατοτητων της καρτας αυτο το 2048χ1536...Αλλα αφου δεν θα παιξεις παιχνιδια θα σε καλυψει απολυτα...

(παντος εαν παρεις τελικα 965g κανε εαν μπορεις καποιο bench στην x3000 να δουμε πως παει...thanks)

Δημοσ.
...

Ερώτηση :Δηλαδή, η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης που αναφέρω παραπάνω αφορά μόνο το overclocking ??

Κατά 99% αφορούν μόνο το overclocking. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται να αυξήσεις την τάση στις μνήμες (δεν ξέρω αν αυτό μπορείς να το κάνεις στη συγκεκριμένη μητρική) για μεγαλύτερη σταθερότητα. Αλλά αυτό είναι μια εξαίρεση και σηνύθως τέτοιου είδους ασυμβατότητες λύνονται με BIOS updates. Γενικά αν δε σε ενδιαφέρει το o/c δε μπορώ να σκεφτώ σε τι άλλο θα μπορούσαν να σου χρησιμεύσουν αυτές οι ρυθμίσεις.

Κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα 620W είναι υπερ-υπερβολικά :)

Δημοσ.

παρότι έχω την πρώτη και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....θα σε οδηγήσω στη δεύτερη !!!

ο λόγος είναι η ταχύτητα της RAM που υποστηρίζει η δεύτερη είναι μεγαλύτερη και έτσι οι δυνατοτητες του Core2Duo σου θα απογειωθούν...!

η πρώτη υποστηρίζει μνήμη το πολύ 533MHz...

Δημοσ.
παρότι έχω την πρώτη και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....θα σε οδηγήσω στη δεύτερη !!!

ο λόγος είναι η ταχύτητα της RAM που υποστηρίζει η δεύτερη είναι μεγαλύτερη και έτσι οι δυνατοτητες του Core2Duo σου θα απογειωθούν...!

η πρώτη υποστηρίζει μνήμη το πολύ 533MHz...

Για τις ASUS P5B-V & P5B-VM:

4 x DIMM, max. 8GB, DDR2 800 / 667 / 533 MHz, non-ECC, un-buffered memory

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...