Προς το περιεχόμενο

Αγορά από alibris.co.uk

JoKo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να παραγγείλω κάποια βιβλία από το alibris.co.uk.

Όλα τα βιβλία είναι καινούρια και από το ίδιο το κατάστημα (όχι από τρίτους πωλητές δηλαδή) και τα έχω βρει φτηνότερα σε σχέση με τον Παπασωτηρίου (κερδίζω περίπου 50 ευρώ ανά βιβλίο, 150 όλα μαζί!) ή το amazon.co.uk (εντάξει, η διαφορά εδώ είναι μικρότερη).

Το θέμα όμως είναι ότι η παραγγελία είναι σχετικά μεγάλη (βγαίνουν λίγο παραπάνω από 400 ευρώ) και δεδομένω ότι δεν έχω ξανακάνει αγορά μέσω internet, θα ήθελα τις συμβουλές σας.

• Υπάρχει κάποιος που να το έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο; Και αν ναι, πόσο ευχαριστημένος έμεινε;
  • Εκτός από τα ίδια τα βιβλία και τα μεταφορικά, θα πρέπει να πληρώσω και τίποτα εκτελωνισμούς κ.τ.λ.;
  • Επειδή δεν έχω πιστωτική κάρτα, σκέφτομαι να πάρω μία χρεωστική, π.χ. την Attica Gift Card. Έχετε κάποια άλλη να προτείνετε;

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι όλα τα βιβλία είναι ετοιμοπαράδοτα και ότι σε ευρωπαϊκές χώρες κάνουν 3 με 14 μέρες να παραδοθούν.

Ελπίζω τώρα να έχω βάλει όλα τα δεδομένα :D . Περιμένω απαντήσεις!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Εκτελωνισμούς και τέτοια δεν θα πληρώσεις. Μόνο μεταφορικά. Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει πολλές δεκάδες αγορές από το αμερικάνικο παράρτημα του alibris (alibris.com) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πλέον δεν αγοράζω βιβλία από πουθενά αλλού.

Η πλειοψηφία των βιβλίων που πήρα ήταν μεταχειρισμένα σε ποιότητα που ανταποκρινόταν στην περιγραφή που υπήρχε στο site. Σε περιπτώσεις που το βιβλίο είχε εξαντληθεί ή ο τρίτος πωλητής αργούσε πολύ να το στείλει, το alibris ακύρωσε από μόνο του την παραγγελία και επέστρεψε τα λεφτά στην κάρτα.

Όσο αφορά το αμερικάνικο alibris, πάντα κάνει παραπάνω μέρες να το στείλει από όσες λέει. Οι 2 εβδομάδες έχουν γίνει πολλές φορές μήνας. Όμως έχε υπ'όψη σου ότι οι ημερομηνίες που δίνει το alibris είναι προφανώς από τη στιγμή που θα έχουν το βιβλίο στα χέρια τους (από τον τρίτο πωλητή) και θα στο στείλουν εσένα. Ο τρίτος πωλητής όμως μπορεί να κάνει μέρες να στείλει το βιβλίο στο alibris και αυτός ο χρόνος δεν μπορεί να προβλεφθεί, ούτε να συνυπολογιστεί.

Όλες μου τις αγορές τις είχα κάνει με πιστωτική Visa, χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά κι εγώ έχω αρχίσει και προτιμώ τις χρεωστικές. Νομίζω ότι οι gift cards θα κάνουν τη δουλειά αλλά δες και τις prepaid της Eurobank, εντός των ημερών θα πάω να πάρω μια τέτοια.

Κατά τ'άλλα alibris και πάλι alibris.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Όπως είχα πει τα βιβλία τα έχει το ίδιο το Alibris, επομένως ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένω παραπάνω από ό,τι χρειάζεται.

Θα πάω σήμερα να βγάλω και μια κάρτα και θα είμαι εντάξει...

Δες και αυτα τα 2 μηπως γλυτωσεις το χαρτι και τα μεταφορικα!

Σε ηλεκτρονική μορφή τα έχω σχεδόν όλα, αλλά το θέμα είναι να τα έχω και σε χαρτί... ;)

Δημοσ.
Σε ηλεκτρονική μορφή τα έχω σχεδόν όλα, αλλά το θέμα είναι να τα έχω και σε χαρτί... ;)

Έεεεεεεετσι, έεεεεεεεετσι! :mrgreen: Τα βιβλία μόνο σε χαρτί διαβάζονται, ούτε σε PDA, ούτε σε οθόνες υπολογιστή, ούτε πουθενά αλλού.

Δημοσ.
Έεεεεεεετσι, έεεεεεεεετσι! :mrgreen: Τα βιβλία μόνο σε χαρτί διαβάζονται, ούτε σε PDA, ούτε σε οθόνες υπολογιστή, ούτε πουθενά αλλού.

Συμφωνώ απόλυτα:wink:

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα:wink:

Δημοσ.

Διαβάζονται και σε PDA, αλλά σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους...

Ας πούμε για παράδειγμα προς το τέλος του χειμώνα ή ακόμα και στις αρχές του καλοκαιριού. Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που είναι τόσο καλά τα βιβλία και θέλεις να τα ξαναδιαβάσεις, μπορείς και στις αρχές του φθινοπώρου... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...