Προς το περιεχόμενο

Adobe Reader 8 rant και διάφορα άλλα

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί μας βασανίζει έτσι η Adobe; Τί έχουμε κάνει;

Βγήκε πριν λίγες μέρες το Adobe Reader 8 για Windows:

http://www.adobe.com/products/reader/

http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/win/8.x/8.0/enu/AdbeRdr80_en_US.exe

ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/win/8.x/8.0/enu/AdbeRdr80_en_US.exe

Το πρώτο λινκ μπορεί να μη σας δίνει κανονικό download αλλά αρχείο για on-line εγκατάσταση.

Διάβασα ότι είναι γρηγορότερο και λειτουργικότερο από το 7. Είπα να το δοκιμάσω...

Γρηγορότερο; Δεν ξέρω. Βαρύτερο; Ναι!

Λειτουργικότερο; Έχει κάτι καινούργια ωραία κόλπα και γενικά βελτιώσεις. Φαίνεται λειτουργικότερο. Οι γραμμές των μενού και των εργαλειών δεν ξέρω πώς φαίνονται σε Luna κλπ., αλλά σε Windows Classic βλέπω ένα μουντό, πεθαμένο γκριζογάλανο, που είναι απωθητικό.

Τρώει πολλή μνήμη. Πολλή! Απενεργοποίησα διάφορα πράγματα (preloader, αυτόματες ενημερώσεις, search cache κλπ.) με το χέρι και μετά έτρεξα το τελευταίο Adobe Reader SpeedUp στο recommended setting (έχει και turbo και bare). Είχα δύο χρόνια να το χρησιμοποιήσω και δεν φανταζόμουνα ότι θα το ξαναχρειαστώ...

Τώρα φορτώνει σφαίρα και τρώει λιγότερη μνήμη. Είμαι ευχαριστημένος και θα το κρατήσω. Δεν γυρίζω στο 7. Τρώει βέβαια παραπάνω μνήμη από το δημοφιλές Foxit Reader (για ένα αρχείο που έχω τώρα ανοιχτό: 33ΜΒ έναντι 9MB) αλλά το Foxit δεν μου κάνει για τρεις λόγους:

1. Όχι ιδανική απεικόνιση στα γράμματα
  2. Όχι γρήγορη απεικόνιση στα γραφικά
  3. Προβλήματα στην αναζήτηση

Μετά από τόσα χρόνια η αναζήτηση ενος reader που κάνει τα βασικά, τα κάνει καλά, είναι ελαφρύ και είναι και γρήγορο, φαίνεται ότι παραμένει απέλπιδα... Το Acrobat 4 είναι το τελευταίο που τα έκανε όλα αυτά, αλλά υποστηρίζει PDF μέχρι έκδ. 1.3 (τώρα σχεδόν όλα είναι είτε 1.4 (θέλει Adobe Reader 5) είτε 1.5 (θέλει 6)).

Ο δημιουργός του Adobe Reader SpeedUp τα λέει ωραία:

I've said it before, but I'll say it again: this should be the last version of the program as there isn't much else to do with it. I could do with rewriting the Tweaks part of the program, but I honestly don't think it's worth it.

You should probably use Foxit Reader anyway. I just wished they'd fix the stupid Cleartype quality and add more settings to the program. Ah well. Download ARSU from below if you want it.

Στο μεταξύ βρήκα τελευταία ένα υποσχόμενο πρότζεκτ. Είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα (ούτε αναζήτηση ούτε εκτύπωση). Είναι ανοιχτού κώδικα και βασίζεται στην βιβλιοθήκη Poppler. Για όποιον ενδιαφέρεται:

Sumatra PDF

Δημοσ.

Έχω χάσει τον λογαριασμό. :-) Δεν θυμάμαι πια...

Από κει άρχισε ή κατρακύλα ή από το 6; Μπορεί να πήγα στο 6 επειδή το 5 δεν διάβαζε κάποιο PDF 1.5...

Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το 4 ήταν σφαίρα (είμαι περίεργος να το βάλω καμιά φορά να δω πώς θα πηγαίνει στα σημερινά μηχανήματα...)

Δημοσ.

Κάποια φάση ένα .pdf είχε πρόβλημα, δεν έδειχνε τα ελληνικά, οπότε τους έβαλα όλους με τη σειρά και τους δοκίμαζα, από τον 3 μέχρι τον 6 που μόλις είχε βγει.

3, 4 και 5 πήγαιναν σφαίρα, ο 6 σερνόταν χειρότερα από σαλιγκάρι. Τότε με τον 6 ήταν που βγήκε και το SpeedUp...

Δημοσ.

Τότε, ήταν λόγω των PDF 1.5... Κοιτάζω τώρα και είναι περισσότερα απ' όσα νόμιζα.

Εκδόσεις Acrobat Reader και έκδ. PDF που διαβάζουν:

>AcroRead 1.0,  1993,  PDF 1.0 
AcroRead 2.0,  1994,  PDF 1.1
AcroRead 3.0,  1996,  PDF 1.2
AcroRead 4.0,  1999,  PDF 1.3
AcroRead 5.0,  2001,  PDF 1.4
AcroRead 6.0,  2003,  PDF 1.5
AcroRead 7.0,  2005,  PDF 1.6
AcroRead 8.0,  2006,  PDF 1.6

Δημοσ.

Το δοκιμασα πιστευω ειναι πιο γρηγορο απο το 7, ειδικα χωρις το Speedup που το δοκιμασα στην αρχη και ηταν μια ευχαριστη εκπληξη...

Δημοσ.

Κι εγώ που το δοκίμασα είναι πολύ ποιο γρήγορο από το 7. Απ' οτι είδα μετά την εγκατάστασή του στα προγράμματα που τρέχουν με την έναρξη των Windows τρέχει και το Adobe Reader Speedup που πρέπει να 'ναι του ίδιου του Reader μιας και δεν είναι αυτό που αναφέρει ο Eusebius.

Δημοσ.

kastel, αυτό που λες είναι το Adobe Reader Speed Launcher, ένα ελεεινό κόλπο που έχουν βρει διάφοροι έξυπνοι τελευταία. Δηλ., φτιάχνεις ένα πρόγραμμα που κάνει μισή ώρα να ξεκινήσει και μετά, για να μη δυσφορεί ο κόσμος και καλλιεργείται άσχημη εντύπωση, φτιάχνεις κι άλλο ένα προγραμματάκι που ξεκινάει μαζί με το ΛΣ και προφορτώνει ένα κομμάτι του κυρίως προγράμματος.

Άμα το έκαναν όλοι αυτό, τα Win θα είχαν πεντήντα εγγραφές στο Startup και θα ήθελαν ένα γίγα μόνο και μόνο για να πάρουν μπρος...

Ένα άλλο γνωστό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί preloader/speed launcher είναι το OpenOffice 2...

btw, βάλτε το Autoruns της Sysinternals και αποεπιλέξτε (μην σβήσετε) το Launcher, να δείτε πόσο γρήγορα ξεκινάει το 8... :-)

Δημοσ.
...Ένα άλλο γνωστό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί preloader/speed launcher είναι το OpenOffice 2...

Χε χε, από το MS Office το έκλεψαν αυτό...!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...