Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii - Παιχνίδια και Απορίες

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτά που λές είναι άποψή σου.

Ανεξάρτητα όμως από το ποιά είναι η άποψή σου, το πώς βρήκα το χειρισμό του Red Steel είναι καθαρά προσωπική μου εμπειρία.

Δεν χρειάστηκε να συνηθίσω το οτιδήποτε στο χειρισμό του και ούτε με κούρασε οποιαδήποτε ιδιοτροπία του.

Ο χειρισμός του μοιάζει αρκετά με το mouse, τόσο ώστε να τον βρίσκω απόλυτα ικανοποιητικό. Αν το στρίψιμο ήταν γρηγορότερο, τότε θα έλεγα ότι είναι σχεδόν τέλειος.

Τα FPS στις κονσόλες ήταν πάντα το χειρότερό μου, διότι βρίσκω ελεϊνό το χειρισμό με τα dual-analog sticks. Καμία σχέση με το keyboard-mouse στα PC.

Αυτό που είδα στο Red Steel είναι κλάση ανώτερο του dual-analog για εμένα και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.

Και όπως είπα και πρίν, τώρα ανυπομονώ ακόμα περισσότερο να δοκιμάσω COD3 και MOH.

Kαι γιατί αμφιβάλλεις για το αν θα εξικιωθεί ο PC User? PC gamer ήμουν εδώ και 16 χρόνια και δεν έμεινε FPS που να μή το ξέσκισα. Γι'αυτό και τα βαρέθηκα.

Η εξικίωση με το χειρισμό του Red Steel ήταν υπόθεση 5 λεπτών για να χτυπάω το ένα headshot μετά το άλλο. Ούτε καν zoom δεν χρειάζεται να κάνω.

Πού βρίσκεις το παράξενο?

Αντίθετα, αν πάω να παίξω FPS με τα dual-analogs, στο τέλος θα σπάσω το χειριστήριο στο τοίχο από τα νεύρα μου.

Ο καθένας με τα γούστα του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μαλλον εχουμε πολυ διαφορετικα στανταρντς. ή εισαι πολυ δογματικος χωρις να εχεις δικιο.

δεν νομιζω οτι αμα πιασεις στα χερια σου το gears που εφερα σαν παραδειγμα οτι θα σπασεις το χειρηστηριο απο τα νευρα σου.

αυτο ειναι πολυ μεγαλη υπερβολη! οπως υπερβολικα ειναι και τα υπολοιπα που εγραψες κατα τη γνωμη μου πανω στο θεμα του χειρισμου fps.

συμφωνω στο οτι αρκετα games εχουνε καλυτερο χειρισμο απο το zelda, πραγμα που εχεται απλα να επιβεβαιωσει αυτο που λεγαμε απο παλια οτι στο zelda απλα "κολλησανε" απο πανω απο την εκδοση gamecube το χειρισμο (wiimote/nunchak) και το βγαλανε για system-seller στο wii.

wii fps suck προς το παρον, να δουμε στο μελλον.

ολες οι ελπιδες στο metroid prime (!)

αν και το metroid prime ειχε παρει 100αρια στο gamecube επειδη την εποχη που βγηκε ειχε ισαξια γραφικα με τα καλυτερα games στα pc της εποχης.. (δες τα review εδω οτι ολο για "γραφικα" και "γραφικα" λενε)

.......να δουμε στο wii τι θα κανει..

Δεν αντιλέγω για αυτά που λές για τα γραφικά. Ειδικά για τα προηγούμενα Metroids.

Το Gears of War δεν το έχω παίξει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Η γνώμη μου σχηματίστηκε από άλλους τίτλους, πιό συμβατούς με τα στάνταρντ του FPS genre. Η τελευταία απόπειρά μου ήταν με το COD3, το οποίο είχα τη τύχη να το δοκιμάσω σε XBOX360 και να το παρατήσω στο μισάωρο.

Ούτε δογματικός είμαι, ούτε υπερβάλλω. Αντίθετα το σκεπτικό με το οποίο εκφέρω την άποψή μου είναι το εξής:

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό gamer και μαθαίνω πολύ δύσκολα. Μόνο στο Zelda για να καταλάβεις, μου βγήκε η πίστη μέχρι να μάθω να κοντρολλάρω σωστά το analog stick. Όλο διαγώνια περπατούσα.

Αντίθετα, σε οτιδήποτε χειρισμό του Zelda είχε να κάνει με στόχευση, λόγω ομοιότητας με το mouse, κατευθείαν μπάμ-μπάμ έβγαζα άκρη.

Με το Red Steel ένιωσα κατευθείαν στο στοιχείο μου. Η στόχευση δεν είναι όπως το light-gun, όπου σε εκείνη τη περίπτωση εκεί που στοχεύεις εκεί πάει η σφαίρα. Η κίνηση του στόχου σου επάνω στην οθόνη είναι πάρα πολύ κοντά στην αίσθηση του ποντικιού.

Μου πήρε 5 λεπτά να συνηθίσω το bouncing box και αυτό ήταν. Νιώθω 100% στο στοιχείο μου, ενώ η σκόπευση με το Wiimote μου αρέσει πολύ περισσότερο απ'ότι με το mouse.

Οπότε, κάθομαι και σκέφτομαι ότι αν εγώ, ο οποίος είμαι απόλυτα μέτριος gamer εξικοιώνεται τόσο γρήγορα με το χειρισμό του παιχνιδιού, τότε σίγουρα και άλλοι PC gamers καλύτεροι από εμένα θα βρούν επίσης πανεύκολο το χειρισμό του Red Steel.

Αντίθετα, οι κονσολάκηδες, οι οποίοι έμαθαν τα FPS παιχνίδια να τα παίζουν με analog-sticks και τη βοήθεια του auto-lock, όπως τα βρίσκουν σκούρα με το ποντίκι, έτσι θα τα βρίσκουν σκούρα και με το Wiimote, ακριβώς γιατί η στόχευση είναι έμμεση όπως του mouse και όχι άμεση όπως το lightgun.

Το στρίψιμο είναι αργό, πολύ πολύ αργό, αλλά δεν είναι εμπόδιο για να περάσεις καλά με το παιχνίδι αυτό.

Από κεί και πέρα, αναφέρομαι καθαρά στο χειρισμό και όχι στα γραφικά. Αν παρατήρησες είπα ότι το παιχνίδι για εμένα σώζεται από το χειρισμό του, ο οποίος και μου άρεσε πολύ. Γραφικά, ιστορία και framerate έτσι κι έτσι.

Εφόσον λοιπόν έχει τέτοιο χειρισμό το Red Steel, ανυπομονώ πάρα πολύ να παίξω τα FPS παιχνίδια που λένε ότι έχουν καλύτερο χειρισμό από αυτόν....

Εdit: Όσο για τα στάνταρντς που λές, δεν νομίζω να διαφέρουμε και πολύ. Απλώς έχω βαρεθεί τα FPS και ο χειρισμός τους στο Wii είναι μιά δόση φρεσκάδας για να ξαναασχοληθώ μαζί τους. Μετά θα τα βαρεθώ πάλι.

Το τελευταίο FPS που έπαιξα ήταν το F.E.A.R. στο PC, με όλα τα γραφικά στο max. Το παιχνίδι ήταν ΠΑΤΑΤΑ. Βρε δε πά να λέτε ότι θέλετε, το παιχνίδι ήταν βαρετό μέχρι αηδίας. Το τερμάτισα με το ζόρι μόνο και μόνο να δώ τί διάολο γίνεται στο τέλος. Μόλις το τερμάτισα, το επόμενο δευτερόλεπτο το παιχνίδι διαγράφτηκε από το PC και μετά από 10 λεπτά και από τη μνήμη μου. Tα ίδια και με το Doom 3. Στην αρχή έκανα ΟΥΑΟ από τα γραφικά και μετά ουαο από τη νύστα. Μόνο ο τελικός κακός άξιζε, αν και μου θύμισε πολύ τον κακό του Serious Sam First Encounter, με τη μόνη διαφορά ότι ο κακός του Doom 3 ήταν για τα μπάζα όσον αφορά τη δυσκολία.

Το HL2 φαινόταν τρομερό, αλλά με έπιανε αυτή η αναθεματισμένη αναγούλα μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού και το παράτησα στη τελική. Ε, δεν θα παίρνω και δραμαμίνες για ένα παιχνίδι. Υπόψην, το μόνο άλλο FPS που μου φέρνει αναγούλα είναι το Wolfenstein 3D του 1991.

Τώρα το S.T.A.L.K.E.R φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ίσως να του ρίξω μιά ματιά, αν ξεκολλήσω από το Wii...........

aporo pote exete ton xrono na pezete ta games k na grafete afta pou grafete....

anyway...

to wii einai poli kalo pareistiko game idios to wiisport k to wiigame pou dokiamasa

poli xavale to box k to bowling.an k den prokite na to agorasw epidi apefthinete se pio light koino.ala einai oti kalitero gia mia parea pou mazevete me tis gomenes se kapio spiti na perasei euxarista thn wra tu ....

Σωστα... θα φερω τη γκομενα σπιτι και θα παιζω Manhunt 2, No More Heroes, Disaster: Day of Crisis, Sadness, Metroid κλπ... αηδια αυτη η καραμελα με το παρειστικο...

Συμφωνω. Eκτος και μας κοροιδεψε η Νιντεντο :mad: και πηραμε 250 ευρω επιτραπεζιο :razz:

Offtopic:Πως σου φανηκε το Phoenix Wright?

Πορωση!!! 8 το πρωι το παρατησα και αυτο γιατι φοβομουν μη με παρει ο υπνος και σπασω κανα DS την ωρα που κοιμαμαι ^^ ειμαι στο Episode 3 και μου αρεσει ΤΡΕΛΑ η πλοκη.

Πορωση!!! 8 το πρωι το παρατησα και αυτο γιατι φοβομουν μη με παρει ο υπνος και σπασω κανα DS την ωρα που κοιμαμαι ^^ ειμαι στο Episode 3 και μου αρεσει ΤΡΕΛΑ η πλοκη.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=150074&page=25 ΥΑΥ :razz:

aporo pote exete ton xrono na pezete ta games k na grafete afta pou grafete....

anyway...

Eίπα ότι τα παιχνίδια στο Wii ήταν η κύρια ασχολία μου το Σαββατοκύριακο που είχα χρόνο και τώρα έγραψα τις εντυπώσεις μου.

Για τσέκαρε πόσα πόστ έχω εδώ πέρα το Σαββατοκύριακο.

Θα δείς ότι είναι μόνο ένα.....

Σωστα... θα φερω τη γκομενα σπιτι και θα παιζω Manhunt 2, No More Heroes, Disaster: Day of Crisis, Sadness, Metroid κλπ... αηδια αυτη η καραμελα με το παρειστικο...

sorry bro.ala afta ta games epeksa afthn thn entipwsh ebgala....kalo einai prin apo ta uza k kana epitrapezio h kana wii.....oso gia ta shooters k role playing games den exw ton xrono na pezw.protimw to pc gia tetia games.ante k kana pro6 k gt4 gia ps2....

Καλά έχετε τρελαθεί όλοι και λέτε τα ίδια και τα ίδια, ποιό είναι καλύτερο και χεστήκαμε...

Χαρείτε τις κονσολίτσες και αφήστε τα αυτά...

Εγώ προσωπικά έχω και 360 και Wii, θα πάρω και ps3...

Και πορώθηκα με gears,Virtua Tennis 3,Pro6 στο 360, και απίστευτη πόρωση με τρελό χειρισμό και gameplay στο Zelda Wii, και πόρωση η F1 στο ps3 και blue ray,metal gear,ff12 που θα δω στο ps3...

Ποιό είναι το πρόβλημά σας?

Πάντως πιο πολύ πορώθηκα με Zelda προσωπικά (που το παίζω ακόμα και δεν το έχω τερματίσει) παρά με gears of war που το τερμάτισα σε 7 μέρες έπαιξα 1 εβδομάδα στο live και τέλος...Αυτά

Παράγγειλα σήμερα απο eshop το Wii και το Wario-something και διαβάζω κάτι για καλώδια. Η tv μου δεν έχει video-in, audio-in κτλ, συνδέεται με κονσόλες με τον παραδοσιακό τρόπο που ίσχυε απο εποχή atari & nes, δηλ. είτε μέσω κεραίας, είτε με scart. Έχει τέτοιο καλώδιο μέσα στο κουτί ή πρέπει να αγοράσω κάποιο άλλο? Αν παίζει το 2ο, any recommendations?

Eπίσης βλέπω εδώ οτι πουλάνε ξεχωριστά το remote και το nanchuk, για να παίξω 2πλό πχ wii sports χρειάζονται και τα 2...? Είναι πολλά τα λ7 :-P

Να'σαι καλά για τη γρήγορη απάντηση, γιατι ήμουν έτοιμος να παραγείλω άλλο καλώδιο απο eshop :lol: ;-)

arkei i tileorasi sou na exi kanali AV giati den prokeitai na to vreis me sixnotites opws me ta palia nes klp...

episis gia na paizeis 2plo wii sports xreiazesai deutero xeiristiro sta tennis , baseball, box. sta alla paizeis enalaks.egw tha proteina na pareis allo ena an prokeitai na paikseis diplo, pare ena k tha me thimitheis sto tennis...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...