Προς το περιεχόμενο

Nintendo Wii - Παιχνίδια και Απορίες

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aπλα στειλε pm σε οποιον εχεις βαλει και για να εισαι βεβαιος οτι θα το δει ο αλλος και για να μην γεμιζει με ασκοπα ποστ το θεμα αυτο...

Εγω θα σε προσθεσω πιο μετα, αν θες προσθεσε και το δικο μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λίγα λόγια για το Zelda - Twilight Princess

Κοντεύω προς το τέλος και προσωπικά απογοητεύτηκα πολύ (και βαρέθηκα πολύ) με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όποιος καταφέρει να ξεφύγει από το hype και καθήσει να δει το παιχνίδι αντικειμενικά, είναι ένα way-old gen παιχνίδι (μηχανισμοί gameplay αραχνιασμένοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι με το A Link to the Past, επιτέλους φτάνει να μας πουλάνε το ίδιο παιχνίδι ξανά και ξανά) με γραφικά last-gen, πλοκή και ιστοριά αστεία (ποτέ δεν ήταν το ατού των Zelda) και χειρισμό Wii έτσι για να γλυκαθούμε.

Βέβαια, αν το παιχνίδι είχε τον πολύ καλοστημένο σχεδιασμό του A Link to the Past (για να μη μιλήσω για το βάθος που προσέφερε το Light World/ Dark World) τουλάχιστον θα ήταν ένα Zelda Tribute, για αυτούς που νοσταλγούν το παρελθόν. Αλλά, ούτε αυτό δεν κάνει σωστά, διότι είναι πολύ ρηχό και έχει και σχεδιαστικά λάθη!

1. Δεν έχει δωθεί ιδιαίτερη σκέψη στα αντικείμενα του Link. Τα περισσότερα τα χρησιμοποιείς αναγκαστικά στο dungeon που τα βρίσκεις και μετά τα κρατάς μόνο για ενθύμιο. Φανταστείτε με λίγη σκέψη τι interactivity θα μπορούσαν να εισάγουν.

2. Ακολουθεί τη φόρμουλα μέχρι αηδίας. Mini-quests για να καταφέρεις να μπεις στο dungeon, mid-boss για το απαραίτητο item, last boss, καρδούλα και φύγαμε. Επανέλαβε ξανά και ξανά και ξανά... Ήταν συναρπαστικό το 1995, αλλά σήμερα...

3. Ωραία, φτιάξαν έναν μεγάλο κόσμο και τον αφήσαν άχαρο και άδειο. Πάλι καλά που έχει και το ψάρεμα.

Δεν μπορώ πλέον να αντέχω παιχνίδια αντίκες σερβιρισμένα με ωραία γραφικά (πόσο μάλλον όταν και τα γραφικά δεν πιάνουν μία μπροστά στα ΗD γραφικά που παίζουν πλέον). Επαναπαύονται οι "αλάθητοι" δημιουργοί της Nintendo και αναμασούν τις ιδέες που ανέπτυξαν 10+ χρόνια πριν (σου βάζουν και μάχες καβάλα στ' άλογο για να μη λες ότι δεν κατεβάζει ιδέες η κούτρα τους). Και μοιράζουν όλοι αβέρτα κουβέρτα τα 9άρια και τα 10άρια.

Αν δεν έχεις παίξει Zelda στη ζωή σου, είναι πολύ καλό παιχνίδι (με τα προβλήματά του, όπως αυτό με τα items), αλλά αντικειμενικά δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Είναι παλιατζούρα αδικαιολόγητη.

Ελπίζω να μην είναι αυτή η new gen της nintendo. Επλίζω να μην είναι αυτή η new gen των videogames.

ε νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος..

δε λεω οτι το zelda ειναι το τελειο παιχνιδι και οτι δεν πρεπει να βελτιωθουν αρκετοι τομεις του ομως καποια απο τα χαρακτηριστικα που περιεγραψες(dungeon,αντικειμενα,γενικοτερα το gameplay)ειναι που χαρακτηριζουν ενα zelda..αν αυτα άλλαξουν ριζικα τοτε πιθανοτατα δεν θα εχουμε να κανουμε με εναν zelda τιτλο..

αν και το twilight princess για μενα ειναι ενα εξαιρετικο game δεν θα διαφωνησω καθετα μαζι σου..

η αληθεια ειναι οτι χρειαζεται μια ανανεωση η σειρα..να βελτιωθουν καποια πραγματα και να προστεθουν και καποια αλλα..και νομιζω το εχει καταλαβει και η ιδια η nintendo γιατι οπως ανακοινωθηκε το twilight princess θα ειναι το τελευταιο zelda με τη μορφη ειχαν μεχρι τωρα..να περιμενουμε αλλαγες στο επομενο wii zelda..ισως μια οπτικη γωνια 1ου προσωπου που θα εκανε και καλυτερη τη χρηση του wiimote σε εναλλαγη με την οπτικη 3ου προσωπου σε στυλ oblivion και ενα πιο ρεαλιστικο στυλ(λεω εγω τωρα:) ) να ηταν καποιες καλλες αλλαγες..

Μάλλον θα συμφωνήσω με τα παραπάνω για ξαναζεσταμένο φαγητό...

Όχι δεν έχω προχωρήσει το παιχνίδι...

Ναί το έχω δεί ελάχιστα προς το παρόν...

Αλλα απο αυτά τα λίγα μπορώ να πώ πως έπαιζα ένα expansion του ocarina με τον link λίγο πιο θυληπρεπή απο όσο θα έπρεπε...

Σίγουρα θα κάτσω να ασχοληθώ και να το τερματίσω...

Δεν μου δημιουργεί πάντως το δέος που ένιωθα όταν έπαιζα (και παρεπιπτόντως σχεδόν τελειώνω και πάλι) το link to the past και πόσο μάλλον το Ocarina of time!

Νομίζω οτι ξέρω την αρχή... τη μέση... το τέλος... και δυστυχώς και τη συνέχεια...

Αλήθεια αυτή η ζέλντα μάλλον πρέπει να προσλάβει κάποιον να την φυλάει... κάθε λίγο και λιγάκι να την απαγάγουν... πάει πολύ...

ε νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος..

η αληθεια ειναι οτι χρειαζεται μια ανανεωση η σειρα..να βελτιωθουν καποια πραγματα και να προστεθουν και καποια αλλα..και νομιζω το εχει καταλαβει και η ιδια η nintendo γιατι οπως ανακοινωθηκε το twilight princess θα ειναι το τελευταιο zelda με τη μορφη ειχαν μεχρι τωρα..

Ναι έχεις δίκιο είμαι υπερβολικός, σε αντιστοιχία όμως με τα διθυραμβικά reviews που διαβάζω παντού. Ακόμα και το κατά τα άλλα εγκυρότατο Edge, το οποίο βαθμολογεί με κύρια κριτήρια το gameplay και πρωτίστως την πρωτοτυπία, του δίνει 9/10.

Ας ελπίζουμε να γίνουν όντως αλλαγές, μικρές, μεγαλύτερες, ακόμα και ριζικές.

Όλα αυτά είναι προσωπικές μας απόψεις.

Το ίδιο παιχνίδι έχει διαφορετική απείχηση στο καθένα από εμάς και για διαφορετικούς λόγους.

Τερμάτισα πρίν από 3 μέρες το Zelda. Μου πήρε 70 ώρες ακριβώς. Ήθελα να ανακαλύψω όλα τα μυστικά του, αλλά δυστυχώς δεν τα βρήκα όλα.

Οι δικές μου εντυπώσεις είναι ότι το Zelda Twillight Princess είναι από τα καλύτερα και πιό καλοδουλεμένα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ μου.

Το παιχνίδι με τράβηξε τελείως μέσα στο κόσμο του, τον οποίο βρήκα πλούσιο, ποικιλόμορφο και με άπειρα πράγματα να κάνεις.

Ήταν μία επική εμπειρία και ανυπομονώ για το επόμενο Zelda...

Το ίδιο παιχνίδι έχει διαφορετική απείχηση στο καθένα από εμάς και για διαφορετικούς λόγους.

Τερμάτισα πρίν από 3 μέρες το Zelda. Μου πήρε 70 ώρες ακριβώς. Ήθελα να ανακαλύψω όλα τα μυστικά του, αλλά δυστυχώς δεν τα βρήκα όλα.

Οι δικές μου εντυπώσεις είναι ότι το Zelda Twillight Princess είναι από τα καλύτερα και πιό καλοδουλεμένα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ μου.

Το παιχνίδι με τράβηξε τελείως μέσα στο κόσμο του, τον οποίο βρήκα πλούσιο, ποικιλόμορφο και με άπειρα πράγματα να κάνεις.

Ήταν μία επική εμπειρία και ανυπομονώ για το επόμενο Zelda...

Μαύρισε με το δείκτη του ποντικιού την επόμενη πρόταση:

Βρήκες την magic armor ? Ψάχνω παντού rupees για να την αγοράσω!

Oποιος δεν έχει τερματισει το παιχνιδι μη μαυρίσει την παραπάνω πρόταση γιατι είναι spoiler! :mrgreen:

Τεκμηρίωσα την άποψη που παρέθεσα, δεν ανέφερα απλά ότι "προσωπικά δε μου άρεσε το Zelda".

Δεν είναι προσωπική άποψη ότι το παιχνίδι είναι αμείλικτα γραμμικό και επαναλαμβανόμενο. Το 1995 αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα, αλλά 11 χρόνια μετά ήλπιζα να κάνει το Zelda κάνει κάποια βήματα μπροστά. Η απάντηση "αυτό είναι το Zelda" αυτοακυρώνεται φυσικά, όλα τα franchise εξελίσσονται.

Αν δεν έχει παίξει κανείς τα παιχνίδια στα οποία βασίζεται, A Link to the Past και Ocarina of Time (ακόμα και σήμερα), είναι λογικό να ξετρελλαθεί με το παιχνίδι, τα videogames όμως έχουν προχωρήσει πολύ από τότε και το TP έχει ένα αρκετά κουρασμένο gameplay που δείχνει τα χρονάκια του εν έτει 2006).

Μαύρισε με το δείκτη του ποντικιού την επόμενη πρόταση:

Βρήκες την magic armor ? Ψάχνω παντού rupees για να την αγοράσω!

Oποιος δεν έχει τερματισει το παιχνιδι μη μαυρίσει την παραπάνω πρόταση γιατι είναι spoiler! :mrgreen:

Ναι την πήρα. Την χρησιμοποιείς μόνο σε πολύ συγκεκριμένες φάσεις, διότι έχει τα αρνητικά της.

Τεκμηρίωσα την άποψη που παρέθεσα, δεν ανέφερα απλά ότι "προσωπικά δε μου άρεσε το Zelda".

Δεν είναι προσωπική άποψη ότι το παιχνίδι είναι αμείλικτα γραμμικό και επαναλαμβανόμενο. Το 1995 αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα, αλλά 11 χρόνια μετά ήλπιζα να κάνει το Zelda κάνει κάποια βήματα μπροστά. Η απάντηση "αυτό είναι το Zelda" αυτοακυρώνεται φυσικά, όλα τα franchise εξελίσσονται.

Αν δεν έχει παίξει κανείς τα παιχνίδια στα οποία βασίζεται, A Link to the Past και Ocarina of Time (ακόμα και σήμερα), είναι λογικό να ξετρελλαθεί με το παιχνίδι, τα videogames όμως έχουν προχωρήσει πολύ από τότε και το TP έχει ένα αρκετά κουρασμένο gameplay που δείχνει τα χρονάκια του εν έτει 2006).

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.

Κι εγώ έχω σκυλοβαρεθεί όλα τα FPS και TPS γιατί είναι ακριβώς αυτό: Κουρασμένο gameplay που δείχνει πλέον τα χρονάκια του, απλώς του βάζουν μιά γαρνιτούρα από όμορφα γραφικούλια.

Ευτυχώς που δεν βαρέθηκα ακόμα τα Zelda.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...