Προς το περιεχόμενο

usb power booster

actorgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος που πωλείται ένας adaptor που να ενισχύει το ρεύμα που δέχεται εξωτερικός 2.5'' δίσκος,παρόμοιο με το παρακάτω είδος ή τουλαχιστον να κάνει την ίδια λειτουργία;

post-8111-12906294028_thumb.jpg

Δημοσ.

δεν ξέρω που πουλάνε αλλα μπορείς να κανεις το άλλο πάρε ένα μικρό Hub και βάλε 2 3 δίσκους πάνω σε μια Usb από το Pc σου βεβαια μετά αν κλαις για τις καμένες usb μην παραπονιέσαι (κάτι ξέρουν και το βγάλανε να παίρνει 2 καλώδια ο δίσκος )

κάθε Usb δίνει 5 v και 0.5 A αν παρειά από μια Usb 2 καλώδια με κάποια alfa συνδεσμολογία ναι θα πάρεις 10 Volt τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ πως αλλα πάλι το ρεύμα θα είναι 0.5 A οποτε δεν νομίζω να δουλεύει σωστό ο δίσκος σου

Δημοσ.

Ναι αλλά το παλικάρι δεν θέλει 10V/0,5Α από την usb αλλά 5V/1A δηλαδή συνδεσμολογία παράλληλη και όχι σε σειρά...

To booster αυτή τη δουλειά κάνει νομίζω..

Δημοσ.

την κάνει όμως η κάνουμε εικασίες ούτε εγώ ξέρω απλά το θέμα είναι ότι για να τον δίνουν με 2 καλώδια τον δίσκο κάτι θα ξέρει και αν το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει άλλες θύρες ας πάρει ένα Hub που θα κάνει την ουλιά του σίγουρα και δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε συνέχει μέχρι να βρει

Δημοσ.

Καποιες εταιρειες με εξωτερικες θηκες δινουν το usb-y cable αλλα δεν αν και που το πωλουν χωρια.Το νοημα του συγκεκριμενου καλωδιου ή της συσκευης που σας παρεθεσα πιο πανω ειναι το περισσιο ρευμα που χειαζεται καμια φορα ο 2.5'αρης εξωτερικος δισκος αν συνδεθει σε φορητο π.χ.Ο iZak της unibrain που αγορασα προσφατα κανονικα επρεπε νατο εχει μεσα στη συσκευασια αλλα...αν και στα χαρτια του περιγραφεται η υπαρξη του.Μπορει να μη χρειαστει η εxtra τροφοδοσια αλλα καλα θαταν να υπαρχει για παν ενδεχομενο.

Δημοσ.

Καλό θα είναι αν ο δίσκος είναι για μόνιμη και συνεχή χρήση να χρησιμοποιείτε αυτό το καλώδιο ή να βάζετε μια εξωτερική τροφοδοσία...

Δουλεύει και αλλιώς αλλά να μην φτάνουν στα όρια τους οι usb...

Δημοσ.

Oι 2,5ρηδες δίσκοι δουλεύουν συνήθως με 0.5Α οπότε η τροφοδοσία από 1 usb θύρα είναι αρκετή.

Υπάρχουν όμως μοντέλα που χρειάζονται 1Α οπότε εκεί η χρήση του δεύτερου καλωδίου είναι απαραίτητη...

Αν ο δίσκος που έχεις δουλεύει με ένα καλώδιο τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο...

Δημοσ.

Μόλις αγόρασα έναν Western Digital Passport 2.5'' 120 GB και έχω πρόβλημα τροφοδοσίας σε μία M/B Gigabyte GA 7VA. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρειάζομαι ένα καλώδια που θα έχει 2 usb που θα μπαίνουν σε 2 θύρες στον υπολογιστή και θα καταλήγει σε 1 mini USB που θα μπαίνει στο σκληρό δίσκο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για επαρκή τροφοδοσία. Εχω ψάξει παντού και δεν μπορώ να βρω ένα τέτοιο καλώδιο χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο case ή άλλο σκληρό δίσκο. Θα εκτιμούσα πολύ κάποια βοήθεια όπως κάποιο μαγαζί στην Αθηνα ή κάποια άλλη πρόταση. Έχω δοκιμάσει σε όλες τις θυρές σε όλους τους συνδυασμούς έτσι ώστε να εξασφαλίσω τη μέγιστη παροχή απο τη ΜΒ αλλά μάταια. Ευχαριστω πολύ!

Αυτό είναι το καλώδιο που προτείνει η Western Digital αλλά δεν εισάγει η Infoquest!!! :(

WDCA029RNN.jpg

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Μόλις αγόρασα έναν Western Digital Passport 2.5'' 120 GB και έχω πρόβλημα τροφοδοσίας σε μία M/B Gigabyte GA 7VA. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρειάζομαι ένα καλώδια που θα έχει 2 usb που θα μπαίνουν σε 2 θύρες στον υπολογιστή και θα καταλήγει σε 1 mini USB που θα μπαίνει στο σκληρό δίσκο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για επαρκή τροφοδοσία. Εχω ψάξει παντού και δεν μπορώ να βρω ένα τέτοιο καλώδιο χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο case ή άλλο σκληρό δίσκο. Θα εκτιμούσα πολύ κάποια βοήθεια όπως κάποιο μαγαζί στην Αθηνα ή κάποια άλλη πρόταση. Έχω δοκιμάσει σε όλες τις θυρές σε όλους τους συνδυασμούς έτσι ώστε να εξασφαλίσω τη μέγιστη παροχή απο τη ΜΒ αλλά μάταια. Ευχαριστω πολύ!

Αυτό είναι το καλώδιο που προτείνει η Western Digital αλλά δεν εισάγει η Infoquest!!! :(

WDCA029RNN.jpg

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με τον ίδιο δίσκο που αγόρασα σήμερα

. Που να βρούμε αυτό το καλώδιο; Έψαξα και ebay αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Χαράμι θα πάει ο δίσκο...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

λοιπόν δοκιμαστε να συνδεσετε το σκληρο δισκο στο usb του motherboard χωρις να μεσολαβει hub. και με κοντο καλωδιο π.χ. οχι μεγαλητερο απο 60cm

καλη τυχη

Δημοσ.
Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με τον ίδιο δίσκο που αγόρασα σήμερα

. Που να βρούμε αυτό το καλώδιο; Έψαξα και ebay αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Χαράμι θα πάει ο δίσκο...

Βάλε το δίσκο σου πάνω στη usb του motherboard , ΟΧΙ μέσω hub , και θα το κάνει εγκατάσταση μόνο του.

αυτο έκανα κι εγώ με το WD USB POKET και το είδε αμεσως

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω τον WESTERN DIGITAL WDXMS1600TE PASSPORT 160GB USB, και ενδιαφέρομαι για τέτοιο καλώδιο που λέτε γιατί θέλω να τον συνδέω με το PDA μου (FSC Ν560), με το οποίο απ' ότι έχω διαβάσει δουλεύει αλλά χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία.

Δεν γίνεται να "φτιαχτεί" ένα τέτοιο καλώδιο (σε κάποιο ηλεκτρομάγαζο ίσως);

Επίσης διάβασα σε ένα review στο amazon ότι χρειάζεται πάνω από 500mA και πολλά laptop περιορίζουν στα 500mA τη usb. Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει; Όχι τπτ άλλο αλλά ένας βασικός λόγος που θέλω να πάρω 2,5άρι είναι η τροφοδοσία μέσω usb για να τον συνδέω και στο usb του στερεοφωνικού στο αυτοκίνητο...

Δημοσ.
Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω τον WESTERN DIGITAL WDXMS1600TE PASSPORT 160GB USB, και ενδιαφέρομαι για τέτοιο καλώδιο που λέτε γιατί θέλω να τον συνδέω με το PDA μου (FSC Ν560), με το οποίο απ' ότι έχω διαβάσει δουλεύει αλλά χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία.

Δεν γίνεται να "φτιαχτεί" ένα τέτοιο καλώδιο (σε κάποιο ηλεκτρομάγαζο ίσως);

Επίσης διάβασα σε ένα review στο amazon ότι χρειάζεται πάνω από 500mA και πολλά laptop περιορίζουν στα 500mA τη usb. Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει; Όχι τπτ άλλο αλλά ένας βασικός λόγος που θέλω να πάρω 2,5άρι είναι η τροφοδοσία μέσω usb για να τον συνδέω και στο usb του στερεοφωνικού στο αυτοκίνητο...

Το κυκλωματάκι είναι πολύ απλό για parallel power injection.

Μοιάζει με αυτό της χρήσης μπαταριών λιθίου παράλληλα με σταθερή τροφοδοσία.

Το θέμα είναι ποιος κάθετε να κόβει καλώδια να φτιάχνει πλακέτες να ανοίγει τρύπες να κολλάει εξαρτήματα (αν κι ελλάχιστα) κλπ.

Καλύτερα να βρεθεί μια έτοιμη λύση όπως πχ. αυτό μαζί με αυτό ή αυτό ή αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...