Προς το περιεχόμενο

L204WT prob

cleeverblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ίδιο μοντέλο έχω κι εγώ και δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο πράγμα.

Οι αποχρώσεις είναι παντού στον ίδιο βαθμό. Είτε είναι ψηλά στην οθόνη είτε χαμηλά.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κάπου εδώ μέσα είχα δει ένα λινκ από τεστ σε κάποιο ρώσσικο site, είχε 50+ φωτό και σίγουρα θα έχει και κάποιες παρόμοιες... έχω φάει τον κόσμο αλλά δεν το έχω βρει, αν το θυμάται κανένας ή αν το βρει ας το βάλει εδώ

Δημοσ.

επίσης αν μπορείς να μας γράψεις τι σου βγάζει στο service menu

το service menu εμφανίζεται με την ακόλουθη διαδικασία

κλείνεις την οθόνη, πατάς και κρατάς πατημένο το menu κουμπί, κρατώντας πατημένο το menu ανοίγεις την οθόνη και μόλις ανοίξει αφήνεις και πατάς άλλη μια φορά το menu.

θα σου εμφανίσει την παρακάτω εικόνα

smcd8bq6.jpg

Δημοσ.

Καταρχήν ακολούθησα τις οδηγίες και δεν κατάφερα να φέρω το service menu.

Έκανα το τεστ και ομολογώ οτι τελικά αυτό που φταίει είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το panel. Ανάλογα απο ποιές γωνίες κοιτάς την οθόνη, αυτή η περίεργη διαβάθμιση και φωτεινότητα των χρωμάτων "παίζει". Αλλά αυτό το παίξιμο κυμαίνεται απο το καθόλου έως το λίγο. Δηλαδή αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία είναι τραγικό. Απο όποια γωνία και να παρατήρησα την οθόνη μου, τέτοιο χάλι δεν είδα σε καμία περίπτωση.

Πάντως σε καθημερινή χρήση όπως games, internet, movies και office, δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει καθόλου αφού πολύ δύσκολα θα το παρατηρήσετε.

Συνεπώς, δεν θεωρώ πως έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο και θα συμβούλευα τον φίλο μας να μην ακυρώσει την παραγγελία του.

Δημοσ.

Ε νομίζω ότι είναι εις γνώση μας ότι δεν παίρνουμε και το κορυφαίο μόνιτορ, είναι ΤΝ και είναι και σε τέτοια τιμή οπότε ας μην περιμένουμε και το τέλειο, βέβαια είναι ακόμη περίεργο το ότι του φίλου που έκανε το ποστ, έχει προφανώς ΜΕΓΑΛΗ διαφορά με το δικό σου που λες ότι είναι ελάχιστα ή λίγο, μήπως φταίει η σύνδεση ή κάτι τέτοιο?

εγώ μάλλον όπως είπα θα δοκιμάσω το δικό μου επιτόπου και αν είναι λίγο κ χωρίς καμμένα πίξελ θα το πάρω...

Έκανα το τεστ και ομολογώ οτι τελικά αυτό που φταίει είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το panel. Ανάλογα απο ποιές γωνίες κοιτάς την οθόνη, αυτή η περίεργη διαβάθμιση και φωτεινότητα των χρωμάτων "παίζει". Αλλά αυτό το παίξιμο κυμαίνεται απο το καθόλου έως το λίγο. Δηλαδή αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία είναι τραγικό. Απο όποια γωνία και να παρατήρησα την οθόνη μου, τέτοιο χάλι δεν είδα σε καμία περίπτωση.

Πάντως σε καθημερινή χρήση όπως games, internet, movies και office, δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει καθόλου αφού πολύ δύσκολα θα το παρατηρήσετε.

Συνεπώς, δεν θεωρώ πως έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο και θα συμβούλευα τον φίλο μας να μην ακυρώσει την παραγγελία του.

Δημοσ.

κάτσε να το κάνω ένα copy/patse από εκεί που το είδα μήπως το καταλάβεις καλύτερα (δουλεύει 100%, το έχουμε δοκιμάσει με το φιλαράκι στην οθόνη του)

If anyone who got the LG 204wt widescreen monitor. shut your screen off, hold the menu botton down while turn it on, still hold the menu down.

When its on, release it, and press it again, then the "Service Menu" appears..

όσον αφορά τα αποτελέσματα από το test που μας είπες, δεν ξέρω αν πραγματικά λέμε το ίδιο πράγμα, γιατί όπως είπα και πιο πάνω το παλικάρι μου είπε ότι δεν αλλάζει ανάλογα με τι γωνία που το κοιτάς :???:

το ότι φαίνεται πολύ έντονα στην φώτο είναι γιατί είχαν πειραχτεί τα χρώματα (κυρίως το κόκκινο) στην προσπάθεια του να δει αν θα βελτιωθεί. περισσότερο γι αυτό πιστεύω ότι ίσως και να υπάρχει λύση μέσα από τις ρυθμίσεις. εφόσον δλδ μπορεί να χειροτερέψει με κακές ρυθμίσεις, πρέπει να εξαφανίζετε με τις σωστές ...

Δημοσ.

Για το service menu κλείνεις την οθόνη και μετά όπως είναι κλειστή κρατάς πατημένο το "menu" και παράλληλα πατάς και το "on/off" για να ανοίξει η οθόνη. Εφόσον ανοίξει αφήνεις και τα δυο κουμπιά και στην συνέχεια πατώντας το "menu" θα σε βάλει στο service menu. Προκειμένου να επιστρέψει η οθόνη στην προηγούμενη μορφή (για να σου βγάζει το κανονικό μενού και όχι αυτό του servive) απλά την κλείνεις και μετά την ανοίγεις.

@cleeverblade: Εσένα τι ρυθμίσεις έχει στο service menu; Εγώ τις έχω αλλάξει και μετά απο αρκετό ψάξιμο την έχω φέρει περίπου στα επίπεδα που θέλω, τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια, και σίγουρα είναι καλύτερα απο ότι όταν την είχα πάρει.

Δημοσ.

δεν είναι δικιά μου η οθόνη αλλά υποθέτω ότι έχει τα default. θα μάθω και θα τα γράψω αλλά αν δεν είναι κόπος γράψε μας τα δικά σου να τα δοκιμάσουμε μήπως και βελτιωθεί έτσι η κατάσταση.

από το ψάξιμο που έκανα εγώ κατάλαβα ότι μάλλον έχει να κάνει με τη ρύθμιση του GAIN και OFFSET.

Δημοσ.

Μετά από αρκετό ψάξιμο στο internet διαπίστωσα ότι δεν έρχονται όλες με τις ίδιες ρυθμίσεις στο service menu.

Εγώ τώρα έχω τις παρακάτω:

Service Menu

9300: R198 G207 B255

6500: R255 G255 B245

OFFS: R070 G052 B063

GAIN: R395 G415 B407

Picture

Brightness: 45

Contrast: 55

Gamma: 0

Color

Preset: 6500

R: 50

G: 50

B: 50

Sharpness: 5

Δημοσ.

OK, το κατάφερα. Παραθέτω το Service Menu:

L204.jpg

Και:

Picture

Brightness: 35

Contrast: 70

Gamma: 0

Color

Preset: 6500

R: 50

G: 50

B: 50

Sharpness: 5

Αυτό που φαίνεται με την πρώτη, είναι οτι η δικιά μου είναι κατασκευασμένη πιο πρόσφατα. Επίσης να σημειώσω οτι την έχω συνδέσει μέσω DVI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...