Προς το περιεχόμενο

AMD ATHLON 64 3200+ 2.00 Ghz Am2 vs Pentium D 945 3.4 Ghz LGA 775 - 800 FSB

trobasrobas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To θέμα άλλαξε και ξεκινάει από τη σελίδα 2 ..........

(αν μποτρούν οι Mods να το μετονομάσουν θα ήμουν ευγνώμων :-) )

/*Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος θέλω να μου πείτε γνώμες για τους 2 παραπάνω επεξεργαστές .Προς το παρον δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι core duo ούτε οι Χ2 .Σκοπεύω να πάρω υπολογιστή πολύ σύντομα και αν και κλείνω προς AMD θέλω και άλλες γνώμες .Ο intel κλασικά έχει μεγάλο Cache 2 x 2MB με χρονισμό 3.4 ενώ ο AMD Cache 512KB συχνότητα 2.00 αλλά με Hyper-Transport 2GHz .Δηλαδή ταχύτητα χονδρικά ίδια .Δεν με ενδιαφέρει να παίζει τα παιχνίδια πιο ωραία .Τον θέλω κυρίως για απλές εργασίες και εκεί που θα ζορίζεται θα είναι οι μουσικές εφαρμογές .Ακούω γνώμες */

Δημοσ.

Ο pentium είναι πιο γρήγορος αλλά με αυτά τα λεφτά πας σε core 2 duo οπότε δε βλέπω γιατί να τον προτιμήσεις. Ο athlon είναι καλός αν θες κάτι φτηνό

Δημοσ.

Είναι λίγο περίεργη η σύγκριση που κάνεις, καθώς η τιμή του D 945 είναι περίπου 2πλάσια του Athlon και επίσης, ίδια σχεδόν με την τιμή του E6300. Και οπωσδήποτε δεν είναι ίδια χονδρικά η ταχύτητά τους. Αυτό εξαρτάται από τις εφαρμογές που θα κληθούν να τρέξουν.

Αν με "μουσικές εφαρμογές" εννοείς εφαρμογές επεξεργασίας σε ψηφιακό επίπεδο ή μουσικής σύνθεσης, νομίζω πως οι τελευταίες εκδόσεις τους υποστηρίζουν συμμετρική πολυεπεξεργασία, οπότε η διαφορά θα είναι χαοτική υπέρ του Pentium D...

Δημοσ.
Ο pentium είναι πιο γρήγορος αλλά με αυτά τα λεφτά πας σε core 2 duo οπότε δε βλέπω γιατί να τον προτιμήσεις. Ο athlon είναι καλός αν θες κάτι φτηνό

Aκριβως αυτο...

Δημοσ.

Οκ το έπιασα το υπονούμενο αν θέλω κάτι καλό κ πιο ακριβό να πάρω τον D αλλιώς τον AMD .Να παραθέσω κάποια στοιχεία ακόμα που ίσως βοηθήσουν λίγο παραπάνω στη σύγκριση .Για motherboard στον μεν D θα έχω ASUS P5B-E RETAIL και στον AMD ABIT AN9 32X FATAL1TY

Δημοσ.
Πέραν του όλου θέματος, πολύ θα ήθελα να ακούσω τον λόγο που απορρίπτεις τους Core 2 Duo...

Και εγώ το ίδιο....

Επίσης σκέφτεσαι να πάρεις 180? μητρική για 70? επεξεργαστή;:confused:

Δημοσ.

Βάζω καλή μητρική γιατί επεξεργαστή μπορώ να αλλάξω μάνα είναι όμως μόνο μια .Τελικά τείνωι προς τον core duo 6300 ελπίζω να βγάζει μάτια σε σχέση με τους άλλους 2 .Και το καλό με τους Duo είναι από ότι διάβασα ότι μπορούν να τραβήξουν και το overclocking τους χωρίς παράπονα

(Τον απέριπτα γιατί είχα δει τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς duo που ήταν ακροβότερα ).

Δημοσ.

Kάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω και με βασανίζει .Αν ένα πρόγραμμα ζητάει π.χ. συχνότητα λειτουργίας 3 Ghz με τον core duo 6300 μήπως υπάρχει πρόβλημα επειδή έχει συχνότητα 1.83Ghz παρόλο που είναι διπλοπύρηνος ??Ευχαριστώ :mrgreen:

Δημοσ.
Kάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω και με βασανίζει .Αν ένα πρόγραμμα ζητάει π.χ. συχνότητα λειτουργίας 3 Ghz με τον core duo 6300 μήπως υπάρχει πρόβλημα επειδή έχει συχνότητα 1.83Ghz παρόλο που είναι διπλοπύρηνος ??Ευχαριστώ :mrgreen:

Όχι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

1)Εαν επαιζε προβλημα θα τον λανσαρε η intel στην αγορα?

2)Και πες πως την εκανε την μ@λ@κια η intel(λεμε τωρα...) δεν θα ειχε βουιξει το συμπαν?

3)Θα στον προτειναμε?

Δημοσ.

καλησπέρα φίλε, λοιπόν στα ίσα για να μην "FlYaRoYmE" με πολλά πολλά....

Ο Core2duo ειναι η καλύτρερη λύση για εσένα μιας και είσαι σε αυτά τα χρήματα... και ο λόγος;;; ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

1. οταν λες " αν μια εφαρμογή/παιχνίδι, μου ζητήσει 3.0GHz, τι θα κανώ;;;" αυτά τα ζητάει σε με βάση συγκεκριμένους επεξεργαστές πχ Pentium 4, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ο κάθε επεξεργαστής πρέπει να είναι σε αυτές τις συχνότητες...πχ ενας Αθλονακος 64 επί2 που είναι 800Mhz κατώτερος από τον P4, τον πατάει σχεδόν σε όλα κατά πολύ. ενας C2D λοιπόν πατάει τους Α64Χ2 κατά πολύ. Επίσης ο κάθε πυρήνας του C2D τρέχει στην αναφερόμενη ταχύτητα...

2. χαμηλή κατανάλωση

3. χαμηλές θερμοκρασίες

4. τεράστιες δυνατότητες overclocking

5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΡ ΤΟΥ ΝΤΟΥΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ...

από τους 2 που θες ή ήθελες να επιλέξεις, ο 945 είναι πιο δυνατός σε όλα τα επίπεδα, και είναι λογικό μια και είναι πολύ νεότερος από τον Α64.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...