wpgoalkeeper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 :oops: Ναι φίλε μου το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στο site της Microsoft. Αλλά μου κάνει scan να δει αν το έχω περασμένο και το έχω βέβαια αφού έχω κάνει όλα τα updates από το intenet (σε WinXP Pro En). Εγώ θέλω το αρχειάκι για τα ελληνικά WinXP Pro, όπως το έχω για τα αγγλικά... Να κάνω setup τα ελληνικά με το SP1 και να κάνω update από την Microsoft μια και καλή λες και να περαστούν όλα??? Άκουσα ότι το SP2 των ελληνικών βγάζει προβήματα...Ισχύει???
billpeppas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Αν κοιτούσες λίγο καλύτερα.... http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A&displaylang=en
wpgoalkeeper Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2006 :oops: :oops: Λαλακία...:oops: :oops: :oops: Sorry...:oops: :oops: . Είσαι αρχηγός!!!! Thank u!!!! :-D
wpgoalkeeper Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Λοιπόν παιδιά μετά από ένα μήνα μπορώ να πω πως το πρόβλημά μου λύθηκε οριστικά!! Πήγα τον υπολογιστή και στο ΠΛΑΙΣΙΟ απ'όπου τον είχα πάρει(δεν βρήκαν τίποτα), έκανα ότι τεστ μπορεί να φανταστεί κανείς, έκανα φορμάτ αλλά το πρόβλημα πάλι υπήρχε!! Τελικά έβαλα τα Win EN PRO του κολλητού μου μετά από φορμάτ πάλι, πέρασα και τα SP1&SP2 (τα οποία CD του τα είχα δώσει εγώ-το λέω γιατί εγώ τα SP τα περνούσα από τον άλλο σκληρό μου-) και όλα δουλεύουν ρολόι!!! Μου έσπασε τα νεύρα αυτό γι'αυτό και το έψαξα λίγο... Με τη βοήθεια του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ για μένα, Avast! Home βρήκα τους ιούς που έχω αναφέρει σε προηγούμενα post μέσα στα SP που περνούσα!!!:twisted: :twisted: Εξαφάνισα ότι αρχείο ήταν μολυσμένο ή ύποπτο γενικά στο pc και από τότε, εδώ και 2,5 εβδομάδες κατεβάζω ανελέητα!!!!!! :-D :mrgreen: Φτου φτου να μην τον ματιάσω!!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθειά σας!!!!!
ntelios Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Moy exei vgalei ki emena auto to provlhma sto asxeto omws.Douleuw to mhxanhma edw kai 3 xronia kai me to pou gyrisa apo diakopes arxise na kanei restart kai mou leei meta to restart kai prin mpei sta windows oti leipei h einai corrupted ena arxeio : \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM. mou leei na pathsw "r" gia na kanei repair.Vazw to cd alla mou vgazei synexeia to idio. Se kapoia fash mphke sta windows alla meta ksanakleise kai twra oxi mono den mpainei sta windows, alla otan anoigw ton ypologisth sthn othonh mou emfanizontai parapanisia symvola san na exei kollhsei h karta grafikwn.Ti na kanw?
alakazam2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Παιδιά θα πω ένα παραπλήσιο πρόβλημα,το δικό μου.Προ τριμήνου έβαλα μία ATI 2600 AGP και κάθε φορά που ξεκίναγε ο υπολογιστής έκανε μια δυό επαννεκινήσεις μέχρι να μπει στα windows.Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές το πρόβλημα εντάθηκε με 6-7 επαννεκινήσεις κατά την εκκίνηση και κατα την λειτουργία.Έβγαλα την κάρτα και την πήγα στο πλαίσιο μήπως ήταν προβληματική.Ακόμα το ψάχνουν αλλά μέχρι τότε έβαλα την παλία μου Nvidia αλλά οι επαννεκινήσεις συνεχίστηκαν,1-2 την φορά.Είχα και μπλε οθονίτσες driver_irql_not_less_or_equal και pfn_list_corrupt.Για το πρώτα εφαρμοσα τις συμβουλές του gsarig και αναμένω αποτελέσματα.Για τα υπόλοιπα έχετε να σχολιάσετε κάτι?
alakazam2007 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2008 Υπάρχει περίπτωση αυτή η κάρτα να έχει προκαλέσει βλάβη στο τροφοδοτικό.Το πήγα εκεί που το αγόρασα και μου το βρήκανε χαλασμένο.Λέτε να έγινε τίποτα με την κάρτα?
iopa12 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Χαίρετε φίλοι, νέος στην παρέα εδώ! Λυπάμαι που το παρθενικο μου post γίνεται με μια αίσθηση απορίας και ρωτώντας για προβλήματα, θα'θελα να σας συγχαρώ ωστόσο για την καλή δουλειά σας από κάθε άποψη! Περνάω στο ...ψητό! Εγκατέστησα μόλις το COMODO Firewall + Antivirus (αρχείο: "CFP_Setup_3.0.25.378_XP_Vista_x32.exe") και μου ζήτησε έπειτα επανεκκίνηση στον Η/Υ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑ: B.S.O.D (Μπλε Οθόνη) και άμεσα αυτόματη επανεκκίνηση του Η/Υ! Αυτό γίνεται σε WinXP. Παραθέτω φωτογραφία που τράβηξα (η οθόνη 'γεμίζει' με γράμματα) όσο πρόλαβα, γιατί σε κλάσμα δευτερολέπτου μετά κάνει restart.... (ανανέωση τοπικ: άλλη μια εικόνα) Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς θα μπορούσα να επαναφέρω-αλλάξω την τελευταία μου ενέργεια, πριν την εγκατάσταση του COMODO Firewall? Για να προλάβω τυχόν σκέψεις, παραθέτω χαρακτηριστικά του συστήματός μου: laptop με 3 partitions, με 2 λειτουργικά (όλα genuine αγορασμένα): [C]: Εγκατεστημένα Win VISTA Home Ελλ. με SP1 (για το τελευταίο δεν είμαι 100% sure) [D]: Εγκατεστημένα Win XP Home Ελλ. με SP3 [Ε]: partition μόνο με αρχεία, χωρίς λειτουργικό σύστημα Όταν λοιπόν θέλω να κάνω επανεκκίνηση, έχω σαν dual boot επιλογή να ξεκινήσω είτε με τα XP (που αυτά χρησιμοποιώ ως default επιλογή) και εναλλακτικά με τα Vista (που ήταν προ-εγκατεστημένα στο συγκεκριμένο laptop). Δεν μπορώ να πραγματοποιήσω όμως το "Επαναφορά στις τελευταίες ισχύουσες ρυθμίσεις" που γνωρίζω πως βγαίνουν στα XP ως επιλογή, κ ίσως οφείλεται στο οτι στην εκκίνηση έχω μονο να επιλέξω με τι λειτουργικό να ξεκινήσω... Αν έχει κάποιος μια ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω για να λυθεί το πρόβλημα, θα ήμουν ευγνώμων! Είναι ζήτημα τρομερά επείγον/σημαντικό...plz... Αν έχετε απορίες ή κάποια άλλη ερώτηση, στη διάθεσή σας! (εκτός αν τα Vista τα παίξουν κι αυτά ) Ευχαριστώ θερμά και με εκτίμηση!
laantonios Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 εφόσον το πρόβλημα στο κάνει στα xp κάνε restore απο το cd εγκατάστασης των xp... αν βγάλει πρόβλημα μετά ο bootloader των vista ομοίως επιδιόρθωση των vista απο το dvd (repair) εκτός αν παρέλειψες κάτι/δεν κατάλαβα καλά/δεν πρόσεξες ή πρόσεξα κάτι
iopa12 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Σ'ευχαριστώ θερμά για την άμεση απόκρισή σου! Σκεφτόμουν μήπως μπορούσα να κάνω κάτι μέσα από τα Vista, στο filesystem των XP (όπου μπορώ να μπω κανονικά, κι ευτυχώς από μια άποψη, γιατί μπορώ να γράφω εδώ αυτή τη στιγμή!), και ίσως πειράζοντας κάποιες τιμές και 'απεγκαθιστώντας' έμμεσα το COMODO...? Εντόπισα το εξής: http://thebackroomtech.com/2007/11/16/howto-automatically-boot-windows-xp-with-last-known-good-configuration/ και το http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963892.aspx που δίνει μες στα links του, όπου αναφέρει (αν κατάλαβα καλά) πως μπορείς να ρυθμίσεις τα XP μέσω του boot.ini αρχείου να ξεκινήσουν αυτόματα με τα Last known Good Configuration... είναι μια μικρή μου ελπίδα μπας και γίνει κάτι... Να τολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο μήπως? ...παρεπιπτώντως, το boot.ini δεν το εντοπίζω στο WINDOWS\SYSTEM φάκελο των XP, κοιτάω εντελώς λάθος? (είμαι λίγο αγχωμένος, sorry αν ακούγομαι dump!)
laantonios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 το boot.ini αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι στην ρίζα (C:\) μέσα απο τα vista να αλλάξεις το program files και να σβήσεις χειροκίνητα τα του comodo ok αλλά και πάλι η registry στα xp θα έχει λάθος κλειδιά κτλ κτλ τεσπα προτείνω στην επιλογή του dual boot για xp άμεσα F8->safe boot & αν δεν πετύχει να πας σε restore good luck & night
iopa12 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Τελικά κατάφερα μετά από διαφόρων τύπων αναζητήσεις στο net και δια της λογικής της 'πατέντας' να βγάλω άκρη και να λύσω το πρόβλημα με απόλυτη επιτυχία... (ελπίζω μην μείνουν τπτ 'παρενέργειες').... Θεωρώ λοιπόν χρήσιμο και για εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, να επιστρέψω με ένα μινι-tutorial ώστε να βοηθήσω κι άλλους αν πάθουν κάτι παρόμοιο! ΞΕΚΙΝΑΜΕΕΕ!! Μετά από διάφορες σελίδες που ψαχούλευα, άρχισα να κλίνω προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση-σενάριο λύσης... Για να πω λίγα παραπάνω για το πρόβλημα: Εγκατέστησα το COMODO Firewall (αυτό που υπήρχε στο DVD του πρόσφατου τεύχους Νοεμβρίου του PC Magazine) και επέλεξα να εγκατασταθεί και το antivirus μαζί, αν και τελευταία στιγμή το μετάνιωσα, αφού είχα δικό μου antivirus που να τρέχει... κάτι ο ενθουσιασμός, κάτι η μεγάλη η ώρα και νόμιζα πως θα ήταν ένα από π.χ. antispyware tool... Δεν ξέρω αν αυτό προκάλεσε πιθανά conflicts, ωστόσο μετά την επανεκκίνηση που έκανα (αφού μου το ζήτησε στο πέρας της εγκατάστασης) τσουπ! Μπλε οθόνη και ένα ρεσταρτ πριν καν καταλάβω τι 'παίχτηκε'! Έκτοτε, με το που πήγε να μπει στα windows ξανά και ξανά τα ίδια.. Σκέψη 1η: Μπλε οθόνη=άγριο πρόβλημα software~hardware.. "Την κάτσαμε" είπα... Σκέψη 2η: Αφού έχω και τα Vista στο άλλο partition, άραγε με αυτά μπορώ να μπω? Ας δοκιμάσω! Όλα καλά, οπότε είχα την άνεση τουλάχιστον να μπορώ να ψάχνω τρόπους να λύσω το πρόβλημα και να αναζητήσω λύσεις ή troubleshooting tips! Σκέψη 3η: Η βασική συλλογιστική πορεία μου τριγύριζε στο ενδεχόμενο να αξιοποιήσω το system recovery των windows, ώστε να γίνει "επαναφορά στις τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν" (Last Known Good Configuration)... Όμως, με το dual boot μενού που εμφανιζόταν δεν μπορούσα να το κάνω αυτό για τα XP! Κι αυτά ήταν που είχαν το πρόβλημα! Δυστυχώς δεν βρήκα τρόπο να ξεκινήσω τα WinXP σε safe mode απ'ευθείας ούτε να βάλω τις "Επιλογές Εκκίνησης για Προχωρημένους" (ή αλλιώς το F8 πλήκτρο στην αρχή)... Δεν υπήρχε στα XP η επιλογή, ενώ στα Vista υπήρχε! Για debugging reasons και επειδή με προβλημάτισε το θέμα και τότε (sorry για το ότι αμέλησα να το ενσωματώσω μέσα) οπότε έβγαλα φωτό με την ψηφιακή μου, ιδού: Σκέψη 4η: Σκεφτόμουν μήπως μπορούσα να κάνω κάτι μέσα από τα Vista, στο filesystem των XP (όπου μπορώ να μπω κανονικά, κι ευτυχώς από μια άποψη, γιατί μπορώ να γράφω εδώ αυτή τη στιγμή!), και ίσως πειράζοντας κάποιες τιμές και 'απεγκαθιστώντας' έμμεσα το COMODO...? Αρχικά μετέφερα σε ένα προσωρινό χώρο τον φάκελο 'COMODO' που υπήρχε στο Program Files των Win XP, ώστε να αποκλείσω την πιθανότητα να 'τρέχει' το πρόγραμμα με το ξεκίνημα του λειτουργικού συστήματος, κι άρα μήπως τελικά τα καταφέρω έτσι 'ανώδυνα'! Αμ δε! Η πιο πάνω σκέψη περί τροποποίησης αρχείων των Windows. περισσότερο νευραλγικής σημασίας ενισχυόταν όταν πέτυχα και τα εξής: http://thebackroomtech.com/2007/11/16/howt...-configuration/ και το http://technet.microsoft.com/en-us/sysinte...s/bb963892.aspx που δίνει μες στα links του, όπου αναφέρει (αν κατάλαβα καλά) πως μπορείς να ρυθμίσεις τα XP μέσω του boot.ini αρχείου να ξεκινήσουν αυτόματα με τα Last known Good Configuration... είναι μια μικρή μου ελπίδα μπας και γίνει κάτι... Εντοπίζω: /LASTKNOWNGOODCauses the system to boot as if the LastKnownGood boot option was selected. Το αρχείο αυτό (boot.ini) βρίσκεται συνήθως στην ρίζα (C:\) των Windows.. τελικά αφού έψαχνα στον D δίσκο (των WinXP) κατάλαβα πως ήταν μάταιο.. το βρήκα στο C: λοιπόν (μάλλον επειδή εκεί "βλέπει" πρώτα-πρώτα όταν ξεκινά το σύστημα)!! Αλλά πρώτα έπρεπε να κάνω 2 πράγματα: α) Να πάω στο 'Επιλογές Φακέλων', καρτέλα '' -> Να ενεργοποιήσω να εμφανίζονται κρυφά αρχεία και φάκελοι β) Στο ίδιο σημείο, να επιλέξω να εμφανίζονται αρχεία συστήματος Επίσης, παράληψή μου: το boot.ini ΔΕΝ είναι αναγνώσιμο κι ούτε μπορεί να ανοίξει με το Notepad! Για να το κάνω αυτό (πάλι στα τυφλά πήγαινα, αλλά ήλπιζα να πετύχει), δοκίμασα να κάνω ρεστάρτ και να μπω με 'Safe Mode' στα Win Vista. Τότε πρόσεξα πως μπορούσα να κάνω τις αλλαγές! Ο σχεδόν παιδικός ενθουσιασμός άρχισε να με συνεπαίρνει... Πάμε για άλλο ένα restart, με επιλογή τα WinXP πλέον! Αυτή τη φορά στο ξεκίνημά τους τα windows άργησαν λιγάκι παραπάνω.. κάτι που μου δημιούργησε μια νότα αισιοδοξίας! et voila!!! ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!! Έβγαλε κάποια μηνύματα του στυλ 'δεν μπορώ να βρω το φάκελο του COMODO', αλλά όλα οκ.. Επανέφερα πίσω στα Program Files τα αρχεία που είχα μετακινήσει, και πήγα με τον unistaller του να αφαιρέσω το πρόγραμμα! Όλα κύλισαν άνετα και τώρα δεν έχει κανένα 'στίγμα' του COMODO, θέλω να πιστεύω! ~~~ Update! Τελικά ΝΑΙ, λειτουργεί το F8 πλήκτρο και μπορείς να φέρεις τα WinXP σε safe mode ή στην επιλογή που είχα αποφασίσει εν τέλει τις "τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν"!! (Να βρίσω όμως για το ότι δεν υπάρχει οπτικό μήνυμα για αυτό? - κακή διεπαφή?!) Μάλλον φαίνεται πως έκανα πολύ extra κόπο, ακολουθώντας μια πιο δύσκολη (και πιο 'επικίνδυνη' διαδρομή), αλλά χιχι, μάλλον ακόμη κι αν δεν το θέλουμε, 'στα δύσκολα' πέφτουμε, ούτως ή άλλως! Εκτιμάς και τη 'διαδρομή' έτσι! ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Δεν κατακρίνω το COMODO Firewall με κανέναν τρόπο, απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση σκοπός μου ήταν να το αφαιρέσω, αφού δημιουργήθηκε αυτή η επιπλοκή αμέσως μετά την εγκατάστασή του! Ελπίζω να ήμουν σαφής και σε όποιον έχει τύχει κάτι παρόμοιο (πολύ κουφό παράδειγμα βέβαια, αλλά έμαθα τόσα πράγματα στα ξαφνικά, οπότε πιστεύω πήραμε και το 'μάθημά' μας!)
parsifal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Σκέψη 3η: Η βασική συλλογιστική πορεία μου τριγύριζε στο ενδεχόμενο να αξιοποιήσω το system recovery των windows, ώστε να γίνει "επαναφορά στις τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν" (Last Known Good Configuration)... Όμως, με το dual boot μενού που εμφανιζόταν δεν μπορούσα να το κάνω αυτό για τα XP! Κι αυτά ήταν που είχαν το πρόβλημα! Γιατί δε μπορούσες να το κάνεις; Δοκίμασες να επιλέξεις από το boot menu τα XP και αμέσως να πατήσεις το F8... ;
iopa12 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απόκριση και το ενδιαφέρον! Δυστυχώς δεν βρήκα τρόπο να ξεκινήσω τα WinXP σε safe mode απ'ευθείας ούτε να βάλω τις "Επιλογές Εκκίνησης για Προχωρημένους" (ή αλλιώς το F8 πλήκτρο στην αρχή)... Δεν υπήρχε στα XP η επιλογή, ενώ στα Vista υπήρχε! Για debugging reasons και επειδή με προβλημάτισε το θέμα και τότε (sorry για το ότι αμέλησα να το ενσωματώσω μέσα) οπότε έβγαλα φωτό με την ψηφιακή μου, ιδού: edit: Τροποποίησα και το πιο πάνω τοπικ ώστε να διατηρηθεί η πληρότητά του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.