Προς το περιεχόμενο

Restart χωρίς λόγο...Please help..! DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

wpgoalkeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Πριν 2 βδομάδες αναβάθμισα τη μνήμη μου και την πήγα στα 2 GB. Ενώ την πρώτη βδομάδα δεν συνάντησα κανένα απολύτως πρόβλημα, πριν από μερικές μέρες άρχισε να μου βγάζει μπλε οθόνες κάθε τόσο και αν θυμάμαι καλά, το μήνυμα ήταν το ίδιο ή παρόμοιο με το δικό σου.

Αυτό που μέχρι στιγμής δείχνει να έχει λύσει το δικό μου πρόβλημα (3 μέρες από τότε που το δοκίμασα και όλα λειτουργούν φυσιολογικά) είναι το εξής:

- Απενεργοποίησα το page file στους δύο δίσκους

- έκανα επανεκκίνηση

- Ρύθμισα το page file στο system managed size

- Ξανά επανεκκίνηση και από τότε όλα λειτουργούν εντάξει

Παρέθεσα τα βήματα τόσο αναλυτικά γιατί έτσι τα βρήκα κι εγώ μετά από ψάξιμο (δυστυχώς όμως δεν κράτησα τη σελίδα) και σε περίπτωση που μπορεί να έχει σημασία η ακριβής τήρησή τους.

Μπορεί αυτά που λέω να είναι εντελώς άσχετα με το δικό σου πρόβλημα βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις (άλλωστε δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις, μιας και δεν ρισκάρεις κάτι).

edit: Επίσης, να συμπληρώσω πως όσο υπήρχε το πρόβλημα, φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πριν εμφανιστεί η μπλε οθόνη. Π.χ. όταν πάταγα shutdown ο υπολογιστής δεν έκλεινε ή καθυστερούσε υπερβολικά και κάποια προγράμματα (κυρίως ο firefox) δεν άνοιγαν και έπρεπε να τερματίσω τη λειτουργία τους και να τα ξανανοίξω. Από τότε που ρύθμισα το page file όμως, όλα λειτουργούν φυσιολογικά.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Not even close.

Έτρεξες το..."λάθος" memtest.

Εσύ έτρεξες το memtest86, εγω μιλάω για το memtest86+, πιο καλό και αποτελεσματικό.

Μάλιστα εσύ έτρεξες μόνο 1 πλήρες loop του test suite του memtest86.

Πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι μπορεί να μην είσαι ok.

1 full loop μπορούν να το περάσουν και προβληματικές/ασταθείς RAM.

http://www.memtest.org/download/1.65/memtest86+-1.65.iso.zip

Κάνεις extract το file από το archive και το κάνεις open with με το Nero ή όποιο CD/DVD Burning πρόγραμμα χρησιμοποιείς.

Κάνεις boot με αυτό.

Μόλις μπείς στο memtest πατάς

C,1,3,5,Enter,0

Αυτό το test για 50 loops [ 50 passes ]

αν βγάλει errors, you know :P

έχω ήδη απαντήσει όπως βλέπεις.

Και για να λέω 50 φορές ( passes ) κάποιον λόγο θα έχω.

επίσης το ECC δεν έχει καμμία σχέση ( άσε που για να έχεις ECC πρέπει να το υποστηρίζουν η μητρική και οι μνήμες σου ).

Δημοσ.

πέρα από τα κλασσικά υλικά που χρειάζεται ένας υπολογιστής για να δουλέψει ( τροφοδοτικό , μητρική , επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ), τί άλλο έχεις στο pc σου ? καλά , οκ .. και εκτός του σκληρού δίσκου και των dvd .

έχεις καμιά κάρτα ήχου εκτός από την onboard ? κάποια tv-tuner ίσως ?

γενικά , τί κάρτες pci έχεις ? μάλλον εκεί ρίχνω το πρόβλημα εγώ .

προσπάθησε να τις βγάλεις , και δες πώς θα παίξει το pc για 1-2 μέρες .

Δημοσ.

εμενα εσβηνε και δεν αναβε αν δεν περνουσε μιση ωρα... το πηγα στο πλαισιο 4 φορες να τον φτιαξουν! το προβλημα ηταν οτι ανεβαζε θερμοκρασια.. ομως τα τσακαλια εκει την 3η φορα που το πηγα για φτιαξιμο δεν εβαλαν σωστα το ανεμιστηρακι... οτι να ναι δηλαδη...

τα mini dump τι ειναι? μου κλεινουν προγραμματα ξαφνικα και λεει οτι απο αυτο το αρχειο αναγκαστηκε να κλεισει το προγραμμα..

Δημοσ.

Βλέπω ενδιαφέρων γενικά για τη βοήθεια μου και πραγματικά να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ και εύχομαι να το λύσω το πρόβλημα έτσι ώστε να βοηθήσω και άλλο κόσμο που μπορεί να έχει την ίδια ατυχία με μένα...

Το θέμα μας λοιπόν...

Από κάρτες ήχου, tv-tuner και τέτοια δεν έχω extra. Ότι είχε το pc από τη "μαμά" του, κοινώς "μανίσια" που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη!:)

Χθες βράδυ εγκατέστησα το Spyware Doctor v.4 που βρήκε ένα Backdoor κάτι...στο host.exe νομίζω. Βεβαίως και το έσβησα αμέσως... Τα προβήματα συνεχίστηκαν και εγκατέστησα και το Kaspersky Anti-Virus v.6. Μου βρίσκει ένα(αρκετά) "Virus.Win32.Parite.b" στα System Volume Information των δίσκων μου... Τι ακριβώς είναι αυτό ρε παιδιά??? Σοβαρό?? Αυτό δημιουργεί τα προβλήματα?? Το έκανα disinfected δεν το έκανα delete...

Αυτό που μου είπες φίλε μου gsarig, από πού και πώς το κάνω....

• Members
Δημοσ.

Αυτό που μου είπες φίλε μου gsarig, από πού και πώς το κάνω....

Αν και δεν ήταν η σελίδα που είχα βρει, το παρακάτω μήνυμα νομίζω πως είναι ακριβώς το ίδιο (έχω σημειώσει με έντονα γράμματα τις οδηγίες για να ρυθμίσεις το pagefile):

In building & Fixing PC's I've come across this problem many times.

The fix that works for me is :

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL error?

When your computer restarts after installing Windows XP Home Edition, you receive:

System has recovered from a serious error

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

This problem can be caused by:

1. A damaged Virtual Memory Manager Page file.

2. A faulty RAM (memory) module.

3. A RAM module that is NOT compatible with the computers chip set.

To resolve this issue, check your computer documentation or contact the computer manufacturer:

Hardware and Software Third-Party Vendor Contact List, A-K

Hardware and Software Third-Party Vendor Contact List, L-P

Hardware and Software Third-Party Vendor Contact List, Q-Z

If the RAM is OK or changing it does NOT fix the problem:

01. Right-click My Computer and press Properties.

02. Select the Advanced tab.

03. Press the Settings button under Performance.

04. Select the Advanced tab.

05. Press the Change button under Virtual memory.

06. Select No paging file and press the Set button. Press Yes if prompted.

07. Press OK, OK, and OK.

08. Shutdown and restart your computer.

09. Right-click My Computer and press Properties.

10. Select the Advanced tab.

11. Press the Settings button under Performance.

12. Select the Advanced tab.

13. Press the Change button under Virtual memory.

14. Select System Managed size and press the Set button. Press Yes if prompted.

15. Press OK, OK, and OK.

16. Shutdown and restart your computer.

Πηγή: http://www.gamingforums.com/showthread.php?t=109794 (το τελευταίο μήνυμα)

Αν τυχόν έχεις κάποιο πρόβλημα επειδή είναι στα αγγλικά, πες μου να σου κάνω μια μίνι-περίληψη.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ gsarig. Έκανα αυτό που μου είπες και λύθηκε το πρόβλημά σου, αλλά το δικό μου δυστυχώς όχι...

Έκανα αυτό που είπε ο φίλος για το page file, έκανα έλεγχο για ιούς και βρήκε αυτό που έχω αναφέρει παραπάνω(αν και έκανε πάλι restart στο 97%), μόλις ολοκλήρωσα 52 passes με το memtest86+ v.1.65 με τις 2 μνήμες μέσα(δεν βρήκε κανένα error) και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται...!!!!:evil: :evil: :???: :???: Απλά...ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!

Ρε παιδιά μήπως φταίει ότι δεν μου βγάζει μηνύματα λάθους μετά τα restart κι έχει φάει κανά καλό μπούκωμα?? Αφού στις ρυθμίσεις το βλέπω τικαρισμένο να βγάζει μηνύματα recovery...

Αν τυχόν κάνω format, αφού τώρα δεν έχω τελικά πρόβλημα με τις μνήμες(έτσι έδειξε το τελευταίο τεστ και με τις 2 μέσα) και δεν περάσω το λειτουργικό που έχω(WinXP Pro En SP2) αλλά τα WinXP Gr SP1 και κάνω update από το internet, λέτε να διορθωθεί το σπάσιμο που κάνει?? Κοινώς θα αξίζει τον κόπο το format...???

το Kaspersky Anti-Virus v.6. Μου βρίσκει ένα(αρκετά) "Virus.Win32.Parite.b" στα System Volume Information των δίσκων μου... Τι ακριβώς είναι αυτό ρε παιδιά??? Σοβαρό?? Αυτό δημιουργεί τα προβλήματα?? Το έκανα disinfected δεν το έκανα delete...

?????? Καμιά βοήθεια και εδώ....

Δημοσ.
Εφόσον οι RAM είναι ok, για τρέξε ένα SuperPi 32M [ http://www.xtremesystems.com/pi ].

Αν το βγάλει κανονικά δεν τίθεται θέμα hardware.

Οπότε κάνεις ένα format γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπαίτια τα "φαγωμένα" windows σου.

Thank u again billpeppas!! Αλλά...πώς το χρησιμοποιώ??? Αυτό ε (Super PI Mod

Latest version: v1.5 XS, 2006/03/14)??

Δημοσ.

Το κατεβάζεις...το τρέχεις, από το μενού διαλέγεις Calculate, διαλέγεις 32M και πατάς ok...

περιμένεις να τελειώσει ( καλό θα ήταν να μην κάνεις τίποτα στο PC ενώ τρέχει το SuperPi )

Δημοσ.

Πώς καταλαβαίνεις ότι θα σου βγάλει πρόβλημα το super pi??? Έκανε τα loop του και δεν είδα κανένα πρόβλημα.... Το τεστ ολοκληρώθηκε σε 35 λεπτά...

Δημοσ.

Αν βγάλει error.

Αν έβγαλε pop-up που λέει Finish ( Pi Calculation is done ) τότε είσαι ok.

Αν το έβγαλε καλά το SuperPi 32M, τότε πας για format γιατί κατά 95% υπεύθυνοι είναι...οι ιοί...τα worms...τα spyware...και τα ρημαγμένα σου windows.

Δημοσ.

Να τα αποτελέσματα (τα δεύτερα είναι για να τα στείλω)... Μάλλον δεν έχω πρόβλημα από όσα προανέφερες... Άρα πάω για format, περνάω τα WinXP pro GR SP1, κάνω update από το δίκτυο και σας λέω τα αποτελέσματα... Ελπίζω να μην φάω παπά και όλα να είναι όπως λες φίλε μου billpeppas...

post-37455-129062940562_thumb.jpg

Δημοσ.

Ξέρει κανένας από που μπορώ να κατεβάσω το SP2 για ελληνικά WindowsXP παίδες??? Αν είναι απαγορευμένο για post εδώ, please στείλτε pm...!

Thank u!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...