skiabox Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 billpeppas : ολοι ειμαστε χρονια στο κουρμπετι μην ανησυχεις.επισης κανενας δεν ξερει τα παντα.οποτε κανενας δεν εχει το αλαθητο.οσο ζεις μαθαινεις.και εσυ πιθανολογηση εκανες βαση της εμπειριας σου και εγω το ιδιο.
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μόλις τελείωσε το memtest86 v.3.2... Ξενέρωσα ρε παιδιά αλλά τα θετικό είναι ότι μπορεί να βρήκα το πρόβλημα (με την βοήθειά σας πάντα!). Έκανα το memtest μέχρι να ολοκληρωθεί το pass στα 100% και μου βρήκε 4(!) λάθη... Από το 7ο τεστ τα είχε βρει... Να φανταστώ ότι αυτό είναι τελικά το πρόβλημά μου και θέλω αλλαγή στις μνήμες ε?? (2 x 1gb)
billpeppas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Yep. [ τώρα το θέμα είναι αλλού...αν χάλασε κάποιο ή και τα δύο stick, ή αν είναι θέμα ρυθμίσεων στο BIOS { timings } ή και πρόβλημα υπερθέρμανσης των RAM { σπάνιο για τα defaults } ]
skiabox Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Απο το http://aumha.org/win5/kbestop.htm : 0x000000D1: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL The system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. The most typical cause is a bad device driver (one that uses improper addresses). It can also be caused by caused by faulty or mismatched RAM, or a damaged pagefile.
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Ότι και να είναι φίλε μου πρέπει να το γυρίσω τη Δευτέρα πίσω για αλλαγή ή να τις βγάλω και να πάω να μου δώσουν άλλες... (Το λέω αυτό γιατί δεν κατάλαβα τι εννοούσες.. ) Άρε Πλαίσιο...Άρε Πλαίσιο....
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Απο το http://aumha.org/win5/kbestop.htm : 0x000000D1: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL The system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. The most typical cause is a bad device driver (one that uses improper addresses). It can also be caused by caused by faulty or mismatched RAM, or a damaged pagefile. Thank u my friend
skiabox Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δοκιμασε και ενα δευτερο προγραμμα για τις μνημες : http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp
tip8y Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Το είχα κι εγώ το πρόβλημα (κλαιγόμουνα εδώ) και η λύση ήταν τελικά να αλλάξω slot τη ram. Πολλές φορές όμως δεν είναι τόσο απλή η λύση. Άμα ψάξεις στο google "irql not less or equal" θα δεις οτι σε κάποια ξένα φόρουμ γίνεται πανικός, με λύσεις απ'το να εγκαταστήσεις κάποιους drivers μέχρι να αγοράσεις καινούρια κάρτα γραφικών ή μητρική (ανάλογα την αιτία). Αν ήταν κι εσένα η ram το πρόβλημα, όπως είπαν και οι αποπάνω ή αλλάζεις slot ή ram...εύχομαι να τη βρήκες τη λύση γιατι είναι τρελό σπάσιμο το prob
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Λοιπόόόόν.... Έχω ευχάριστα νέα..! Αλλά θέλω να μου τα επιβεβαιώσετε ή να με αποθαρρύνετε...:? Έκανα το memtest86 v.3.2 (που βρήκε 4 λάθη σε 1 pass 100%) και το Microsoft Windows Memory Diognostic (που βρήκε 3 λάθη σε 1 pass 6/6 test). Απ'ότι είχε αναφέρει και ο φίλος tip8y άνοιξα το κουτί, άλλαξα θέση στις μνήμες, ξαναέκανα τα τεστάκια και δε βρήκε κανένα πρόβλημα!!! Να αρχίσω να ανησυχώ για καμιά άλλη "ζημιά" που μπορεί να έχω ή να ανακουφιστώ ότι λύθηκε το πρόβλημα??? (Έχω 4 slot για μνήμες και ήταν στις θέσεις 2,4. Τώρα τις έβαλα στις θέσεις 1,3. Να τις βάλω δίπλα δίπλα ή να τις αφήσω έτσι για να είναι ενεργό το dual bus???) Θα το δω σήμερα πως θα πάει το μηχάνημα που θα το αφήσω ανοιχτό να κατεβάζει (βοήθα Θεέ μου να μην κλείσει!!!! ) και θα σας πω...! Ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!!
billpeppas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Αν δεν βγάζουν λάθη στο memtest τώρα είσαι ok. [ αν φυσικά έκανες επαρκές testing...δηλαδή 50 loops το test#5 του memtest86+ v1.65 ]
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Έκανε μέχρι test#8 (εκεί ολοκληρώνεται το pass στα 100% στο memtest86 v.3.2) Λογικά έκανα αυτο που είπες...
billpeppas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Έκανε μέχρι test#8 (εκεί ολοκληρώνεται το pass στα 100% στο memtest86 v.3.2) Λογικά έκανα αυτο που είπες... Not even close. Έτρεξες το..."λάθος" memtest. Εσύ έτρεξες το memtest86, εγω μιλάω για το memtest86+, πιο καλό και αποτελεσματικό. Μάλιστα εσύ έτρεξες μόνο 1 πλήρες loop του test suite του memtest86. Πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι μπορεί να μην είσαι ok. 1 full loop μπορούν να το περάσουν και προβληματικές/ασταθείς RAM. http://www.memtest.org/download/1.65/memtest86+-1.65.iso.zip Κάνεις extract το file από το archive και το κάνεις open with με το Nero ή όποιο CD/DVD Burning πρόγραμμα χρησιμοποιείς. Κάνεις boot με αυτό. Μόλις μπείς στο memtest πατάς C,1,3,5,Enter,0 Αυτό το test για 50 loops [ 50 passes ] αν βγάλει errors, you know
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Not even close.Έτρεξες το..."λάθος" memtest. Εσύ έτρεξες το memtest86, εγω μιλάω για το memtest86+, πιο καλό και αποτελεσματικό. Μάλιστα εσύ έτρεξες μόνο 1 πλήρες loop του test suite του memtest86. Πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι μπορεί να μην είσαι ok. 1 full loop μπορούν να το περάσουν και προβληματικές/ασταθείς RAM. http://www.memtest.org/download/1.65/memtest86+-1.65.iso.zip Κάνεις extract το file από το archive και το κάνεις open with με το Nero ή όποιο CD/DVD Burning πρόγραμμα χρησιμοποιείς. Κάνεις boot με αυτό. Μόλις μπείς στο memtest πατάς C,1,3,5,Enter,0 Αυτό το test για 50 loops [ 50 passes ] αν βγάλει errors, you know :( :( Ευχαριστώ πολύ billpeppas!!!! Θα το κάνω αμέσως γιατί έφαγα τρελό Α Κ Υ Ρ Ο ! ! ! Γιατί ρε γ....??? Μου το ξανάκανε.... Άντε να δούμε τώρα...
laantonios Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ φίλε μου. To hp μου είχε απο τη μαμα τα win xp home. Έριξα τα pro επάνω, κανονικά εγκατάστησα drivers και για 3 εβδομάδες όλα καλά. Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν ήμουν σε firefox και μου πέταξε την μπλε οθόνη με όλα αυτά που ξέρεις. Απροειδοποίητα εννοείται και για την 'δική μου' προστασία. Έψαξα για πιθανα conflict, έτρεξα όλα τα memory tests επανεγκατέστησα drivers και progs, έκανα επαναφορά συστήματος. Άλλαξα τις μνήμες του laptop ,έκανα τεσπα τα πάντα. Το αποτέλεσμα; {σημειωτέον οτι στο bios ρύθμισα το OS ως legacy} Μετά απο 1 εβδομάδα μου το ξαναέκανε!! Κατέβασα το κεφάλι και έβαλα τα μαμα win xp home. Και τωρα απλά κοιτώ μην κάποιος βρει λύση. Το μηχάνημα μου πετά φυσικά {καθότι εκμεταλλεύεται και τις δυνατότητες του sata που είχα απενεργοποιήσει} αλλά δεν γευομαι τις δυνατότητες των pro.
wpgoalkeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Nice my friend... Ελπίζω να το βρω το πρόβλημα και να σε βοηθήσω... Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν το βρώ θα τον σπάσω!!!:evil: :twisted: Λοιπόν. Έκανα μέχρι 7 passes με τον τρόπο που μου είπες billpeppas. Δεν βρήκε τίποτα... Να το αφήσω να κάνει και τα 50?? Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω και το ECC για να βρει errors(αν υπάρχουν) κι εκεί? Και πώς το κάνω? Τι άλλο μπορεί να φταίει ρε παιδιά???? Είμαι στα πρόθυρα.... :confused: :evil: :evil: :evil: Αααα! Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω... Δεν μου έχει βγάλει κανένα μήνυμα λάθους του explorer του στυλ "recover from serius problem" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Πώς το ξεκολλάω αυτό...?? (Σας έχω πρήξει το ξέρω...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.