Προς το περιεχόμενο

VERO PC MAXSTATION 3800-X2 versus SET TURBO X-FALCON

Nodoordonotthereisnotry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hey, insomniacs.

Σήμερα πήγα μαζί με το θειό μου για μία μικρή έρευνα αγοράς ενός νέου και οικονομικού desktop PC ( τιμές γύρω στα 1000 ευρώ). Τα δυο συστήματα στα οποία επικεντρωθήκαμε είναι αυτά που αναφέρονται στον τίτλο. Παρακάτω θα αναφέρω τα χαρακτηριστικά τους και τις τιμές ενώ εσείς αν θέλετε μπορείτε να προτείνετε, προσθέσετε και να αξιολογήσετε τις δυο προσφορές.

VERO MAXSTATION 3800-X2/20 DUAL CORE.

- AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual Core processor socket-AM2, με τεχνολογία HyperTransport, Cool n' Quiet, αυξημένη προστασία από ιούς.

- Microsoft Windows XP Home Ελληνικά

- VeroStation2 case με τροφ. Herolchi 385W(στην πραγματικότητα θα υπερβαίνει τα 400W) PFC Silent

- MSI Motherboard K9N NEO-F AM2 ,FSB 1000 (NVIDIA nForce 550 Chipset) με Firewall και δυνατότητα RAID.

- NVIDIA VGA GeForce 7300GS-512MB, TVout, DVI, HDTV

- HDD 250GB/7200 rpm SATA-II (Seagate)

-Μνήμη DDR-II/667 1024MB (2x512MB Dual Channel)

- Sound 7.1/8 Channels.

- NEC DVD+/-RW 18xDual&Double Layer 8.5GB Labelflash

- FDD 1.44MB 3.5''

- Fax-Modem 56K V.92

- Ethernet LAN 10/100/1000

- Microsoft Comfort Curve Keyboard & Optical Mouse

- 3 Χρόνια Εγγύηση +

- Οθόνη Viewsonic VG202 1m 20'' LCD TCO03 με ηχεία (εγγύηση 3 χρόνια).

Το VERO PC βγαίνε 1100,00 euros.

-----------------------------------------------------------------

SET TURBO-X FALCON

- SET MS WINDOWS XP HOME OEM ΕΛΛΗΝΙΚΑ

- ΗΧΕΙΑ ALTEC LANSING 120 iE (2)

- ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ STANDARD BLACK PS/2

- ΠΟΝΤΙΚΙ MS WHEEL OPTICAL PS2&USB (OEM)

- MC AFEE INTERNET SECURITY TURBO-X

- FLOPPY DISK DRIVE 3.5'' 1.44MB ΜΑΥΡΟ

- CPU INTEL CORE 2 DUO 6400 (s775/2, 133Ghz)

- RAM 512 DDR2 DIMM PC2 5400-667 (JM)

- ΟΘΟΝΗ TFT 19'' SAMSUNG SM931BF

- ΘΗΚΗ MIDDLE ATX CH-01B-TURBO-X

- NERO EXPRESS 6.6.1.3D (OEM) LABELFLASH

- M\B ASUS P5B-VM (s775 , DDR2, 965G, VGA)

- HDD SATA II 250 GB WESTERN -16MB CACHE-72

- SVGA PCI-X 1300 512MB TURBO-cacheGECUBE

- DVDRW LG GSA-H22NRBB Bulk Black

- FORTHNET ADSL 768 BUNDLE 3ΜΗΝΗ

- FORTHNET 3 ΜΗΝΕΣ STARTER KIT MODEM PSTN.

Το TURBO-X FALCON βγαίνει στα 1056 ευρώ.

Εγώ από σας θα ήθελα απόψεις για συγκρίσεις μεταξύ των παραπάνω επεξεργαστών, athlon/intel, των καρτών γραφικών(απαιτήσεις όχι υψηλές, αλλά και όχι πολύ χαμηλές, το sims το παιχνίδι να παίζει δηλ.) των οθονών και του ήχου. Επίσης θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος γιατί ο πωλητής στο πλαίσιο δεν με εξυπηρέτησε(αν μπαίνει στο forum, ξέρει ποιος είμαι,μπορεί να μ'απαντήσει), δίνει το falcon και modem για dsl;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάποιο από αυτά τα 2; Δε μπορείς να κάνεις αλλαγές;Και τα 2 έχουν αδυναμίες σοβαρές

Με τόσα λεφτά μπορείς να κάνεις κάτι πολύ πιο καλό και ισορροπημένο

Δημοσ.

Φίλε μου πρόσεξε διότι με αυτά τα λεφτά φτιάχνεις πολύ καλύτερο υπολογιστή.

Όπως είπε και ο chiderboy τα συστήματα που σου πρότειναν δεν είναι και ότι καλύτερο.

Μην επηρεάζεσαι από τις φανφάρες του κάθε πωλητή.

Δημοσ.

Δεν είναι για μένα, βασικά. Είναι για δυο ξαδέλφες μου, μαθήτριες(δημοτικό/λύκειο). Το sims να παίζει, άντε και κανά Pro Evolution Soccer. Για μαθητικούς σκοπούς δηλ. αλλά να έχει μακρύ μέλλον μπροστά του(4-5 χρόνια). Πάντως, τι να πω. Πόσο καλύτερο σύστημα μπορώ να αγοράσω με τα ίδια λεφτά;

Δημοσ.

Καταρχην μια ερωτηση...Που ακριβως στηριζεις πως το Herolchi 385W "στην πραγματικότητα θα υπερβαίνει τα 400W"?

Kατα δευτερων το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ξεχασεις τα ετοιμα συστηματα και να "φτιαξεις " ενα συστημα κομμενο για τα δικα σου μετρα..

Τωρα απο δυο παραπανω συστηματα...Απλα ξεχασε τον amd,οχι οτι δεν ειναι καλος αλλα ο 6400 ειναι κατα πολυ καλυτερος.

Οποτε παρατηρησεις στο turbo-x:

1)H ram ειναι λιγη πλεον,θα χρειαστεις 1GB τουλαχιστον.

2)Η καρτα γραφικων on board (x3000) που εχει η μητρικη ειλικρινα παιζει να ειναι καλυτερη απο αυτη που βαλανε πανω(χ1300 turbocache),ακατορθωτο το κοβω να παιζει sims2 στην native αναλυση της 19αρας οθονης.

Oποτε να υπολογισεις κ κανενα 130αρι για μια 7600gt..

3)Τα windows πρεπει να τα αγορασεις?Δεν τα "εχεις"?Το ιδιο ισχυει και για το antivirus και το nero...

4)Λογικα δεν θα δινει το πλαισιο αλλα η FORTHNET το modem.

Κατα τα αλλα αρκετα αξιοπρεπες,με μονη απορια ισως για το τι τροφοδοτικο εχει μεσα το κουτι του πλαισιου...

Y.Γ Ρωτα εαν μπορεις να αλλαξεις την x1300 με μια 7600gt albatron και να σου αφαιρεθει η αξια της χ1300.Εαν ναι,κουμπωσε και αλλο ενα dimm ραμ ιδιο με αυτο που εχει και εισαι ok.

Δημοσ.

Για το Herolchi μου είπε ο καταστηματάρχης πως θα το αλλάξουν σε 400W. Γι'αυτό και είναι αυξημένη η τιμή σε 1100 ευρώ. Εγώ δεν αγοράζω τίποτα btw. Δεν παίρνω υπολογιστή για τον ευατό μου.

-Η Mνήμη είναι 1GB(τον ρώτησα, είναι 2x512. γι'αυτό και έχει τιμή 104,00 ευρώ(2*52,00).

- Το θέμα της κάρτας γραφικών όντως με ενόχλησε κι εμένα. Πήγε να μου την πασάρει έτσι και απ'ότι κατάλαβα έκανε υπεκφυγές. 26 ευρώ είναι η 1300!!! Λες να ζητήσω μία 7600 GS ή να επιλέξω το VeroPC με τη 7300GS. Αν μπορεί να σηκώνει τα παιχνίδια με τις μέτριες απαιτήσεις, δηλ. μπορώ να παραμερίσω τον επεξεργαστή athlon συγκριτικά με τον intel.

So what do you think?

p.s. τα windows και τα λοιπά, νταξ. καλύτερα να τ'αγοράζεις.

Δημοσ.

Oχι 7600gs...7600gt!

Μην ξεχνας οτι εχει να οδηγησει 19αρα.Και η διαφορα στα χρηματα ειναι 20 ευρω..

Οσο αναφορα την vga tou amd,ειναι λιγο καλυτερη χωρις να σημαινει πως ειναι αρκετη σε καμια περιπτωση...Απλα ξεχασε τον δεν αξιζει να χαντακωθεις με τον 3800χ2.

Οποτε εαν τα θελεις ta windows κτλ πιο καλη προσφορα απο του turbo-x δεν προκειτε να βρεις.Απλα αλλαξε καρτα γραφικων κ τσιμπα το...

Δημοσ.

στα turbo-x μπορείς να κάνεις αλλαγές..θα πρότεινα παραπάνω μνήμη και αλλαγή της καρτας γραφικών εαν παίζεις παιχνίδια..

Δημοσ.

H μνήμη είναι 1GB. Δε ξέρω γιατί στο χαρτί λέει 512MB. Τον ρώτησα και μου είπε πως είναι 2*512MΒ. Θα αλλάξω την κάρτα γραφικών αν είναι (albatros 7600 gt :P ) και θα σιγουρέψω ότι μου δίνουν 1GB μνήμης. Btw, για πολλοστή φορά, το PC δεν είναι για μένα, οπότε δε με καίει. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...