Arioch79 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δυστυχώς δε θυμάμαι κανένα ηθοποιό για να σας βοηθήσω. Θυμάμαι όμως αρκετά καλά το σενάριο. Πρόκειται για ένα ερωτικό δράμα. Διηγείται την ιστορία ενός υπαρκτού ζευγαριού που έζησε στο μεσαίωνα. Ο άντρας ήταν ιερέας και η κοπέλα κόρη ευγενούς. Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο έρωτάς τους ήταν απαγορευμένος (μανουσάκη, πού 'σαι. Θυμάμαι μία σκηνή στην οποία οι μαθητές του ιερέα (ο τύπος δίδασκε σε μια θεολογική σχολή), του έστειλαν μια ιερόδουλο στο δωμάτιό του για να δουν αν θα λυγίσει (βράχος ο τύπος τελικά). Στο τέλος ο ιερέας αυτοευνουχίστηκε για να απαλαχτεί από τον πειρασμό. Οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι θαμμένοι μαζί και ο τάφος τους αποτελεί σήμερα κάτι σαν μνημείο στον έρωτα. Πολλοί εραστές πάνε εκεί για να αποτήσουν φόρο τιμής. Μέχρι σήμερα πλανώμουν πλάνην οικτράν, γιατί νόμιζα ότι την έλεγαν "Τα μαύρια φεγγάρια του έρωτα", αλλά τελικά έτσι λένε μια ταινία του Πολάνσκι με τον Hugh Grant. Αν ξέρει κανείς πώς λένε τη ταινία που περιγράφω, παρακαλώ να με βοηθήσει γιατί άντε ψάχνε στο νετ τώρα μη ξέροντας παρά μόνο το σενάριο.
dimitris74 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 το ζευγαρι ειναι heloise and abelard αλλα δεν ξερω αν εχει γυριστει ταινία με αυτο το θεμα. απλα το θυμηθηκα μιας και επισκευτηκα το νεκροταφειο του Pere lachaise και ειδα και το μνημειο που ειναι θαμμένοι και εμαθα το story
Arioch79 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Ω, φίλε ευχαριστώ πολύ! Είναι ένα πάτημα κι αυτό. Θα το ψάξω τώρα...
dimitris74 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 δεν ξερω αν ξερεις γαλλικα (εγω δεν ξέρω παντως) αυτο γράφει στο μνημειο. ισως σε βοηθήσει
Arioch79 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Το βρήκα! Η ταινία λέγεται Stealing Heaven και είναι του 1988. http://www.imdb.com/title/tt0096170/ Χίλια ευχαριστώ φίλε dimitris74, αν δε μου 'λεγες τα ονόματα των εραστών ακόμα θα 'ψαχνα.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Και τώρα που μας άνοιξες την όρεξη, πες μας και πού μπορούμε να το δούμε και μεις???
Arioch79 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Αν δεν το 'χει το video club της περιοχής σας, τότε δύσκολα. Βέβαια το σκότωσα το σενάριο, τελικά ο τύπος δεν ήταν παπάς αλλά ένας λόγιος της εποχής. Και επίσης δεν αυτοευνουχίστηκε, κάτι άλλο έγινε αλλά δεν το λέω για να μη το χαλάσω για όσους θέλουν να τη δουν. Ωραία ταινία πάντως, αν και όχι απόλυτα ακριβής...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Έχει κανείς αυτή την ταινία? Δες το προηγούμενο μήνυμα: "Αν δεν το 'χει το video club της περιοχής σας, τότε δύσκολα." Αν ζητάς download link, δες αυτό.
cpap78 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2007 Την όλη συζήτηση την έχω διαβάσει.Ίσως φταίω που δεν ήμουν διευκρινιστικός.Την ταινία εγώ δε τη βρήκα σε Video Club αλλά την έφερα από το εξωτερικό χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.Αν κάποιος την έχει λοιπόν με ελληνικούς υπότιτλους τότε θα με βοηθούσε πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.