timekeeper Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Έχω ενα laptop, ένα desktop και ένα xbox360. To laptop είναι συνδεδεμένο με wireless με το router ενώ το desktop μέσω lan. Επειδή το wifi για xbox360 έχει γύρω στο 80άρι ευρώ, θέλω να χρησιμοποιήσω το desktop σαν bridge για το xbox360 με μια επιπλέον wifi pci καρτούλα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει, γιατί στα ''δοκιμαστικά'' που έχω κάνει με τον φορητό, όποτε κάνω bridge το wifi του laptop με το lan του laptop δεν έχω ΙΝΤΕRΝΕΤ!!!
capthookb Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Το xbox έχει ενσύρματη κάρτα δικτύου ethernet; Αν ναι, γιατί δεν το βάζετε κατευθείαν στο router; Αν δεν έχει θύρες επιπλέον, αγοράστε ένα switch.
timekeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Το xbox έχει ενσύρματη κάρτα δικτύου ethernet;Αν ναι, γιατί δεν το βάζετε κατευθείαν στο router; Αν δεν έχει θύρες επιπλέον, αγοράστε ένα switch. Ναι έχει lan και πέρνει και wifi. To πρόβλημα είναι η απόσταση απο το router...
capthookb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Πάντως για να κάνεις αυτό που λες, δε χρειάζεται να γίνει bridge. Ίσως γι'αυτό δεν έχεις ίντερνετ. Απλά κάνεις τη σύνδεση του xbox με το φορητό (lan - ίδιο subnet), ενεργοποιείς το ics στο laptop και λογικά είσαι ok. Αντί για κάρτα wifi για το desktop μπορείς να βάλεις πάλι ένα switch και να συνδέσεις στο χώρο του desktop (αφου είναι κοντά φαντάζομαι) desktop, router και xbox.
timekeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Αντί για κάρτα wifi για το desktop μπορείς να βάλεις πάλι ένα switch και να συνδέσεις στο χώρο του desktop (αφου είναι κοντά φαντάζομαι) desktop, router και xbox. Δηλαδή; Αν κατάλαβα καλά το switch θα είναι δίπλα στην πρίζα του τηλεφώνου και θα συνδέεται ασύρματα με το router; Έχεις να προτείνεις κανένα συγκεκριμένο;
capthookb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Αν έχω καταλάβει καλά τη συνδεσμολογία που έχεις κάνει τώρα, έρχεται ένα καλώδιο από το router μέχρι το desktop, σωστά; Και από το desktop μπορείς να βάλεις καλώδιο μέχρι το xbox. Αν πάρεις το switch θα το βάλεις δίπλα στο desktop, και θα συνδέσεις πάνω του το καλώδιο του xbox, του desktop και αυτό που έρχεται από το router. Όχι δεν έχω κάτι υπόψη μου για να σου πω συγκεκριμένο μοντέλο δηλαδή.
timekeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Αν έχω καταλάβει καλά τη συνδεσμολογία που έχεις κάνει τώρα, έρχεται ένα καλώδιο από το router μέχρι το desktop, σωστά; Και από το desktop μπορείς να βάλεις καλώδιο μέχρι το xbox. Αν πάρεις το switch θα το βάλεις δίπλα στο desktop, και θα συνδέσεις πάνω του το καλώδιο του xbox, του desktop και αυτό που έρχεται από το router.Όχι δεν έχω κάτι υπόψη μου για να σου πω συγκεκριμένο μοντέλο δηλαδή. Λάθος κατάλαβα εγώ.. Δεν θέλω να έχω το router στο δωμάτιο μου λόγω ακτινοβολίας. Ότι και να λένε εγώ δεν τους εμπιστεύομαι. Τέλος πάντων, θα κάνω το εξής: Το router δίπλα στο χωλ δίπλα στο τηλέφωνο, το laptop με wifi ως έχει στο πρώτο υπνοδωμάτιο, και το desktop με wifi στο άλλο υπνοδωμάτιο και bridge πάνω του το ΧΒΟΧ360 μέσω lan του desktop. Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες για ICS. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
capthookb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Τώρα δεν έχεις καλώδιο από το router μέχρι το desktop;
timekeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Όχι γιατί το δωμάτιο δεν είναι ακόμα όπως το θέλω και τα μηχανήματα είναι σε όλο το σπίτι. Να φανταστείς για να μπω στο LIVE "μετακομίζω" το router απο τον πάνω στον κάτω όροφο που είναι το ΧΒΟΧ360.. Ταλαιπωρία! Γι'αυτό το ΧΒΟΧ360 απο το καθιστικό μετακομίζει μαζί με την 32αρα LCD στο δωμάτιο μου πλάι στο desktop!
capthookb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα με το σήμα του wifi ανάμεσα στους ορόφους. Φαντάζομαι θα το δοκιμάσεις με το laptop πριν προβείς σε αγορά. Ή αν δεν έχεις πρόβλημα με το σήμα, θα μπορούσες να κατεβάσεις το router κάτω (αν είναι εφικτό από θέμα αισθητικής σου, καλωδίων και χώρου), κοντά στο xbox (σύνδεση ethernet) και να παίζεις με wireless με τους δυο άλλους υπολογιστές επάνω.
timekeeper Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα με το σήμα του wifi ανάμεσα στους ορόφους. Φαντάζομαι θα το δοκιμάσεις με το laptop πριν προβείς σε αγορά. Ή αν δεν έχεις πρόβλημα με το σήμα, θα μπορούσες να κατεβάσεις το router κάτω (αν είναι εφικτό από θέμα αισθητικής σου, καλωδίων και χώρου), κοντά στο xbox (σύνδεση ethernet) και να παίζεις με wireless με τους δυο άλλους υπολογιστές επάνω. Όπως βλέπεις κι εσυ, την αγορά της pci wifi δεν τη γλυτώνω!! Άρα μετακόμιση όλων (πλην φορητού) στο δωμάτιο μου, surround με logitech 5.1 και 2 εβδομάδες άδεια απο την δουλειά!!
capthookb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Εμ λογικό δεν είναι; Είτε θα έχεις ένα καλώδιο μες τη μέση είτε θα πάρεις ασύρματη κάρτα (ή για το xbox ή για το dekstop). Αλλιώς σύνδεση δε γίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.