madata Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους. Αγορασα (σε καλή για την αγορα τιμή) ενα CMS για news portal. απο την Vivvo. (Ειναι κάποια παιδιά στην Σερβία). Καλό δε λέω!!! ευχρηστο admin και κάποιες Ajax λειτουργείες πολυ ωραίες, που δεν βρίσκεις έυκολα σε αντίστοιχα CMS. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω καμιά εμπορική σχέση - μη θεωρηθεί διαφήμιση). Το πρόβλημα είναι ότι δεν υποστήριζε Ελληνικά και έτσι με τα παιδιά απο την Σερβία έκανα μια συμφωνία. "Να τους βοηθήσω να το κάνουν translate στα Ελληνικά και να μου κάνουν μια γερή έκπτωση". Έτσι ξεκίνησα τη μετάφραση. Ύστερα απο πολλές ημέρες δουλεία το έχω φέρει σε επίπεδο Ελληνικών κατα περίπου 90%. Αλλά έχω κολλήσει σε δυο σημεία και θα ήθελα τις γνώσεις σας. 1. Στο RSS feed όταν κάνω inport news τους χαρακτήρες τους βγάζει "κινεζικα τετραγωνάκια και γραμμες" 2. Όταν κάποιος πάρει το RSS το δικό μου κάποιους λίγους χαρακτήρες (όσους έχουν τόνους και όλους τους τίτλους τους βγάζει "&3450!" δείτε εδώ Κάθε γνώμη και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη Thanks Theodore www.madata.gr
ALR Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Βλέπω ότι χρησιμοποιείς κωδικοποίηση ISO. Η δική μου εμπειρία με τη συγκεκριμένη κωδικοποίηση και τα modules σε CMS είναι πικρή, για αυτό και άρχισα να χρησιμοποιώ το UTF-8. Το site πάντως μου άρεσε πολύ! Συγχαρητήρια!
madata Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Ευχαριστώ πολύ, Το utf-8 το δοκίμασα και μου δημιουργούσε άλλα προβλήματα.
alkisg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Ξεκίνα βγάζοντας τα html entities (α κτλ). Π.χ. στην αρχική σου σελίδα (αλλά και στο RSS) αν κάνεις view source βλέπεις: > <span id="headline_created" class="plainTxtGray"> 08-12-2006</span> <div id="headline_body" class="headlineTxt" align="justify">Το υπουργείο Παιδείας, απέσ τειλ Σ' αυτό φταίει ο κώδικας του CMS, δεν φταίει το encoding. Κάπου μέσα στον κώδικα έχει επιλογή να μετατρέπει τους (ελληνικούς) χαρακτήρες σε html entities, πρέπει να την βρεις και να την απενεργοποιήσεις. Δεν το πολυκοίταξα, αλλά αν π.χ. χρησιμοποιεί tinymce για εισαγωγή των νέων, τότε ψάξε εδώ στο insomnia, έχει αναφερθεί η λύση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.