Pnevmatikos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπερα σε ολους, Εχω ενα καινουριο desktop pc με μια mb abit ab9 pro,intel core 2 duo 6300. Θελω πολυ να φορτωσω linux σαν μια εναλλακτικη απο τα windows.Εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης ubuntu,suse 10.1. Και στις 2 περιπτωσεις υπαρχει καποιο προβλημα με το cd μου.Το προβλημα ξεκινα απο το jmicron controller Που εχει η abit.Ενω ξεκινα η εγκατασταση κανονικα μετα απο λιγο μου λεει οτι δεν βρισκει το cd!!Δεν υπαρχει καμμια υποστηριξη για αυτον το controller.Εχω ψαξει σε φορουμς και των δυο διανομων και δεν εχω βγαλει ακρη!Μπορει καποιος να βοηθησει???? Eυχαριστω για την οποια βοηθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2006 Νομίζω ότι στον πυρήνα 2.6.18 και μετά έχει προστεθεί υποστήριξη για τον JMicron (και εύχομαι κιόλας, γιατί έχω ήδη αγοράσει μία Gigabyte DS4!!!). Τώρα, οι τρέχουσες σταθερές εκδόσεις των 2 διανομών που αναφέρεις σίγουρα έχουν παλαιότερη έκδοση πυρήνα, αλλά βγήκε πρόσφατα το OpenSUSE 10.2 και κυκλοφορούν και testing εκδόσεις του Ubuntu 7.XX. Μπορείς να δεις και στο Distrowatch: http://distrowatch.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pnevmatikos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Δοκιμασα τα νεα ubuntu feisty.Τα πραγματα φαινονται να ειναι καπως βελτιωμενα αλλα παροτι προχωραει καπως και βρισκει το dvd drive μετα μου βγαζει μηνυμα "can't find tty .." ξερεις μηπως τι σημαινει αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2006 Εντελώς άσχετο με τον controller: http://www.linuxjournal.com/article/5896 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djargad Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Σήμερα έβαλα openSUSE 10.2 σε μηχάνημα με Gigabyte 965-DS4. Στην αρχή δεν δούλεψε (το γνωστό πρόβλημα με το CD). Η λύση είναι: Στο μενού που σε βγάζει μετά το πρόβλημα οτι δεν βρίσκει το cd κλπ κλπ να πάς στην πρώτη επιλογή που λέει Load IDE/και αλλους πολλους drivers. Απο εκεί διαλέγεις jmicron_pata driver. Μετά το ΟΚ, ξανά στο αρχικό μενού και διαλέγεις Load installation system. Ύστερα η διαδικασία κυλάει ομαλά κατα τα γνωστά. ΥΓ: Αν δεν δουλέψει (αν και δεν νομίζω)ίσως να χρειαστεί να βάλεις να δουλεύει ο controller σαν AHCI αντί για IDE από το BIOS. Προτείνω όμως να δοκιμάσεις με IDE στην αρχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 ΥΓ: Αν δεν δουλέψει (αν και δεν νομίζω)ίσως να χρειαστεί να βάλεις να δουλεύει ο controller σαν AHCI αντί για IDE από το BIOS. Προτείνω όμως να δοκιμάσεις με IDE στην αρχή Μακάρι να κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση πως σε συστήματα με dualboot αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αν έχει πρώτα εγκατασταθεί κάποιο λειτουργικό με την "άλλη" επιλογή στο BIOS... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djargad Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Κοίταξε είχα καποιο πρόβλημα με τα Windows αλλά μετά το άλλαξα ξανα όπως ήταν (σε IDE δηλαδή)και δουλεύαν και τα 2 λειτουργικά μια χαρά. Απλά το προτείνω ΜΟΝΟ αν υπάρχει πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και ΜΟΝΟ για την εγκατάσταση των openSUSE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 http://linux-ata.org/driver-status.html Εδώ φαίνεται η τρέχουσα κατάσταση με SATA (συνήθως ανανεώνεται συχνά) Όπως λέει ο garzik στο παρών κείμενο και το λέει πολύς κόσμος, αν ο ελεγκτής σου υποστηρίζει AHCI τότε προτείνεται να τον δουλέψεις ως AHCI. Το "IDE mode" υπήρχε επειδή στην αρχή δεν υπήρχε καλή/καθόλου υποστήριξη για SATA ώστε να μπορείς να κάνεις εγκατάσταση. Να αναφέρω απλά κάποια πλεονεκτήματα του AHCI όπως υπάρχουν και στο κείμενο. 1) Ως AHCI θα έχεις υποστήριξη NCQ (native command queing) και hotplug 2) Το AHCI είναι ανοιχτό πρότυπο και επομένως ένα τυχόν bug θα φτιαχτεί πολύ πιο γρήγορα από ένα άλλο οδηγό. Βέβαια όπως είπε ο parsifal αν έχεις εγκαταστήσει windows σε non-AHCI τότε θα κολλάει κατά την εκκίνηση όταν γυρίσεις σε AHCI. Αν δεν έχεις windows, τότε προτείνω να χρησιμοποιήσεις AHCI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.