Προς το περιεχόμενο

Νεο PC,ακούω γνώμες plz!

tonypapadovic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω ένα PC γύρω στα 650Ε χωρίς οθόνη. Έτσι συμβουλεύτηκα το PCMASTER και συγκεκριμένα το budget σύστημα που προτείνει. Είναι το εξής:

CPU: Athlon64 3500+ AM2, Camber 89.5E

Motherboard: Asus M2N-E 99E

GPU: Gainward Bliss 7600GS 256MB 112,85E

RAM: GEIL PC4300 DDR2 512MB X 2 98E

HD: Western Digital 1600JS S-ATA 2 65,3E

DVD-RW: Liteon DRW-6S160P DL (Dual layer) Bulk 33E

Case/PSU: Artic Cooling Silentium T4 450W 90.20

Hxeia: Altec Lancing 121iE 29.90

Σύνολο 620 περίπου.

Καταρχήν θέλω την γνώμη σας για τις επιδόσεις του. Επιπλέον δεν έχω ιδέα από AThlon! Explain, plz...

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Και ας ανέβει λίγο η τιμή.

Ο υπολογιστής προορίζεται για νετ, εργασιούλες και παιχνιδάκια αλλά όχι τίποτα τρομερό τύπου FEAR ή Οblivion. Κανα Pro δηλαδή αλλά να μην χρειαστεί αλλαγή κάρτας γραφικών σε 1 χρόνο!

Thanx in advance

Δημοσ.

θα σου πρότεινα περισσότερη μνήμη, δεν ξέρω βεβαια από που μπορείς να κόψεις αλλα στα vista σίγουρα θα χρειάζεσαι 2 giga μνήμη.

Δημοσ.

Χώρεσες Dual Core περίπου σε αυτά τα λεφτά! Πιστεύεις ότι έχει καλύτερες επιδόσεις ο 6300 από αυτόν τον Athlon του PC Master?

Και εφόσον έχουν την ίδια τιμή περίπου, γιατί να μην βάλω το CASE/PSU που ανέφερα πιο πάνω που είναι και 450W?

Δημοσ.

Σε σχέση με τον 6400 που είναι λίγο πιο γρήγορος από τον 6300. Οι διαφορές απο τον 3200 είναι χαοτικές. Δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά και να μην πας σε core 2 duo

http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=474&model2=433&chart=193

Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό. 365W είναι υπέρ αρκετά. Δεν έχεις κανένα ενεργοβόρο κομμάτι. Μπορείς να βρεις όμως κάποιο φτηνότερο κουτί

Επίσης μπορείς να βάλεις πιο γρήγορες μνήμες απο αυτές που έχω ή αυτή τη μητρική http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526657

Δημοσ.

Με περίπου 20€ παραπάνω μπορείς να πάρεις την 7600GT αντί της GS που πιστεύω πως συγκριτικά έχει καλύτερο λόγο τιμή/απόδοση. Όχι ότι η GS θα 'χει κανα πρόβλημα με το PES, απλά για να 'σαι πιο άνετος στο μέλλον. Αν πάλι παίζεις περιστασιακά μείνε στην GS.

Τα 2GB RAM σίγουρα θα ήταν καλύτερα, αλλά στην παρούσα φάση δε σου είναι τόσο απαραίτητα. Όπως επίσης και ο Core 2 Duo θα είχε σημαντική διαφορά σε επιδόσεις (και σε τιμή +100€ περίπου) αλλά κι αυτό εξαρτάται από το πόσο hardcore gamer είσαι, αφού για τις λοιπές εφαρμογές που θες τον υπολογιστή και ο Athlon64 είναι (και θα είναι) υπεραρκετός.

Δημοσ.

Ναι, πράγματι έκανα και γω το συγκριτικό με 6400 και 3500 Athlon.

Άλλη φάση.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, πιθανότητα ασυμβατότητας μεταξύ των εξαρτημάτων παίζει? Εννοώ, μητρική με μνήμες ή επεξεργαστή;

Τι άλλο πρέπει να προσέξω γενικά;

Όπως είπα δεν είναι και για μένα και δεν θέλω να κλαίει τα λεφτά του!

@antonl: Δεν είναι hardcore gamer, PES6 παίζω και γω πολύ άνετα και στον δικό μου P4@2 με 9600Pro και 512 Ram, αλλά πχ αν θελήσει να παίξει κανα NFS Carbon ή NBA Live και βαριά κανα strategy τύπου Rome να την παλεύει το pc!

@chiderboy: το μόνο που με απασχόλησε τώρα που το είδα στην σύνθεσή σου είναι ότι η μητρική δεν σηκώνει πάνω από 2gb μνήμη. Πόσο πολύ πειράζει;

Σευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Η μόνη ασυμβατότητα που μπορεί να παίξει είναι με τις μνήμες αν και χλωμό. Πες μέχρι πόσα δίνει να βρούμε ακριβώς κομμάτια

Δημοσ.

triple post,lol

κολλαέι το γ@%#^$#

Πάει μέχρι 700. Δηλαδή η πρώτη σύνθεση η δική σου είναι τέλεια, χωρίς πληκτρολόγιο και ηχεία (έχει προς το παρόν). Γιαυτό σε ρώτησα για την μητρική, να του εξηγήσω ότι αξίζει να δώσει 20Ε παραπάνω για να πάρει την καλύτερη που πρότεινες πιο μετά που έχει δυνατότητα μέχρι 8gb μνήμη.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η μνήμη. Έχει 965P chipset, μπορεί να βάλει τετραπύρηνούς και άλλα καλά. Καλύτερα είναι να προτιμήσει αυτή με τα 120€

Επίσης για κάρτα γραφικών μπορεί να πάει σε αυτή στα 129€ για 20€ παραπάνω να τρέχει και κάνα oblivion άμα λάχει

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=838497

Μνημούλες επίσης θα ήταν καλύτερα να πάρει στα 667MHz. Αυτές πχ. Δε ξέρω άμα παίζουν σίγουρα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=830232&tab=specs

Δημοσ.

Σχετικά με την κάρτα, προς το παρόν η 7600GS θα τον καλύπτει μια χαρά για τα παιχνίδια που αναφέρεις αρκεί να μην είναι υπερβολικός σε απαιτήσεις (μεγάλη ανάλυση, max settings, AA). Απλά ανέφερα την GT γιατί είναι μικρή η χρηματική διαφορά και σε βάθος χρόνου θα αντέξει λίγο παραπάνω.

Αν μείνει σε XP, τα 2GB RAM θα είναι αρκετά. Αν θέλει να βάλει vista δε γνωρίζω να σου πω αν θα του αρκούν σε λίγους μήνες, αν και κρίνοντας από τη χρήση για την οποία θέλει το pc *λογικά* θα του αρκούν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...